Krejčíková letos poprvé končí na hráčce mimo Top 20. V Madridu podlehla Martičové

1. 5. 2023, 20:58
Aktuality 26
WTA MADRID - Barbora Krejčíková letos poprvé nestačila na hráčku mimo Top 20. V osmifinále antukového turnaje WTA 1000 v Madridu podlehla 33. ženě žebříčku Petře Martičové z Chorvatska, proti které nevyužila čtyři setboly a prohrála 3-6 6-7.
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková letos na individuálních turnajích vyhrála všech 13 zápasů proti hráčkám nefigurujících v Top 20, než její sérii ukončila v dnešním osmifinále v Madridu 33. tenistka světa Petra Martičová.

27letá Češka v prvním vzájemném duelu od začátku doháněla manko a za stavu 3-6 a 3-5 čelila dvěma mečbolům. V tu chvíli se nadechla k obratu a při skóre 6-5 měla dokonce celkem čtyři setboly, ale ani jeden nevyužila. V následném tie-breaku prohrála sedm míčků v řadě a o pět let starší Chorvatce po bezmála dvou hodinách boje podlehla 3-6 6-7.

Světová dvanáctka Krejčíková předloni v Madridu vyhrála čtyřhru s Kateřinou Siniakovou, ale hlavní soutěž ve dvouhře hrála teprve podruhé a až letos si připsala první dvě výhry. Před Roland Garros se představí ještě příští týden v Římě.


32letá Martičová postupem do čtvrtfinále vyrovnala své madridské maximum z roku 2019. O jeho překonání si zahraje zřejmě proti světové jedničce Ize Šwiatekové (h2h 1-0). Polka v nočním zápase zdolala 6-3 6-7 6-4 Jekatěrinu Alexandrovovou, byť ve druhém setu ztratila vedení 5-2 a nevyužila mečbol při servisu soupeřky.


Strýcová je ve čtvrtfinále čtyřhry
Poslední českou tenistkou na turnaji zůstala Barbora Strýcová, jež postoupila při návratu po mateřské pauze do čtvrtfinále čtyřhry. Společně s bývalou pravidelnou deblovou partnerkou Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu sedmatřicetiletá česká tenistka porazila v druhém kole 6-3 6-3 japonsko-indonéský pár Miju Katoová a Aldila Sutjiadiová.

Bývalá světová deblová jednička Strýcová absolvuje po předloňském porodu syna rozlučkové turné. Na antukovém turnaji v Madridu, který společně se Su-Wei Hsieh vyhrála v roce 2019, si v úvodním kole čtyřhry připsala první vítězství od Australian Open 2021.

Ve čtvrtfinále se Strýcová se Su-Wei Hsieh utkají s kanadsko-americkou dvojicí Leylah Fernandezová a Taylor Townsendová, které si v březnu zahrály finále v Miami.

V osmifinále dvouhry skončila senzační cesta turnajem 194. hráčky žebříčku Mirry Andrejevové, jež v sobotu oslavila teprve šestnáctiny. Rodačka z Krasnojarsku, která startovala v hlavní soutěži díky divoké kartě od pořadatelů, podlehla jednoznačně 3-6 1-6 světové dvojce Aryně Sabalenkové.

V předchozích třech kolech Andrejevová při debutu na WTA Tour porazila bez ztráty setu žebříčkové favoritky Leylah Fernandezovou z Kanady (38. na světě), Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou (14.) a Polku Magdu Linetteovou (19.).



Předloňská šampionka Sabalenková vylepšila svou letošní bilanci na 26-4 a také na sedmém turnaji v roce 2023 nechybí ve čtvrtfinále. Ve Španělsku v něm bude favoritkou proti Majar Šarífové (h2h 0-0).

26letá Egypťanka dnes zdolala 6-4 0-6 6-4 Belgičanku Elise Mertensovounavázala na senzační skalp světové pětky Caroline Garciaové a při svém při svém debutu v hlavní soutěži v Madridu to dotáhla až do svého největšího a celkově čtvrtého čtvrtfinále na okruhu WTA.



Světová trojka Jessica Pegulaová zdolala 6-3 2-6 6-3 italskou antukářku Martinu Trevisanovou a dál pokračuje za obhajobou svého dosud jediného antukového finále. Ve čtvrtfinále se 29letá Američanka střetne s 13. hráčkou světa Veronikou Kuděrmetovovou (h2h 0-0).

• WTA 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 7.705.780 eur
pondělní výsledky (01. 05. 2023)
• Dvouhra - osmifinále •
Martičová (27-Chorv.) - Krejčíková (11-ČR) 6-3 7-6(1)
Šwiateková (1-Pol.) - Alexandrovová (16-Rus.) 6-4 6-7(3) 6-3
Sabalenková (2-Běl.) - Andrejevová (Rus.) 6-3 6-1
Pegulaová (3-USA) - Trevisanová (18-It.) 6-3 2-6 6-3
Kuděrmětovová (12-Rus.) - Kasatkinová (8-Rus.) 7-5 1-6 7-6(2)
Sakkariová (9-Řec.) - Badosaová (26-Šp.) 6-4 6-4
Beguová (31-Rum.) - Samsonovová (14-Rus.) 6-4 6-4
Šarífová (Egypt) - Mertensová (24-Belg.) 6-4 0-6 6-4
• Čtyřhra - 2. kolo •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (ČR/Tchaj-wan) - Katoová/Sutjiadiová (Jap./Indon.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
dadaft
na antuce to (zatím?) není ono, na betonu byla Bára lepší
Reagovat
Mony
Na antuce je lepsi
Reagovat
dadaft
jo jo, vyhrála RG, a tak dále ....... ale letos zatím není
Reagovat
Mony
Ve Stuttgartu to nevyšlo, ale tady s Martic parádní zápas, jen se špatným koncem
Reagovat
tommr
Bára dneska odehrála dobře pouze tři hry na konci druhého setu od stavu 3:5 do stavu 6:5. Ve zbytku zápasu byla tragická a špatný výkon korunovala v TB sedmi chybami v řadě ... smile
Letos odehrála 9 turnajů a jen na jednom z nich se dostala do čtvrtfinále. Její silácké řeči že patří do top-4 působí proto směšně ...
Reagovat
hanz
Krejča je hráčkou jednoho turnaje, o konzistenci nemůže být řeč. Ale alespoň občas něco vyhraje narozdíl od Vondoušový, Muchový. Ty sice dělají parádičky, ale jinak jsou značně neefektivní.
Reagovat
lvicek
Koukam na race a je sesta. Spolu s temi tremi zminenymi je pred ni jeste Pegula a Bencic, coz tedy taky nejsou nejaka vysledkova esa. A krome toho rekla neco takoveho, ze se mluvi jen o tech trech a proc ne o ni, ale to nemusi hned znamenat, ze se chce povazovat za clenku top4, ale treba za clenku skupiny top hracek, treba top 10, a k tomu nema zas tak daleko... Pokud to pro ni bude motivace navic, tak proc ne? Myslim, ze to ale spis byl jen takovy povzdech, ze pro media moc zajimava neni a to jako vitezka GS v singlu i deblu zaroven a sveho casu svetova dvojka nejak posoudit muze, ne?
Reagovat
tommr
šestá v Race je díky tomu jednomu titulu. Bez něj by byla někde okolo 30.místa. Ženská špička je momentálně tak vyrovnaná, že jeden vynikající výsledek hráčku katapultuje do top-10. Pokud ale bude stále vypadávat před čtvrtfinále tak se tam nemůže dlouhodobě udržet ...
V Race je taky vidět jak je top-4 (kam počítám i Pegulu) odskočená od ostatních a ten rozdíl se určitě ještě zvětší po odehrání Madridu ...
Reagovat
Blondie
Nezlob se, ale co je to argument, že je v RACE šestá JEN kvůli jednomu titulu.

To je podobné moudro, jako "Kdyby Kvitová nevyhrála dva Wimbledony, tak je to mařka, co nikdy nevyhrála GS."

Jenže ona je jaksi vyhrála, že. Stejně jako Krejčíková je zaslouženě v RACE tam, kam ji dostal onen titul. Vyhrála tisícovku, jako jedna z mála hráček na světě OPAKOVANĚ porazila nesmírně silnou Igu, ale furt to bude některým málo...
Reagovat
Patapuff
Jj, je to nejlepší česká hráčka historie. A nejsympatičtější. A nejskromnější.
Reagovat
lenka258
Jj, jak rady mnozi říkají, že Petra je celou kariéru nevyrovnana, tak to taky člověk musí brát s rezervou. Kdyby lítala z 5. místa na 233. místo a zpět, tak by se to asi říct dalo, ale jestli litá mezi první desítkou a druhou celou kariéru, to mi přijde docela vyrovnaný smile
Ok, nejde ji srovnávat se Serenou, ale ty ostatní s kterýma soupeřova taky dost teda "haprovali" podle tech lidí, co si mysli, ze Petra je dost nevyrovnana...nebo že byla nevyrovnaná.

Bára má podle mě krásný roky ještě před sebou. GS ji zůstane navždy,to stejně např Stephens, Kenin, Radukanu, Andreescu. Třeba už další nevyhraji, ale už navždy to budou GS VITEZKY :)
Reagovat
lvicek
Btw. Peta dokonce byla dlouho v prvni desitce a litala tedy jen od 2-10 dlouhe roky. Do te druhe, pripadne na chvilinku do treti se dostala az po nekolika letech, napadeni, vyvrknutem kotniku a dalsich zdravotnich problemech...
Reagovat
lenka258
Jj, coby ostatní Češky (kromě Krejcikove a Pliskove) daly za tak "nevyrovnanou kariéru Petry smile.
Reagovat
Holahej
Petra Kvitová zahajuje milník 400. týden kariéry v Top 10 žebříčku WTA. Kvitová je teprve druhou aktivní hráčkou, která tohoto čísla dosáhla po Venus Williamsové, která v letech 1998 až 2018 strávila v Top 10 636 týdnů kariéry. Simona Halepová je blízko s 394.

Bývalá světová tenisová jednička Serena Williamsová oznámila šťastnou novinu. Jedna z nejlepších hráček všech dob očekává druhé dítě. Jednačtyřicetiletá americká hvězda to řekla novinářům v pondělí na módním galavečeru Met Gala v New Yorku.Jsme tu ve třech, uvedla Williamsová na červeném koberci.
Reagovat
Holahej
Zveřejněno 1. května 2023
Reagovat
lvicek
Tedy, to je hodne zajimave! Doufam, ze jeste nejake ty tydny prida :).
Reagovat
lvicek
Jo a Serce gratulka, at si to uzije. (Ono to v tomto veku uz taky neni tak snadne :D ).
Reagovat
Blondie
Popravdě to asi ani neměl být point, kariéru Petry by mohl kritizovat snad jen blázen :D

A že její výsledky lítaly nahoru dolů? No tak ono to jde tak trošku ruku v ruce s tím, že zrovna Kvitová patří mezi ty tenistky, které slávu a náročný sport zvládají celkem ok. Respektují samy sebe, ví, že někdy to jde, jindy je to boj, pak přijdou propady. Kdyby byla hyper super konzistentní X let v řadě, možná má o pět hrnců v regále víc, ale taky to možná bude lidsky úplnej psychouš nechopný fungování.

Já jsem s vysmátou, spokojenou Petrou, která má očividně hezké vztahy s rodinou, fajn frajára, koníčky a výhled na život po tenise, přičemž má hrnců krásných třicet, úplně spokojena :D

A řekla bych, že ta její neurputnost, lidskost (vč. toho, že se nedaří) a obyčejná lidská zdvořilost je to, proč má v Česku tolik fanoušků a proč je pro mnoho lidí srdcovka. Prostě lidi tak nějak vycítí, že to ta baba tak nějak lidsky a dobře dala :)

IMHO, samozřejmě.
Reagovat
annah
Hezky řečeno. Přesně tak ji vnímám já. Je to moc sympatická ženská.smile
Reagovat
lenka258
Ano, takhle ji vnímá asi většina smile
Reagovat
lvicek
No to jo, ale je videt, ze je na tom podobne jako ty ostatni. Presne jak pise Blondie, titul proste vyhrala. Ostatni tez mely moznost ho vyhrat, pripadne vyhrat tituly jine. Pokud kazdy ctvrtrok vyhraje jednu tisicovku, tak je myslim v pohode :D.
Reagovat
Blondie
A je teprve třetí aktivní naší tenistkou, která tu tisícovku má, pokud se nepletu :/ a my budeme furt frfňat.
Reagovat
lvicek
Btw. hlavne tedy tam pocitat Pegulu, ktera ma dva tituly za celou karieru... Taktez nic oslniveho.
Reagovat
Drzymalski
Viděl jsem od stavu 3:6,1:3... docela zábavné. Barča Šulič to mlátila po rozích a lajnách docela obstojně. Petra začala panikařit. Zdálo se po odvracení dvou MB že to půjde do třetího aby přišly zvraty jak na horské dráze. TB Šulič selhala. 1:6? Co s tím že. Potvrdilo se že dobíhané BH jsou její asi největší slabinou
Reagovat
darek.vrana
Škoda 2. setu, už to vypadalo, že ji zlomí...
Reagovat
com
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist