Krejčíková se v Ningbu protrápila k výhře nad outsiderkou, Muchová naopak dominovala

VČERA, 13:31
Aktuality 25
WTA NINGBO - Barbora Krejčíková (28) navzdory slabšímu výkonu úspěšně vstoupila do pětistovky v čínském Ningbu. Úřadující wimbledonská šampionka a nasazená čtyřka, která se na začátku listopadu představí na Turnaji mistryň, se protrápila k vítězství 7:6, 6:3 nad lucky loserem a až 261. hráčkou světového pořadí Ye-Xin Ma (25). Do čtvrtfinále prošla i Karolína Muchová (28), jež si poradila suverénně 6:2, 6:1 s další šťastnou poraženou z kvalifikace Jaqueline Cristianovou (26).
Barbora Krejčíková se dvě hodiny trápila proti hráčce ze třetí stovky (© Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO)

Ye-Xin Ma – Krejčíková 6:7, 3:6

Barbora Krejčíková se odhlásila z blížící se pětistovky v Tokiu a poslední šanci vyladit formu před cestou na Turnaj mistryň do Rijádu má na akci stejné kategorie v čínském Ningbu. Dvojnásobná grandslamová šampionka ve dvouhře ovšem nezačala vůbec přesvědčivým výkonem.

V úvodním zápase se dvě hodiny trápila s domácím lucky loserem a až 261. ženou světového pořadí Ye-Xin Ma. Po solidním vstupu v podobě vedení 2:0 začala kupit nevynucené chyby, a dokonce musela za stavu 5:6 returnovat na udržení se v setu. Česká favoritka uspěla a v tie-breaku díky aktivní hře čtyřmi body v řadě otočila manko 3:5.

Rovněž ve druhé sadě byla Krejčíková jasně aktivnější, ale zároveň mnohem více chybující hráčkou na kurtu. Stejně jako v předchozím setu ztratila náskok 2:0. V tomto dějství však předvedla sérii čtyř získaných gamů a od stavu 2:3 už dominovala.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Krejčíková po několika protrápených měsících způsobených zdravotními problémy a slabší výkonností znovu nastartovala svou kariéru šokujícím triumfem ve Wimbledonu. V červenci zaznamenala sérii 10 vítězství, ovšem po skončení olympiády v Paříži zvládla před cestou do Ningba jen jeden ze čtyř duelů a do čínského města přijela se šňůrou tří nezdarů proti jasným outsiderkám.

Ve svém debutu v tomto dějišti bude pokračovat čtvrtfinálovým soubojem s Mirrou Andrejevovou. S ruskou kometou má negativní bilanci 1:2 a porazila ji až v posledním střetnutí letos v osmifinále Australian Open. Krejčíková odehrála v aktuální sezoně pět čtvrtfinálových utkání a do další fáze prošla pouze ve Wimbledonu.

Muchová – Cristianová 6:2, 6:1

Karolína Muchová, která začínala v Ningbu od prvního kola, si naopak poradila se svou soupeřkou suverénně. Bývalá světová osmička potkala potřetí v kariéře a znovu po pár týdnech Jaqueline Cristianovou a i tentokrát zvítězila po jednoznačném průběhu.

V první sadě získala úvodní čtyři gamy, ztratila jen pět bodů na vlastním podání a nečelila ani jedné brejkbolové hrozbě. V následujícím dějství sice nepotvrdila brejk z úvodního gamu, nicméně pak předvedla sérii pěti vyhraných her a rumunskou outsiderku už k ničemu nepustila.

Bývalá finalistka French Open se těsně před Wimbledonem vrátila po devítiměsíční pauze způsobené zraněním zápěstí. Přesto dokázala uhrát finále na antuce v Palermu, obhájit semifinále na US Open, dojít do závěrečného kola na čínské tisícovce v Pekingu a už popáté v sezoně postoupit do čtvrtfinále. Z posledních 15 duelů má skvělou bilanci 13:2.

Před cestou do Ningba dala přednost odpočinku a odhlásila se z druhého čínského podniku WTA 1000 ve Wuhanu. Při svém debutu v Ningbu zatím prochází turnajem bez ztráty setu a ve čtvrtfinále vyzve nasazenou sedmičku Annu Kalinskou, kterou porazila v roce 2018 na okruhu ITF i na US Open 2020.

Čtvrtfinálové zápasy v horní polovině pavouka obstarají Beatriz Haddadová Maiaová s Paulou Badosaovou a Darja Kasatkinová s Julií Putincevovou.


Výsledky turnaje WTA 500 v Ningbu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
tommr
Čtvrtfinálové obsazení v Ningbo je nakonec velmi kvalitní. Všechny kvalifikantky a lucky loserky vypadly už v úvodních kolech:

Haddad Maia (6) vs Badosa (8)
Kasatkina (5) vs Putintseva
Andreeva vs Krejcikova (4)
Kalinskaya (7) vs Muchova

Přál bych si postup obou našich hráček, ale věřím jen Karolíně ...
Reagovat
jacksomm
Bylo to trápení jak na kurtu, tak u obrazovky. Ta měla kliku, že mladá číňanka Máňa neměla zkušenosti a big points nezvládla. Jinak, jak píše kolega, je nějaká oplácanějsi a hezčí, Krejcikova. A ta čínská Máňa vypadala na 15max a hezoucka hodně.
Reagovat
frenkie57
Tak vidím, že jsem nebyl sám, komu připadala jak lolitka.
Reagovat
tommr
Karolína předvedla další skvělej výkon a Drákulku jasně smázla. Její výkon vynikne hlavně když se porovná s tím co dneska předváděla Bára proti mnohem slabší soupeřce ...
Postup do čtvrtfinále znamená že se Karolína v žebříčku posune na 26.místo i když má odehráno jen 8 turnajů včetně nebodovaných OH a Ningba kde ještě může získat další body. Kdyby se jí podařilo Ningbo vyhrát tak by se dostala do top-20 ...
Reagovat
frenkie57
Budeme držet palce, Kalinská je také hratelná, i když těžší protivnice jak Drákulova dcerka. TOP20 na konci sezóny by Mušce rozhodně slušel za ty výkony.
Reagovat
aligo
Docela by mě zajímala statistika W/UE
Reagovat
MARECEK7
Turnaj mistryň bude velká ostuda
Reagovat
Tomas_Smid_fan
další věštec
Reagovat
com
to vime Ale i tak bude letos treba i se trema prohrama nejlepsi Češkou
Reagovat
hanka.ulrychova@seznam.cz
Barbora Krejčíková není ve formě už delší dobu. Naštěstí se jí povedl ten Wimbledon, ale v letošní sezóně to bylo kratší období, kdy se jí dařilo.
Reagovat
Krisboy
Jen kalí vodu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přesně, taktika Jyrky - neukazovat před důležitým turnajem pravou formu.
Reagovat
sojka1
a ja jsem se netrapila! :-) A znechucena jsem byla jen padajicim streamem, takze jsem toho moc nevidela, ale presto Krejcu normalne lituju, hlava v pejru, krec ruky a spatny timing produkovaly az malem zabavnou parodii na Krejcikovou, musela se obcas citit opravdu desne. Ale hledejme pozitiva - vysledkem je prece postup..... a taky ji to ohromne sluselo! Spolecne s pohledem na podivne hezkou Ma to mohl byt prijemny esteticky zazitek, kdyby nehrala tak blbe... :-)) Na Smrádě radeji ale nemyslet, snad se usebere....
Reagovat
tommr
Bára by se měla nad sebou opravdu důkladně zamyslet. Něco dělá v přípravě špatně. Přece není možný aby se dvojnásobná GS šampionka prezentovala tak strašnou hrou ...
Reagovat
sojka1
ja tomu taky uplne nerozumim, tak je to surfarka na kurtu a i v hlave asi, treba i vubec v zivote, ale aby se z uderu uplne vyparila technika, to znam jen z psychobloku a da se s tim pracovat.... dokonce po urcite dobe zmizi sam, uplne stejne jako prisel. Musela bych ale videt cely zapas a porovnavat si chybovost jednotlivych uderu, abych si troufla neco hodnotit....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
S psychikou určitě není něco v pořádku. Možná cca od doby, co se rozešla s Katkou, tím neříkám, že kvůli tomu.
V x zápasech prohrála koncovky nebo z výrazného vedení, což jí nevylo podobné.
Tedy nejen nejistota do ruky, ale i přímo v hlavě. Možná ji něco pohnulo sebevědomím, možná je v tom něco jiného.
Reagovat
TSP
Jestli po dnešním výkonu Bára porazí Miru Andrejevovou, tak zvolám zázrak, pomodlím se a hodím stovku do nejbližší kostelní kasičky.
Reagovat
muster
pokud Krejčíková vyhraje ( nevěřím tomu), tak ti při návštěvě kostela tamní sluha Páně řekne,,i zázraky se dějí,,
Reagovat
lvicek
Tak doufam, ze se Barca pochlapi, kdyz jde o blaho kostela ;).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
ladinec
Nic nepochopí, to samé jako siniakova nepochopí , že podání je základ, trénuje ho vůbec?
Reagovat
PTP
Tvl ta to má špatně naučený z dřívějška a starého psa (tady fenu) novým kouskům nenaučíš.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vy jste se našli
Reagovat
Tomas_Smid_fan
možná i tak, ale měl tam být
Reagovat
paddy
tu stovku radši vsaď na Andreevu, uděláš líp smile
#tutovka smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist