Krejčíková se Siniakovou odvrátily mečbol a vyhrály už 16. grandslamový zápas v řadě!

6. 9. 2018, 01:04
Aktuality 8
US OPEN - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vybojovaly na US Open postup do semifinále a už 16. grandslamové vítězství v řadě. Nasazené jedničky proti Elise Mertensové a Demi Schuursové odvrátily v tie-breaku druhé sady mečbol a nakonec po velkém boji zvítězily. Vítězky letošního French Open a Wimbledonu v zítřejším semifinále čekají Bartyová s Vandewegheovou.
B. Krejčíková a K. Siniaková

Vítězky letošního French Open a Wimbledonu Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou letos na US Open v prvních třech zápasech neztratily set, ale dnes měly hodně namále. Ve čtvrtfinále proti turnajovým sedmičkám Elise Mertensové a Demi Schuursové totiž musely stav utkání otáčet, a dokonce odvracet mečbol. Nasazené jedničky po velkém boji zvítězily 2-6 7-6(7) 6-3.

V úvodním dějství nedokázaly české tenistky soupeřkám ani jednou sebrat podání a samy dvakrát o servis přišly. Ve druhé sadě v šesté hře odvrátily čtyři brejkboly a poté konečně prorazily podání soupeřek. Vedení 5-3 ovšem neudržely, přestože za stavu 5-4 vedly na podání už 40-0.

Druhý set nedoservírovaly ani na druhý pokus a musely do tie-breaku. V něm neproměnily další dva setboly a rázem čelily mečbolu. Hrozbu konce na US Open odvrátily a dramatickou zkrácenou hru vyhrály 9-7.

V rozhodujícím dějství měly pevnější nervy. Po skončení šestého gamu se dostaly do brejku a náskok uhájily až do konce utkání, přestože v závěrečné hře musely likvidovat dvě brejkbolové hrozby. Mečbol si vypracovaly díky Krejčíkové, která doběhla zkrácený míč, zahrála lajnu, ale přitom narazila do umpiru. Češkám k postupu stačil jediný mečbol, který Siniaková proměnila volejem.

"Radost je to obrovská. Nehrály jsem dobrý tenis, nedařilo se nám a hodně jsem se hledaly, takže je super, že jsme prošly. Tohle vítězství z nás udělalo ještě silnější tým, než jsme doteďka byly. Ještě víc nás to stmelilo dohromady. Doufám, že se nám bude dál dařit a budeme bojovat o další vítězství," řekla Krejčíková.

Krejčíková se Siniakovou si tak připsaly už 16. grandslamové vítězství v řadě a i nadále útočí na hattrick, který mají z roku 2013 z junioské kategorie. Tři grandslamové deblové triumfy v jedné sezoně naposledy získaly americké sestry Serena a Venus Williamsovy v roce 2009. Vyhrát v Paříži, Londýně i v New Yorku v kalendářním roce jako poslední dokázaly v roce 1998 Jana Novotná se Švýcarkou Martinou Hingisovou.

Dvaadvacetileté české tenistky jsou posledními českými nadějemi na letošním US Open. O postup do finále budou bojovat proti rozjetému páru Ashleigh Bartyová, CoCo Vandewegheová. Australanka s Američankou ještě neztratily set a vyřadily například druhé české duo Sestini Hlaváčková, Strýcová.

S australsko-americkým tandemem letos Krejčíková se Siniakovou dvakrát prohrály a ve čtyřech setech uhrály jen čtyři gamy.

"Bartyová výborně čte hru a když k tomu přidáme CoCo servis, tak jsou nepříjemný. Máme s nimi zápornou bilanci, ale je to hratelný a dáme do toho maximum," řekla Siniaková.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
středeční výsledky (5. 9. 2018)
• Čtyřhra ženy - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Mertensová/Schuursová (7-Belg./Niz.) 2-6 7-6(7) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
i když dneska měly hodně namále. Začátek zápasu měly velice špatnej a když v polovině druhýho setu měly soupeřky trojitej brejkbol na 2:4 tak se zdálo, že je zápas ztracenej. Našim se ale podařilo všechny brejkboly odvrátit a to byl zlomovej bod celýho zápasu. Soupeřky najednou znejistěly a začaly dělat chyby a naše hráčky naopak ožily. Druhej set sice nedokázaly ani nadvakrát dopodávat, ale urvaly ho aspoň v TB a ve třetím už byly lepší ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
výbornej byl ten doběh Báry, díky kterýmu si vypracovaly mečbol :)))
Reagovat
tommr
na Báru mám pořádnou pifku, protože to co dneska dokázala všechno zkazit to bylo až k neuvěření. Chvílema mi připadalo, že Katka hraje sama proti třem. Ten doběh při kterým se málem zabila to ale aspoň trochu odčinil ... :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
snad se při něm nějak nezranila.
Reagovat
tommr
vypadala v pohodě ...
Reagovat
d@ve
?Tohle vítězství z nás udělalo ještě silnější tým!? říkala znovu Krejčíková o tom, jak ustály mečbol soupeřek a samy ho vydřely v neuvěřitelné výměně. Až po zápase se začala tenistka zajímat o to, jak moc jí náraz ublížil. ?Jsem dost pobitá,? popisovala českým novinářům. Naraženou prý má celou levou ruku, má na ní modřiny.

Horší je, že Češky mají minimum času na odpočinek. Od konce čtvrtfinále do startu semifinále nemají ani čtyřiadvacet hodin...

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/7410--po-rane-od-umpiru-prisla-facka-od-poradatelu-snazi-se-nas-znevyhodnit-zuri-krejcikova
Reagovat
jirkaS
je někde video z "incidentu"?
Reagovat
Nenela
Taky bych se rada podivala na video, jestli je nekde k videni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist