Krejčíková si v Hamburku poradila s Lamensovou a zahraje si o první čtvrtfinále od Australian Open

18. 7. 2022, 14:25
Aktuality 4
WTA HAMBURK - Barbora Krejčíková si v úvodním kole na antuce v Hamburku poradila 6-2 6-4 s lucky loserem a 161. hráčkou světa Suzan Lamensovou z Nizozemska a připsala si třetí výhru od února a po tříměsíční pauze zaviněné zraněním lokte. O první čtvrtfinále od lednového Australian Open se nasazená trojka utká s Polkou Magdalenou Frechovou.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková po tříměsíční pauze zaviněné zraněním lokte znovu do akce naskočila na French Open, kde obhajovala titul ve dvouhře i čtyřhře. Zatímco v singlu se rozloučila hned v úvodním kole po porážce s Diane Parryovou, do deblové soutěže kvůli pozitivnímu testu na koronavirus vůbec nenastoupila. Po zdravotní přestávce se zúčastnila čtyř turnajů a vítězství se dočkala pouze ve Wimbledonu (3. kolo).

Další šanci zvednout si sebevědomí a nabrat formu má v Hamburku, kde na rozdíl od minulého týdne vstup zvládla. Nasazená trojka si v úvodním zápase poradila 6-2 6-4 s lucky loserem a 161. hráčkou pořadí Suzan Lamensovou a připsala si první antukový skalp od loňského French Open.

Favorizovaná 26letá Češka nepředvedla optimální výkon, ze 13 brejkbolů využila jen čtyři a v jedné pasáži ztratila devět fiftýnů v řadě, když ve druhém dějství dovolila soupeřce snížit z 1-4 na 3-4. V zádech měla nicméně náskok dvou brejků a ten další už si s přehledem pohlídala.

Bývalá světová dvojka, která v novém vydání žebříčku figuruje na 19. místě a brzy ji čeká obhajoba triumfu na hardu v Praze, si o první čtvrtfinále od lednového Australian Open zahraje s Magdalenou Frechovou. S Polkou změří síly poprvé.

Ve druhém kole německého podniku doplnila Kateřinu Siniakovou, která si včera vyšlápla na turnajovou dvojku Darju Kasatkinovou.

Andrea Petkovicová v duelu domácích hráček porazila 6-3 6-3 krajanku Tamaru Korpatschovou a vykročila za obhajobou loňského finále. Ve druhém kole se 34letá Němka utká s Japonkou Misaki Doiovou (h2h 2-1).

Titul obhajuje Elena Ruseová. Rumunku v prvním kole čeká čerstvá vítězka z Budapešti Bernarda Peraová ze Spojených států amerických.

• WTA 250 HAMBURK •
Německo, antuka, 251.750 dolarů
pondělní výsledky (18. 7. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (3-ČR) - Lamensová (Niz.) 6-2 6-4
Sasnovičová (4) - Schunková (Něm.) 6-1 6-4
Potapovová (-) - Gračevová (6-) 7-5 6-3
Petkovicová (8-Něm.) - Korpatschová (Něm.) 6-3 6-3
Doiová (Jap.) - Selechmětěvová (-) 7-6(10) 6-0
Frechová (Pol.) - Kalinská (-) 6-1 / skreč
Petersonová (Švéd.) - Baindlová (Ukr.) 6-3 6-0
Ignatiková (Rum.) - Hibinová (Jap.) 6-3 2-6 6-2
Cadantuová-Ignatiková (Rum.) - Hibinová (Jap.) 6-3 2-6 6-2
Carleová (Arg.) - Lysová (Něm.) 7-5 3-6 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
Maisterstich
Barbora dneska předvedla TOP výkon na hranici TOP 1.
Reagovat
Drzymalski
smile Holanďanka by měla problém uspět na našem odborářském turnaji jehož hlavní cenou je zátiší se srnkami.
Reagovat
Mony
Iga už musí mít v kalhotkachsmile
Reagovat
tommr
dneska dobrej výsledek ale špatnej výkon. Na Frechovou by její dnešní výkon asi nestačil ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist