Krejčíková ovládla anketu Zlatý kanár, vyhrála hned čtyři kategorie. Hráčem roku je Lehečka

21. 12. 2021, 20:54
Aktuality 16
Barbora Krejčíková ovládla po životní sezoně domácí tenisovou anketu. Vítězka antukového Roland Garros dnes získala poprvé hlavní cenu Zlatého kanára a zároveň se stala Hráčkou roku, má cenu za Posun v žebříčku dvouhry WTA a s Kateřinou Siniakovou jsou z pozice olympijských vítězek také Deblovým párem roku.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková obdržela čtyři ceny jako naposledy před osmi lety Tomáš Berdych, který se v anketě časopisu Tenis ve spolupráci s Českým tenisovým stal v roce 2013 hráčem roku, byl členem deblového páru roku a s daviscupovým týmem slavil Zlatého kanára a tým roku.

Nejlepším hráčem roku se stal premiérově Jiří Lehečka. Dvacetiletý český talent a aktuálně 141. hráč světa (rok začínal na 354.pozici) dostal i cenu za postup na žebříčku ATP.

Krejčíková získala v 29. ročníku ankety Zlatého kanára díky 164 hlasům ze 179 možných. Deblový pár Krejčíková a Siniaková získal deset hlasů, stříbrná olympijská medailistka dvouhry z Tokia Markéta Vondroušová tři, Siniaková jeden a jeden účastník ankety nehlasoval.

Poosmé za sebou tak uspěly v hlavní kategorii ženy. Před Krejčíkovou získaly trofej dvakrát Petra Kvitová, která je trojnásobnou laureátkou, Barbora Strýcová a Karolína Plíšková a třikrát fedcupový výběr. Muži se naposledy radovali v roce 2013 díky daviscupovému týmu.

Před deseti lety se Krejčíková stala talentem roku a naplno své schopnosti ve dvouhře ukázala letos. Získala tři tituly, vedle Paříže i ve Štrasburku a v Praze, a je světovou pětkou. Dál je špičkou ve čtyřhře, v které se Siniakovou vyhrály olympiádu, Roland Garros i Turnaj mistryň.

Týmem roku jsou juniorky do 16 let. Brenda Fruhvirtová, Sára Bejlek a Nikola Bartůňková pod vedením kapitána Davida Škocha ovládly premiérový ročník juniorského Poháru Billie Jean Kingové. Brenda Fruhvirtová je i talentem roku a mezi chlapci uspěl Jakub Menšík.

Nejlepším tenistou na vozíčku se stal Michal Stefanu a cenu prezidenta ČTS Iva Kaderky dostal in memoriam Jaroslav Tačner, bývalý první viceprezident tenisového svazu.

• ZLATÝ KANÁR 2021 •
anketa časopisu Tenis ve spolupráci s Českým tenisovým svazem
Zlatý kanár 2021:
Barbora Krejčíková (Tenis Ivančice)
Nejlepší český hráč:
Jiří Lehečka (TK Agrofert Prostějov)
Nejlepší česká hráčka:
Barbora Krejčíková (Tenis Ivančice)

Postup na žebříčku ATP:

Jiří Lehečka (TK Agrofert Prostějov)
Postup na žebříčku WTA:
Barbora Krejčíková (Tenis Ivančice)
Deblový pár roku:
Barbora Krejčíková / Kateřina Siniaková (TK Sparta Praha)
Tým roku:
Juniorky do 16 let - vítězky juniorského Poháru Billie Jean Kingové (Brenda Fruhvirtová, Sára Bejlek a Nikola Bartůňková, kapitán David Škoch)
Talent roku - chlapci:
Jakub Menšík (TK Agrofert Prostějov)
Talent roku - dívky:
Brenda Fruhvirtová (TJ Spoje Praha)
Nejlepší tenista na vozíčku:
Michal Stefanu (Centrum tenisu na vozíku, Brno)
Cena prezidenta ČTS:
Jaroslav Tačner, první viceprezident ČTS, in memoriam
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Kozoroh
Dnes večer je vyhlášení ankety klubu sportovních novinářů Sportovec roku, kde je na trofej rovněž navržena Bára, dokonce 2x, jako jednotlivkyně a v páru s Katkou. Tak si slavnostní večer (přímý přenos začíná v 21:50) nenechte ujít! smilesmile
Reagovat
com
sportovcem roku bude Krpalek smile
Reagovat
com
smile A dalsi vestba, ktera se splni - Karolina letos vyhraje GS smilesmile
Reagovat
Krisboy
Letos už to asi nestihne. Zvlášť se zlomenou rukou smile
Reagovat
brixner
Já vím, takhle dnes hrají důchodkyně, ročníky někde kolem 1920smile

Je ale fakt zajímavé sledovat, jak se utkání v této době vyvíjela, i ženy hrály skoro neustále na síti, bylo by asi moc zajímavé, kdyby už tehdy někdo hrál minimálně liftované údery, ty prohozy by asi byly smrtící...
A celkové skóre - masakr!
A obě dámy při servisu přeskakovaly na opačnou nohu, což se dnes fakt už nevidí...

Prostě kus historie...
smile
Reagovat
brixner
Reagovat
Nenela
Tyjo, vzdyt tam ty zensky vubec nebehaji smile
Reagovat
sojka1
stejne porad nevim, o jakem "preskakovani" pises, kdyz ony uplne prirozene kraci (na sako)... dneska se prece hraje ve vyskoku... :-)
Reagovat
brixner
Nejde o postup na síť! Jde o to, na kterou nohu dopadá hráč po odehrání úderu na servisu, opačnou nohou jsem měl na mysli, že to dělají jinak, než ostatní, kterých je, podle mě, cca 90%. Porovnej servis třeba Rogera a Borise Beckera - snad najdeš rozdílsmile
Reagovat
sojka1
a o cem asi pisu? :-) Kdyz "kracis", nohy vymenis, kdyz "skaces" tak na odrazovou nohu i dopadas.... nebo ja nevim, treba s nima umis nak sikovne strihnout....
Reagovat
Fandina
Gratulace Báře, ceny přebíral její trenér. Bára je prý nemocná. Tak ať se co nejdřív uzdraví a může odjet do Austrálie.

Jakub Menšík je vysoký kluk, na kurtu to člověk ani nevnímá, tak mu moc přeji, ať se daří.
A to samé Jiří Lehečka, v obleku s tmavým rolákem mu to moc seklo. Je to sympoš.
Reagovat
tommr
doufám, že Bára nebude česká odhláška z AO číslo 4 ...
Reagovat
Mony
Kdo je c. 3?
Reagovat
tommr
zatím se odhlásily sestry Plíškovic a Muška ...
Reagovat
Mony
Týna na to neměla ranking, pouze do kvaldy
Reagovat
tommr
a ta se do AO nepočítá?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist