Krejčíková se Siniakovou odstartovaly obhajobu zlatých medailí, v Paříži začaly suverénně

30. 7., 22:06
Aktuality 20
OH PAŘÍŽ - Barbora Krejčíková (28) s Kateřinou Siniakovou (28) až v úterý večer odstartovaly obhajobu prvenství z Tokia 2021. Nasazené dvojky a jedny z největších favoritek si v úvodním kole na pařížské antuce poradily 6:4, 6:0 s tchajwanskými sestrami Hao-Ching (30) a Latishou Chanovými (34). Jejich další překážkou bude japonské duo Šúko Aojamaová, Ena Šibaharaová.
Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou neztratily na úvod olympiády set (© AFP)

H. Chan/L. Chan – Krejčíková/Siniaková 4:6, 0:6

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které na konci loňské sezony ukončily velmi úspěšnou spolupráci, se na olympijské hry naladily snadným triumfem na domácím antukovém podniku Livesport Prague Open v pražské Stromovce a nyní úspěšně zahájily obhajobu zlata z Tokia 2021.

Jedny z největších favoritek a nasazené dvojky si poradily s Hao-Ching a Latishou Chanovými. S tchajwanskými sestrami měly potíže pouze v úvodním setu, v němž čelily devíti brejkbolům a musely dohánět manko brejku. Od stavu 3:4 však získaly všech devět následujících gamů. Jejich dalšími soupeřkami budou Japonky Šúko Aojamaová s Enou Šibaharaovou.

Krejčíková má za sebou velmi náročné úterý. V odpoledním vedru vydřela po téměř třech hodinách postup do čtvrtfinále dvouhry, nyní zvládla vstup do deblové soutěže a ve středu ji zřejmě čeká další dvojboj. Siniaková naopak vypadla ve dvouhře hned na úvod, ale ještě hraje mix s bývalým partnerem Tomášem Macháčem.

Siniaková s Krejčíkovou jsou jedním z nejúspěšnějších párů v historii. Společně ovládly sedm grandslamů, Turnaj mistryň i olympijské hry a obě byly deblovými světovými jedničkami. Siniaková letos přidala další dvě grandslamové trofeje, na French Open kralovala s Coco Gauffovou a ve Wimbledonu s Taylor Townsendovou.


Výsledky čtyřhry žen na olympiádě v Paříži

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
tommr
Japonky budou těžký soupeřky ale KrejSi by si s nima měly poradit. V minulosti už je dvakrát porazily ...
Hodně bude záležet na tom jak dlouho bude muset Bára dneska bojovat s AKS v tom největším horku. Ideální by bylo kdyby jí sfoukla ve dvou rychlých setech ...
Reagovat
lvicek
Bohuzel s tim deblem pak nemuzou moc otalet, protoze Katka ma pak jeste mix. Nevim tedy, proc nedali Katce mix driv a debl pak mohl byt pozdeji.
Reagovat
George_Renel
On taky hraje ještě Macháč toho debla.
Reagovat
lvicek
Nojo, tak to by mi ho museli dát taky večer.
Reagovat
lvicek
Mu
Reagovat
SydneyOpen
No dneska by mělo v Paříži i pršet.... ani jsem nekoukal, kde debly hrajou, ale jestli na vedlejších kurtech, tak se může program min. o pár hodin posouvat
Reagovat
Orgasmator
Nějaký com tu psal, že Svitolina pošle Báru domů Což mně přišlo divný, když vlastně hraje ještě i debla...
Reagovat
zfloyd
ono to tak suverénní nebylo , většina gamů šla přes shodu , ale nakonec dobrý
Reagovat
frenkie57
Ty letošní OH budou z hlediska cz sportovců buď velký výbuch nebo to zachrání právě tenisté. Ale 10+ medailí to rozhodně nebude.
Reagovat
Pe3k
Taky nechápu ty "experty" co tvrdí, že bude 12 medailí
Já to vidím tak na 6
Reagovat
lvicek
Tak treba Rohan byl, co ja vim, ctvrty o jeden dotek branky. Jak asi muzou "experti" dopredu vedet, jestli se dotkne nebo ne? Je to vrcholovy sport a krome pripravy a formy jde take casto o stesti a drobne detaily. Jednou to vyjde, jindy ne, to je zivot a sport.
Reagovat
EllNino
Byl 6.
Reagovat
lvicek
Tak pardon, ale bylo to nejak o ten jeden dotek, ne?
Reagovat
gugu
A bez toho doteku by měl stříbro
Reagovat
com
Siniakova by cesku mohla ziskat dve medaile smile
Reagovat
Trojchyba_Mat
Machy též
Reagovat
aligo
Krejcikova též
Reagovat
com
to uz teda mame 6 medailí smile
Reagovat
lvicek
To je pocitani jak s tema sprckama
Reagovat
paddy
U počítání se hlavně zapomnělo, že to mohou dělat i bez, takže reálný počet může být klidně i trojnásobný smile
smile smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist