Krejčíková v Melbourne začala obratem, Brenda Fruhvirtová slaví první výhru na grandslamu

14. 1., 02:57
Aktuality 88
AUSTRALIAN OPEN - První den na úvodním grandslamu sezony uspěly dvě ze tří českých nadějí. Vítězný vstup i do svého pátého Australian Open slaví předloňská čtvrtfinalistka Barbora Krejčíková (28), jež po dvou a půl hodinách boje zdolala Japonku Mai Hontamaovou (24) a vykročila za obhajobou osmifinále. Premiérové vítězství na grandslamovém turnaji vybojovala kvalifikantka Brenda Fruhvirtová (16) po obratu proti Rumunce Aně Bogdanové (31). Naopak Sára Bejlek (17) ani na čtvrtý pokus nenavázala na grandslamovém turnaji na úspěšně absolvovanou kvalifikaci a v hlavní soutěži znovu neuhrála jediný set.
Barbora Krejčíková slaví po vítězném obratu proti Mai Hontamaové (© AFP)

Hontamaová – Krejčíková 6:2, 4:6, 3:6

Barbora Krejčíková minulý týden v Adelaide prohrála první zápas sezony s Annou Kalinskou ve třech setech a ideálně nezahájila ani úvodní vystoupení na Australian Open proti hráčce ze druhé světové stovky Mai Hontamaové. Druhý vzájemný souboj s o čtyři roky mladší Japonkou ale otočila a po dvou a půl hodinách zvítězila 2:6, 6:4, 6:3.

Osmadvacetiletá rodačka z Ivančic se v zahajovacím duelu v Margaret Court Areně musela vypořádat nejen s houževnatě hrající soupeřkou, ale také s poledním sluncem či japonskými fanoušky zaplněným publikem.

V prvním setu Krejčíková ztratila od stavu 2:2 čtyři hry po sobě a Japonka se ujala vedení. Také ve druhé sadě čelila tenistka z Ivančic těžkých chvílím. Třikrát doháněla manko brejku, od stavu 3:4 ale získala tři gamy po sobě, zužitkovala čtvrtý setbol a vynutila si rozhodující třetí set.

"Servis pusť víc, potřebuješ ji dostat do kurtu," dostávala rady ze svého trenérského boxu. "Ukaž pozitivní energii, jde z tebe jen negativita. Trochu to pusť. A jakmile přijde kratší míč, jdi do něj a na nic nečekej. Uvolni ruku a věř si. Výborně ses vrátila do setu, šance přijdou," dostávala sprchu povzbudivých slov.

A ta jí zřejmě dopomohla k obratu. Ve třetím setu si Krejčíková za stavu 3:2 vyžádala pauzu na přetejpování pravého kotníku a nadechla se k závěrečnému náporu. Rozhodující moment přišel v osmé hře, kdy česká teniska získala další brejk a poté využila při vlastním servisu první mečbol.

Statistika zápasu Mai Hontamaová – Barbora KrejčíkováStatistika zápasu Mai Hontamaová – Barbora Krejčíková (@ Livesport)

"Byl to rozhodně hodně náročný zápas. Cítila jsem, že Mai hrála velmi dobře a mně se naopak nedařilo. Ale věřila jsem, že se do hry vrátím. Jsem šťastná, že jsem nakonec vyhrála," komentovala v pozápasovém rozhovoru na kurtu Krejčíková, jež spáchala 47 nevynucených chyb.

"Snažila jsem se zůstat ve hře a nevzdávat se. Jen jsem dál bojovala, první kola jsou vždy obtížná. Minulý týden jsem odehrála jen jeden zápas a teď jsem moc ráda, že jsem se přesto dostala a těším se na další zápas," dodala světová desítka.

Vítězka French Open 2021 Krejčíková vyhrála svůj úvodní zápas na Australian Open i při své páté účasti v hlavní soutěži. Ve druhém kole se předloňská čtvrfinalistka a loňská osmifinalistka střetne v prvním vzájemném duelu s německou vrstevnicí Tamarou Korpatschovou, která začala rovněž vítězným obratem proti Britce Jodie Burrageové.

Bogdanová – B. Fruhvirtová 6:2, 4:6, 3:6

Brenda Fruhvirtová v Melbourne už potřetí z pěti pokusů prošla nástrahami tříkolového síta grandslamové kvalifikace, byť v ní čelila mečbolu, a poprvé na ni dokázala navázat i výhrou v hlavní soutěži.

Zatímco loni na Australian Open nestačila na Aliaksandru Sasnovičovou a na French Open nepřekvapila proti Jeleně Rybakinové, do třetice se už první grandslamové výhry dočkala. Zaznamenala ji proti o patnáct let starší 66. hráčce světa Aně Bogdanové z Rumunska, kterou zdolala po využití až pátého mečbolu 2:6, 6:4, 6:3.

Fruhvirtová sice spáchala 43 nevynucených chyb a trefila jen 15 winnerů, i tak dokázala najít cestu k vítězství. Zápas na Australian Open vyhrála jako nejmladší od Australian Open 2020, kdy se to povedlo Američance Coco Gauffové.

Šestnáctiletá Češka, jež má fantastickou bilanci 15:0 ve finále turnajů ITF, letos zvládla už sedm z osmi duelů. Zatím nestačila jen na světovou trojku Gauffovou. Od začátku loňského srpna vyhrála 40 ze 43 zápasů.

Statistika zápasu Ana Bogdanová – Brenda FruhvirtováStatistika zápasu Ana Bogdanová – Brenda Fruhvirtová (@ Livesport)

Na začátku sezony v Aucklandu si Fruhvirtová připsala premiérový skalp hráčky TOP 100 i první výhru na hlavním okruhu. Nyní porazila hráčku elitní stovky podruhé v kariéře a zároveň do statistik zapsala premiérový postup do druhého kola grandslamu.

Ve druhém kole vyzve světovou dvojku a obhájkyni titulu Arynu Sabalenkovou z Běloruska, která mladičkou kvalifikantku Ellu Seidelovou z Německa smetla ve dvou setech 6:0 a 6:1. Fruhvirtovou nyní dělí jediná výhra od posunu do TOP 100.

Fernandezová – Bejlek 7:6, 6:2

Sára Bejlek v Melbourne počtvrté ze šesti pokusů prošla kvalifikací grandslamu a bilanci v nich upravila na 12:2, vyhrát zápas či alespoň set v hlavní soutěži ale opět nedokázala.

Po nezdarech na US Open 2022 (prohra s Ljudmilou Samsonovovou), Australian Open 2023 (s Barborou Krejčíkovou) a Roland Garros 2023 (s Kamillou Rachimovovou) neuspěla ani při svém druhém startu na Australian Open. Letos v Melbourne sedmnáctiletá Češka nestačila na nasazenou finalistku US Open 2021 Leylah Fernandezovou z Kanady.

Statistika zápasu Leylah Fernandezová – Sára BejlekStatistika zápasu Leylah Fernandezová – Sára Bejlek (@ Livesport)

Bejlek sice v duelu levorukých tenistek udělala méně nevynucených chyb, aktivně hrající Fernandezová ji ale v zahajovacím utkání v John Caine Areně přestřílela na vítězné údery 27:17.

Česká teenagerka tenistka přišla hned v úvodu prvního setu o servis, manko brejku ale dokázala srovnat a vynutila si zkrácenou hru. V ní však prohrála pět míčků při vlastním podání a tie-break ztratila poměrem 5:7.

Sára Bejlek ani na čtvrtém grandslamu neuhrála set.Sára Bejlek ani na čtvrtém grandslamu neuhrála set. (@ AFP)

Ve druhé sadě sice Bejlek po prolomeném servisu o čtyři roky starší soupeřky vedla 1:0, brejk ale nepotvrdila a od stavu 2:2 už neuhrála ani game. Fernandezová využila při podání české hráčky po hodině a 36 minutách první mečbol.

"Nejprve mě čeká regenerace. Pak se kouknu na show Reachers a asi budu chvíli háčkovat. Miluju háčkování," smála se po zápase spokojená Fernandezová, jež v závěru loňské sezony vyhrála 12 z 13 zápasů a nyní již vyrovnala své maximum na Australian Open. O jeho překonání se utká s Američankou Alyciou Parksovou.

V následujících dvou dnech do Australian Open vstoupí dalších šest českých tenistek Markéta Vondroušová, Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková, Linda Fruhvirtová a vzájemným soubojem Linda Nosková s Marií Bouzkovou.

Výsledky Australian Open ve dvouhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

88
Přidat komentář
Sinuhet1
vypada to, ze v utery bude hrat z nasich jen Pliskova
Reagovat
com
to nejlepsi na konec
Reagovat
George_Renel
A Lehečka.
Reagovat
gocii
A jak můžete opomenout J1rku?
Reagovat
Fandina
Dívala jsem se na Báru a celkem jsem užasla, jak hodně a všechno bylo na Eurosportu slyšet, co jí bylo řečeno od trenéra, nebo je to sparing, nevím, jaký má titul, ale celkově mě to překvapilo, jak to bylo hodně slyšet a v podstatě i obsah těch rad. Povzbuzování, aby byla pozitivní i technické rady, jak hrát a i taktické, kam hrát. To jsem tedy skutečně nečekala, co se všechno radí. Doby, kdy chodili na negrenslemových turnajích trenéři na kurt jsou pryč, ale i tak mi tyhle pokyny připadaly hodně vyčerpávající.

Krejča od konce druhého setu byla o chlup lepší, ale měla ze začátku na mále. Už jsem jí nevěřila, že to otočí. Ale možná i díky těm radám to nakonec dala.
Reagovat
Fandina
negrandslamových
Reagovat
jorgge98
hrozně by mě zajímalo, jestli to má na hráčky pozitivní či negativní vliv, nebo spíš které hráčky to ovlivňuje pozitivně a které negativně. protože hrát zápas a do toho poslouchat tunu pokynů co a jak hrát, mně by šla asi hlava kolem. zároveň chápu, že když to trenér vidí mimo kurt, tak se snaží pomoct.
Reagovat
sojka1
to je urcite hodne individualni, ale kdyz je pokynu moc a v nejakych dlouhych vetach, neverim, ze je hracka vsechny pobere... :-))
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
tommr
Takže Brendu čeká ve druhým kole přece jen Sabalenka. Dá se říct že Brenda má ty losy opravdu mimořádnou smůlu: v Aucklandu narazila ve druhým kole na světovou trojku Gauffovou a teď pro změnu na světovou dvojku ...
Reagovat
Liverpool22
Brenda nemá co ztratit - může jen překvapit. Určitě dopadne lépe než dnes Seidl
Reagovat
com
lepe dopadnout nemusi.. 2 kanari to jisti
Reagovat
Preview.lover
tak příště se můžu těšit na světovou jedničku
Reagovat
Sinuhet1
momentalne kurz na Brendu pres 11, myslim ze to odpovida
Reagovat
dadaft
Sabalenka - Seidl
Výsledek je sice jasný, hraje se nesmírně razantně z obou stran, ale Ella tenhle level ještě nedokáže stabilně udržet, kdežto Aryna ho hraje normálně....... Ella už to přestává unášet a jsou tam nějaké slzičky, ale zpětně to neuvidí tak špatně.

Dobrá byla i Wozniacká musím říct. Hraje od BL, ale útočně, nebojí se úhlů a změn rytmu, a vypadá, jako by ani nepřestala na čas hrát................ jsem zvědavý, kam dojde.
Reagovat
GaelM
Wozniacki má hodně zajímavý los. Čtvrtfinále není rozhodně vyloučené.
Reagovat
Sinuhet1
Zitra kurzova favoritka Marie, budu drzet palce Linde
Reagovat
baba
tak gratulka Brendě, moc jsem jí nevěřila a ona to dokázala. Snad se poučí z vývoje ségry a nenechá se ukolébat. Sáry je mi líto, je mi moc sympatická, naopak Bára je pro mě čím dál tím více nesympatickou hráčkou na okruhu. Kdybych nebyla Češka, asi bych ji vůbec neměla ráda.
Reagovat
Mantra
Krejřčíková je ukázka jak dokáže i trocha "slávy" stoupnout do lebedy. Ona není nejostřejší tužka v penále. Navíc sebestředná nána. Jak píšeš, nebýt cz, tak o ní tady raději ani nemluvíme - nesympatické stvoření.
Reagovat
Liverpool22
Bára je originální osobnost - je jiná podobně jako např. Penko. A hlavně Bára má to čemu se říká X-factor - dokáže vyhrávat velké zápasy což už dokázala - vyhrála RG, olympiádu.....a stále má šanci vyhrávat velké tituly. V takovéto pozici nikdy Sára nebude - ano je sympatická, ale má nějaké limity např. tady na AO jsou ještě mladší holky např. Brenda, Mirra, Alina a to je trošku jiná tenisová galaxie - konkrétně 16leté pušky Brenda a Alina to dnes uhrály zatímco Sára nikoliv a šanci určitě měla.
Reagovat
Kandinsky1
Respektive má jediný zásadní limit - výšku.
Reagovat
Sinuhet1
Sabalenka bude zacinat taky pekne dlouho, nejdriv o pul dvanacte nebo jeste dyl
Reagovat
Kandinsky1
Strašná hovadina
Reagovat
GaelM
Je na ní vidět, že už chce hodně do postele 6:0 za 23 minut...
Reagovat
jorgge98
Bára takový její průměr poslední dobou.

Sára škoda, z mladých je mi nejsympatičtější hrou, ale ono to půjde, budu držet palce.

Brenda, super, má fakt pěknou hru, začíná do toho buchat. Jediné, co mně hodně vadí a všímám si toho i na sociálních sítích, je její šílené řvaní . Začíná to být čím dál horší.
Reagovat
sojka1
ona rve i na socialnich sitich? :-) Nerikam, ze revem nektere hracky nehraji se souperkou nejake ty sve psychohry, ale principem mi hlasity a tedy maximalni vydech pri uderu rozhodne nevadi, protoze je ke svalove praci potrebny a uder je pak efektivni. Urcite to jde zautomatizovat v tichosti, ale s hlasem je to jednodussi a naprosta tutovka, na kterou pak se nemusi vubec myslet. Bez hlasu se vydech muze (treba ze stresu, unavou) sidit. Nekomu je to protivny, esteticky opravdu nic moc a slabsi natury trpet muzou (na kurtu i v hledisti), ale svoje opodstatneni to rozhodne ma..... vsimla jsem si ve zpomalovacce napriklad u Linette, ze pri uderu zadrzela dech, prislo mi to neuveritelny... (videla jsem jen par micu, treba nahoda, ale stejne)....
Reagovat
Kandinsky1
Strašná blbost I ty největší hekny při trénincích prakticky drží hubu.
Reagovat
sojka1
coze? :-)))))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sojce věřím, má tu rozhodně jedny z nejlepších postřehů z praxe... Moc odborníků tady nezbylo, takže jsem rád, když se s námi o nějaký podělí.
Reagovat
Fandina
Mně se to nechce zpochybňovat, tak dalece tomu nerozumím, ale řev Brendy se mi zdá přehnaný, stejně tak Sabalenka, Azarenka a některé další.
Reagovat
sojka1
proboha, ja prece vubec neobhajuju decibely, jen princip hlasem kontrolovaneho vydechu - dychani v zapase ( navic treba ve stresu, na pokraji sil, s nejakou bolistkou pripadne) je prece naprosto zasadni vec a pro holky zvlast, maji jine fyzicke dispozice....
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Velká gratulace Brendě, to je paráda Báře pak k povinnému vítězství a Sáře k pěkné hře, teda především v prvním setu. Očividně jí chybí důraznější první servis, což bylo evidentní i ze statistik prvního setu. Ve druhém se Leylah zlepšila a Sára už neudržela koncentraci a asi si už ani tolik nevěřila.

Tomáš paráda, vítězství ve 3 setech se cení!
Reagovat
tmora
Máte někdo stream na Vozejk?
Reagovat
aligo
Není třeba
Reagovat
Liverpool22
Alina Kornějeva taky postoupila - mladé 16leté pušky dnes jedou
Reagovat
Kandinsky1
Neví někdo, kolik může Brenda do dubna, kdy jí bude 17, odehrát turnajů ?
Reagovat
bardunek666
Sáry je mi líto. Čtyřikrát měla opravdu těžkou soupeřku do prvního kola. Doufám, že zůstane pozitivní a bojovná a půjde dál.
Je to zajímavá hračka a docela mě baví. :)
Brenda super, udolala Bohdanu a výhra je na světě. Ve druhém kole to bude zcela něco jiného.
Bára naštěstí zmobilizovala hlavu a vyhrála. Je to vlažný začátek roku, chce to herní praxi. :)
Reagovat
TML
Tak Bára naštěstí. Myslím že tak vydřená výhra jí snad nakopne a půjde nahoru, držím palce.
Brenda super, 2. kolo s Arynou bude velká zkušenost do další kariéry.
Sára nepřekvapila ale nebyla to žáfná ostuda proti Leylah

A pro mě velké překvapení jak sundala Amanda Samsonovou
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
jsou příběhy které píše jen tenis... Samsonová pár dnů zpátky vedle na Laurou 4:2 a 30:0 na podání, prohrála 4:6... dnes to samé
Reagovat
aape
Brenda velká gratulka
a Amandě tleskám - škoda že tu není smajlík
Reagovat
Mony
Kerberova kdysi v 1.kole čelila MB, a pak slavila titul
Reagovat
Sinuhet1
Sara prohrala a bylo videt ze je zklamana, ale Leyla neni snadna souperka (Brenda to mela lehci), hlavne ze vyhrala kvalifikaci. Uspechy URCITE prijdou
Reagovat
Kandinsky1
Snad už na RG se dočká příznivého losu.
Reagovat
Mony
Nasazení(né) začínají padat..ted Samsononova, za chvíli snad Linette , Sabalenka a Rublev
Reagovat
bardunek666
Pochybuji, že Aryna dnes prohraje. Ale je to wta, člověk nikdy neví
Reagovat
Dobry-den
Gratulace, 3 ze 4 je slušný začátek. :)

Sáru jsem neviděl, ale docela se držela. Už by to chtělo výhru, tak snad na RG.

Bára - to musel být porod. Ještě, že dostala ITF soupeřku, jinak by letěla hned v 1. kole. :)

Brenda - věřil jsem jí. 15 W, 43 UE není nic, na co by měla být pyšná, ale rvala se a počítá se výhra. :)
Neodpustím si však poznámku k její stále se zvyšující hlasitosti při úderech, která už je za hranou snesitelnosti.
Brenda pravděpodobně vystřídá v top 100 ségru. Ještě uvidíme, až se aktualizují žebříčky, ale mělo by to stačit. :)

Tomáš - takový jeho standard, zvládl to solidně. :)
Reagovat
Mantra
Na Livesportu má Brenda profilovku jak z katalogu ale ve skutečnosti je to taky pěkná selka.
Reagovat
GaelM
Je to tak Ale Brenda má na to imho lepší hru než ségra, u ní by to mohlo fungovat. Ostatně hned v dalším kole na ní čeká praktická ukázka, že i kříženec mezi selkou a houfnicí má na WTA své místo
Reagovat
George_Renel
Sára škoda, Leyla dnes nebyla nehratelná.
Bára si málem zápas prosiniakovala..... Ale konec dobrý, všechno dobré.
A Brenda - byla tím nejlepším na konec. Stále se zlepsovala a délka jejích uderůbyly přikládá.
A Tomáš má taky slušně nakročeno.
Reagovat
Liverpool22
U Brendy + Báry měl výkon vzestupnou tendenci zatímco Sára hrála dobře jen v 1. setu. Další faktor byl, že Bára + Brenda zvládly krizové okamžiky ve 2. setu za stavu 4:4. Naopak Sára BIG míče nezvládla - jak píšeš Leyla byla dnes hratelná a např. v TB tam udělala tuším 2-3 hodně laciné chyby jenže Sára to nedokázala využít.
Reagovat
Otmar
Včera jste tipoval a nutno říct, že jste se trefil přesně. Nechcete udělat nějaký dlouhodobý výhled pro AO....já jenom, abych vědět, kdy vynechat spánek!
Reagovat
Liverpool22
Ano - trefil jsem to i když Báru jsem tipoval na 2:0. Tyhle 3 zápasy našich holek šlo celkem odhadnout - Brenda má formu + měla hratelnou Bogdan. Celkově jsem spíš optimista a proto mi často tipy nevyjdou - dneska jsem měl kliku
Reagovat
Ela-fon-isi
Blahopřání Brendě! Kdo se nedíval, ať si rovnou pustí třetí set!
Reagovat
tommr
Brenda je opravdu skvělá! Dneska příkladně otočila zápas proti houževnaté soupeřce a splnila si další dva letošní cíle: první výhra v MD na GS a posun do první stovky ...
V dalším kole proti Sabalence asi neuspěje ale to nevadí protože na AO už má Brenda letos splněno a překročeno ...
Reagovat
wymwsze
První stovka ještě není jasná, bude se jí odečítat 40 bodů za loňský rok, takže je zatím pouze +60. Ostatní taky asi něco získaly a ještě mohou za ty 2 týdny do dalšího přepočtu žebříčku.
Reagovat
tommr
Brenda už má jistých 70 plusových bodů do žebříčku což by jí momentálně vyneslo na 94.místo ...
Je možné že nějaké hráčky okolo stovky získají více bodů ale stejně tak je možné že některé body ztratí (jednou z nich bude bohužel asi i Linda Fruhvirtová). Takže předpokládám že po AO bude Brenda někde okolo toho 95.místa i kdyby už žádné další body nezískala ...
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
wymwsze
Nevím, jak počítáš (já všechno vím, takže počítám vždy správně ), ale má +100 bodů za aktuální výkon a odečítá se jí 40 za loňský. Ještě se za týden hrají ITFka, kde jsou přihlášené hráčky kolem 100. Ta šance je určitě velká, ale garantované top 100 tam zatím není.
Reagovat
tommr
Brenda zatím letos získala 70 bodů za postup do druhýho kola + 40 bodů za úspěšnou kvalifikaci. Od toho se jí odečte 40 bodů za loňskou kvalifikaci takže jí zbyde čistej zisk 70 bodů ...
Jinak ale souhlasím že ta top-100 ještě úplně garantovaná není. Neumím si ale představit že by se v příštím týdnu našlo tolik hráček s velkými bodovými zisky aby společně dokázaly Brendu ze stovky vystrnadit ...
Reagovat
wymwsze
Počítáš špatně, v těch 40 bodech je již zahrnuto 10 bodů za 1.kolo. Za druhé kolo je sice 70 bodů, ale to nejsou body navrch toho prvního kola, to je místo nich.
Reagovat
wymwsze
Je samozřejmě možné, že pravdu nemám.
Reagovat
wymwsze
Je možné, že dostanou za kvalifikaci +40 a 0 bodů za první kolo (zatímco ti, co startují přímo, dostanou +10 za první kolo). Načež těch 70 bodů za druhé kolo ji nahradí tu 0 za první. Nikde v pravidlech toto ovšem není.
Reagovat
tommr
mohu tě ujistit že to tak je i když odkaz na pravidla nemám. Kdyby Brenda zápas s Bogdan prohrála tak by dostala jen body za úspěšnou kvalifikaci (40). Protože ho ale vyhrála a postoupila do druhého kola tak dostane body za druhé kolo (70) + body za kvalifikaci (40). Takhle to funguje co pamatuju ...
Reagovat
wymwsze
Už jsem koukal, že minulý rok dostala Shnaider +110 za stejný scénář. S tímto je ta top 100 skoro jistá.
Reagovat
wymwsze
Na https://www.rank-tennis.com/en/rank/wta/s/year vypadá, že mají průběžný propočet, a ten náskok na 101 je 66 bodů, to je hodně.
Reagovat
Sinuhet1
S Arynou to bude zabijecka, i tak druhe kolo uspech
Reagovat
Liverpool22
S Arynou může jen překvapit a pokud bude hrát jako dnes ve 2. a 3. setu šanci určitě má. Navíc Aryna je někdy schopná se vyházet viz. zápas s Muškou
Reagovat
Serpens
Tak Muška ji zdeptala variabilitou, tu přece jen Brenda ještě takovou nemá Ale může ji zkusit honit ze strany na stranu
Reagovat
Serpens
Zaplať pánbůh za to, čtyři nevyužité MB už bylo dost Brenda postupuje, paráda Začátek hrozný, naštěstí Brenda přestala dělat tolik nesmyslných chyb a naopak Ana jich nadále dělala mraky - dobře využitá šance v prvním kole.
Ve druhém kole s tou heknou (Brenda bohužel heká taky) to už bude asi masakr, ale zkušenosti s velkou arénu atd budou
A já jsem rád, že jsem konečně ponocoval a někdo něco vyhrál, obvykle to dopadá naopak
Reagovat
Liverpool22
Je to doma Brenda výborný výkon a zasloužený postup do BIG zápasu s Arynou. Zápasy Báry + Brendy jak přes kopírák 2:6 6:4 6:3 - holky super otočka
Reagovat
tommr
ovšem s tím rozdílem že u Báry to byla jen splněná povinnost zatímco u Brendy senzační překvapení ...
Reagovat
Liverpool22
Podle sázkovek byla Brenda favoritka a já taky tipoval výhru 2:1 - takže úplná senzace to není. Bogdan byla hratelná
Reagovat
Kandinsky1
To se tedy divím, že byla kurzovou favoritkou.
Reagovat
Honza-K
Velká gratulace Brendě. V závěru to byly pěkné nervy
Reagovat
frenkie57
Pěkné nervy s dobrým koncem. Brenda si zahraje ještě na AO min. ještě jednou. Paráda.
Reagovat
Liverpool22
Já byl v klidu - klíčové bylo, že dala na 5:1 a pak už jsem věřil, že to docvakne
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky jsem měla strach, že když neproměnila mečboly při podání Bogdan, že se složí, ale ne. Zaslouženě postupuje.
Reagovat
Serpens
Zajímavé, dav zcela očividně (sluchyslyšně) je na straně Brendy.
Reagovat
tommr
tak je to správný. Fandit se má těm slabším ...
Reagovat
frenkie57
Já z těch empirových sudí nemůžu - tenhle nám udělal z Tomáše Mačaka
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ještě že ne Makaka Jj, Mačak a Makač jsou jeho asi nejběžnější "přezdívky".
Reagovat
tommr
Brenda se ve druhém setu hodně zlepšila a zaslouženě srovnala ...
Reagovat
Liverpool22
Snad bude další česká otočka Tipoval jsem 2:1 pro Brendu
Reagovat
tommr
Bára sice nakonec vydřela výhru ale výkonem rozhodně nepřesvědčila. Kdyby neměla tak lehkej los tak bych řek že vypadne už v dalším kole, ale proti soupeřkám který jí tam čekají může uspět i s tak špatnou hrou ...
Reagovat
Liverpool22
To se může v průběhu turnaje změnit. Takováto vydřená výhra se počítá Od 2. setu Bára trošku více přitlačila na pilu, zdravě riskovala....a nakonec zápas otočila.
Reagovat
tommr
vydřená výhra nad průměrnou hráčkou z druhý stovky je spíš varování než povzbuzení ...
Reagovat
Liverpool22
1. kolo na GS je vždy ošidné. Serena taky měla problémy v prvních kolech. Navíc Asiatkám AO sedí - vždy vypluje např. nějaká Číňanka, která překvapí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist