Krejčíková se Siegemundovou v prvním finále neuspěly, tisícovka v Madridu má domácí vítězky

5. 5., 17:36
Aktuality 4
WTA MADRID - Barbora Krejčíková (28) a Němka Laura Siegemundová (37) na prestižní antukové tisícovce v Madridu čtvrtý společný turnaj v premiérový titul neproměnily. Ve finále česko-německý pár utrpěl debakl 0:6, 2:6 s domácími Španělkami Cristinou Bucsaovou (26) a Sarou Sorribesovou (27), které dotáhly k nečekanému triumfu vůbec první společnou akci.
Laura Siegemundová a Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Krejčíková/Siegemundová – Bucsaová/Sorribesová 0:6, 2:6

Barbora Krejčíková se dala dohromady s aktuálně šestou deblistkou světa Laurou Siegemundovou před začátkem sezony po nečekaném rozchodu s Kateřinou Siniakovou a dosud spolu odehrály čtyři turnaje se zápasovou bilancí 11:2.

Po čtvrtfinále na Australian Open a dvou odstoupeních před semifinálovým zápasem se na podniku WTA 1000 v Madridu prodraly po čtyřech dvousetových výhrách poprvé do finále, roli papírových favoritek v něm ale nepotvrdily. S domácí dvojicí Cristina Bucsaová a Sara Sorribesová prohrály za 73 minut hry drtivě 0:6, 2:6.

Bývalá nejlepší deblistka světa Krejčíková si finále čtyřhry zahrála poprvé od loňského září, kdy v San Diegu triumfovala se Siniakovou. Ve španělské metropoli marně bojovala o celkově 19. deblový triumf.

Sorribesová získala celkově 5. deblový titul a druhý z podniku WTA 1000. Poprvé ovládla loni na podzim Peking po boku české tenistky Marie Bouzkové, která v Madridu kvůli zranění nehrála a úspěšně ji zastoupila Bucsaová.

Ta vyhrála turnaj WTA ve čtyřhře podruhé v řadě a celkově potřetí v kariéře. Pokaždé slavila s jinou partnerkou - loni v Lyonu uspěla po boku Nizozemky Bibiane Schoofsové, před měsícem v Bogotě zvítězila s Ruskou Kamilou Rachimovovou a nyní se Sorribesovou získala nejcennější trofej.

Výsledky čtyřhry na turnaji WTA 1000 v Madridu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
TSP
Do špičkové formy májí Bára s Laurou opravdu hodně daleko. Ale není každý den posvícení. Třeba se ještě do Paříže zlepší.
Reagovat
tommr
Od KrejSieg to byl dneska opravdu mimořádně špatnej výkon ...
V semifinále a ve čtvrtfinále přitom hrály dobře a porazily mnohem silnější soupeřky. Jejich dnešní selhání je proto o to nepochopitelnější ...
Bára a SST hrály dneska i o návrat do top-20. Pro Báru (a českej debl) na OH dnešní nečekaná porážka bude znamenat horší nasazení ...
Reagovat
hanz
Jedním slovem OSTUDA - prohrát se může, ale tohle je klepec a ještě od takových ....
Reagovat
com
Big4ka no
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist