Krejčíková se z Dauhá kvůli bolestem zad odhlásila, v deblu ji nahradila Nosková

12. 2., 16:38
Aktuality 9
Barbora Krejčíková (28) se těsně před svým úvodním vystoupením odhlásila z turnaje WTA 1000 v Dauhá. Dvanáctá hráčka světa se pořadatelům omluvila kvůli bolestem zad, v soutěži deblistek ji nahradila krajanka Linda Nosková (19).
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková se představila naposledy v pátek v Abú Zabí, kde prohrála čtvrtfinále s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou. O tři dny později měla vstoupit do prvního letošního turnaje kategorie WTA 1000 v Dauhá, před dnešním odpoledním soubojem s Anastasií Potapovovou se ale odhlásila.

Ruska nakonec nastoupila proti Italce Martině Trevisanové a s náhradnicí za vítězku Roland Garros z roku 2021 si ve dvou setech poradila. Ve druhém kole vyzve krajanku Annu Kalinskou, nebo čerstvou šampionku z Kluže Karolínu Plíškovou.

Krejčíková v Kataru neměla obhajovat žádné body, neboť loni vypadla v prvním kole. Příští týden ji ovšem čeká obhajoba triumfu na tisícovce v Dubaji, kde před rokem skolila všechny tři hráčky TOP 3.

Osmadvacetiletá Češka v Dauhá nenastoupí ani do čtyřhry s Laurou Siegemundovou. Česko-německý pár měl na úvod volný los a jejich pozici v pavouku obsadily Linda Nosková se Slovenkou Terezou Mihálikovou. Náhradnice ve druhém kole vyzvou čistě české duo Marie Bouzková a Markéta Vondroušová.

V Dauhá se tak ve dvouhře představí nakonec jen pět Češek. Kromě Plíškové také Linda Nosková, Markéta Vondroušová, Marie Bouzková a Kateřina Siniaková, která odstartovala vítězně už v neděli.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
misa
Pro Marii je v současnosti každá výhra důležitá, dnes vyhrála jen díky nezměrné bojovnosti a dřině na hranici vyčerpání. Po druhém setu mě překvapilo, že má v sobě ještě síly na další boj. Conchita Martinez byla v hledišti, takže spolupráce ještě pokračuje, ale herní projev je mnohem horší než loni v létě a na podzim. Tělo v současnosti asi víc nedovolí :(

Sofia je promarněný talent. Měla řadu zdravotních problémů (mj. operace slepého střeva, horší covid a přetržené vazy v kotníku) a má často problémy s koncentrací a motivací. Otce jako trenéra měla dávno vyměnit, ale možná není pod někým jiným schopná vůbec fungovat a vzdala by to úplně. Aspoň včera vyhrála po víc než čtyřech letech deblový turnaj
Reagovat
SpacialRecognition
Karolína vzdoruje pěkně, sice si myslím ,že to nebude stačit ale příjemně překvapila.
Reagovat
Sinuhet1
Gratulace Marii
Reagovat
Sinuhet1
Me se ten tenis libil ale videl jsem jen treti set
Reagovat
dadaft
Linda --- no, oslnivý výkon to nebyl, ale postup se počítá...
Reagovat
jih
11 es ...pěkné
Reagovat
com
prej záda, keca
..jen se zalekla souboje s Karolinou
Reagovat
FandimRF
Ja bych ji hnal nekam na pole, cuchtu linou, to by teprv zazila jak bolej zada.
Reagovat
aape
ty máš dost
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist