Krejčíková potřetí v řadě končí v Paříži prvním kole, Bouzková i Siniaková zahájily vítězně

26. 5., 13:10
Aktuality 119
Barbora Krejčíková na Roland Garros nepřešla už potřetí za sebou první kolo, zápas s Viktorii Golubicovou ze Švýcarska prohrála 5:7 a 4:6. Naopak Marie Bouzková zahájila letošní French Open skvělým způsobem, duel s Veronikou Kuděrmetovovou z Ruska pro sebe získala po setech 6:2 a 6:4. Postup slaví i Kateřina Siniaková, která udolala v nervozním a deštěm přerušeném utkání Dalmu Galfiovou z Maďarska 7:5 a 7:6.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková na French Open 2024

Bouzková – Kuděrmetovová 6:2, 6:4

Bouzková sice s Kuděrmetovovou jasně prohrála před necelými dvěma týdny na turnaji v Římě, tentokrát ale dokázala vyřadit 29. nasazenou hráčku díky hře s mininem chyb. Česká tenistka relativně snadno získala první sadu a ve druhé vedla už 4:1. Ruská tenistka však srovala na 4:4 a nadechovala se k obratu. Bouzková však v posledních dvou gamech opět zpřesnila hru a při servisu soupeřky proměnila hned první mečbol.

Pro Bouzkovou je to teprve druhý postup do druhého kola na pařížském antukovém grandslamu. Před dvěma lety ale po vítězství nad Anastasií Gasanovovou do dalšího utkání s Elize Mertensovou nepostoupila.

Bouzková ve svém dalším utkání potká papírově slabší Janu Fettovou z Chorvatska, která přehrála Španělku Jessiku Bouzasovou Maneirovou.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Enetpulse)

Siniaková – Gálfiová 7:5, 7:6

Kateřina Siniaková se v souboji s Dalmou Gálfiovou dlouho trápila. Maďarka, která figuruje na 143. místě světového žebříčku, se do hlavní soutěže pařížského klání dostala jako lucky-looser, v souboji s českou tenistkou ale hrála odvážně a byla za to často odměněna.

Siniaková sice v první sadě smazala ztrátu 1:3 a navzdory dvěma prohraným podáním získala set poměrem 7:5 a šla do vedení. Ve druhém dějství se situace, česká tenistka prohrávala už 1:4, následně ale dvěma brejky otočila skóre na 5:4 a šla podávat. Jenže servis ztratila čistou hrou a Galfiová si řekla o tiebreak.

Zkrácenou hru druhé sady rozhodl už úvod, ve kterém si Siniaková vybojovala vedení 4:0 a poté už dokázala dopodávat k postupu.

Statistika zápasuStatistika zápasu (@ Livesport / Enetpulse)

Krejčíková – Golubicová 5:7, 4:6

Barbora Krejčíková neměla v utkání s Viktorií Golubicovou vůbec dobrý úvod. I když měla hned v první hře dva brejkboly, tak prohrála první čtyři hry. Pak se sice dokázala skóre otočit a za stavu 6:5 podávala na vítězství v setu, nicméně po dalších chybách pustila soupeřku do tiebreaku, který ztratila.

Krejčíkové se v téměř prázdné aréně Suzanne Lenglenové nedařilo ani v dalších gamech. Za stavu 1:1 ve druhém dějství už počtvrté ztratila své podání a Golubicová využila své pohody odskočila na 1:3. A i když pak vydřela srovnání skóre, znovu za stavu 4:4 ztratila svůj servis a švýcarská tenistka zápas dopodávala.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport / Enetpulse)

Barbora Krejčíková vypadla v Paříži potřetí v řadě už v prvním kole. Po triumfu v roce 2021 ji postupně v úvodních zápasech přehrály Diane Parryová, o rok později Lesja Curenková a nyní Viktoria Golubicová.

Stejně tak neúspěšné jsou její poslední měsíce. Od čtvrtfinále Australian Open vyhrála jen jediný zápas, když jí v Abú Dhabí skrečovala Sara Sorribesová Tormová. Na antuce padla v prvním kole ve Stuttgartu, v Madridu i Štrasburku a krizi potvrdilo i pařížské vystoupení.

Ósaková vyhlíží Šwiatekovou

Naomi Ósakaová zvládla nelehký souboj s Italkou Lucií Bronzettiovou a popáté v kariéře prolomila brány druhého kola pařížského grandslamu. Se soupeřkou, která figuruje na 48. místě světového žebříčku, strávila na kurtu více než dvě hodiny a nakonec rozhodující třetí sadu pro sebe získala 7:5.

Ósakaové se sice málo trefovala do prvního servisu, ale když ji její největší zbraň držela, tak získávala klíčové body. V utkání nastřílela šest es a odvrátila také tři ze čtyř brejkbolů. Nakonec slavila úspěch její ofenzivní hra, Japonka sice vyrobila 45 nevynucených chyb, ale také nasbírala téměř trojnásobně více vítězných míčů (31:11). Ve druhém kole by tak mohlo dojít na souboj grandslamových šampionek, možnou soupeřkou Ósakaové je současná světová jednička Iga Šwiateková.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Komentáře

119
Přidat komentář
com
Siniakova by si mela na OH najit jinsi partacku, nez Krejcu
Reagovat
hanz
No, upřímně si myslím, že si nemaj co vyčítat, páč Sini, když to chytne, tak to taky stojí za to...
Reagovat
hanz
Krejča pomstěna hokejisty ... a Holubice posviští příště...
Reagovat
TSP
Bára není zdravotně v pořádku. To, jak hraje, jasně značí zdravotní problém. Hraje jakoby bez energie. Měla by si dát pauzu, vyléčit či doléčit vše, co ji trápí pořádně zrehabilitovat a pořádně potrénovat, a asi zavolat zpátky Kartusovi. Jinak je na cestě z první stovky.
Reagovat
GeoTen
Přesně tak. Oproti té Báře, která nám dělala radost, je tato verze pomalejší, pasivnější a tak nějak od počátku "odevzdaná". Kvalita úderů a záblesky GS vítězky tam ale pořád jsou, i proto je těžké ji vidět hrát s těmito výsledky.
Reagovat
tommr
Bára hazarduje se svou pověstí. Je ještě nějaká jiná GS vítězka která v následujících 3 letech pokaždé na FO vypadla v prvním kole nebo je to nějakej novej rekord?
Reagovat
lvicek
Co treba Peta a Wimbledon? :D Krome tech dvou vyher tam mela myslim dost tragickou bilanci ;).
Reagovat
tommr
Petra byla po prvním titulu dvakrát ve čtvrtfinále a po druhým se sice trápila ale s Bárou se to vůbec srovnat nedá (3R,2R,2R,1R,4R,1R,3R,4R) ...
Reagovat
SydneyOpen
Petra si to hlavně vynahrazovala na jiných GS ;)
Reagovat
SpacialRecognition
Ostapenko na tom byla nějak podobně, ne?
Reagovat
SydneyOpen
jj, po vítězství měla postupně bilanci: 1. kolo, 1.kolo, 3.kolo, 1.kolo, 2.kolo, 2.kolo ;)
Reagovat
tommr
jj Ostapenko na tom není o moc líp i když třikrát za sebou v prvním kole neskončila ...
Reagovat
lvicek
Ach jo, Baro, to jsou takove same "smolne" prohry. Snad se ji to podari nekde prolomit a zas bude lip. Na FO podle me si sama na sebe dava tlak a vedela, ze na tom neni dobre, takze to jeste pridalo ke spatne hre v dulezitych chvilich... Tak snad priste nekde jinde.
Reagovat
Mantra
Začínáš Fandimovatět
Reagovat
lvicek
Proc myslis? Nevidim nikde Barusku, ani tak neco ;). Jinak ja jim preju vsem, at se chytnou, pokazde... (a nemyslim, ze by souperka Baru nejak totalne projela, ale ze ona to proste v dulezitych chvilich neustala).
Reagovat
Pizza1.3
Nehorázné zklamání od Krejcikove. Fakt hrůza
Reagovat
Otmar
Ani na další antuce Barbora ze sebe nic nevymáčkla a může v poklidu odejít temnými uličkami Paříže neznámo kam!
Reagovat
tommr
Bára opět zklamala Tentokrát se ani nemůže vymluvit na nerozehranost po nemoci/zranění protože Golubic měla taky zdravotní potíže a nehrála od konce ledna do začátku května a přesto jí porazila ...
Reagovat
Mony
Bejvávalo Báro...
Reagovat
EllNino
Krejča má 5. prohraný zápas v řadě, po titul z RG neschopna přejít 1. kolo, 3x v řadě konec a ještě na Holubici

Nevím, zda se chytne
Reagovat
SpacialRecognition
51 nevynucených chyb za dva sety. to by bylo obdivuhodné i u Petry
Reagovat
Mantra
Nechytne. Ani v deblu.uz

V hlavě se jí to tak zamotala, že zahodil debl s Kačenou i svou hru v singlu

Sláva je prevít
Reagovat
lvicek
Ona svuj debl s Kacenou nezahodila...
Reagovat
Mantra
Ale ju
Reagovat
lvicek
Myslim, ze moc nevime, jak to tam bylo v soukromi, a myslim si, ze ani Katka neni zas jen takove slunicko a ze by byla jen ona chudak, ktere to Bara tak znechutila, ze byla "donucena" odejit.
Reagovat
Mantra
To už nezpraví. Tam došlo k jasné situaci, jedna druhou chtěla porazit v singlu. A úspěch BK srazil ego KS. To už by nefungovalo. A budou-li to zkoušet na OH, tak vezmou akorát místo jiným
Reagovat
lvicek
No, ok, takhle to beru, ale to neni zas tak uplne jen vec Bary, ze to Katka nezkousla.
Reagovat
lvicek
Btw. jeste k tomu, pred nekolika lety naopak na tom Katka byla v singlu mnohem lip nez Bara, ktera se placala nekde ve druhe stovce a casto nemela zebricek, aby mohly hrat stejne turnaje v singlu. Taky se pak resilo, jestli budou hrat debl nebo bude Bara hrat nekde nejaky mensi turnaj.
Reagovat
Drzymalski
Holt Barbora se pomalu vrací tam, kam v singlu na žebříčku patří. Do suterénu WTA.
Reagovat
misa
Není kondičně v pořádku, což bylo vidět i na tom úplně propoceném triku.
Reagovat
Otmar
Myslím, že jste trefil podstatu....fyzička. Ona nehraje ten tenis, kterým vítězila. Delší mezihry do obou stran, donutit soupeřku k pohybu a končit na opačnou stranu. Její špíly se hrály dlouho, mezihry bylo hodně a to bez fyzičky nejde. Teď musí Bára končit na 3-4 údery, mezihru fyzicky neutáhne a konečný úder nemá. Pustit Kartuse byla chyba a dost by mě zajímalo, jak chce pokračovat dále.
Reagovat
PTP
Musí zase začít pracovat s SK Raketa Šlapanice, jináč to nevidim
Reagovat
com
Krejcikova

Jak FO mohla vyhrat
Reagovat
turista
No ve sportu je člověk jednou nahoře pak zase dole. Sám jsem to zažil mnohokrát. Je nutné se s tím smířit. Konzistence je super a vždycky u každého trvá omezenou dobu. A Bára je teď na té spodní části své výkonnostní křivky. Bohužel.
Reagovat
Berny
Muzu poprosit pls
O link na hokej? Diky moc
Reagovat
Berny
Jsem v zahranici a CT nefrci
Reagovat
Mantra
Tady jsi u tenisu voe
Reagovat
com
jako v prvnim setu Krejcikova srovnava na 4:4.. Ted otazka, jestli ji to k necemu bude
Reagovat
PTP
Já si asi pustím Standu se Širém a seru na ňáký nervy
Reagovat
tommr
Bára dostává od Švýcarky nakládačku a naši se zatím marně snaží dát gól Švýcarům. Dneska asi bude víc radosti u Švýcarů ...
Reagovat
Mantra
Hokej vyhrajeme. Tenis nevím
Reagovat
Mantra
Krejcikova.
To je věc tohle.
Reagovat
PTP
Báro jeď, ty impotenti ještě nedali ani jednu branku, zachraň to!
Reagovat
lvicek
Na pocitaci mam pustenou Baru, v televizi hokej. Kouknu na telku a vidim Fialu, jak sedi v hledisti, a rikam si, to je zajimave, ze se prijel podivat na Baru na tenis .
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
PTP
Fiala s knírkem a bez
Reagovat
Ela-fon-isi
Je to psycho. Už zbývá šance jen v hokeji. Snad budeme mít štěstí.
Reagovat
Mantra
Marná.
Ale set myslím urve.
Teď buď Vikina odpočívat. Pak zas jako v 1. Shoří
Reagovat
Otmar
No, je to k po....í! Na závěr klasika: nedopodávaný set, zbabraný TB a ve finiši DF! To nevymyslíš, to ti musí někdo předvést!
Reagovat
hanz
Krejča to předvádí pravidelně už nějaký ten čas...
Reagovat
EllNino
Bára otočí z 0:4 na 6:5 a nakonec to totálně dodrbe ...
Reagovat
hanz
Ale jakým způsobem? Na co jako hraje kraťasy, když jí ani jeden nevyšel... fakt IQ tykve... kdyby to hrála Kvitovic, tak neřeknu, ta toho tenisový IQ moc neměla (ale zase když to psalo, tak to bylo točo), ale zrovna u Krejči jsem na tenisový IQ spolíhal a ona to takhle .....
Reagovat
Sinuhet1
Bara kdyz ma formu hraje nadherny tenis, ale proste uz hodne dlouho hraje spatne, tady nevyjimaje...
Reagovat
hanz
Krejčiny koncovky jsou na okruhu vyhlášené... opět neudržené podání... furt kraťasy, který jí v ceým zápasem vůbec nejdou... fakt nechápu její herní IQ...
Reagovat
Mantra
Nemá ani normální IQ.

Když to tam vyhrála, tak to byla hra jak Sabalenka. Teď nic. Podle mě shořela.
Reagovat
hanz
Totální marnost... už aby vypadla, tomu se fakt nedá fandit...
Reagovat
PTP
Ku.vapes, o kousek to nevyšlo, uvidíme, co se bude dít dál
Reagovat
tmora
Krejča 4:4, už se dostává do hry, super!
Reagovat
Mantra
Kei Nishikori


Tomu fandím
Reagovat
com
Big4ka Krejcikova dnesni ceskou neporazitelnost pokazi

Golubitch uz 4:0
Reagovat
Mantra
Všichni ví že myslela big fórhanderd, jen to handérd novináři svým óó přehlušili
Reagovat
Otmar
Myslím, že Katka už většinu z nás vycvičila a je nám všem jasné, že i my musíme nést důsledky za její nestabilitu, když chceme mít radost. Nic není zadarmo!
Reagovat
PTP
Tak snad se teď nenechá zahanbit ani druhá členka olympijského páru Barbora, i když Golubič je asi lepší hráčka než Gálfy.
Reagovat
tommr
Katka Siniaková to nakonec taky zvládla ve dvou i když oba sety musela otáčet z 1:3 resp. 1:4 ...
Na Katčinu obranu je ale třeba říct že soupeřka hrála hodně dobře a vůbec nebylo znát že je v žebříčku o sto míst níže než Katka ...
Reagovat
EllNino
Katka zvládla první GS v roli nasazené hráčky, těsný zápas s Galfi, která je na antuce nepříjemná ...

V dalším kole Paquet/Shnaider, na antuce taky hratelné
Reagovat
Yonaash
No Galfi byla loni i na trávě nepříjemné pro Noskovou v 1. kole Wimbledonu. Té Shnaider se obávám, ta teď má fazónu, hraje výborně. Jasně, 2.kolo na GS může být mnohem horší, ale pro naši labilní Katku...
Reagovat
tommr
ze Shnaiderky mám taky obavy. Její hra bude přivádět Katku k šílenství ...
Reagovat
com
no a nakonec to bude domaci Paquet
Reagovat
tommr
Katka má tentokrát neskutečný štěstí na los ...
Reagovat
misa
Diana zatím zápas nezvládá. Nevím jestli jsem ji někdy viděl tak vzteklou a ufňukanou
Reagovat
Yonaash
No takový výbuch jsem teda nečekal. To stará Paquet teda vymňoukla
Reagovat
misa
3-6, 1-6 ... tak to se nepovedlo.
Reagovat
tommr
pro Katku je to ovšem terno. Třetí kolo je teď povinností ...
Reagovat
hanz
Koukám, že starou Pakét oživili svěcenou vodou... vždyť ta už nezahrála kvalitní zápas hodně dlouho...
Reagovat
frenkie57
By skoro mohla slavit na kurtu třicátiny(1.6.) a teď jí do toho katka hodí vidle. Snad.
Reagovat
lvicek
Kacka ted moc peknym returnem breakla Galfi zpet, tak doufam, ze ted uz to dotahne.
Reagovat
lvicek
S Kackou fakt clovek netusi dne ani minuty, chvili hraje jednu super vymenu za druhou, pak zas samy auty. Do TB to ale dotahla, tak uvidime, jak ho zvladne.
Reagovat
Yonaash
Zatím drží, ale ještě se to může celý otočit.
Reagovat
Yonaash
Tak to nakonec ustála, uff
Reagovat
lvicek
Reagovat
misa
Kenča pěkně otočila zápas proti solidní antukářce Siegemund. Na Němce je ale vidět, že už má roky a neudrží úroveň hry. V prvním setu vedla 5-1, a pak začala odpadat - dělala množství chyb a Sofia ji začala honit po kurtu. Siegemund ještě dotáhla první set do úspěšného konce, v těch dalších dvou si ani neškrtla.

Dnešní výsledky mě potěšily
Reagovat
EllNino
Stream na Katku? Nejde mi nic
Reagovat
misa
https://jokersportshd.org/cffdf68b/7565bec5/5433d551
Reagovat
EllNino
diky
Reagovat
EllNino
Marii čeká Jana Fett ve 2. kole ... opravdu slušný los vzhledem ke konkurenci, 3. kolo tudíž reálné
Reagovat
misa
Mohla by si vylepšit kariérní maximum na FO a připsat důležité body.
Reagovat
com
jenze Fettka je lucky luzr, takze Bouzkova bude ta nestastna
Reagovat
Otmar
Jak jste to předvídal? Zase si neškrtne....nebo nevrzne...jak to bylo? Připomeňte mi to, prosím?!
Reagovat
PTP
Ten už si asi dlouho nevrznul
Reagovat
EllNino
Kostyuk

3. set z 0:4 na 6:4
Reagovat
dadaft
Dobrý brejk od Katky, má šanci dopodávat .......... ale s Galfi jsou dost podobné hráčky a tohle bude přetahovaná...
Reagovat
dadaft
tak set je doma, ale to její nervování je síla
Reagovat
misa
Rozhovor s Marií
https://www.idnes.cz/sport/tenis/marie-bouzkova-roland-garros-1-kolo-vyhra-rozhovor.A240526_133843_tenis_ikuc

Lucka Šafářová je prý ve formě. Bylo by hezké ji někde vidět hrát i dvouhru ...a zavzpomínat na krásné staré časy
Reagovat
GeoTen
Kuděrmetovová až na pár záblesků naprosto neškodná, nevím, kam se ztratila její hra z ještě cca před 2 lety. Jinak Maruška dobrá výhra.
Reagovat
PTP
Poznámka na okraj k pořadatelům : měli by trochu umravnit ty smrady, co tam otravujou u kurtu a žebrají ručníky
Reagovat
Preview.lover
Tsurenko skrečovala v kariéře 27 zápasů (4 za poslední rok)
Reagovat
hanz
A nevíš náhodou jaký jí v tom patří pořadí, myslím, že v top 3 bude jistě...
Reagovat
Preview.lover
to jsem bohužel nenašel, ale velký počet má i Martincová, Yastremská a Ignatik (Cadantu)
Reagovat
Krisboy
Top3? Ona je jasný, neodiskutovatelný, undisputed GOAT.
Reagovat
Mantra
Má to v paži
Reagovat
turista
Tsurenko má nejvíc skrečí ze všech hráček ATP. Je v tom mistryně světa. Když se zápas vyvíjí pro ní dobře tak neskrečuje nikdy. Skrečuje pouze když jí hrozí porážka. Je to podivné protože tenis hrát umí.
Reagovat
Preview.lover
Spekulace se potvrdily, Siniaková bude hrát s Gauff čtyřhru
https://twitter.com/melanie_lautrup/status/1794690421437968465/photo/1
Reagovat
tommr
to je dobrá zpráva pro Katku která by si měla polepšit protože Gauff je samozřejmě mnohem lepší než Townsend ...
Spolu s Gauffovou by měly patřit mezi favoritky a Katka by si mohla vybojovat pozici v top-10 což by jí dávala jistotu nominace na OH a možnost volby libovolné partnerky ...
Reagovat
PTP
Libovolné partnerky z našeho rybníčku - kterou bys doporučil ty?
Reagovat
tommr
já bych asi vybral Krejčíkovou ale bude záležet na tom které z našich se na OH kvalifikujou což rozhodnou výsledky FO. Zatím má teoretickou šanci všech 6 našich hráček hrajících letošní FO ...
Reagovat
PTP
Tak Bára napoví svým výkonem už dnes večer
Reagovat
Carter
Neviem, či to platí aj teraz ale naposledy si hráči z top 10 mohli vybrať do debla hocikoho, kto bol v rebríčku v top 300 a nemusel byť ani kvalifikovaný/á na olympiádu.
Reagovat
Mantra
Já bych volil Bouzka.

S Krejčíkovou to nepůjde přes hádky. I když budou tvrdit něco o profi...
A Marie nemá úplně zlé výsledky v deblu. Už ví a chemie by byla mnohem lepší.
Ale kdo ví, jak ty dámské mozky pracují
Reagovat
PTP
To se mi taky líbí
Reagovat
PTP
Ještě mě napadla Markéta Vondroušová alias po indiánsku "Stojící bradavka"
Reagovat
Mantra
Reagovat
frenkie57
Reagovat
misa
Asi jsi neviděl loňské finále Nanchangu mezi Marií a Katkou :) Nevypadalo to zrovna, že by ty dvě měly spolu kamarádský vztah. Navíc je už Siniaková na OH domluvená s Krejčíkovou.
Reagovat
PTP
A to je tutáč?
Reagovat
misa
Byl tady nedávno článek, kde bylo napsané, že jsou spolu domluvené. A nominaci dělá Pála nebo kdo, ten proti rozhodnutí hráček nikdy nepůjde.
Reagovat
misa
Marie slaví nejcennější letošní výhru, první postup přes hráčku top 40. A jeden ztracený servis je taky pozitivní zpráva.
Reagovat
Mantra
Ale ju.
Moc prima úvod.

Bude asi těžké to ve druhém kole obhájit. Snad. To by ji mohlo nakopnout
Reagovat
Holahej
Maruška prima, vyhrála, 8WIN 17UE, 4/8 BB, 62/49 totalpoints, další kolo šance a pak může překvapit, na každém GS nějaké přijde...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist