Krejčíková: Výhry na velkých kurtech si užívám

23. 1. 2022, 21:35
Aktuality 15
Vzestup Barbory Krejčíkové nezpomaluje a loňská senzační vítězka Roland Garros už prolétla do čtvrtfinále dalšího grandslamu. Naposledy pocítila její formu v Melbourne na Australian Open bývalá světová jednička Viktoria Azarenková.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková

Dvojnásobné vítězce turnaje z Běloruska povolila Krejčíková jen čtyři hry a po vítězství zářila nadšením. "Je to speciální a magické. Předloni jsem ještě nebyla ve stovce a teď tady hraju na velkých kurtech a vyhrávám. Užívám si to, to jsem chtěla," řekla Krejčíková do mikrofonu v rozhovoru po utkání na centrálním dvorci Roda Lavera v Melbourne Parku.

Azarenkové nedala Krejčíková prakticky žádnou šanci a vítězství nad hráčkou, kterou má v úctě, si moc vážila. "Výhra mi dodává hodně sil do dalších zápasů, abych vydržela a dál se zlepšovala. Viku opravdu respektuju. Věděla jsem, že musím předvést svůj nejlepší tenis, abych ji porazila. A že se to podařilo, je výjimečné," citoval českou tenistku server iDNES.cz

Postupně si Krejčíková získává na stranu fanoušky v ochozech. A byla ráda, že dělá radost i svým nejbližším doma v Česku. "Na každý zápas vstávají a dívají se. Dělám jim radost, nevstávají zbytečně," připomněla, že její zápasy převážně vycházely na noc středoevropského času. "Dodávají mi energii a já jim to takovými výsledky můžu vracet," děkovala na dálku z Austrálie za podporu.

vv

Ve čtvrtfinále nedojde na odvetu za finále v Sydney. Španělka Paula Badosaová totiž nestačila na Madison Keysovou. Krejčíkovou tak čeká první vzájemný duel s Američankou. "Sleduju hodně tenisu a vím, co přijde. Viděla jsem ji dneska a hrála bezchybně," uvedla Krejčíková.

Taktiku s trenérem Alešem Kartusem stanoví až po utkání čtyřhry. Jisté je, že musí očekávat tvrdší údery než od Azarenkové. "Hraje opravdu silově. Je ráda agresivní, dobře podává a trefuje forhend. Musíme najít způsob, jak to eliminovat a jak jí vnutit mou hru," plánovala.

Aktuálně 51. hráčka světa Keysová už byla sedmičkou žebříčku WTA a před pěti lety si zahrála finále US Open. O Krejčíkové měla semifinalistka v Austrálii z roku 2015 jen slova chvály. "Tenis v jejím podání vypadá tak lehce," složila Keysová české soupeřce poklonu a dodala: "Vypadá to, že je jedno, co hrajete, ona vždy najde cestu a zabuduje do hry nový plán. Navíc je výbornou deblistkou, umí chodit dopředu a než se nadějete, využije situace a je na síti. Bude to nadmíru těžké."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
peggy
To jo z té hry se chce zvracet je to hra 80let.
Reagovat
Drzymalski
Přes osm minut se zdržovat v šatnách když soupeřka (Ostapenek) stepuje na základní čáře. Tomu se říká vysoká škola fair play. Ryba je skvělá hráčka, ale tyhle provinční fligny by si mohla už odpustit. Co plácá ten její strejda co vypadá jak správce kurtů v Ivančicích není směroplatný. Mlčeti zlato. Na druhou stranu pokud tahle šméčka pravidla tolerují není co řešit.
Reagovat
FulnekUltras
Mad ji snad už vyndá smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Já tě taky vyndám ! Já ti zachraňuju velkouzenářku, a ty takhle ?!! No co čekat od rudýho bolševickýho noka !!! smilesmilesmile
Reagovat
vojta91
Mě by zajímal názor Bary na toalety na hlavních dvorcích, ma je Laver Aréna lepsi než třeba Philippe Chatrier?
Reagovat
Fandina
Její trenér říkal, že Bára se chodí hlavně převlíknout do suchého a odskočit si. Když se dlouho hraje. Takže podle mě je to OK.
Reagovat
vojta91
Ale co říká její trenér není odpověď na moji otázku na jakem velké kurtu mají nejlepší hajzliky.
Reagovat
Fandina
Trenér říká, proč tam chodí. Jaké jsou tam záchody se musíš zeptat sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale se Simonou to jde z kopce.
Reagovat
Fandina
Krejča vypadala v pozápasovém rozhovoru dost nadšeně, ale i překvapeně, že Viku porazila, vypadá to, že si až tak nevěřila. Ale hrála super a Mad bude těžká, bylo by fajn, kdyby to zase dala a dobře se na ní připravila.
Reagovat
FulnekUltras
na Mad končí smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vika se porazila sama.
Reagovat
Mony
To určitě ne
Reagovat
aligo
Dobrý vtip po ránu smile
Reagovat
aligo
A proto, že se porazila sama, tak proto ji Bára přestřílela na vítězné údery, na esa a dělala minimum chyb. Tak jistěěěsmilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist