Krejčíková v Americe vyhrála dva turnaje ITF během dvou týdnů!

14. 4. 2019, 21:58
Aktuality 2
ITF PELHAM - Druhá deblistka světa Barbora Krejčíková dokonale využívá krátkého volna od čtyřhry. V Americe vyhrála dva turnaje ITF během dvou týdnů, když dnes ve finále podniku s dotací 25 tisíc dolarů v alabamském Pelhamu porazila 6-4 6-3 domácí nasazenou dvojku Caroline Dolehideovou.
B. Krejčíková (© facebook B.K.)

Barbora Krejčíková letos dává přednost startům na velkých turnajích ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou, se kterou loni vyhrála Roland Garros a Wimbledon a tvoří nejúspěšnější dvojici současnosti. V singlovém žebříčku se ale propadla až do třetí světové stovky a tak se na těchto akcích ve dvouhře nedostávala ani do kvalifikací.

Ovšem Siniaková v posledních týdnech odpočívala a připravuje se na antukovou část sezony a Krejčíková toho využila k odehrání dvou singlových turnajů ITF ve Spojených státech, kde se úspěšně rvala o vylepšení žebříčkového postavení.

Krejčíková v deseti zápasech nenašla přemožitelku a v žebříčku se katapultuje z 225. místa o zhruba sto příček do vyšších pater. Poté, co před týdnem vyhrála podnik ITF 80k v Palm Harboru na Floridě a získala svůj nejcennější titul, ovládla tento týden i akci ITF 25k v alabamském Pelhamu. 

Ve finále obou turnajů česká tenistka porazila domácí hráčky. Dnes v Pelhamu si poradila 6-4 6-3 s dvacetiletou Caroline Dolehideovou, aktuálně 180. hráčkou světa.

Po teprve čtyřech letošních odehraných turnajích ve dvouhře tak má Krejčíková bilanci 14 výher a 2 porážky, přičemž jednu z nich si připsala po skreči.

Krejčíková, která si předloni na antuce v Norimberku zahrála už i jedno finále na okruhu WTA, byla ve finále turnaje ITF podevatenácté a získala 11. titul.

Nyní se sebevědomím nabytá Krejčíková vrátí do Česka a přesune se do Prostějova. Je to totiž v nominaci na barážový duel Fed Cupu proti Kanaďankám, který se bude hrát o příštím víkendu.

• ITF 25k PELHAM •
USA / Alabama, antuka, 25.000 dolarů
nedělní výsledky (14. 04. 2019)
• Dvouhra - finále •
Krejčíková (7-ČR) - Dolehideová (2-USA) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Frick
Jako hráčka s ambice na TOP 100 si tam zahrát může, ale prostě ho je třeba vyhrát. Jen těch 50 b. jen "TOP 100" výsledek.

16*50 = 800, což dnes stačí na 82. místo
Reagovat
jirkaS
Bára trochu popolezla žebříkem, gratulka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist