Krejčíková vyhrála 18 míčků po sobě, po skreči Bouzasové je podruhé v osmifinále Wimbledonu

6. 7., 16:27
Aktuality 62
WIMBLEDON - Barbora Krejčíková (28) ve Wimbledonu postoupila do osmifinále a vyrovnala své maximum z roku 2021. V deštěm přerušeném třetím kole vedla 6:0, 4:3 a 40:0 nad Jessicou Bouzasovou (21) ve chvíli, kdy jí španělská přemožitelka krajanky a obhájkyně titulu Markéty Vondroušové kvůli bolestem zad vzdala. O zkompletování sbírky grandslamových čtvrtfinále se poslední česká naděje ve dvouhrách utká s Američankou Danielle Collinsovou (30).
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Krejčíková – Bouzasová 6:0, 4:3 / skreč

Zatímco v prvních dvou kolech Barbora Krejčíková absolvovala dvě náročné vyrovnané bitvy s Veronikou Kuděrmetovovou (7:6, 6:7, 7:5) a Katie Volynetsovou (7:6, 7:6) a odehrála pět dlouhých setů, s třetí soupeřkou Jessicou Bouzasovou neměla především v první části utkání slitování a na kurtu nestrávila ani hodinu.

Utkání na kurtu číslo 14 bylo naplánováno na úvod programu od 11:00 londýnského času, kvůli dešti ale začalo s dvouhodinovým zpožděním. Sama česká tenistka další průtahy v programu dělat nechtěla, od stavu 1:0 a 30:30 získala 18 fiftýnů v řadě a po 17 minutách o sedm let mladší Španělce nadělila kanára. Během setu udělala jedinou nevynucenou chybu a ztratila jen čtyři míčky.

Na cestě za bleskovým postupem ji však přibrzdilo nevlídné počasí. V průběhu druhého gamu druhé sady začala kurty v All England Clubu znovu skrápět dešťová přeháňka a tenistky musely po 25 minutách zpátky do šaten.

Statistiky zápasu Barbora Krejčíková – Jessica BouzasováStatistiky zápasu Barbora Krejčíková – Jessica Bouzasová (@ Livesport)

Na kurt se po zhruba hodině vrátily, Krejčíková ovšem na dominanci z první části navázat nedokázala. Za potlesku publika sice z krátce střiženého pažitu zachránila čmeláka, s hrou už tolik spokojená být nemohla. Často kazila a k prvnímu brejkbolu se prodrala až v sedmém gamu.

I díky šťastnému 'prasátku' ho Krejčíková hned proměnila a pohybově indisponované Bouzasová, jež v prvním kole vyřadila loňskou šampionku Vondroušovou, si kvůli zhoršujícím se bolestem zad vyžádala medical timeout. Po něm ještě zkusil chvíli hrát, ale po třech ztracených bodech se vydala k síti a utkání skrečovala.

"Jsem samozřejmě velmi zklamaná, že Jessica musela skrečovat a zápas nedohrála. Myslím, že to s odklady a vším ostatním bylo opravdu zajímavé utkání. Jsem ale šťastná, že jsem ve čtvrtém kole," řekla na tiskové konferenci Krejčíková. "Myslím, že hraji stejnou hru. Bojuji o každý míč. Ve výměnách si více věřím a mám z toho radost," doplnila.

Rodačka z Ivančic si v úvodu sezony zahrála čtvrtfinále Australian Open, ale pak ji zastavily problémy se zády a komplikovaná chřipka. Dva měsíce nehrála a během antukového jara prohrála všechny čtyři zápasy. Až v červnu na trávě ukončila čtyři měsíce dlouhé čekání na výhru a nyní podruhé v sezoně porazila tři soupeřky po sobě.

Vítězka French Open 2021 je v osmifinále grandslamu poosmé v kariéře, ve Wimbledonu vyrovnala své maximum ze svého debutu v roce 2021.

V osmifinále proti Collinsové

O páté grandslamové čtvrtfinále, které si už zahrála v Melbourne, Paříži i New Yorku, a první na londýnské trávě bude Krejčíková bojovat proti Danielle Collinsové. Jediný vzájemný duel s o dva roky starší Američankou loni v San Diegu vyhrála ve třech setech.

Collinsová ve třetím kole porazila 6:4, 6:4 Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, když jí výrazně pomohly dvě pauzy kvůli dešti. Poprvé se přestalo hrát v prvním setu za stavu 0:4, po návratu na kurt Američanka získala devět gamů v řadě a vedla 6:4 a 3:0.

Pak se ale znovu začala trápit, než za stavu 6:4, 3:3 a 0:30 začalo opět pršet a mohla se podruhé zkoncentrovat. Po druhém restartu servis nakonec uhájila, získala tři ze čtyř gamů a nezmary počasí natahovaný duel dotáhla do vítězného konce.

Světová jedenáctka a bývalá finalistka Australian Open Collinsová, jež po sezoně ukončí kariéru, startuje ve Wimbledonu pošesté v kariéře a při své derniéře dosáhla na premiérové osmifinále. To si tak nakonec zahraje na všech čtyřech grandslamech.

Krejčíková pokračuje i v deblu

Krejčíková večer slavila úspěch i ve čtyřhře. S Němkou Laurou Siegemundovou dotáhly k vítězství dohrávku prvního kola proti domácí dvojici Samantha Murrayová a Eden Silvaová. Turnajové osmičky zvítězily 7:6, 6:4 a narazí na Američanky Hailey Baptisteovou a Alycii Parksovou.

Výsledky Wimbledonu ve dvouhře žen

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Výsledky Wimbledonu ve dvouhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

62
Přidat komentář
com
Wozniacka kanarek
Jestli opet po prohranym setu skrecne, jako asi uz letos tak 5x, tak u me skoncila
Reagovat
Liverpool22
Rybka v 1. setu tenis z jiné galaxie. Carol zatím nestíhá
Reagovat
Otmar
Carol stíhala...mnoho let tomu zpátky...Rybka dnes nehratelná!!!!
Reagovat
com
..u Ryby mi ale vadi to, ze jeden den je nehratelna a v dalsim kole vubec nenastoupi, protoze ma rymicku..
Reagovat
Otmar
Ano, v tom s Vámi souhlasím!
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo Rybka dnes v neskutečném módu a nehratelná
Reagovat
Mantra
Collins na rozloučení Wimbledon?

Sice je Nafrněná,nafrněná... ale proč ne.
Reagovat
com
Nafrnenou nebrat.. 0:4 a po pauze 6:4.. si neco zobla ne
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Koukal jsem na výsledky a Mája vedla 4:0 ale pak déšť a 4:6 pro Danču
Reagovat
Mony
Frajerky dávají náskok
Reagovat
Mantra
Zobala Mája. Má na to glejt
Reagovat
com
jo vim.. Brazilska fetka

Vsak ted maj dalsi pauzu, tak si neco na posilnenou treba zas zobne
Reagovat
Liverpool22
Začátek zápasu 4:0 pro Máju - pak déšť a 4:6 + 0:3. Mája se nadechla k obratu srovnala na 3:3 a opět déšť. Tak uvidíme co bude po další dešťové pauze.
Reagovat
Vlk-v-trave
další dešťová pauza:)
Reagovat
Liverpool22
Julia super klobouk dolů co dnes předvedla. S Igou to měla 0:4 a 0:8 na sety a dnes tráva a zasloužená výhra.
Reagovat
Mony
Pokrok Julie letos úžasný
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Letošní Wimbledon má za sebou již několik výrazně nepěkných momentů a jedním z nich je rozhodně výhra Putiny nad Igou. Možná to nemá s hrou jako takovou tolik společného, ale pokud vyhraje jedna z nejhůře se chovajících hráček na okruhu nad No1 v Chrámu, pak je něco špatně
Reagovat
Liverpool22
Z pohledu Báry je to však dobrá zpráva. Julia ještě vykostí Penko a pak bude končit. Takže buďme přející ať si užije pár minut slávy
Reagovat
Stybnat
Krejča vyletí už v OS
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Už ani vteřinu

Naducánek ji snad vyndá, ale pak nejspíš i Báru, jestli zvládne další zápas.
Reagovat
com
Swiatek se na konci tvarila kyselejc, nez nase Vondrousovic a to uz je co rict
Reagovat
Liverpool22
A Penko se na Igu tak těšila a ona do toho hodila vidle
Reagovat
com
je to tak..
Vostapenko - Swiatek 4:0
Vostapenko - Putina 2:2
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo Penko je asi pěkně nasr.ná
Reagovat
Ela-fon-isi
Iga out, Ons out... vyhrát může kdokoliv.
Reagovat
com
big4ka Krejca
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Ons letos neměla šanci... je absolutně mimo sebevědomí... nevěří si, nedokáže se udržet v dělší výměně... uvidíme co nás čeká. Vubec bych se nezlobil nějakému fakt překvapení jménem Kalinskaya, Navarro, Collins nebo proč ne i Ostapenko nebo Putinseva... nemusím ji, ale tenis hraje fantastický když nezapojuje tolik hlavu
Reagovat
dadaft
Katku to asi nezahojí, ale Putinceva jede ,,,,,,,,,,,, Iga někdy dokáže vyhrát, i když ji to nejde, ale dneska ne
Reagovat
Vlk-v-trave
Tohle byl drsný black out, v prvním setě hraje ty crossy na její fh, všechno v poho, hraje jak má....a ve druhém setu to začne hrát jak pitomá na jeji bh, kde samozřejmě ten flat úder od Julčy ji bude dělat na trávě potíže...
...takhle prohraje set,
...tož se vrátím do těch crossů na fh, nebo pass šotů na fh, a one né jak tvrdá hlava proti zdi, fuuurt na bh,...
...sorry ale slušně ji švihlo, nic proti Putince, která je jak buldoček, a nepustí ani chlup...

Ve výsledku si říkám, že je to asi jedno jestli vyhučela ve třetím, nebo ve čtvrtém... ta Penko s těmi plackami a drajvoleji to dá, si aspoň myslím, tipuji...
....ona má těch klasických 5 po sobě vždycky na trávě jak je v laufu...a těžko se na trávě na ty placky a drajvolej reaguje...komukoliv...

uvidíme...tam se po tomto, a té Ons může snad stát všchno:)
Reagovat
Pe3k
papa igo
Reagovat
com
no hlavne aby se Putina jeste neslozila
Reagovat
Liverpool22
Julia je labilka - nic není jistý ale přál bych jí to
Reagovat
com
uz jen jeden game, to snad zvladne
Polskou robotku dneska spatne naprogramovali
Reagovat
Liverpool22
Je to doma
Reagovat
com
ale celkem sem se tesil na to jak by ji vystrilela Vostapenko
Reagovat
Mony
No..pilku teď zase začíná tahat Iga..Dojet to lehké asi nebude.
Určitě ale pomáhá ta reklama na podporu a uzdravení Fica (na hrudi)
Reagovat
dadaft
složí
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Iga když viděla v dalším kole Jelenu, tak se rozhodla prohrát už dnes a nerozšiřovat tak už brutální dominanci Lotyšky
Reagovat
Liverpool22
Něco podobného si taky v duchu říkám. Iga tuší co jí čeká v dalším kole a evidentně to má v hlavě. No uvidíme zda to ještě otočí.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
8 gamů v řadě pro Kazašku... WOW... vubec se Igy nebojí a to je rozdíl mezi zápasy, kdy Iga rozhodně nepůsobí dominantně ale soupeřky ve složí... uvidíme konec ještě daleko, ale tímto tempem vlastně vůbec
Reagovat
Liverpool22
4:0 to už Julia musí urvat
Reagovat
com
jakmile Vostapenko postoupila, Swiatek dostala echo a uz nema motivaci

A Džabérka je taky z kola ven.. Aspon nebude ve finale delat fackovaciho panaka potreti za sebou, parada
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Iga druhý set v lese tak zkouší hanebnou taktitu s nesmyslnou hodinovou pauzou...
Reagovat
Mony
Skvělý tenis Iga - Putna . krásně vidět rozdíl mezi US Open, kde se fandí pouze Hvězdám a Wimbledonu, kde naopak oceňujou outsiderku.
Reagovat
Liverpool22
Julia s Igou ještě nikdy neuhrála ani set, ani TB, dnes má obrovskou šanci urvat set
Reagovat
Mony
A já v kurzu 6,5 slušnou vyhru
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Mony
Julia si očividně Centr užívá.. Jaký to rozdíl oproti naší Maky
Reagovat
polika
protoze nastupuje jako outsider, ne jako favoritka zapasu. Trochu rozdil.
Reagovat
vergus
Sice to nebyla jedna z těžkých soupeřek, ale s hrou Báry z 1. setu by měla co dělat jakákoliv hráčka, to byla tenis jak vyšitý z RG 2021/Ostravy/Dubaje
Po dešti už ta úroveň hry klesla, ale pořád je to mnohem lepší, než v posledních týdnech
Reagovat
lvicek
Gratulace Bare, vypada to, ze se ji to zase trochu vraci do ruky! Doufam, ze zvladne i dalsi kolo, rada to sleduju, kdyz ji to tam pada :).
Reagovat
Liverpool22
Z Báry hlavně vyzařuje pozitivní energie, dostává se zpátky na vítěznou vlnu což je dobře
Reagovat
Mony
Hlavně vyzařuje vůle po těch propadácích z poslední doby..Na ten predloňský TOP to ale zatím není
Reagovat
Ela-fon-isi
Tak dnes měla Bára poprvé snadnější zápas. Netušila jsem, že by bývalá mohla nastoupit proti Markétě.
Reagovat
Liverpool22
Velká gratulace Báře k postupu byť po skreči. Nicméně vstup do zápasu měla výborný a za 17 minut nadělila Maneiro kanárka - snad se Maky koukala
Po dešťové přeháňce se zápas hodně vyrovnal, ale i tady Bára zkušeně držela servis a i díky šťastnému prasátku Španělku brejkla a tím jí definitivně zlomila.
V dalším kole už to bude otevřené - rozhodovat budou maličkosti, ale Mája by byla určitě lepší varianta.
Reagovat
Honza-K
Ke gratulaci se připojuji a máš pravdu, Mája je lepší varianta
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
com
Krejcikova - HaddadMája
3:0

Krejcikova - Collins
1:0

Takze i dalsi kolo by mela mit pohodu, i kdyz bude mit zebrickove vys postavenou hracku.. Proti Brazilce bych ji veril, proti letosni Collins bude nejspis konecna..

Pripadne dalsi kolo

Krejckova - Vostapenko
2:6 Protože Swiatek uz ma z Vosty nasra*o v kalhotech
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo Báře není důvod nevěřit i v dalším kole. Hratelnější určitě Mája. A pak paradoxně by byla lepší Iga jelikož Penko je tady hodně rozjetá. Na druhé straně je to ošidné - Penko může vykostit Igu a pak bude mít hlavu v oblacích což by mohlo hrát do karet Báře. No uvidíme jak to vše nakonec bude
Reagovat
farr
Hlavně poprvé v kariéře na W přelézt nejprve osmifinále, dívat se dál je nesmysl. Je ale super že se Bára snad konečně chytla, ty těsné zápasy s vítězným koncem jí nalili hodně energie a sebedůvěry. Jako aspoň QF by zas zachránilo české Waterloo na letošním W. Avšak loni to bylo podobné i když tam ještě hrál super tenis Jirka Lehečka(velká škoda jeho zad , na trávu je jeho styl jako ušitý ). Všechno bylo ale přebito titulem Markéty . To horší už nikdo nevzpomíná...
Reagovat
Liverpool22
Letos může Bára napodobit Maky a pak se opět zapomene na mizerné výkony Marušky a dalších našich.
Reagovat
lvicek
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist