Krejčíková se Siniakovou otevřely sezonu triumfem. V Shenzhenu je nezastavilo ani domácí duo

11. 1. 2020, 09:39
Aktuality 8
WTA SHENZHEN - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vstoupily do nové sezony ziskem pátého společného titulu. Nejvýše nasazené Češky ovládly turnaj WTA International v čínském Shenzhenu, když ve finále porazily ve třech setech domácí dvojici Ying-Ying Duan a Saisai Zheng.
K. Siniaková a B. Krejčíková

Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové se v Shenzhenu nepovedla dvouhra, když prvně jmenovaná vypadla v kvalifikaci a druhá prohrála v 1. kole s pozdější šampionkou. 

Naládu a sebevědomí si však zvedly ve čtyřhře, v níž ve čtyřech zápasech nenašly přemožitelky. Se ztrátou pouhých osmi gamů ve třech duelech postoupily do finále a v něm dnes zdolaly 6-2 3-6 10-4 čísnkou dvojici Ying-Ying Duan a Saisai Zheng.

Nejvýše nasazené Češky si v Číně došly do 5. společný titul. V Shenzhenu vyhrály na druhý pokus - před dvěma lety na začátku své obnovené spolupráce ještě ve finále neuspěly, poté však získaly grandslamové tituly v Paříži a ve Wimbledonu. Loni společně triumfovaly v Torontu a Linci.

Obě Češky se nyní přesunou již do Melbourne, kde 20. ledna startuje Australian Open. Siniaková se bude připravovat na úvodní grandslam sezony na tréninkových dvorcích, Krejčíková bude muset příští týden bojovat o hlavní soutěž v tříkolové kvalifikaci.

Dvouhru v Shenzhenu vyhrála ruská tenistka Jekatěrina Alexandrovová, jež si připsala premiérový titul na okruhu WTA. Přemožitelka Siniakové z prvního kola porazila ve finále 6-2 6-4 Rusku reprezentující Kazachstán Jelenu Rybakinovou, která v pátečním semifinále vyřadila Kristýnu Plíškovou.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 775.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 01. 2020)
• Dvouhra - finále •
Alexandrovová (5-Rus.) - Rybakinová (7-Kaz.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - finále •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Ying-Ying Duan/Saisai Zheng (3-Čína) 6-2 3-6 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Frick
To tam vyhrát. V žádnym případě by se neměly tímto bezcenným titulem nějak chlácholit. Je třeba hledat odpovědi na to, proč tolik selhaly v singlu.
Reagovat
blixa
To nech na nich, co je třeba a ty se věnuj tomu, jak vysekat Žondru z basy ! Už máš plán útěku ? Třeba budete slavnější než Kájínek ! Natočí o vás film, "Žondra a Frick, famózní útěk !" :D
Reagovat
rybicka
:-))
Reagovat
EllNino
Vždyť Katka prohrala s pozdější vítězkou .. a Bara na singlovou stovku ma asi jen na antuce
Reagovat
jirkaS
2thumbs up!
Reagovat
tommr
holky hrály celý týden velmi dobře a po zásluze slaví titul. Je až s podivem jak rozdílný jsou výkony Katky v singlu a v deblu ...
Body ze Shenzhenu by jim měly stačit na nasazení v první čtyřce na AO ...
Reagovat
Fransoas
Je to přesně jak jste to definoval.U Katky je tento rozdíl hodně velký.Jinak gratulace k prvnímu titulu v nové sezóně.
Reagovat
Mantra
prostě je slabá duchem, single to krásně ukazuje, v deblu se jaksi schová "v davu" neúspěch nebolí tolik, neúspěch není jen na ní....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist