Krejčíková si zahraje s loučící se Collinsovou o čtvrtfinále Wimbledonu, Djokoviče čeká šlágr s Runem

8. 7., 04:00
Previews 246
V rámci osmého hracího dne letošního ročníku Wimbledonu se zkompletuje čtvrtfinálové obsazení. Poslední česká naděje Barbora Krejčíková bude o své první čtvrtfinále v All England Clubu bojovat s Danielle Collinsovou, která hraje poslední sezonu v kariéře. Sedminásobný šampion Novak Djokovič nastoupí ke šlágru s Holgerem Runem. Alexandera Zvereva vyzve Taylor Fritz a v akci budou také bývalá vítězka Jelena Rybakinová či další grandslamová šampionka Jelena Ostapenková.
Barbora Krejčíková zabojuje o první wimbledonské čtvrtfinále (© AFP)

Přehled toho nejzajímavějšího, pondělí 8. 7.

Češi v akci
Krejčíková (31-ČR) - Collinsová (11-USA) | No.1 Court (17:30 SELČ)


Osmifinále mužů
Musetti (25-It.) - Mpetshi Perricard (Fr.) | No.2 Court (12:00 SELČ)
Fils (Fr.) - De Minaur (9-Austr.) | No.1 Court (14:00 SELČ)
Fritz (13-USA) - Zverev (4-Něm.) | Centre Court (16:00 SELČ)
Rune (15-Dán.) - Djokovič (2-Srb.) | Centre Court (18:00 SELČ)


Další osmifinále žen
Rybakinová (4-Kaz.) - Kalinská (17-) | Centre Court (14:30 SELČ)
Svitolinová (21-Ukr.) - Xinyu Wang (Čína) | No.2 Court (15:00 SELČ)
Putincevová (Kaz.) - Ostapenková (13-Lot.) | No.1 Court (16:00 SELČ)

 

Krejčíková – Collinsová | 17:30 SELČ

Barbora Krejčíková si ve třetím kole vypracovala vedení 6:0 a 4:3 nad Jessicou Bouzasovou, když jí 83. hráčka světa a senzační přemožitelka obhájkyně titulu Markéty Vondroušové vzdala. Osmadvacetiletá Češka tak pošetřila síly po vyčerpávajících bitvách s Veronikou Kuděrmetovovou (7:6, 6:7, 7:5) a Katie Volynetsovou (7:6, 7:6).

Do Londýna nedorazila v dobré formě. Bývalá světová dvojka od února do dubna dva měsíce vůbec nehrála a pak během antukového jara prohrála všechny čtyři zápasy. V rámci travnaté části sezony ale zapisuje svá první vítězství v dohraných utkáních od lednového čtvrtfinále na Australian Open.

Bývalá šampionka wimbledonské čtyřhry může postoupit do svého pátého singlového čtvrtfinále na grandslamech, prvního mimo betony od triumfu na French Open 2021. V osmifinále podniků velké čtyřky má úspěšnost 4:3, ve Wimbledonu bojovala o čtvrtfinále pouze v roce 2021 a podlehla Ashleigh Bartyové.

Vizitka Barbory Krejčíkové.Vizitka Barbory Krejčíkové. (@ Livesport)

Krejčíková – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Birmingham, Abú Zabí, Australian Open (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na trávě: Birmingham (čtvrtfinále)
Bilance: 10:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 5:5
Bilance na trávě: 5:2
Bilance proti hráčkám TOP 20: 0:4 (kariérní 19:39)
Bilance v osmifinále grandslamů: 1:0 (kariérní 4:3)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (1. kolo)

Krejčíková – Wimbledon

Kariérní bilance: 9:3
Nejlepší výsledek: osmifinále (2021, 2024)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 0:1
Generálka: Birmingham (čtvrtfinále), Eastbourne (1. kolo)
Cesta turnajem: V. Kuděrmetovová (7:6, 6:7, 7:5), Volynetsová (7:6, 7:6), Bouzasová (6:0, 4:3 skreč)

 

Danielle Collinsová sehrála ve třetím kole souboj členek TOP 20 žebříčku s Beatriz Haddadovou Maiaovou a prohrála úvodní čtyři gamy zápasu. V následujících hodinách však těžila z několika přestávek způsobených deštěm, nakonec zvítězila dvakrát 6:4 a vylepšila své wimbledonské maximum.

Všechna tři utkání zvládla bez ztráty setu, nicméně proti Claře Tausonové potřebovala tie-break. Tráva je jejím nejslabším povrchem, před cestou na Wimbledon měla bilanci 6:8 v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu na travnatých dvorcích a jejím nejlepším výsledkem bylo osmifinále v Eastbourne 2018.

Třicetiletá Američanka letos ukončí kariéru a zřejmě hodlá tour opustit na velmi pozitivní notě. Letos kralovala v Miami a Charlestonu a získala svůj třetí a čtvrtý titul. Navíc uhrála finále ve Štrasburku a semifinále v Římě. V osmifinále grandslamů má kariérní bilanci 3:1.

Vizitka Danielle Collinsové.Vizitka Danielle Collinsové. (@ Livesport)

Collinsová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Charleston, Miami (triumf); Štrasburk (finále)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 39:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 3:0
Bilance proti hráčkám TOP 50: 19:9 (kariérní 67:72)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 3:1)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (2. kolo)

Collinsová – Wimbledon

Kariérní bilance: 7:5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2024)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Tausonová (6:3, 7:6), Gálfiová (6:3, 6:4), (20) Haddadová Maiaová (6:4, 6:4)

 

Vzájemná bilance: Krejčíková vede 1:0, loni v semifinále v San Diegu dohnala manko setu a brejku a nakonec turnaj ovládla. Collinsová se během tří měsíců vyšplhala z únorové 71. pozice v žebříčku WTA na 10. místo, je favoritkou a může poprvé od finále na Australian Open 2022 projít do čtvrtfinále majorů.

"Danielle má velmi dobrou sezonu. Je to velmi solidní a kvalitní hráčka," řekla českým novinářům Krejčíková, která si osmifinále Wimbledonu zahrála už v roce 2021. "Vzpomínám na to ráda. Škoda, že jsem ji (Bartyovou) měla tak brzo, protože jsem měla docela slušnou formu. Ona pak celý turnaj vyhrála. Jsem ráda, že jsem letos znovu ve čtvrtém kole a mohu zase bojovat o čtvrtfinále," uvedla.

"Vím, proti komu budu hrát. Vloni jsme spolu sehrály dobrý zápas. Hrála skvělý tenis a má za sebou na tour řadu úspěchů. Mám ale skvělého člověka na přípravu, tak uvidíme," řekla Collinsová před soubojem s Krejčíkovou.

 

Musetti – Mpetshi Perricard | 12:00 SELČ

Lorenzo Musetti měl velmi příznivý los po cestě do osmifinále letošního ročníku Wimbledonu. V úvodním kole potkal trápícího se Constanta Lestienneho a následně čelil antukovým specialistům Lucianovi Darderimu a Franciscovi Comesaňovi. Osmifinále je jeho novým maximem v tomto dějišti.

Dvaadvacetiletý Ital nyní zaútočí na své premiérové čtvrtfinále na grandslamech. Na obě předchozí osmifinále na podnicích velké čtyřky by asi nejraději zapomněl, na French Open 2021 nedotáhl náskok dvou setů proti Novakovi Djokovičovi a loni na stejném turnaji schytal výprask od Carlose Alcaraze.

Po nepovedených úvodních měsících sezony se překvapivě zvedl na trávě, která byla ještě před pár týdny jeho jasně nejslabším povrchem. Ve Stuttgartu došel do semifinále, v londýnském Queen's Clubu padl až ve finále s Tommym Paulem a teď může ve Wimbledonu vylepšit své grandslamové maximum.

Vizitka Lorenza Musettiho.Vizitka Lorenza Musettiho. (@ Livesport)

Musetti – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Queens (finále)
Největší úspěchy na trávě: Queens (finále)
Bilance: 27:19
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 10:2
Bilance proti hráčům TOP 50-100: 8:8 (kariérní 50:35)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:2)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (3. kolo)

Musetti – Wimbledon

Kariérní bilance: 5:3
Nejlepší výsledek: osmifinále (2024)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Stuttgart (semifinále), Queens (finále)
Cesta turnajem: Lestienne (4:6, 7:6, 6:2, 6:2), Darderi (6:4, 4:6, 6:7, 6:4, 6:4), Comesaňa (6:2, 6:7, 7:6, 6:3)

 

Giovanni Mpetshi Perricard se začal na nejvyšším okruhu prosazovat teprve zhruba před měsícem a v životním období pokračuje ve Wimbledonu. V Londýně při svém debutu překvapivě prohrál finále kvalifikace, ovšem jako lucky loser porazil v hlavní soutěži Sebastiana Kordu, Jošihita Nišioku a Emila Ruusuvuoriho. Jako celkově čtvrtý v historii a první od roku 1995 dokázal hned při první návštěvě All England Clubu dojít až do osmifinále.

Ačkoli má Francie nespočet talentů, v posledních letech se zástupci země galského kohouta do závěrečných kol grandslamů nedostávají. Mpetshi Perricard by to ale mohl změnit, jelikož disponuje dělovým servisem a zřejmě i velmi solidní psychickou odolností. Navíc hrál před pár týdny na domácí antuce v Lyonu svou teprve třetí hlavní soutěž na turnajích ATP a dotáhl to až k triumfu. Nyní exceluje ve Wimbledonu, kde má v průměru na jeden zápas 35 es.

V pondělí slaví 21. narozeniny a postup do čtvrtfinále Wimbledonu by pro něj určitě byl tím nejlepším dárkem. Navíc se může stát prvním lucky loserem, který postoupí do čtvrtfinále grandslamu.

Vizitka Giovanniho Mpetshiho Perricarda.Vizitka Giovanniho Mpetshiho Perricarda. (@ Livesport)

Mpetshi Perricard – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Lyon (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (osmifinále)
Bilance: 40:15
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 10:3
Bilance proti hráčům TOP 30: 4:1 (kariérní 4:1)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (kvalifikace), French Open (1. kolo)

Mpetshi Perricard – Wimbledon

Kariérní bilance: 3:0
Nejlepší výsledek: osmifinále (2024)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Stuttgart (1. kolo), Queens (2. kolo)
Cesta turnajem: (20) Korda (7:6, 6:7, 7:6, 6:7, 6:3), Nišioka (6:4, 6:1, 6:2), Ruusuvuori (4:6, 6:2, 7:6, 6:4)

 

Vzájemná bilance: Musetti vede 1:0, před pár týdny na travnaté generálce ve Stuttgartu zvítězil ve dvou tie-breacích. Jejich jediný předchozí souboj byl velmi těsný, a proto jsou šance v tom wimbledonském naprosto vyrovnané. Oba aktéři budou útočit na životní výsledek a nejspíše rozhodne to, který z nich se s nervozitou vypořádá lépe.

 

Fils – De Minaur | 14:00 SELČ

Arthur Fils nepřijel na Wimbledon v nejlepším rozpoložení, jelikož se mu nedařilo obhájit výsledky během antukového jara a stále čekal na výraznější průlom na grandslamech. Dvacetiletý Francouz si ovšem v Londýně pořádně spravil chuť a i díky skalpům Huberta Hurkacze a Romana Safiullina poprvé prošel do druhého týdne majorů.

Letošní travnatou část sezony bude bez ohledu na další působení ve Wimbledonu hodnotit jako velmi povedenou. Před začátkem aktuálního roku totiž neměl na kontě ani jedno vítězství v hlavních soutěžích na tomto povrchu a teď jich vlastní už šest, což zahrnuje čtvrtfinále v Halle a osmifinále Wimbledonu.

Ve druhém kole proti Hurkaczovi sehrál svůj první kariérní souboj se zástupci TOP 10 světového pořadí na grandslamech, Polák se v tie-breaku čtvrté sady zranil a při mečbolu Filse vzdal. Celkově má francouzský mladík s takto vysoko postavenými soupeři bilanci 3:5.

Vizitka Arthura Filse.Vizitka Arthura Filse. (@ Livesport)

Fils – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Auckland (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: Halle (čtvrtfinále)
Bilance: 23:16
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 6:2
Bilance proti hráčům TOP 10: 1:3 (kariérní 3:5)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (1. kolo)

Fils – Wimbledon

Kariérní bilance: 3:1
Nejlepší výsledek: osmifinále (2024)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Hertogenbosch (2. kolo), Halle (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Stricker (6:3, 6:2, 3:6, 6:4), (7) Hurkacz (7:6, 6:4, 2:6, 6:6 skreč), Safiullin (4:6, 6:3, 1:6, 6:4, 6:3)

 

Alex de Minaur postoupil do druhého týdne celkem suverénně. A to bez ztráty setu a nutnosti hrát všechny tři zápasy. V úvodním kole si poradil s lucky loserem a krajanem Jamesem Duckworthem, zaváhání nepřipustil ani proti antukáři Jaumemu Munarovi a ve třetím kole měl po odstoupení Lucase Pouilleho volno.

Pětadvacetiletý Australan vlastní devět titulů z podniků ATP a už hrál finále i na turnajích Masters. Navíc se od začátku loňské sezony zlepšil v soubojích s hráči TOP 10 a sám se do elitní desítky pořadí vyšplhal. Stále mu však chybí nějaký výraznější výsledek na grandslamech.

Na druhou stranu je potřeba zmínit, že i na grandslamech se zlepšil. Na letošním Australian Open byl set od skalpu Andreje Rubljova a postupu do čtvrtfinále, na French Open dosáhl na svou druhou kariérní čtvrtfinálovou účast na majorech (US Open 2020) a nyní půjde sebevědomě do druhého týdne Wimbledonu, protože na travnatých dvorcích má velmi solidní historii a získal už dva tituly.

Vizitka Alexe de Minaura.Vizitka Alexe de Minaura. (@ Livesport)

De Minaur – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Hertogenbosch, Acapulco (triumf); Rotterdam (finále)
Největší úspěchy na trávě: Hertogenbosch (triumf)
Bilance: 35:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 6:1
Bilance proti hráčům TOP 50: 20:9 (kariérní 118:95)
Bilance v osmifinále grandslamů: 1:1 (kariérní 2:6)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (čtvrtfinále)

De Minaur – Wimbledon

Kariérní bilance: 9:5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2022, 2024)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 0:1
Generálka: Hertogenbosch (triumf), Queens (1. kolo)
Cesta turnajem: Duckworth (7:6, 7:6, 7:6), Munar (6:2, 6:2, 7:5), Pouille (bez boje)

 

Vzájemná bilance: Fils vede 1:0, navrch měl letos v Barceloně na svých oblíbených antukových dvorcích. Tentokrát ale povrch hraje do karet De Minaurovi a nejlepší Australan v žebříčku ATP by toho měl využít.

 

Fritz – Zverev | 16:00 SELČ

Taylor Fritz má travnaté dvorce v oblibě. Na nejrychlejším povrchu už třikrát triumfoval na okruhu ATP, naposledy před týdnem na generálce v Eastbourne, kde kraloval už potřetí a tentokrát bez ztráty jediného setu.

Šestadvacetiletý Američan navíc dosáhl na své první grandslamové čtvrtfinále právě na trávě ve Wimbledonu. Přesto tehdy odjížděl velmi zklamaný, protože v něm předloni nedokázal dorazit zraněného Rafaela Nadala a nakonec prohrál v pěti setech. Další předchozí starty v All England Clubu se mu navzdory zmíněnému nepovedly, ani jednou nepřešel přes třetí kolo.

Do elitní desítky žebříčku se vyšplhal hlavně díky tomu, že je spolehlivý v utkáních, v nichž se od něj očekává vítězství. S nejlepšími hráči světa má naopak velký problém, konkrétně na grandslamech prohrál 13 ze 14 soubojů se zástupci TOP 10 pořadí. Na obou předchozích letošních majorech vypadl právě s někým z elitní desítky, a to s Novakem Djokovičem ve čtvrtfinále Australian Open a Casperem Ruudem v osmifinále French Open.

Vizitka Taylora Fritze.Vizitka Taylora Fritze. (@ Livesport)

Fritz – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Eastbourne, Delray Beach (triumf); Mnichov (finále)
Největší úspěchy na trávě: Eastbourne (triumf)
Bilance: 34:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 9:1
Bilance proti hráčům TOP 10: 3:5 (kariérní 21:38)
Bilance v osmifinále grandslamů: 1:1 (kariérní 3:2)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (osmifinále)

Fritz – Wimbledon

Kariérní bilance: 12:7
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 1:0
Generálka: Queens (čtvrtfinále), Eastbourne (triumf)
Cesta turnajem: O'Connell (6:1, 6:2, 6:4), Rinderknech (6:3, 6:4, 3:6, 6:4), (24) Tabilo (7:6, 6:3, 7:5)

 

Alexander Zverev se ihned po průlomu na hlavní okruh začal prosazovat na turnajích Masters, ovšem na grandslamech mu to několik let trvalo. V poslední době je ale na majorech jedním z nejpravidelnějších účastníků závěrečných kol.

To potvrzuje také v letošním roce, jelikož na obou odehraných podnicích velké čtyřky byl blízko k prvnímu triumfu na grandslamech. V semifinále Australian Open vedl 2:0 na sety nad Daniilem Medveděvem a ve finále by potkal Jannika Sinnera, s nímž má vysoce pozitivní bilanci. Ve finále French Open vedl dvakrát o set nad Carlosem Alcarazem. Obě zklamání zřejmě hodil za hlavu, protože teď exceluje ve Wimbledonu, kde po cestě do druhého týdne neztratil set.

Pro 27letého Němce je tráva nejslabším povrchem, na kterém ještě nikdy nedokázal triumfovat. Co se týče grandslamů, tak je Wimbledon jeho jasně nejméně úspěšným. Za sebou má sedm startů a pouze dvakrát postoupil do osmifinále, přičemž v něm podlehl v pěti setech Milosovi Raonicovi v roce 2017 i Félixovi Augerovi-Aliassimemu před třemi lety.

Vizitka Alexandera Zvereva.Vizitka Alexandera Zvereva. (@ Livesport)

Zverev – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Řím (triumf); French Open (finále)
Největší úspěchy na trávě: Halle (semifinále)
Bilance: 40:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 6:1
Bilance proti hráčům TOP 20: 9:7 (kariérní 95:94)
Bilance v osmifinále grandslamů: 2:0 (kariérní 12:6)
Grandslamy: Australian Open (semifinále), French Open (finále)

Zverev – Wimbledon

Kariérní bilance: 16:7
Nejlepší výsledek: osmifinále (2017, 2021, 2024)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v osmifinále: 0:2
Generálka: Halle (semifinále)
Cesta turnajem: Carballés (6:2, 6:4, 6:2), Giron (6:2, 6:1, 6:4), Norrie (6:4, 6:4, 7:6)

 

Vzájemná bilance: Zverev vede 5:3, na trávě 2:0 (Wimbledon 2018 a 2021). Němec sice vyhrál oba souboje na trávě ve Wimbledonu, nicméně i tak je v těchto podmínkách nejzranitelnější. Fritz by měl s favoritem držet krok, ale bude potřebovat svůj nejlepší tenis, který se mu v duelech s hráči z užší špičky žebříčku málokdy daří předvést.

 

Rune – Djokovič | 18:00 SELČ

Holger Rune před lety vynikal tím, že dokázal vyhrávat i téměř prohrané zápasy. Jedním z příkladů je předloňské finále na Masters v Paříži, v němž udolal po obratu právě Djokoviče. Zatímco na podnicích Masters už triumfoval, na grandslamech se mu stále nedaří přejít přes čtvrtfinále.

Formát na tři vítězné sety mu evidentně moc nesedí, protože disponuje slabší fyzickou kondicí a ve vypjatých bitvách často bojuje s křečemi. Teprve až ve třetím kole letošního Wimbledonu dokázal poprvé v kariéře zvítězit ze stavu 0:2 na sety, a to proti outsiderovi Quentinovi Halysovi.

Jednadvacetiletý Dán prožívá ještě horší sezonu než jeho následující protivník. Velmi brzy se rozloučil s hvězdnými členy svého týmu Borisem Beckerem a Severinem Lüthim a zaznamenal už několik překvapivých porážek, přičemž bojoval také se zdravotními problémy. Bývalý čtvrtý hráč světa momentálně figuruje až na 15. místě žebříčku a může se čím dál tím více propadat.

Čtvrtfinálovou účast obhajoval také na nedávném French Open, kde skončil v osmifinále na raketě člena TOP 10 Alexandera Zvereva. Stejný scénář mu hrozí teď ve Wimbledonu. V All England Clubu debutoval předloni a vypadl hned v prvním kole. Loni ovšem prošel až do čtvrtfinále, a to i díky zvládnuté čtyřsetové bitvě v osmifinále s Grigorem Dimitrovem.

Vizitka Holgera Runeho.Vizitka Holgera Runeho. (@ Livesport)

Rune – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Brisbane (finále)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (osmifinále)
Bilance: 25:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 3:1
Bilance proti hráčům TOP 10: 1:3 (kariérní 15:18)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:1 (kariérní 3:2)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (osmifinále)

Rune – Wimbledon

Kariérní bilance: 7:2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v osmifinále: 1:0
Generálka: Queens (1. kolo)
Cesta turnajem: Soonwoo Kwon (6:1, 6:4, 6:4), Seyboth Wild (3:6, 6:3, 6:2, 6:2), Halys (1:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:1)

 

Novak Djokovič musel před měsícem odstoupit před čtvrtfinále French Open a okamžitě se podrobil operaci menisku v pravém koleni. Není tak překvapením, že jeho výkony ve Wimbledonu zatím nejsou stabilní. Zatímco v úvodním kole dominoval proti kvalifikantovi Vítovi Kopřivovi, proti outsiderům Jacobovi Fearnleymu a Alexejovi Popyrinovi ztratil set. Ve třetím kole s Popyrinem ovšem v posledních třech sadách dominoval a zápas zakončil s 53 vítěznými údery a pouhými 18 nevynucenými chybami.

Od začátku roku 2007 se mu nestalo, aby měl v rámci sezony po konci Wimbledonu nulový počet titulů. Udržet tuto sérii bude pro 37letého Srba vzhledem k okolnostem a nedávné operaci velmi těžké. V letošním roce totiž stále nezapsal ještě ani jednu finálovou účast a ve Wimbledonu poprvé od roku 2007 postoupil do druhého týdne se ztrátou více než jednoho setu.

V této dekádě vyhrál v každé sezoně alespoň 15 duelů se zástupci TOP 20 žebříčku a neprohrál s nimi více než pětkrát. Letos to má ovšem s takto vysoko postavenými protivníky 3:3 a poslední takový souboj nezvládl, když nestačil ve třech setech na Caspera Ruuda na antukovém Masters v Monte Carlu. To je další důkaz, že statisticky nejúspěšnější tenista všech dob není letos ve své kůži, protože Ruudovi v ani jednom z pěti předchozích střetnutí nepovolil set.

Přestože není letos v nejlepší formě, probil se na obou předchozích grandslamech alespoň do čtvrtfinále a stále se na této úrovni řadí mezi největší adepty na triumf. Majitel rekordních 24 grandslamových trofejí slavil titul ve Wimbledonu už sedmkrát a v případě osmého prvenství by vyrovnal rekord Rogera Federera.

Vizitka Novaka Djokoviče.Vizitka Novaka Djokoviče. (@ Livesport)

Djokovič – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Ženeva, Monte Carlo, Australian Open (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 21:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 3:0
Bilance proti hráčům TOP 20: 3:3 (kariérní 392:145)
Bilance v osmifinále grandslamů: 2:0 (kariérní 59:5)
Grandslamy: Australian Open (semifinále), French Open (čtvrtfinále)

Djokovič – Wimbledon

Kariérní bilance: 95:11
Nejlepší výsledek: triumf (2011, 2014-15, 2018-19, 2021-22)
Loňský výsledek: finále
Bilance v osmifinále: 14:1
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Kopřiva (6:1, 6:2, 6:2), Fearnley (6:3, 6:4, 5:7, 7:5), Popyrin (4:6, 6:3, 6:4, 7:6)

 

Vzájemná bilance: Djokovič vede 3:2. Zatímco většina hráčů má potíže proti Djokovičovi uspět, Rune je jako jeden z mála schopen v soubojích s legendárním Srbem svou výkonnost pozvednout. Bude zajímavé sledovat, zda se mu to povede i tentokrát. Pro mladého Dána je totiž tráva nejslabším povrchem a jeho forma v letošním roce je horší než v těch předchozích.

 

Rybakinová – Kalinská | 14:30 SELČ

Jelena Rybakinová se dostala do druhého týdne Wimbledonu i při svém čtvrtém startu v hlavní soutěži nejslavnějšího turnaje. Ve třetím kole deklasovala pod zataženou střechou Caroline Wozniackou. Bývalé světové jedničce povolila jen jeden game a zaznamenala svou nejsuverénnější grandslamovou výhru v dohraných zápasech.

Pětadvacetiletá Kazachstánka ale neprožívá zrovna nejlepší travnatou část sezony. Na generálce v Berlíně musela kvůli bolestem břišního svalu skrečovat a ve druhém kole Wimbledonu se trápila tři sety s outsiderkou Laurou Siegemundovou. Přesto je jedinou přeživší bývalou wimbledonskou šampionkou či finalistkou v letošním ročníku.

V osmifinále Wimbledonu disponuje bilancí 2:1, předloni tady zvedla nad hlavu trofej pro šampionku a loni skončila ve čtvrtfinále. V letošní sezoně odehrála 11 turnajů a na 10 z nich prošla minimálně do čtvrtfinále, přičemž má na kontě už pět titulů či finálových účastí.

Vizitka Jeleny Rybakinové.Vizitka Jeleny Rybakinové. (@ Livesport)

Rybakinová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Stuttgart, Abú Zabí, Brisbane (triumf); Miami, Dauhá (finále)
Největší úspěchy na trávě: Berlín (čtvrtfinále)
Bilance: 38:7
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 4:1
Bilance proti hráčkám TOP 20: 9:4 (kariérní 45:36)
Bilance v osmifinále grandslamů: 1:0 (kariérní 5:1)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (čtvrtfinále)

Rybakinová – Wimbledon

Kariérní bilance: 17:2
Nejlepší výsledek: triumf (2022)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v osmifinále: 2:1
Generálka: Berlín (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Ruseová (6:3, 6:1), Siegemundová (6:3, 3:6, 6:3), Wozniacká (6:0, 6:1)

 

Anna Kalinská se v souboji hráček TOP 20 žebříčku vypořádala s dešťovými přeháňkami lépe než její krajanka Ljudmila Samsonovová a šampionku nedávné travnaté akce v Hertogenboschi porazila 7:6, 6:2. V letošní travnaté části sezony má skvělou bilanci 7:1 a ve Wimbledonu stále neztratila set.

Každou z předchozích čtyř účastí ve Wimbledonu zakončila v prvním kole či kvalifikačních bojích. Pětadvacetiletá Ruska se prosadila na grandslamech až v aktuálním roce, na lednovém Australian Open poprvé v kariéře postoupila do třetího kola majorů a nakonec to v Melbourne Parku dotáhla do čtvrtfinále.

V probíhající sezoně zaznamenala svá první finále na okruhu WTA, titul ale nezískala na tisícovce v Dubaji ani na travnaté pětistovce v Berlíně. Nyní zaútočí na své druhé grandslamové čtvrtfinále, během zmíněného tažení na letošním Australian Open byla až na 75. místě žebříčku.

Vizitka Anny Kalinské.Vizitka Anny Kalinské. (@ Livesport)

Kalinská – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Berlín, Dubaj (finále)
Největší úspěchy na trávě: Berlín (finále)
Bilance: 28:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 7:1
Bilance proti hráčkám TOP 10: 7:1 (kariérní 10:7)
Bilance v osmifinále grandslamů: 1:0 (kariérní 1:0)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (2. kolo)

Kalinská – Wimbledon

Kariérní bilance: 3:2
Nejlepší výsledek: osmifinále (2024)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Berlín (finále)
Cesta turnajem: Udvardyová (6:3, 6:2), Bouzková (6:4, 6:1), (15) Samsonovová (7:6, 6:2)

 

Vzájemná bilance: 2:2. Moskevské rodačky zahájily rivalitu už na juniorské akci 2014 v ruském hlavním městě. Rybakinová má na nejvyšším ženském okruhu navrch 2:1, nicméně v posledním souboji loni na antuce v Římě její bývalá krajanka skrečovala. Kalinská bude usilovat o první skalp TOP 10 v dohraných zápasech na trávě.

 

Svitolinová – Xinyu Wang | 15:00 SELČ

Elina Svitolinová prošla na třetím grandslamu v řadě do druhého týdne. Ve třetím kole potkala Ons Jabeurovou, odvrátila setbol a finalistku posledních dvou ročníků Wimbledonu přemohla 6:1, 7:6. Jedná se o její první skalp TOP 10 po roce, konkrétně od loňského vítězství nad Igou Šwiatekovou právě ve Wimbledonu.

Devětadvacetiletá Ukrajinka sice na trávě ještě nikdy netriumfovala, nicméně má velmi dobrou historii ve Wimbledonu. Včetně letošního ročníku se dostala minimálně do osmifinálové fáze při čtyřech z posledních šesti startů, jejím maximem je semifinálová účast z let 2019 a 2023.

Bývalá světová trojka se loni vrátila po mateřské pauze a od té doby na grandslamech vyhrála 20 z 25 duelů, přičemž už dvakrát byla alespoň ve čtvrtfinále. Na obou předchozích letošních majorech vypadla právě v osmifinále, na Australian Open vzdala Lindě Noskové a na French Open podlehla Jeleně Rybakinové.

Vizitka Eliny Svitolinové.Vizitka Eliny Svitolinové. (@ Livesport)

Svitolinová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Auckland (finále)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (osmifinále)
Bilance: 21:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 3:1
Bilance proti hráčkám TOP 50: 6:8 (kariérní 163:150)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:2 (kariérní 10:7)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (osmifinále)

Svitolinová – Wimbledon

Kariérní bilance: 19:9
Nejlepší výsledek: semifinále (2019, 2023)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance v osmifinále: 2:1
Generálka: Bad Homburg (1. kolo)
Cesta turnajem: Linetteová (7:5, 6:7, 6:3), Niemeierová (6:3, 6:4), (10) Jabeurová (6:1, 7:6)

 

Xinyu Wang předvedla ve třetím kole parádní obrat proti domácí naději Harriet Dartové a vyrovnala své grandslamové maximum. Dvaadvacetiletá Číňanka ztratila úvodní set, v tom následujícím prohrávala 1:3 a v rozhodujícím dějství řešila manko 0:3. Přesto Britku zdolala 2:6, 7:5, 6:3 a postoupila.

V každém ze tří zápasů v letošním ročníku Wimbledonu zvítězila až v rozhodujícím setu. V minulosti odehrála v tomto dějišti tři duely s bilancí 1:2, ovšem letos porazila kromě Dartové také Viktoriji Tomovovou (7:6, 3:6, 6:0) a senzačně světovou pětku Jessicu Pegulaovou (6:4, 6:7, 6:1).

Před soubojem s Pegulaovou měla bilanci 0:6 s hráčkami TOP 10 žebříčku a nikdy nepřešla přes druhé kolo na travnatých dvorcích na nejvyšším okruhu. V pondělí bude podruhé v kariéře útočit na první grandslamové čtvrtfinále, na loňském US Open prohrála osmifinále s Karolínou Muchovou.

Vizitka Xinyu Wang.Vizitka Xinyu Wang. (@ Livesport)

Xinyu Wang – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Hua Hin (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (osmifinále)
Bilance: 22:16
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 5:2
Bilance proti hráčkám TOP 30: 4:8 (kariérní 7:25)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:1)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (3. kolo)

Xinyu Wang – Wimbledon

Kariérní bilance: 4:2
Nejlepší výsledek: osmifinále (2024)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Berlín (1. kolo), Eastbourne (1. kolo)
Cesta turnajem: Tomovová (7:6, 3:6, 6:0), (5) Pegulaová (6:4, 6:7, 6:1), Dartová (2:6, 7:5, 6:3)

 

Vzájemná bilance: 0:0. Svitolinová je zatím na grandslamech mnohem úspěšnější, na kontě má už 10 čtvrtfinálových účastí. Ukrajinka může druhým rokem po sobě ztroskotat ve Wimbledonu na aktuálně 42. hráčce pořadí, loni přesně na této pozici figurovala pozdější šampionka Markéta Vondroušová.

 

Putincevová – Ostapenková | 16:00 SELČ

Julia Putincevová se postarala o vůbec největší překvapení turnaje, když vyřadila světovou jedničku Igu Šwiatekovou (3:6, 6:1, 6:2). Recept na Polku našla až na pátý pokus. V posledních dvou setech spáchala dohromady jen čtyři nevynucené chyby oproti 26 z rakety soupeřky a ukončila její 21zápasovou neporazitelnost.

Není to poprvé, co na travnatých dvorcích zaskočila světovou jedničku (Naomi Ósakaová, Birmingham 2019). Ve Wimbledonu ovšem nikdy předtím nepřešla přes druhé kolo, ačkoli se ho v minulosti zúčastnila devětkrát. Navíc si v tomto dějišti zahraje své první grandslamové osmifinále od US Open 2020.

Devětadvacetiletá Kazachstánka se v úvodních měsících letošní sezony rozehrála do životní formy a zaznamenala čtvrtfinále v Miami a Madridu a získala v Birminghamu svůj první titul z travnatých kurtů. Momentálně má na kontě osm vítězství v řadě a teď může uhájit svou neporazitelnost v osmifinále grandslamů (bilance 3:0).

Vizitka Julie Putincevové.Vizitka Julie Putincevové. (@ Livesport)

Putincevová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Birmingham (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Birmingham (triumf)
Bilance: 31:15
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 8:0
Bilance proti hráčkám TOP 20: 6:3 (kariérní 33:74)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 3:0)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (2. kolo)

Putincevová – Wimbledon

Kariérní bilance: 8:9
Nejlepší výsledek: osmifinále (2024)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Birmingham (triumf)
Cesta turnajem: Kerberová (7:5, 6:3), (27) Siniaková (6:0, 4:6, 6:2), (1) Šwiateková (3:6, 6:1, 6:2)

 

Jelena Ostapenková v úvodních třech kolech dominovala a čeká ji první letošní osmifinále na majorech. Bývalá wimbledonská semifinalistka si snadno poradila se všemi třemi soupeřkami figurujícími mimo TOP 90 žebříčku, jmenovitě s Ajlou Tomljanovicovou, Darjou Snigurovou a Bernardou Peraovou. Dohromady nasázela 21 es.

V úvodních dvou zápasech ani jednou nezaváhala na vlastním servisu, proti Peraové se jí to stalo dvakrát. Nasazená třináctka strávila na kurtech necelé tři hodiny (nepočítaje deblovou soutěž), přestože na posledních třech turnajích dohromady zaregistrovala pouhé dvě výhry.

Bývalá šampionka French Open zapsala v letošním roce triumfy v Adelaide a Linci a také čtvrtfinále v Brisbane a Římě. Sedmadvacetiletá Lotyška bude usilovat o své šesté grandslamové čtvrtfinále, v osmifinálové fázi má skvělou úspěšnost 5:1. Ve Wimbledonu byla mezi nejlepší osmičkou dvakrát (2017-18).

Vizitka Jeleny Ostapenkové.Vizitka Jeleny Ostapenkové. (@ Livesport)

Ostapenková – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Linec, Adelaide (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (osmifinále)
Bilance: 29:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na trávě: 4:2
Bilance proti hráčkám TOP 50: 11:10 (kariérní 123:119)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 5:1)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (2. kolo)

Ostapenková – Wimbledon

Kariérní bilance: 19:8
Nejlepší výsledek: semifinále (2018)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 2:1
Generálka: Birmingham (1. kolo), Eastbourne (2. kolo)
Cesta turnajem: Tomljanovicová (6:1, 6:2), Snigurová (6:3, 6:0), Peraová (6:1, 6:3)

 

Vzájemná bilance: 2:2. Na všechny předchozí souboje došlo na betonech a tři z nich včetně toho posledního v Indian Wells 2021 rozhodoval třetí set. Ostapenková je jen velmi mírnou favoritkou, Putincevová totiž hraje v životní formě a je posílena skalpy světové jedničky Igy Šwiatekové a bývalé šampionky Angelique Kerberové.

 

Pondělní program

CENTRE COURT (od 14:30 SELČ)
1. Rybakinová (4-Kaz.) - Kalinská (17-)
2. Fritz (13-USA) - Zverev (4-Něm.)
3. Rune (15-Dán.) - Djokovič (2-Srb.)


NO.1 COURT (od 14:00 SELČ)
1. Fils (Fr.) - De Minaur (9-Austr.)
2. Putincevová (Kaz.) - Ostapenková (13-Lot.)
3. Krejčíková (31-ČR) - Collinsová (11-USA)


NO.2 COURT (od 12:00 SELČ)
1. Musetti (25-It.) - Mpetshi Perricard (Fr.)
2. Svitolinová (21-Ukr.) - Xinyu Wang (Čína) / nejdříve v 15:00 SELČ
3. Perezová/Ebden (1-Austr.) - Muhammadová/Molteni (USA/Arg.)


COURT 18 (od 12:00 SELČ)
1. Heliövaara/Patten (Fin./Brit.) - Matos/Mělo (Braz.)
2. Siniaková/Townsendová (4-ČR/USA) - Fernandezová/Šibaharaová (Kan./Jap.) 6:2, 3:2 / dohrávka, nejdříve ve 13:30 SELČ


COURT 12 (od 12:00 SELČ)
1. Olmosová/González (Mex.) - Christieová/Johnson (Brit.)
2. Eubanks/E. King (USA) - N. Skupski/Venus (9-Brit./N. Zél.) / nejdříve ve 13:30 SELČ
3. Samson (2-ČR) - Paskauskasová (Brit.)


COURT 4 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. A. Kovačková (7-ČR) - Johnsonová (Brit.)


COURT 6 (od 12:00 SELČ)
1. Brunclík (8-ČR) - Jefferson (Brit.)


COURT 7 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. junioři
3. junioři
4. Klimas/Kumstát (ČR) - Karahan/H. Roh (Tur./Korea)


COURT 8 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. Muhammadová/Sutjiadiová (15-USA/Indon.) - Babosová/N. Kičenoková (Maď./Ukr.) / nejdříve ve 13:30 SELČ
3. junioři
4. Dabrowská/Heliövaara (Kan./Fin.) - Routliffeová/Venus (2-N. Zél.) / nejdříve v 16:00 SELČ
5. Cina/Mrva (1-It./ČR) - Forbes/Schinnerer (USA)


COURT 10 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. junioři
3. junioři
4. Paštiková (ČR) - Jovicová (6-USA)


COURT 11 (od 12:00 SELČ)
1. junioři
2. junioři
3. junioři
4. Ticháčková (ČR) - Frodinová (USA)


COURT 16 (od 12:00 SELČ)
1. Kumstát (6-ČR) - Vasilev (Bulh.)


COURT 17 (od 12:00 SELČ)
1. Glasspool/Rojer (Brit./Niz.) - Frantzen/Jebens (Něm.)
2. S. Hsieh/Mertensová (1-Tchaj-wan/Belg.) - Keninová/Matteková-Sandsová (14-USA) / nejdříve ve 13:30 SELČ
3. Dartová/Glasspool (Brit.) - Bucsaová/Martin (Šp./Fr.)
4. Šibaharaová/Lammons (Jap./USA) - Jastremská/Purcell (Ukr./Austr.)
5. Brunclík/J. Kim (2-ČR/Korea) - De Marchi/Rapagnetta (It.)

Kompletní program | Přehled ženského turnaje | Přehled mužského turnaje

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

246
Přidat komentář
australan.tenis
Nole mentálně pokořil vražedným pohledem Rune Army s jejich ruuuuuuuuu na konci druhého setu

Táhněte zpátky do Kodaně.

Hráli jste sračku na EURO a teď pojedete domu i z W.
Reagovat
Otmar
Jsem rád, že Barbora jde do ČF a jsem rád, že Daniela dostala klepec a neberu do úvahy její handicap, pokud vůbec nějaký byl. Hrála totiž tužku a jenom mně mrzí, že ji Barbora nesešrotovala více. Myslím, že se potvrdilo, že je to namachrovaná arogantní Američanka a dost jsem se divil, že ji Britové po prvním setu ještě fandili, vzhledem k tomu, jak se k nim chovala.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Také ji ani trochu nemusím a jsem rád, že ji Bára vypakovala. Dál Naducánek Putinu a Joker Spratka, tedy dnešek je o mnoho lepší než předvčerejšek.
Reagovat
Liverpool22
Dneska s výsledky spokojenost - Bára, Rybka, Penko, Nole jedou dále
Reagovat
australan.tenis
Otázka pro všechny hejtry Noleho. Nole šel za stavu 2:3 ve druhém setu na toaletu.

Z jakého důvodu?
Reagovat
Serpens
Aby měli jeho fans argumenty
Reagovat
Mony
Gratulka Báře
Až na tu spoustu nezvládnutých BB v 1. setu, znatelný pokrok a s ním i pohoda, kterou Bára potřebuje. Konečně úderová jistota hodná TOP hráček
S tímhle se už dá hrát i SF
Reagovat
frenkie57
Nevynechal jsi něco?
Reagovat
Mony
myslíš finále? ..Proti Rybce s touhle defenzívou ? to nevím, ale doufejme
Reagovat
frenkie57
Vtipálku...
Reagovat
Vestec
Baruško, jsi naše láska a hvězda! Ty držíš náš prapor!!!

Baruškaaaaaaaaaa
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
HAJ
Bára super. Byl to nápor na psychiku. Dnes její nejlepší zapas tohoto roku
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Vlk-v-trave
Penko se má na co těšit:)
Reagovat
Mac
Reagovat
Liverpool22
BÁRA super a velká gratulace nejen k postupu, ale i k výbornému výkonu
Reagovat
Honza-K
Reagovat
jih
0:1 na sety a 2:5 ve druhém...a tohle Collins umí otáčet...
Reagovat
jih
dobrý, zakřiknuto
Reagovat
Liverpool22
je to tam - žádná otočka 6:3
Reagovat
farr
Kuš, Bára a nervíky no, škoda mohl to být čistý zápas. Zase dobré si to zkusit dnes sice nedopodávala, ale v QF to třeba už klapne
Reagovat
australan.tenis
Kdybyste koukali na Djoka a Runeho, tak jste mohli v hledišti vidět Garetha Bala.

Dobře vám tak!
Reagovat
GaelM
Tak to je fakt výhra, ta jeho opičí morda
Reagovat
Mac
neni to ten dezolat co dal nasemu umyslne loktem do hlavy?
Reagovat
ladinec
Kdo to je?
Reagovat
australan.tenis
Ladi, to si děláš kozičky, ne? Přece nejlepší golfista z Walesu. :-)))))))
Reagovat
paddy
Collins - tráva 10-10 career
přesto favoritka

stejně jako Osaka proti Navarro

lidi čím dál více fetují smile
Reagovat
Liverpool22
Já Báře věřil - snad už to docvakne
Reagovat
frenkie57
Docvakla to příjmu, zaplaťbůh. Trochu jsem začínal mít obavy po tom prohraným servisu. Takže Báro, vítej v QF. Naducánek už čeká.
Reagovat
aligo
MTO
Takhle uprostřed gemu je docela trapárna
Reagovat
farr
Rychlá anketa: Kdo si myslí, že by si takové MTO brala i za přesně opačného stavu?
Reagovat
HAJ
To teda jo
Reagovat
Liverpool22
Bára brejk a Collins se zdá, že začíná "kapat" - nyní začíná dělat laciné chyby zatímco Bára drží stále vysoký herní level
Reagovat
farr
Hraje úplnou tužku prohrává a MTO si volá uprostřed gamu soupeřčina podání? rly Co to je manýry? Fakt ať se Danielka nediví, že mnoha lidem její chování na krutu vadí.
Reagovat
Mony
jakoby jí nestačilo, že jí minule pomohl deštík, ted si zase zavolá MTO
Báro, vydrž!
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Liverpool22
Taky si myslím, že jí nic není. Od začátku zápasu byla horší, občas dělala laciné chyby a v 1. setu se držela jak klíště. Naopak Bára skvělá, soustředěná, řeč těla taky výborná. No a na začátku 2. setu už to Daniela neustála a vykapala, prohrála snadno servis a nyní najednou MTO
Reagovat
Vlk-v-trave
Klasika nervy....není to ani první a nebude to poslední soupeřka Báry, která to nedává...
...jak má své turnajové momentum... tak je to jen pro silné povahy...:)
Reagovat
frenkie57
To kapání připisuju na vrub těm jejím potížím, nejspíše.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
střevní potíže měla z nervů
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Máme Vencu Tittelbacha rádi a dělá to skvěle, ale Ryan Harrison opravdu není Jared Jacobs
Reagovat
Vestec
Styďte se tu všichni! Bára vyhrává první set na čtvrtfinále, je to naše poslední zelizko v ohni a tady je ticho. Jq vim, nehraje Kvitová, tak to nikoho nezajímá. Styďte se!
Reagovat
farr
Neprorokovals náhodnou, že Bára to nemůže nikdy vyhrát? Navíc bych neřekl že tady je ticho. Co teprv mají říkat kluci, když hrajou, sotva pár štěků a přitom se tady píší celá vlákna o nějakých juniorkách a hráčkách co akorát objíždějí ITF.
Reagovat
Liverpool22
BÁRA výborně a zaslouženě bere 1. set Byl to pěkný nervák - Bára hafo brejků, ale nakonec to dobře dopadlo
Reagovat
Vestec
Reagovat
George_Renel
Jubilejní 10. dopadl.
Reagovat
frenkie57
Bára bere první set. Zatím je pěkně vyrovnané utkání, snad Bára udrží tento level. Je fajn, že jí zatím drží první servis.
Reagovat
Vestec
Reagovat
Liverpool22
Bára zatím hraje výborně, drží fakt vysoký level a hlavně na servisu je velmi stabilní. Celkově zatím dnes nejlepší zápas.
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
frenkie57
Dneska ten její výkon už opravdu připomíná starou dobrou Báru, tak jak jí známe např. z Dubaje nebo z Ostravy apod. daniella má nějaké problémy se zády nebo co, snad to Báře neskrečne, chci vidět plnohodnotné vítězství.
Reagovat
Mony
jo, už se tomu blíží, i když dnes jí zdobí spíš defenzíva a slajzy
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
Vlk-v-trave
Danielle si ten BH obíhá jak může...:)
Bára zatím mixuje na servu jak mixér, že už ani nikdo neví jaký serv bude zahrávat, returny a údery často do středu a to nutí Danielku si ten BH obíhat, tam už není tak nebezpečný...aspoň pro ní... ty crossy na její FH zatím vůbec nefungují... také se mě zdálo, že to tam bude zkoušet, ale Danielle je v ráži, a dokáže prohodit i ze slabšího úderu dobře...
Bára dokáže slušně stavět zápas, rozvíjet ho...měnit rytmus hry atd... ale tohle je opravu pro hodně náročné tenisvé estéty:)
Nevím jestli tohle každý ocení a zkousne...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Baruška bere zaslouženě set, ale to jen díky její schopnosti měnit délku úderu a schopnosti šílené kreativity....že divák má pocit, že už ani ona neví sama co dělá, ale to jen iluze...Bára je ultimátní hračička, která si bude hrát s každým detajlem....
Danielle hraje dost agresivně, jako o život....:) To se mě líbí... trochu mě to připomíná Barty x Collins
Každopádně Danielle hraje super, dobrá délka úderu, nechce mít hlavně Báru na saku...kde odhaduji se ani moc nedostanou...do konce zápasu...pokud by si jí tam nepřitáhne sama Bára...

No asi to nej. z dneška...pochopitelně s Penko, to byl slušný nářez...
Reagovat
George_Renel
Akorát je Collins tak trochu cowka.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja jí mám rád jestli jde o americké hráčky...a více než plno hráček z těch US tenisových akademií...
...dostat se z univerzitního tenisu na profi okruh není vůbec jednoduché... velmi podařená kariéra....jak se dostane mimo kurt, je dost realistická, praktická, ne povrchní...... Na kurtě je sice jak ve válce s každým, ale mě tyhle ulítlé charaktery na kurtu nevadí...:)
V mužském tenise prorazil pouze Isner, Paul, Shelton, trochu Wolf
u holek de facto jen ona...
Reagovat
EllNino
Steve Johnson taky :) Emma Navarro
Reagovat
Vlk-v-trave
psssst s tou Emmou....
ať si to s paddym nezakřiknete:)
Reagovat
paddy
tam není, co zakřikávat
to je automatický titul smile smile

a ty neznáš Virginia Cavaliers?
to moc tenis nesleduješ, kamoško smile

https://virginiasports.com/player/danielle-collins/
https://virginiasports.com/player/emma-navarro/
2021 NCAA SINGLES CHAMPION, the second player in program history to win the title, joining Danielle Collins who did so in 2014 and 2016
Reagovat
Vlk-v-trave

Jako chápu tvé nadšení pro "novou" Julču, ale brzdi ať sebou nešvácneš jak Raducanu na centru :)

Vždy prostě z hora kámoško :))) Ve wimblu vždy z Hora:))) Jsou pouze vyjímky u Sester W. kde se měnilo nasazení hráček, jinak vždy z hora... v chrámu nemůže být jinak...

2023 - Maky, horní polovina pavouka
2022 - Rybka, horní polovina pavouka
2021 - Barty, horní polovina pavouka
Málo kdy se stávalo ve Wimbledonu, že vítězka je z dolní poloviny pavouka... a když, tak to mělo své opodstatnění... nová královna trávy, první matka vítězka GS, symbolické střídání legend, symbolická bitva sester W. symbolická bitva AUS vs. USA, změna nasazení Serenz, Vee atd. všechny vyjímky jsou dohledatelné... v tomto roce žádné nejsou,,, jestli někdo může vyhrát letos v chrámu z dolní poloviny pavouka, tak pouze Sun... jinak zapoměň - tradice, je tradice:) A tvé rozmary, že něco chceš, to Wimbledon nezajímá :)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tenisově je jedna věc a chováním druhá. Mizerný chování odpouštím jen těm nej a jen někdy. Třeba O´Sullivanovi Protože, co by byl svět bez takovýchto virtuózů. Ale bez Collins by se tenis obešel
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslím, že tu Báru dneska může porazit ten její ultimátní perfekcionismus...ona chce i ty returny proměňovat ultimátně, a speciálně, no jako každý BigPoint... každopádně Danielle je s ní už hotová....ono není se co divit, najednou kde se vzal slajs z jejího fh...:) na střed, ani nevěděla chudák Danielle co s tím dělat...
...jestli někdo očekává, že to Bára zjednoduší a bude proměňovat brejky atd. a pofrčí jiným stylem,... měl by přejít ihned na Dkokoviče:)))
Reagovat
com
Tak jubilejni 10 brejk promenen
Reagovat
Liverpool22
je to tam
Reagovat
com
hlaska, kterou pronesl Vanek pred deviti mesici
Reagovat
frenkie57
Reagovat
Blondie
Reagovat
farr
I kdyby proměnila třeba jen 2 z 20 a sama ho nenabídne. Vyhraje. ::cool:(BTW teď nakládat na tu Collinsku ty baráky už jsou lepší kurzy )
Reagovat
GaelM
Collins řve jako by už se viděla při tom porodu, co po něm tak touží
Reagovat
Tomas_Smid_fan
teď to může probrat s Kvítím.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bára se zatím drží, Danielka v ráži...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jelena OSTAPENKO ještě nemá ani sváj článek, nebo aspoň vpis do zápasů ze 4.kola
Skončila tak rychle, že ani redakce nebyla připravená:))
Reagovat
hanz
Krejčíková dobře impotentní na brejkejch... tfuj
Reagovat
com
ted se resi Kvitovic.. Krejcikova neni na poradu dne
Reagovat
farr
No spíš zatím ji Daniel vždy zahrála buď dělo servis (i 2. sem teda čuměl) nebo prostě neudělala chybu. Je to těžký no.
Reagovat
hanz
Houby, furt jí to hraje do bekhendu...
Reagovat
frenkie57
Proměnila až osmý, je to hrozné plýtvání. Ale dlužno dodat, že při všech sedmi Collins zahrála skvěle.
Reagovat
com
az desaty
Reagovat
farr
Hlavně že ho proměnila a vede 1:0.
Reagovat
australan.tenis
Zverev a Fritzek. Tak tohle mě nehorázně irituje. Nastavil jsem si budík jako ko.ko.tko na Djokovice a ty dementi to ještě neodehráli.... Zverev klauní v pětiseťáku.....

A další věc, co mě dojímá...... Takže Djokovic po operaci nosí ortézu, ale najednou vidím už asi druhého nebo třetího hráče s ortézou na koleni na tomhle Wimblasu..... Aneb, Djokovic má ortézu, tak si nasadím taky ortézu, budu in a budu kopčit. Trapas.

PS druhého odstavce se nevšímejte, to je pouze frustrace z toho, že to nedohráli a já musím čekat místo spánku.
Reagovat
paddy
ta ortéza je jen provokace, Zverev chtěl nahlodat Djokoviče pře SF, ke kterému se zdá ani nedojde smile
Reagovat
com
Zverev je marnej.. Ten ten GS taky nikdy neziska
Reagovat
australan.tenis
Viděl jsem, že jsi se snažil zakřiknout šance Runeho v touze, aby se stal opak.

Já pro změnu zakrikuju šance Noleho. Rune se umí vybičovat proti Nolemu k výborným výkonům.

Koukal bys na semifinále v tomto složení?

Medvedev vs Paul a
Fritz vs Djokovič

:)) Takhle bych si to přál já.
Reagovat
paddy
Rune je letos špatný, teď má Djo walkover do finále

letos má Djo proti sobě duo Sinalc (matematicky 1
Reagovat
paddy
tento web neumí (nejen) nerovnost smile

...1 menší než 2), které ho definitvině odstaví od GS korýtka

stále čekám, že Sinner vyhraje titul
Reagovat
PetaM
Trapný je hlavně Djokovič s tou ortézou. Ale holt musí dělat, že mu něco "bylo".
Reagovat
australan.tenis
Koukám, že Novak udělal další dobrý skutek. Pomohl dalšímu haterovi uvolnit frustraci a zlepšit mu život.

Blahoslaven budiž veliký GOATkovic.
Reagovat
farr
Jasně vymyslel si operaci, doktoři taky lžou.... Doporučuju to už nehulit, evidentně to těžce poškozuje mozkové buňky.
Reagovat
GaelM
Reagovat
alcaraz.dva
od začátku turnaje je ale vidět, že pohyb je omezený
Reagovat
GaelM
nejen pohyb, PetaM taky
Reagovat
lucklessmike
Někdo prosím stream bez posunutého zvuku?
Reagovat
Liverpool22
https://fsl-stream.im/t1/
Reagovat
Vestec
Báro, jsi poslední, kdo nám může udělat radost. Jeď holka, jeď. Jsi naše!
Reagovat
dadaft
Ostapenko jsem nějaký čas neviděl a rozšířil se u ní takový nešvar --- u ní už to ani není tak, že si to občas při špatném nadhozu chytne!! Ona už běžně nadhazuje na dvakrát, z prvního nadhozu hraje míň a míň ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, fuj,
Reagovat
SydneyOpen
Petra nám porodila syna
Reagovat
Astarin
Ano ano, Petra přivedla na svět Petra
Reagovat
com
Petr Vaňkovic
Reagovat
Pe3k
Nejlepší jméno pro chlapa!
Reagovat
com
rika petrik
Reagovat
Liverpool22
Petr svátek 22. 2.
Reagovat
Pe3k
prezident: Petr Pavel
premiér: Petr Fiala
nejbohatší muž historie ČR: Petr Kellner
nejlepší tenista: Petr Korda
nejlepší stolní tenista: Petr Korbel
nejlepší bedmintonista: Petr Koukal
nejlepší brankář: Petr Čech, Petr Kouba
nejlepší cyklista: Petr Sagan

a takhle bych mohl pokračovat...
Reagovat
gigin
Nejlepší diskutér TP: Petřík
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
a nejlepší básník: Petr Bezruč
Reagovat
Pe3k
Petr z Petržalky
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Největší fanoušek Federera.
Reagovat
Liverpool22
Petrové prostě jedou. Takže Petr Vaněk až vyroste bude No. 1 a bude vyhrávat GS
Reagovat
magnus
Najlepší slovenský prezident: Peter Pellegrini
Reagovat
Vestec
Nám? Vám tu dobře hrabe. Fakt demence.
Reagovat
farr
Bruh
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nám?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
com
asi byl grupac
Reagovat
Vlk-v-trave
PENKO x PUTINTSEVA
Tak zatím to frčí dle předpokladů... Penko má na trávě tendenci na maximální serii 5 zápasu za sebou ve kterých drajvuje bez problémů a kosí soupeřky jak se dá... tohle je 4tý... zatím to vypadá, že v klidu vyrovná svou základní klasiku 4ech a to vyrovnání na 5 asi také daleko nemusí být. (hodně bude záležet jestli Danielle nebo Bára)
5 je její hranice, tuhle může vyrovnat....a ještě letos útočit s giginkem na překonání maxima, tedy na 6..., což by znamenalo finále:) Ale také je pravda, jak je pod tlakem soupeřky, dobré na servisu, tak potom je to všechno 50 na 50...tzv. projde, neprojde:)

Julča bude muset teď zapnut své projde neprojde na max. riziko, jinak to profrčí jak hokajdo...:)

Tož jako lítá to, to nemohu říct...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Penko si vzala tzv. Gulbisovského jestřába...
míček pomalu metr v autu ale jestřáb se dá brát vpohodě,...:)
Reagovat
gigin
:)))) klasika, se vždycky chlámu u toho.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak francouzská revoluce sice na Wimblu vybuchla, ale také skončila jak všechny revoluce... :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dneska teda zatím docela nepovedená bramboračka

Vylepší to někdo?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No dobře, Fils ještě bojuje, uvidíme.
Reagovat
Vlk-v-trave
Grosjean svým nadšením pro obrat svého svěřence...:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak nic.
Démon Nejdřív utře nudli a pak jde podávat ruku. Asi nějaký australský zvyk, který jsem zatím nezaznamenal.
A po zápase tam chodí, jak kdyby něco pustil do karťasů. I režie si toho všimla a zaúkolovala kameramana to zevrubně prozkoumat a neochudila o to ani nás diváky.

Jinak Elinu jsem viděl závěr proti Ons a tu taky pěkně vystřílela, takže rozhodně nabito má.
Reagovat
dadaft
Já doufám, že Putinceva - Ostapenko by mohl být super zápas.
Anebo taky ne.
Reagovat
Liverpool22
V tomhle zápase nelze nic předvídat. Taky si přeju super zápas, ale jedna se blbě vyspí a bude to bramboračka + ještě nějaká rozmlácená raketa
Reagovat
Vlk-v-trave
QF / SWEETKA x RYBAKINA
Překvapení se zatím nekonalo, a je tu očékavané QF.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak Elina hrála neskutečně brutálně, jsem ji dlouho neviděl takhle to tam sázet...
...podle mně si dnes doslovně vylila jako mamka vztek za to bobmardováni dětské nemocnice...ono naštvat matku...to je pak dobré být hodně daleko... a to Wang dneska moc nemohla...
...Elina ji prostě vydrtila...
Reagovat
dadaft
tak
Reagovat
com
https://www.super.cz/clanek/celebrity-karolina-pliskova-sice-vypadla-ve-wimbledonu-v-plavkach-je-ale-za-hvezdu-sexy-bomba-na-plazi-zasl-michal-hrdlicka-1506248#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=super.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest258_redesign_vyhledavani_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Reagovat
Liverpool22
Laura Samson bere 1. set Alenka Kovačková bohužel končí - moc toho nepředvedla
Reagovat
Serpens
Alena se nějak zasekla, bohužel.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Eurosport geniální střih... top práce... ono i ten komentátor na české verzi je na pěst... ten smysl pro dramatičnost ztratil asi v předškolním věku... možná je fatkickej, ale vubec nemá takt pro děj, překvapení... všechny zápasy co jsem ho slyšel...
Reagovat
Vlk-v-trave
RYBAKINA x KALINSKA
Hrozný zápas... jako nechápu tu Kalinu, tak jestli to fakt nejde, tak ať s tím sekne a netváří se tam, že ji to nebaví...
No Rybka...to je také něco...ono je jí to ještě líto:)
Psychodrámo...
Reagovat
Vlk-v-trave
A potom to Rybka honí ne servisu... jak má odvrátit brejk, tak tam vytáhne extra servisy...:)
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Vlk-v-trave
Předpokládám, že si s ní bude hrát až do konce, a možná jako bonus ji nabídne i třetí set...:)))
Reagovat
Liverpool22
konec. Anna skreč.
Reagovat
Vlk-v-trave
Naštěstí má Kalinkaja víc rozumu než Rybka...
Každopádně velká škoda pro zápas, tady se hodně fans těšilo na pěkný zápas a drámo... smutnější je ještě Sinner...:)
Reagovat
Liverpool22
Ano - na začátku to vypadalo, že to bude BIG zápas. Anna hrála fakt dobře. No bohužel. Sinner si to moc neužil.
Reagovat
alcaraz.dva
Pote, co Anna pridala body svemu No1 v tenise pred ocima No1 v hokeji musi byt Sinner spokojeny Bylo videt, ze si ten zapas uzival
Reagovat
Liverpool22
Jo - Sinner vypadal spokojeně a na začátku zápasu furt cosi řešil s trenérkou Tarabini
Reagovat
alcaraz.dva
byl obklopen kamarady a smál se do mobilu když mu něco říkali. Ješitnost no...
Reagovat
alcaraz.dva
ne nadarmo si asi vyslouzila na okruhu prezdivku DRAMA GUEEN. Doufam ze konecne ma ve svem okoli nekoho, kdo ji pomuze soustredit se na zapas
Reagovat
Vestec
Kdo?
Reagovat
alcaraz.dva
Kalinska
Reagovat
Vlk-v-trave
RYBAKINA x KALINSKAJA 1:0
Killer instinkt a Rybakina, to je něco jako Vlk a zelenina:D
A Kalinskaja si hraje fotbal...:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Ta Rybka je snad hodnější než ta naša Maruška...
Míšo pouvažuj, tohle bude tvůj tip:)
Reagovat
Vlk-v-trave
typ
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo instinktivní Rybka se rozjela - 1. set je doma
Reagovat
paddy
ještě pá záběrů ze včera

trenér a snoubenec Keys (Frantagelo) si vybírá šušeň smile smile
závěrečný dropshot je skvělý smile smile
smile
https://
x.com/awfulannouncing/status/1809965950386483618
odkaz si musíte spojit (xco je zakázené slovo smile)
Reagovat
GaelM
Siniaková+Townsend naštěstí nepřipustily zdramatizování zápasu ze včerejška a soupeřky dorazily. Mamina sice nemá tak velké deblové kvality, ale přináší do hry razanci a slušný servis, což zase Katce chybí. Tohle byly první těžší soupeřky a zvládly to slušně. I QF by mělo být hratelné, snad se bude dařit dál. Ve hře je kromě GS stále i post světové 1
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
makro99
no vidíš a šlo to :)
Reagovat
Vlk-v-trave
tommr to podržel
Reagovat
Vlk-v-trave
Rzbakina, ty returnz jsou excelentní...tak čistě to hraje holka, že radost koukat...to teda:)
Reagovat
Vlk-v-trave
No jen co jsem ji pochválil, tak zkusila lift na fh:))) no raději chceme vidět tvé placky Rybko:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Ježiš, proč ty lifty hraje, snad nechce, aby si soupeřka zahrála, snad není možný, je jí asi líto, že má potíže, já se s ní zvnecnu:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
zvencnu....:)
Reagovat
paddy
Barty řekla, že kdyby v r. 2021 nebyly OH, tak by asi skončila po vítězném Wimbledonu. Takto mohla končit po domácím vítězném AO22 oslavujíce s celou rodinou.

Škoda, že nehraje. Ta by si Swiatek vodila jako slepého koně smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Rybakina x Kalina
Tak Rybka na začátku snad nejhorší stats na servu ze všech v turnaji, tam to nešlo ani nad 20 procent... je vidět, že zatím hodně nervóza...ale ono se to srovná, tady se dal čekat velký match-up... a víme jak Jeleně dělají starosti ruské hráčky...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
konečně se také Rybka pohla k saku, a už to nějak jde...
2/4 (50%) ovšem je to 50 na 50 a z toho mála....uf...
Reagovat
Liverpool22
Začátek od Rybky špatný, ale už vede 4:3. Někdy Rybce trvá než se zahřeje a seřídí mířidla
Reagovat
turista
Přitom tráva vždycky byla o hře servis-sako. Je to nějaký podivný.
Reagovat
Vlk-v-trave
U holek tak za Navrátilové:)
Reagovat
makro99
U Novotné :)
Reagovat
Vlk-v-trave
oprava ještě tak za Novotné a teď možná za LuLu Sun:)))
Reagovat
makro99
:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Stats na prvním se také zlepšují... 9/19 (47%)
Jak se Rybka chytla tak Kalina MTO....eeehhhh.
Jasně...:))) To bude psychozápas...
Reagovat
com
jen aby to nebyla skrec
Reagovat
magnus
Ostapenko- Putintseva, to bude zápas na jednej strane sympatickej, pozitívnej, vždy dobre naladenej Ostapenkovej ktorá má plno fanúšikov a nesympatickej a vždy zamračenej Putintsevi. Ostapenko musí vyhrať
Reagovat
Vestec
Nesmí
Reagovat
makro99
:) dobrej příspěvek; tady teda fakt nevím, odkud vítr vane...:)
Reagovat
honza.khp
tak sranda musí bejt
Reagovat
alcaraz.dva
emoci bude dost
Reagovat
Vlk-v-trave
MPETSHI vs. MUSSETTI
Tak revoluce se konala, ale v nevynucených chybách:)
42 vs. 8

Mussetti další skvělý zápas, Comesáňa ho skvělě nakopl...
Na saku dnes Mpetshi pochopitelně horší než fenomenální Argentinec:)
32/56 (57%)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
S prvním servem se moc nepotkal a v posledním setu a půl mu šly všechny voleje do saka. Celkově na mě působil dost odevzdaně Ale Lorenzo hrál výborně. Jen proti favoritům mívá problémy se sebevědomím.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ještě víc teče Fils dneska... ale třebas se ještě chytne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tense už k síti vůbec nedostane. A Démon má navíc z p*dele kliku
Reagovat
Vestec
Lidi, jak viditetu Krejčíkovou? Vítězka, prohra nebo 3 sety?
Reagovat
Vestec
Krejčíková nemůže vyhrát dnešní zápas nikdy. Nikdy.
Reagovat
farr
Věštec z Delphi, políben věděním boha Apollona . Tudíž nakládat za baráky na Collins( irony), ale doporučím až po Barbořině vyhraném prvním setu, ten kurz teď teda vůbec není value.
Reagovat
Vestec
Reagovat
jih
"Nech si to všichni zapamatují!"
Reagovat
Vestec
Reagovat
turista
Proč ne? Krejčíková má na rozdíl od své soupeřky vyhraný GS titul.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Yonaash
Proč se ta mamina Townsend nechala nalosovat do 125k v Bastadu, když je furt v deblu s Katkou?
Reagovat
com
dneska poveri kamose, at si vsadi na jeji prohru, vydela balik a pomaze smer Bastad
Reagovat
Vestec
Krejčíková nemůže tento zápas nikdy vyhrát. Nemůže.
Reagovat
farr
Jasně že může je to WTA. bruh
Reagovat
Vestec
Reagovat
Vlk-v-trave
MUSSETTI se dostáva do slušné formy a také MPETSIHO drží pěkně daleko na BL..
vyrovnáno na 1:1
MPETSHI má zatím stats na saku podobné jako Fransico... po dvou setech... jestli jde o o aktivitu, ale horší jestli jde o účinnost...
20/28 (71%)
Reagovat
Vlk-v-trave
No, a jestli nezlepší svůj druhý serv do svých pěkných standartů... tak se dneska revoluce konet nebude:)
Reagovat
Vlk-v-trave
No tohle ale neprojde, to je spíš revoluce UE...:)
UE - MPETSHI vs. MUSSETTI .... 37 vs. 6
Reagovat
Vlk-v-trave
Brown s Baezem se loučí... ve muselo něco Dustinovi být... často rozehrával serv slajsem...až přišel BP, tak to napálil... na eso...
Doufejme, že uvidíme Browna i příští rok...já bych si přál do páru Comesaňu:))) Ale jak bude Baez, taky dobrý:)
Reagovat
Vlk-v-trave
...ve druhém setu.
Reagovat
makro99
jáj.. tak to sem vůbec ani nestihl :/
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak spíš to bylo zábavné obědové odpoledne... :)

Musíš si dát jen bacha, jak píšeš, že naladíš v dalším kole stream... Comesaňa, Brown-Baez
jako tohle zapomenutí nám přineslo už dvě vyřazení:)))
Reagovat
makro99
jsem si toho vědom a až sem se bál napsat....
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale bude dneska ještě Katka s Taylor, tak je tu taková šance na reparát:)
Reagovat
makro99
O Katku se nebojím, ta to dá i beze mě...:) a naformuluju to teda raději jinak - v Paříži sem se díval na Eurosport na finále :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Reagovat
makro99
doufám, že šance na ten next year je velká; koukl sem, zda existuje double ranking, a live a kupodivu :) existuje..
Baez +158 míst a už je Top 200
Brown - pozor: +588 :) a veleskok do top 300
Reagovat
makro99
jinak ten Brown se aktuálně dělí o 284. místo - s F. Cerundolem a s Etcheverrym... a fakt nekecám :)
Reagovat
Vlk-v-trave
věřím... a na to, že má 39.let, tak je to skvělý výsledek.
Reagovat
Vlk-v-trave
Brown je fenomén... ale Pella není taky špatný, ten se děli o svou pozici s takovými mistry jako, FAA, Ruud, Fils, Altmaier, nebo dokonce Tiafoe a ultimátní temnisový nihilista Maxime Janviér:)))
Reagovat
makro99
hmm, to 552. místo teda je teda mimořádně našlapaný.. a to si ještě vynechal Colemana Wonga :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Reagovat
makro99
jenom ten Comesaňa, to bude challenge, on asi nemá deblovej ranking vůbec :) prošel sem to nahoru dolů třikrát...
ale možná Guido? tam by to mohlo jít, ten má ranking 552 :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Guido... no, explozivní kombinace, možná by byli slavnější než Maradona a zápasy navštěvovanější víc jak Disney Land... mohli by v tom kartavanu od Dustina objet i celů Ameriku přez Mexico, nakonec Guido má slušné zkušenosti...z cestování autem na GS.

Jenže Guido v singlu zrácí 36 bodů na Borga... tak chápu asi, že bude zkoušet ho dohnat...a víc se soustředit na ten singl,...
Reagovat
makro99
Berem - Brown/Pella :) někdo by měl Guidovi..:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Manic Monday Tasting Menu:

Špagety vs Žabí stehýnka
snad nedojde parmazán a olivový olej bude opravdu virgin
jestli stehýnka ztvrdnou, bude konec
šance vidím 50:50

Žabí stehýnka vs Novozélandský vývar Hangi
záleží, jak kvalitní bude marináda a u vývaru, jak dlouho se bude vařit
jinak asi také 50:50

Trojitý texaský hamburger vs Typische Deutsche Eintopf
snad burger nepřipálí a totéž platí o německé specialitě
burger nic nového asi nepřinese, max omáčky, takže Eintopf má s pestrostí šanci 40:60

Zavěr nabídky obstarají
Dánské rybí chlebíčky vs Srbské žebírko
tam záleží, zda bude ryba i chléb čerstvý, zelenina dobře naložená a jestli půjde maso dobře od kosti.
Trochu mě děsí zápach a vylámané zuby, takže doufám ve 40:60
Reagovat
Blondie
Teď mám hlad :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
com
Chudák É-myčka

Clanek na sport.cz - Murrayho zkažená rozlučka, hvězdná parťačka nenastoupila. Jeho matka zuří
Reagovat
Vestec
Kurna, ja ten dnešek nechápu. Má šanci vůbec dneska Rune? Má šanci Putin? Má šanci Krejčíková? Nebo tomu jen nerozumím, když si myslím, že můžou všichni tři vyhrát? A kdo má největší šanci podle vás?
Reagovat
Vlk-v-trave
DEBLOVÁ PARTY

Už dnes v pravé poledne na kurtu No.3
Nasazený pár číslo 1 s párem mimo jakýkoliv žebříček...:)

Granollers, Zeballos vs. Brown, Baez

Na slavném kurtu č. 18
by měla Kateřina s Taylor dorazit své soupeřky a frčet turnajem dále:)
Reagovat
com
a sance na to, ze par mimo zebricek porazi nasazeny jednicky je tak 0,00000000001 %
Reagovat
Mantra
Tak vsadíš tu garáž?
Reagovat
Vlk-v-trave
ZG vs. BB
Brown s Baezem dávají jedničkám náskok jednoho setu...:)))
Teď si na lavičce řekli strategii na obrat... a uvidíme...
Obecně jim chvíli trvá než se do toho zápasu dostanou, no a dnes obvzlášť...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nasazené jedničky zatím hodně dobře, největší rozdíl je vidět hlavně ve spolupráci...
U Browna s Baezem to vypadá, jak by se dnes poprvé potkali v areálu někde v báru, a řekli si, že si zkusí spolu zahrát:) A jejich nestálý śměv spíš potvrzuje tu debl párty...:)
jako šou dělají dobrou...to nemohu říct, ale to na postup zatím stačit nemůže... mimo všeho zázrak dneska, že uhráli tolik gemů:)))
Reagovat
bardunek666
Držím Barči palce, úspěch letos potřebuje jako sůl. Výhra nad Collins by byla velká vzpruha a přinesla by u cenné body. :)
Reagovat
australan.tenis
Hlavně by u tebe její výhra nejspíš aktivovala tvůj zoufale zanedbaný bod g.
Reagovat
Vlk-v-trave
FRANCOUZSKÁ REVOLUCE

Zverev měl své prohlášení o Wimbledonském talíři a tak se musí snažit, co vejde.
Rune na trávě Djoka ničím asi dnes neohrozí... pokud se Nole neohrozí sám...

A tak nám zbývá fenomenální francouzská revoluce na trávě...
Fils - který má být novým velkým talentem FRA tenisu už o sobě dal vědět s Hubim...
ale to je ještě nic v prorovnání s Mpetshim...

Frantící mají svého Browna na trávě...s tím, že druhý serv má jak Kyrgios...
jeho stats na saku, které dělá, mnoho hráčá nezmákne ani za jeden turnaj..

Mpetshi je hlavně kuriozita v tom, že rupl poslední zápas v kvaldě, s krajanem, největším ironikem a ultimátním nihilistou Javierem, který nenávidí tenis, ale je tak zadlužený, že tu kvaldu musel dát a jak sám řekl, musí ho ještě chvilu hrát, aby se z dluhů vysekal... jeho prohlášení, že tenis to je nejhorší sport na světě s bandou pokrytců a s nerovným přístupem celkem šokl francouzskou tenisovou veřejnost...

Takže Mpetshi jako odměnu za ten zážitek s nihilistou...se nakonec jako LL dostal do hlavní soutěže a dělá tam pěkný mazec...:))) no a Musseti bude mít plné ruce práce, aby machra nejen na saku zastavil...

A jestli Mpetshi může vyhrát Wimbledon?
Naposledy se nědo takového podařilo Goranovi, dost už času uběhlo...ale nikdy nevíme co se na tom Wimbledonu stane, a hlavně v tomto roce, kde se dějí opravdu ještě ulítlejší věci...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
.hráčů
Reagovat
Vlk-v-trave
.něco
Reagovat
paddy
Francouzská revoluce má jedno důležité datum a tím je neděle 14. července, dobytí Bastily.

Ve finále singlu mužů Sinner zničí Djokoviče, čímž definitivně uzavře kapitolu dějin označovanou jako Big3 aka bastilská velká trojka. smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Mpetshi ukončí ve finále éru B3:)))
Reagovat
turista
Nikdo nezničí Novaka Djokoviče pokud se nezničí on sám. Sinner se do finále nedostane. Carlos ho vyřadí.
Reagovat
Vlk-v-trave
Silná prohlášení...:)
Může být Francouzská Revoluce, nebo Zverev splní svůj plán, nebo třebas Tommy si podá Carlosa... a nebo Medvědovi švihne....stát se to může, dokud není po finálním MB...
stále je to možné...ale teoreticky nemůže mit finále Djoko a Carlos předplacené jak lístky na koncert...a jiní teoreticky tam jako nemohou být, ...fakt to né...:)
Obecně tam v Djokolandu máte těch teoretických titulů, že už ani nevím, kolik jich ten Djokovič fakt má...:)
Reagovat
paddy
Těch automatických má určitě víc než těch vyhraných smile
Reagovat
Vlk-v-trave
má jich nepočítaně :)
Reagovat
turista
Jen reaguju na paddyho, který dlouhodobě nepřeje Novaku Djokovičovi.
Reagovat
paddy
ten, kdo tady nepřeje tituly hráčům, jsi ty

já jen argumentuji, že jeho konec s GS tituly již nastal, jsou tam lepší soupeři smile

konečně i to přiznej
Reagovat
Ondra979
hele jsou tam lepsi souperi, ale nemuzes prece tvrdit, ze Djokovic urcite nevyhraje, za urcitych okolnosti a kdyz bude drzet koleno, tak muze...nicmene verim, ze narazit muze v SF, dnes asi jeste ne, ale muze to byt dobry zapas
Reagovat
Vlk-v-trave
Uplně stačí, že mu to přeje Federer....:)
Reagovat
Vlk-v-trave
JE TU KONEČNĚ MANIC MONDAY
https://www.youtube.com/watch?v=HbJ6Jsy0JfY

Tradice dostala na frak, a tak včera popadaly všechny favoritky.... v dolním pavouku vznikla nejen pěkná "Macocha".... ale úplně nový turnaj... všechny jsou poprvé ve svém QF na GS... začíná tu tedy taková malá soutěž o velké finále... neboť malé finále už máme úspěšně za sebou

Malá vítězka Wimbledonu je kvalifikantka LuLu Sun svým nekonvečně pestrým stylem, ale hlavně si to vybojovala na saku. Naděje ženského tenisu na trávě, která se nacházi mimo 100... sice Brownem v sukni nebude...:) ALE VELKÁ GRATULACE k malému Wimbledonu.

No a k dnešní horní polovině pavouka, která je našláplá tak, že se tu hraje jiný paralelní turnaj...

Dnes v akci drajvolej fenomenální Penko... její rozhodnutí, budu si to dělat jak chci, prostě si ty drajvy prosadím... je jistě pro nadšence sportu tenisu na trávě skvělá zpráva... nechala se slyšet, že chce tady dokázat, že tahle hra má na trávě smysl... ja dodám drajv...Giginek připraven všemi prostředky ji k tomu talíři dotlačit...:)
A jak na to bude reagovat skvělý flat bh a bojovnost Julie? /jen aby mšla čas/

Wang vypinkla na saku Pegulu a teď se chystá na Sweet dream... tady je jen otázka, zda nám mamnika na kurtu vydrží...udržet Wang od sítě....ale na saku sejmula Pegulu, může sejmout i Elinu...
stast Wang na saku jsou příznivé,
28/40 (70%) Dart
22/29 (76%) Pegula
Reagovat
Vlk-v-trave
Na scéně se nám dnes představí další dva velké příběhy, Collins and Krejčíková Danielle, která se chce a teď pozor rozloučit s kariérou s talířem v ruce, o kterém snila od dětství ikdyby tam měla padnou... bude hrát s Bárou, která může mít své turnajové momentum a může tu být mixáž hry celého kola... hodně zajímavý duel, krom toho cz fans od 3.kola letošního Wimblu jedou na living on a prayer... a ironiíí osudu je, že jim zůstala tak často opovrhovaná a vysmiváná Baruš:))) vtipnééé...

A na závěr..., jediná Šampionka Wimbledonu ve hře... tichá královna trávy, nejpodceňovanější hráčka na trávě se svým stats na saku 22/36 (61%) s parádním citem pro míč a krásnými flat údery zahraje dnes zápas kola s Kalinkou...
na který se těší mnoho fans a už koluje preview jejich posledního zápasu na hardu... skvělý cit pro míč ovšem doplňuje skvělý cit chytnou kdejakou nemoc atd... a to ji zatím odně sráží v očích mnoha fans...
Reagovat
Nenela
Hezke shrnuti situace Vlku
Letos nemam vubec cas Wimbledon sledovat, prakticky jen ctu vecer zpravy, kdo s kym a jak. Lulu Sun je zjeveni letosniho Wimblu, moc ji drzim palce. Taky samozrejme Bare. A Rybce a mrnave Jasmine, protoze bori myty. I s malou postavou se toho da hodne dokazat
Reagovat
Vlk-v-trave
Jasmína mi připomíná dost Báru Strýcovou, fajterka...
...ale nebude to mít lehké. Bára byla na té trávě opravdu skvělá, u Jasmíny tam k té Báře v šikovnosti ještě trochu chybí, ale jinak mi ji celkem připomíná.

Sun je skvělá, pěkný příběh i pěkná hra...no a kdo ví, co s tam ještě stane...:)

Rybka musí být hlavně zdravá, je to taková křehotinka, dnes to bude určitě pro ní těžký zápas, soupeřka velmi šikovná...

Báruška, tam to bude obrovská výzva, ale jak ona chytne to své momentum... určitě to s Danielle bude hodně zajímavé:)
Reagovat
Ondra979
no doufam ze Krejca postoupi, kdyby ne, tak ostudu neudelala, ale chtelo by to...
jinak ano slagr dne bude v muzich Djok - Rune, tak uvidime, jestli se Rune dokaze na nej vytahnout, nemel by to minimalne odevzdat lacino
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ať už se ta Collins konečně rozloučí. Nějak to loučení protahuje.
Reagovat
Liverpool22
Dneska se Collins rozloučí s Wimbledonem.
Reagovat
com
Dnes se ztotoznuju s kurzovymi favoritkami..
Bylo by velky prekvapko, kdyby nepostoupila Rybakina, Svitolina, Vostapenko a Collins..

jo a Big4ka Krejča není opet na Centr kurtu, to už je skandal toto
Reagovat
Liverpool22
Bára aspoň na No. 1. a věřím, že postoupí. Collins přeci jen na trávě není tolik dominantní a Bára by jí měla přechytračit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist