Krejčíková nebude kvůli zranění hrát ani ve Štrasburku, kde měla obhajovat titul

12. 5. 2022, 13:14
Aktuality 6
Barbora Krejčíková nebude kvůli zdravotním potížím obhajovat ani loňský triumf ve Štrasburku. Vynechá tak příští týden i generálku před Roland Garros, kde by měla od 22. května obhajovat triumfy ve dvouhře a čtyřhře. Mimo světové dvojky se z turnaje odhlásila také Kateřina Siniaková. Mezi přihlášenými jsou Markéta Vondroušová a Tereza Martincová.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© AFP)

Šestadvacetiletá Krejčíková se naposledy představila na kurtech ve druhé polovině února v Dauhá. Od té doby laboruje se zraněným loktem, a přestože se podle jejích slov stav ruky zlepšuje, termín návratu české tenistky je dál nejasný. Původně měla zahájit antukovou sezonu v dubnu ve Stuttgartu, z turnaje se ale odhlásila, stejně jako z dalších akcí v Madridu, Římě a teď ve Štrasburku.

"Kondičně jsem na tom dobře, dolaďujeme údery a věřím, že tenisově bych to zvládla. Špatně tuhle dlouhou pauzu snáším, ale plusem je, že návrat se už blíží. Ale přesné datum opravdu nedokážu říct," řekla v tomto týdnu Krejčíková novinářům. "Letošní Roland Garros neberu jako vrchol, spíš jako začátek mého návratu. Věřím, že vrcholy v této sezoně přijdou," doplnila druhá hráčka světa.

Místo Krejčíkové bude jedničkou turnaje ve Štrasburku Jelena Ostapenková z Lotyšska, které patří 13. místo v žebříčku WTA.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
místo Báry bude jedničkou turnaje ve Štrasburku Karolína Plíšková která dostala WC ... smile
Víc než neúčast Báry mě nemile překvapuje absence Katky Siniakový. U ní to zřejmě vypadá taky na vážnější zdravotní problém ... smile
Reagovat
Fandina
Bylo by fajn, kdyby se Kája rozehrála. Když chtěla WC, asi se cítí zdravotně OK, ale evidentně to není ono výsledkově, tak je fajn, že to zkouší znovu.
Reagovat
FandimRF
chybět nikomu nebude, ať jde raději vařit u plotny, alespoň udělá taky jednou něco užitečného
Reagovat
bezik
Kolik jsi dneska vykopal kanálů? Nebo jsi vykonal něco jiného užitečného?
Reagovat
Ela-fon-isi
Přesně naopak. Bude chybět!
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist