Krejčíková se Siniakovou se na OH naladily titulem, na Livesport Prague Open ovládly hvězdné finále

26. 7., 11:07
Aktuality 43
WTA PRAHA - Barbora Krejčíková (28) a Kateřina Siniaková (28) vítěznou chemii neztratily. Den před startem olympijského turnaje, na němž budou v Paříži obhajovat zlaté medaile z Tokia, slaví triumf na domácím Livesport Prague Open. Nejvýše nasazené Češky prošly soutěží na antuce ve Stromovce, kde se vedle sebe představily poprvé v sezoně, bez ztráty setu. Ve finále sedminásobné grandslamové šampionky přehrály 6:3, 6:3 vítězky pěti grandslamů ve čtyřhře žen Lucii Šafářovou (37) a Bethanii Mattekovou-Sandsovou (39), které spolu hrály po šesti letech.
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Krejčíková/Siniaková – Matteková-Sandsová/Šafářová 6:3, 6:3

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si v závěru minulé sezony daly na popud druhé jmenované pauzu. Siniaková od té doby vyhrála čtyřhru na dvou grandslamech se dvěma různými partnerkami (Roland Garros s Coco Gauffovou a Wimbledon s Taylor Townsendovou), Krejčíková na začátku července dokonce ovládla wimbledonskou dvouhru.

S cílem obhájit zlatou medaili na olympijském turnaji však spolupráci pouhé čtyři dny před jeho zahájením dočasně obnovily. Generálku si naplánovaly na domácí turnaj WTA 250 v pražské Stromovce a formu vyladily dokonale. Ve třech zápasech neztratily ani set a před odletem do Paříže si zvedly sebevědomí ziskem celkově 17. společného titulu.

Vítězky sedmi grandslamů ve čtyřhře žen se v Praze představily poprvé po svých triumfech na trávě ve Wimbledonu a přechod na trávu zvládly. Ve dvou setech porazily teenagerky Lauru Samson s Renátou Jamrichovou, australsko-turecké duo Priscilla Honová a Zeynep Sönmezová a ve finále si poradily i s papírově nejtěžšími soupeřkami Lucií Šafářovou a Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Souboj o titul ve Stromovce začal vzhledem k přesunu Krejčíkové se Siniakovou na olympiádu už v 9:40, i přes brzký start však byly tribuny zaplněné a diváci sledovali hezký deblový tenis. Nejvýše nasazené Češky v úvodu ztratily vedení 2:0, ale od té chvíle už o podání nepřišly a po hodině a 13 minutách vyhrály souboj čtyř bývalých nejlepších deblistek světa 6:3, 6:3.

"Mám z toho obrovskou radost. Odehrály jsme tu pár náročných zápasů. V každém jsme se postupně zlepšovaly a jsem ráda, že jsme dnes dokázaly vyhrát," pochvalovala si Krejčíková. "Pomůže nám to. Zase jsme mohly vidět, jak jedna s druhou hraje. Mohly jsme to víc sesynchronizovat. Věřím, že v té Paříži navážeme na výkony tady z Prahy," dodala rodačka z Ivančic.

"Každý zápas je jiný, navíc teď jedeme do úplně jinýho areálu. Ale jak řekla Bára, je super, že jsme si tady zahrály a každý zápas se zlepšovaly. Do Paříže se moc těším," uvedla Siniaková půl hodiny před přesunem na letiště a následným odletem do francouzské metropole na hry po pěti kruhy.

Obě vítězky Livesport Prague Open budou na olympiádě hrát kromě společné čtyřhry, v níž je už v sobotu čekají tchajwanské sestry Latisha Chan a Hao-Ching Chan, také dvouhru. Siniaková navíc i mix se svým přítelem Tomášem Macháčem.

"Děkuju Katce. Moc se na olympiádu těším. Jsem ráda, že se nám to tady povedlo a uděláme všechno pro to, aby se na olympiádě zase zařadilo, dostaly jsme se co nejdál a zase něco přivezly domů," vytyčila Krejčíková na slavnostním ceremoniálu cíl pro Paříž. "Je to náročné, ale s tím se počítalo. Uděláme maximum, abychom byly ready a na turnaj připraveny. Necháme tam všechno, abychom něco přivezly," doplnila ji Siniaková.

Zatímco Krejčíková se dva dny před startem soutěže ve Stromovce odhlásila ze dvouhry kvůli nabitému programu i drobným bolístkám a soustředila se jen na debl, Siniaková navzdory teplotě a nachlazení odehrála navíc dva třísetové duely v singlu, přičemž po tom prvním v pondělí skončila kvůli vyčerpání organismu v nemocnici.

Poslední turnaj týmu Bucie

Sedmatřicetiletá Šafářová krátkodobě obnovila kariéru, aby si po dlouhých šesti letech zahrála ještě jeden turnaj s loučící se Mattekovou-Sandsovou. O dva roky starší Američankou, s níž vyhrála pět grandslamů ve čtyřhře žen. Navzdory velké pauze spolu v Praze vyřadily druhé nasazené Japonky Šuko Aojamaovou a Enu Šibaharovou a duo Rosatellová/Zimmermannová, než padly ve finále.

"Je to pro mě hrozně emotivní. Byl to úžasný týden, chvílemi nahoru dolů. Moc Lucce děkuju, že si se mnou ještě jednou zahrála a obnovila kvůli tomu kariéru," řekla na slavnostním vyhlášení devětatřicetiletá Matteková-Sandsová, rovněž bývalá nejlepší deblistka světa.

"Holky gratuluju. Jste teď opravdu nejlepší pár na světě. Je úžasný vás v televizi sledovat. Doufám, že v tom budete v Paříži pokračovat. Zase vás budu sledovat v televizi," smála se Šafářová. "Děkuju pořadatelům, bez divoké karty bychom tady nehrály. A děkuju i své mamce a manželovi, byl to pro ně náročný týden," dodala sedmatřicetiletá brněnská rodačka, která má s bývalým hokejistou Tomášem Plekancem dvě děti Leontýnku (4) a Olivera (2).

Ani jedna z usměvavého dua Bucie však nepotvrdila, že by se už spolu na kurtech neobjevily. Dveře si nechávají otevřené.

Výsledky čtyřhry na turnaji WTA 250 v Praze


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
lars
Zaba nebude "hrat" za Afriku na OH ??
Reagovat
com
a jaktoze ty rozbity rakety drzi v ruce jak vitezky, tak vedle v clanku i porazeny.. To maj jako stejny trofeje?
Reagovat
paddy
jsou to logicky jiné velikosti smile
https://livesportpragueopen.cz/uploads/photogallery/2024/Den-7-(patek-26.-cervence)/full-a-pal-002443611.jpg

aspoň si je mohou porovnávat jako Mácha a Viki smile
https://www.youtube.com/watch?v=GneWPyRk-oI&t=701s
Reagovat
com
jo ted uz ten rozdil vidim
..stejne jako americkej zarive bilej usmev Sandsove mezi tema ostatnima smilesmile
Reagovat
aligo
Obecně trofeje žen moc nechápu.. Chlapy mají nádherné poháry a ženy mají takové odpady... viz. Pegula letos... to byl humus... https://www.google.com/amp/s/www.wivb.com/sports/jessica-pegula-wins-berlin-title-to-ready-for-wimbeldon/amp/
Reagovat
annah
No to fakt strašná trofej, co dostala Pekla.
Reagovat
SydneyOpen
no tvl...
Reagovat
aligo
Třeba trofej z AO pro ženy je opravdu nádherná. Taková elegantní, ale opravdu asi nejhezčí na okruhu
Reagovat
aligo
Nebo Peking je taky cool
Reagovat
Blondie
Reagovat
tommr
Nechápu ale ty trofeje pro vítězky. Proč rozbitá raketa? Nebo to má nějakej hlubší význam kterej mi uniká?
Reagovat
Trojchyba_Mat
Ať to má význam jakýkoliv, mně se ty trofeje vůbec nelíbí. S takovou sklářskou tradicí, jakou v Česku máme, přijít s něčím takovým mi přijde smutné
Reagovat
tommr
asi chtějí být za každou cenu originální ...
Reagovat
aape
Spíš na nich ušetřili, ale je to fakt hnus
Reagovat
SydneyOpen
no zrovna ty skleněné trofeje co se dávali v minulosti také žádná sláva, vypadala to jako laciná veteš
Reagovat
aligo
Ale furt se to dalo oproti tomu všemu, co ženy dostávají za "trofeje"
Reagovat
Tomas_Smid_fan
taky jsem si říkal, proč nejsou třeba zlaté a stříbrné (aspoň barevně)
A prasklé struny jsem taky nepochopil. Trofej tak k ukončení kariéry, což zrovna v tomto případě není úplně vhodný
Reagovat
paddy
to je zbytek z drátěného plotu, přece se to nevyhodí smile
jen to stačilo nabarvit smile

podobně je to s "kostýmy" zahajovací ceremoniál OH
v zahraničí se to sice líbilo, ale jen kvůli tomu, že je to ujeté; normální věc v dnešním světě nemůže zaujmout
nejhorší na tom je, že naším teniskám se to líbí smile
holt za peníze si vkus nekoupíš

nemusíme ani vzpomínat na ty OH gumáky smile
Reagovat
Jan
V těch kostýmech vypadají jak hadráci. Oblečení do cárů. Nechápu jak to mohl někdo schválit. Asi mu chyběl mozek.
Reagovat
aape
mě se to líbí, má to výrazný styl, je to vytvořeno přímo pro olympiádu - něco kreativního a odvážného se na akci tohoto typu ideálně hodí
navíc je to jistě i pohodlné
Reagovat
lvicek
Mne by tedy po vcerejsku vazne zajimalo, jestli to bylo nepromokave :D Jestli ano, tak velky palec nahoru! Co se mi ale zasadne nelibi je, ze ty pouzite barvy proste nejsou nase narodni barvy. Ty fleky na tom plasti byly vyslovene dozelena, triko zase na nekterych fotkach vypada tak oranzove, ze by clovek hadal, ze jde o Holandany... Proc tedy aspon nepouzil nase ceske barvy? Zeleny kapesnik nebo co to bylo uz mi prisel uplne mimo.
Reagovat
alcaraz.dva
Užitečná věc.. Můžeme tam pověsit náušnice a vlevo prstýnky
Reagovat
honza.khp
nevím jestli jsem to našel dobře ... zítra by Muška měla hrát dvouhru i čtyřhru, Macháč dvouhru a KrejSi debla ... je to tak?
Reagovat
Trojchyba_Mat
Jo jo
Reagovat
honza.khp
dík :-)
Reagovat
Dave6969
Katka.. nejbohatší blondýna co znám... Ta si ty kluky může sama vybírat
Reagovat
dadaft
Setkání dvou opravdu top deblových párů, ale výsledek byl daný, já doufám, že Katka s Bárou by na OH mohly mít jednu z českých zlatých medailí ..............

Musím říct, že kromě tenisu se na OH nejvíc těším na volejbalový turnaj. Šestkový volejbal na nejvyšší úrovni je fantastická podívaná.
A házenou.
A pár dalších -- divoká voda i kanál, skoky do výšky, dálky a trojskok, oštěp .............
Reagovat
Liverpool22
Já se na OH vždy nejvíc těším na plavání, triatlon, lukostřelbu, tenis....... a vždy taky kouknu na nějaký zápas ve vodním pólu....
Reagovat
SydneyOpen
Celkově celá atletika, to je vždy na OH neskutečná podívaná
Reagovat
Vlk-v-trave
jo...
Ty letní OH jsou už šílené a přesycené, miliardy disciplín...nacpané do 2 týdnů. Si říkám, proč to neudělají na 3 týdny, nebo nezredukují ty sporty. A teď ještě ve Francii, ...to bude asi veselo... oni musí dělat a mít všechno extra... takže nám na Ceremoniálu plují kocábky se sportovci po Séně, někde tam zároveň tančí na nábřeží, někde si líta Široko ze stínadel jako nosič s pochodní... někde v oknech hrají nějakou skladbu, někde na mostech si skáčou cirkusáci, a vše najednou...atd. a tohle nejsou a nebudou schopni ani lidé na místě, ani ty štáby nějak zachytit jako celek... takový postmoderní francouzský dekadentní chaos... a podle mně bude chaos celé 2 týdny i v celé té jejich šílené organizaci...
...čekám, že padne plno překvapení:0)
Reagovat
tommr
nějaký překvapení prej chystají i muslimáci ...
Reagovat
frenkie57
Z hlediska bezpečnosti to musí být pro tajnou službu a ostatní zainteresované složky obrovský záhul a to už dlouho před OH. Nezávidím jim.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
MS v rugby je měsíc?

OH jsou prostě křeč kvůli $.
Jako kluk jsem je měl rád a možná, protože tam ještě nebylo ani tolik disciplín ani tolik lidí, tak byly ještě únosné, kdoví.

Dnešní doba není takovéto megaakci příznivě nakloněna.
Přestal jsem se dívat postupně, ale když pořadatelství vyhrál Peking, ignoroval jsem je úplně. Je to minimálně 100x horší než co se stalo DC.
Reagovat
Vlk-v-trave
Londým byl skvělý, a těžko to něco překoná...

...Paříž, to vypadá na slušnou komedii. Tak aspoň dle toho zahájení určitě, se to ani jinak nedá brát... něco v duchu komedie Pierre Richarda Rána deštníkem atd....

Nadal se vezl na loďce s pochodní... a předával Amelii Maresmo na nábřeží... v loďce se ním Carl Lewis.... celkem sranda, tehle dopingový hříšník, který měl pozitivní testy v Soulu a nechali ho jen být, neb ho Ben drsně trumfnul...

Snad to už zapálí, a Paříž neshoří.... :0)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zrovna na to jsem to zapnul
Docela komedie a moc nechybělo, aby se posádka lodi vykoupala a prověřila čistotu Seiny.
Protlačování tenistů jsem moc nepochopil... Kvůli RG, Nadalovi? Sereně?

A rugby koukám zůstává i nadále záhadou.
Reagovat
Vlk-v-trave
No naděje na shoření tu je, oheň asi bude létat v balónu nad městem..., tedy pokud se jim neutrhne a neskončí někde mezi Vídní a Brnem.... jak Zepellin
Reagovat
paddy
jako Zepelini s točivou kamerou v Afghánistánu dle Jyrky smile
smile smile smile
to je ještě více bizarní než OH smile smile smile
https://www.youtube.com/shorts/nmO0xPGSdk0
Reagovat
misa
Očekávaný výsledek. Lucie má po dvou dětech až nezdravě hubenou postavu :) A Bethanie se teď může pěkně vrátit k Soničce smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co by se Soničkou dělala?
Reagovat
tommr
KrejSi vyhrály s přehledem a to jak dnešní zápas tak celý turnaj ve kterém neztratily ani set ...
Pro Katku je to 27. titul z deblu, Bára jich má po dnešku 19. Společně jich z toho získaly 17 ...
Kdyby se turnaj bodoval stejně jako loni tak by se Katka stala staronovou světovou jedničkou. Těch 250 bodů co dostane za letošní titul jí na to nestačí o pouhých 5 bodů. Katka ale nemusí smutnit protože zcela jistě se před Routliffe dostane po USO ...
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Jan
Olympiáda se bude bodovat ?
Reagovat
jirkaS
ne e
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist