Krejčíková v Melbourne o čtvrtý triumf v mixu usilovat nebude. Jsem teď v jiné situaci, oznámila

19. 1. 2022, 13:36
Aktuality 20
Barbora Krejčíková nebude na Australian Open obhajovat titul ve smíšené čtyřhře, který získala třikrát za sebou. Jak uvedla, bylo by to vzhledem k její pozici ve dvouhře příliš náročné. Vedle singlu zvládne jen čtyřhru, v níž jsou s Kateřinou Siniakovou nejvyšším nasazeným párem.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© AFP)

Od roku 2019 neměl úvodní grandslam sezony v ženské části mixu jinou šampionku. Tentokrát se to změní. "Puká mi srdce, že nemůžu hrát. Už jsem v jiné situaci než před rokem. Těžko se smiřuju s tím, že musím mix vynechat. Hlavní ale je, aby se mi dařilo v singlu na nejvyšší úrovni. A jsem ráda, že můžu hrát debla s Katkou (Siniakovou). Třeba později v kariéře se k mixu vrátím," citoval Krejčíkovou server iSport.cz.

Od loňského jara se Krejčíková díky triumfu na Roland Garros a dalším úspěchům prosadila do absolutní světové špičky. V Melbourne patří jako čtvrtá nasazená hráčka ke kandidátkám na titul. Nabídky tenistů na účast ve smíšené čtyřhře proto musela odmítat. "Ale kluci chápou, že chci dát přednost singlu, když se mi takhle daří. Že hrát tři kategorie by bylo fakt moc," doplnila po dnešním postupu do třetího kola dvouhry.

V druhém utkání na turnaji porazila dvacetiletou Číňanku Wang Si-jü, s níž před čtyřmi lety na menším turnaji v australském Burnie prohrála. "Pamatuju si ten zápas velice dobře, protože se mi vůbec nepovedl. Utkaly jsme se v Austrálii a hodně foukalo. Tentokrát jsem se na ni líp připravila, viděla jsem její výkon v prvním kole. Věděla jsem, co od ní můžu čekat. Zvládla jsem to výborně," pochvalovala si Krejčíková.

Dařilo se jí zejména na returnu. "Return byl dneska super. Jsem ráda, jak hezky jsem to zvládla," řekla. Snaží se kolo od kola zlepšovat. "Jsem nadšená, že se mi tak daří. Věřím, že to tak půjde dál, protože pro úspěch dělám všechno," doplnila finalistka přípravného turnaje v Sydney.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
peggy
Siniakova ji byla dobrá na OH,jinak by odjela a svět ji smazal.Nyni má strach i její máma,že by se musela dělit o penize.Hamna.
Reagovat
Fandina
To je zase blábol.
Reagovat
blixa
Co to ta blbka mele ? smile
Reagovat
Fandina
Je to škoda, že Bára nebude hrát mix, čtyři vítězství za sebou, kdyby to klaplo, to by bylo něco. Na druhé straně, odpadly jí problémy, které měla na FO, když hrála nejdřív tři a po vypadnutí v mixu singl a debl a pak měla na další zápasy málo času.
Reagovat
tommr
Bára se v průběžným žebříčku posunula na třetí místo což je její nové kariérní maximum ... smile

K tomu aby se posunula na 2.místo by potřebovala dojít minimálně do čtvrtfinále (za předpokladu že Sabalenka už neudělá ani bod) ...
K tomu aby se posunula na 1.místo by potřebovala získat titul (za předpokladu že Barty skončí před semifinále) ...

O třetí místo jí ještě můžou připravit Badosa a Muguruza pokud dojdou do finále a Sakkari, Kontaveit a Swiatek pokud získají titul (vše za předpokladu, že Bára už nezíská ani bod) ...
Reagovat
Mony
Škodasmile Chlapi se tam okolo ni docela točili. To už se jí nemusí poštěstit
Reagovat
Mony
v mixu by se moc nenaběhala, od to ho jsou tam chlapi..Akorát by to tam dirigovala
Reagovat
GaelM
Strašná škoda smile

Možná v singlu dojde daleko a ukáže se, že to byla rozumná volba. Ale los má dost těžký: 3. kolo s Ostapenkou by ještě mohla (a měla) zvládnout, ale OF (Azarenka/Svitolina) už bude hodně ostrý test, kde jí moc nevěřím. A Bára zase tak životní formu v singlu nemá, proti Číňance to nebylo nic extra, těžila hlavně ze slabší soupeřky. Případné QF (neoblíbená Badosa, H2H 0-3) nebo dokonce SF (Barty/Osaka) už by bylo imho hodně nad její současné možnosti.

Mix možná nemá takovou prestiž a finanční ohodnocení, ale byla by jednou z hlavních favoritek a případným čtvrtým titulem v řadě by se navždy zapsala do historie. O to mělo smysl bojovat, podobná příležitost se opakovat nebude. Na nějaké 4. kolo v singlu (imho nejpravděpodobnější výsledek) každý zapomene týden po skončení turnaje...
Reagovat
Titan
Na 4 kolo se zapomene, ale nezapomene se na body. V dubnu/květnu se jí odečte mraky bodů, které bude muset obhajovat, což je hodně těžké. Pokud by na RG vypadla v prvním kole, tak přijde o 2000 bodů a poletí žebříčkem dolů. Na AO si může nahrabat...
Reagovat
GaelM
Obhajuje skvělé jaro - finále na 1000 v Dubaji, tituly ve Strasbourgu, Paříži a Praze. To všechno 4. kolem z AO stejně zdaleka nenahradí, musela by dojít aspoň do semifinále, aby ten vytvořený bodový polštář stál trochu za řeč. Chápu, že se k tomu upíná, ale nemyslím si, že se jí to s aktuálním losem a formou podaří. Kdyby navíc s Katkou nedejbože vypadly brzo v deblu, ještě jí to může mrzet, že se na mix vykašlala.
Reagovat
tommr
aspon bude mít o to větší šanci Katka ... smile
Reagovat
GaelM
Katčiny šance v mixu neovlivňuje ani tak účast Báry, jako výkon Tomáše Macháče. Má formu, třeba překvapí, ale není to ani kvalitní deblista, ani špičkový singlista. Přitom chlap musí být chtě nechtě v mixu tahounem, bez toho to moc nejde.
Reagovat
hanz
No tak vona Katka se svým servisem zrovna taky neohromí.
Reagovat
GaelM
Tím spíš nedává moc smysl argumentovat, že absencí Báry mají Katka s Tomášem nějakou zvýšenou šanci. Hrají spolu navíc poprvé, myslím, že budou celkem rádi za každé uhrané kolo.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to je skoda, a ja si myslel, ze tenhle rok zacne triplem, singl, debl, mix...
Po takovem vykonu by klidne mohla skoncit a Newport by byl jisty. Byla by to asi nejvetsi senzace za poslednich...no...mnoho let.
Ale chapu:)
Reagovat
Nenela
Bara neni nijak silovy typ a fyzicky zaprah tri soutezi by tezko zvladla, sice je to skoda, ale naproto rozumne rozhodnuti
Reagovat
com
uz konecne prisla na to, ze GS titul z mixu je vsem uplne u pr.. smile
Reagovat
aligo
No jelikož je jedna z mála, která je má že všech tří soutěží.. tak bude tak trochu vynikat smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
GaelM
Titul v deblu/mixu je na podobné úrovni jako poražené semifinalistky singlu, připomínat si to budou jen milovníci historie a statistik. Jasně, že by Bára měla lepší jít do finále singlu a ideálně ho vyhrát, pak by jí neměl u pr... nikdo. Ale je to letos na AO reálné? Titul v mixu rozhodně reálný byl. Už jen tím, že je to k němu jen 5 zápasů a možná ani to ne - stejně jako v klasickém deblu očekávám větší množství walkoverů kvůli nákazám covidem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist