Krejčíková se Siniakovou v Melbourne potvrdily roli nasazených jedniček a získaly šestý titul

7. 2. 2021, 05:45
Aktuality 14
WTA MELBOURNE 1 - Šampionky French Open a Wimbledonu z roku 2018 Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou hned na svém prvním letošním turnaji získaly titul. Nasazené jedničky ve finále generálky Melbourne 1 zdolaly 6-3 7-6(4) tchajwanské sestry Chanovy a po roce se dočkaly triumfu, svého celkově šestého.
B. Krejčíková a K. Siniaková

Krejčíková se Siniakovou tak stejně jako loni do sezony vstoupily triumfem. České duo loni v lednu v čínském Shenzhenu získalo svůj pátý titul, ale od té doby na finálovou účast čekalo.

Zatímco v úvodních dvou zápasech nasazené jedničky uspěly vždy až v super tie-breaku, v semifinále a ve finále jim stačily dva sety. V dnešním finále proti sestrám Chanovým vedly už o set a brejk, jenže ten ve druhé sadě nepotvrdily, za stavu 5-4 na příjmu neproměnily mečbol a zápas si pořádně zkomplikovaly.

Tchajwanské sestry totiž v následujícím gamu slavily brejk a mohly druhé dějství dopodávat. To jim ovšem Češky nedovolily, vynutily si tie-break a zkrácenou hru z nepříznivého skóre 2-4 otočily na 7-4.

Čtyřiadvacetiletá Siniaková si připsala svou celkově devátou trofej a druhý triumf na australských turnajích (Sydney 2019, s Aleksandrou Kruničovou). O rok starší Krejčíková se radovala posedmé.

České tenistky přitom kvůli karanténě nemohly dva týdny po příletu do Austrálie. "Cítím samá pozitiva. Trénink nebyl úplně ideální, příprava všelijaká, a my i tak dokázaly udělat titul. Tento turnaj byl zatím jeden z těch nejtěžších. Zápasy jsme hrály proti holkám, které normálně trénovaly, a o to cennější je vítězství," řekla Radiožurnálu Krejčíková.

Po dlouhé pauze v karanténě bojovala s puchýři, hlavně na noze. Siniaková byla navíc v izolaci ještě před odletem do Austrálie kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

"Je super mít titul po tom, co jsme tu všechno zažily," uvedla tenistka z Hradce Králové, která již v pondělí vstoupí do singlové soutěže melbournského grandslamu. "Byla jsem zaskočená. Mluvilo se o tom, že těm, kteří byli v těžké karanténě, začátek oddálí, a budou tak hrát až v úterý," divila se Siniaková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
Ela-fon-isi
Moc holkám blahopřeju, určitě je to povzbudí i do singlových bojů.
Reagovat
sojka1
hlavne doufam v to povzbuzeni obou holek do singlovych boju... :-) osklive, ale Krejcu jsem zacala vic brat a vlastne ji fandit az ted, po jejim singlovem prulomu, rouhani, ale v mych ocich az singl je tenis... ja tak hraju i debla.... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hraješ, jako by tam spoluhráčka nebyla?smile
Reagovat
FulnekUltras
bývala za éry Pospeců mnohonásobně větší konkurence. smile
Reagovat
blixa
Současnou kolovou nesleduju, tak nevím. Ale co to má společného s tenisem ? smile
Reagovat
FulnekUltras
jenom s deblem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
brixner
Jojo, Kačeně to s kámoškama jde! Ještě kdyby tak něco upinkala v singlu...ale mám jí rád!
smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky mám Kačku ráda, obdivuju jak jde i za ztraceným balónem a mrzí mě, že propadá sebedestrukcím. Navíc je to jediná hráčka, na kterou se dívá dcera, kvůli krásným vlasům.smile
Reagovat
lvicek
Nic proti Kacce, taky ji mam rada (hlavne rada vzpominam, jak pred par lety dokazala ubojovat zapasy, coz je ted bohuzel nejak pryc). Ale zajimalo by me, jestli to s tema vlasama plati i ted, protoze ten preliv, co si na ne hodila, to je fakt hruza hruz :D.
Reagovat
Ela-fon-isi
Ona ho ještě má?smile Přiznávám, že jsem si v noci vybírala jiné zápasy, takže aktuální stav jejich kudrn neznám.smile
Reagovat
EllNino
Lepší se s její předváděnou hrou snad :))
Reagovat
lvicek
Myslim, ze jo, videla jsem kousek jejiho singlu. A fakt to vubec nechapu. Kdyz jsem tehdy pred Vanoci videla na FB jeji fotku, tak jsem si myslela, ze je to nejaka recese s takovou tou smyvatelnou barvou....
Reagovat
tommr
stačí se podívat na ilustrační foto k článku. Je to fakt děs ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist