Krejčíková se Siniakovou si z Roland Garros odváží první grandslamový titul!

10. 6. 2018, 12:49
Aktuality 17
FRENCH OPEN - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková pět let po juniorském triumfu slaví na French Open premiérový grandslamový titul mezi ženami. Dvaadvacetileté Češky ve finále porazily dvakrát 6-3 japonský pár Hozumiová/Ninomijaová a jako teprve třetí český pár vyhrály na Roland Garros čtyřhru žen.
© j48tennis.net

Šesté nasazené Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ztratily na úvod utkání s japonským překvapením turnaje Eri Hozumiovou a Makotou Ninomijaovou podání, ale brejk hned získaly zpět. Krejčíková dodávala klid, skoro nechybovala a Siniaková tvrdila hru a dělala rozruch na síti.

V prvním setu vzaly Češky dvakrát podání Hozumiové. Za stavu 5-3 při servisu Krejčíkové odvrátily tři brejkboly a Siniaková volejem ukončila první set. Na úvod druhého poprvé prolomily podání i Ninomijaové a jistě kráčely za výhrou, kterou stvrdily čistou hrou při podání Japonek a skončily v radostném objetí.

"Jsme šťastné, jak jsme to zvládly. Ve finále se to sešlo úplně úžasně a je neuvěřitelné, že budeme na trofeji zapsané i za padesát let," řekla Krejčíková na kurtu a připomněla i loni zesnulou Janu Novotnou, která ji v minulosti trénovala. "Ráda bych vítězství věnovala Janě Novotné," dodala Krejčíková.

"Je to nepopsatelný zážitek, už nám to nikdo nevezme. S Bárou můžeme být skvělý pár, známe se a víme, co od sebe čekat. Tady se to naplno projevilo. Protrápily jsme se prvními koly a nakonec jsme ukázaly, jak silné dokážeme být," řekla Siniaková a poděkovala rodině, že na finále přijela fandit.

Krejčíková se Siniakovou navázaly na svůj pařížský juniorský triumf ve čtyřhře z roku 2013. V deblovém žebříčku si díky tomu shodně vylepší své maximum - Siniaková bude nově šestkou a Krejčíková jedenáctkou.

Před dvaadvacetiletými Siniakovou a Krejčíkovou dokázaly debl na Roland Garros ovládnout české dvojice Jana Novotná s Helenou Sukovou v roce 1990 a Andrea Sestini Hlaváčková s Lucií Hradeckou před sedmi lety.

Česká vlajka je u vítězek pařížské čtyřhry potřetí ze poslední čtyři ročníky. Loni a v roce 2015 vyhrála Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

• FRENCH OPEN 2018 •
Francie / Paříž, antuka, 39.197.000 eur
nedělní výsledky (10. 06. 2018)
• Čtyřhra žen - finále •
Krejčíková/Siniaková (6-ČR) - Hozumiová/Ninomijaová (Jap.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Kytka
Gratulace, skvěle. Aspoň ta čtyřhra vyšla.
Reagovat
Dobry-den
To je skvělé. Ale jinak mě ty antuky vůbec neba.

Tak honem šup na zeleň. Hehe.
Reagovat
Aussie
Po většinu zápasu to byla prostě exhibice toho, jak by se měla hrát ženská čtyřhra. Pořád jsem si říkal: kdy se kde něco pokazí? A ono ne. Bylo jen pár náznaků, že by třeba mohlo, ale obě holky se přes to vždycky dostaly. Po těch zklamáních ve dvouhrách to byl úplný balzám na duši!
Reagovat
letityfanousek
gratuluji
Reagovat
tommr
jasná výhra našich po velmi dobrým výkonu. Japonky dneska nebyly tak přesvědčivý jako v předchozích zápasech na čemž měl samozřejmě podíl i kvalitní výkon a dobrá taktika našich hráček, který jim toho moc nedovolily ...

V deblovým žebříčku se Katka posune na 6.místo těsně za Andreu Hlaváčkovou a před Báru Strýcovou a Bára Krejčíková se posune na 11.místo ...

V letošní Race budou Katka s Bárou třetí a pokud budou spolu hrát i nadále tak by je už nic nemělo připravit o letošní deblovej TM ...
Reagovat
bIbec
Budoucí legendy. Federer s Nadalem budou jednou vystávat fronty na lístky, aby je mohli vidět naživo.
Reagovat
Fandina
Jj :-)).
Reagovat
Empe
Holky hrály skvěle. Snad jim to bude společně fungovat i dále. Je bezvadné, že trofej zůstává v českém držení. :)
Reagovat
tommr
na FO se našim nebývale daří. Od roku 2011 je to už počtvrtý co vyhrál pár s českou účastí ... :)

2011 Hlaváčková/Hradecká

2015 BMS/Šafářová

2017 BMS/Šafářová

2018 Krejčíková/Siniaková
Reagovat
Fandina
Zápas se mi líbil, holky to od začátku kontrolovaly, sice první game prohrály na podání, ale pak si ho vzaly zpět. Takže výborně výborně výborně. Katka hrála super rány a pěkně na síti. Bára zase dobře podávala a pěkně lobovala ze základní čáry. TAkže super kombinace a nádherný titul. Gratulace a díky holky. Pěkný mač.
I jsem tentokrát slzičky uronila ... úsmev.
Reagovat
George_Renel
o vítězkách po odehrání deseti minut. Zkušenosti byly prodány, překvapila mě zejména Krejčíková skvělou hrou zezadu.
Reagovat
brixner
Vodkdy se debl hraje zezadu??
Reagovat
tommr
dobrá hra našich odzadu dnešní finále rozhodla, protože tím eliminovaly silnou zbran Japonek: loby. V předchozích zápasech (zejména v semifinále) soupeřky perfektníma lobama doslova zničily ...
Reagovat
hippos
zensky to tak hrajou, milion crosforhandu a pak se neco stane
Reagovat
George_Renel
Zajímalo by mě, zda jsi ten zápas vůbec viděl.....
Reagovat
smazaný uživatel
tipuji, ze nemel cas, nebot byl u sousedky.
Reagovat
baggik
Taky hrál zezadu. Myslím, že to od něj měla být narážka se sexuálním podtextem. :-) Přece jen odzadu nerovná se zezadu. A vy ste to nepochopili. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist