Kristýna Plíšková dohrála, Češkám se nedařilo ani v kvalifikaci

28. 4. 2008, 18:53
Aktuality 1
WTA PRAHA - Na pražské štvanici dnes byly odehrány tři duely 1. kola. V nich se představila první z pěti českých zástupkyní v hlavní soutěži. Kristýna Plíšková však dokázala proti Italce Vinciové uhrát pouze dva gamy a s turnajem se musela rozloučit hned po prvním dnu. Ve hře o hlavní soutěž byly ještě tři domácí tenistky, všechny však své dnešní kvalifikační zápasy prohrály 1-2 na sety.
Andrea Hlaváčková z kvalifikace nepostoupila, bývalou světovou osmičku Molikovou však potrápila

Pro první českou zástupkyni ve dvouhře Kristýnu Plíškovou skončil turnaj ECM Prague Open hned v prvním kole. Šestnáctiletá tenistka startující na divokou kartu dnes na centrálním dvorci na Štvanici nestačila na Italku Robertu Vinciovou, s níž za necelých padesát minut prohrála 2-6 0-6.

V kvalifikaci se českým tenistkám také nedařilo
Dnes vyvrcholila také kvalifikace, ale ani jedna ze tří domácích hráček finálový zápas nevyhrála.

Lucie Hradecká prohrávala už 1-6 0-1 a podávat šla soupeřka. Česká tenistka se ale dokázala zvednout a druhou sadu dotáhla do vítězného konce v poměru 7-5. V rozhodujícím dějství si obě tenistky držely až do stavu 4-4 své servisy. Pak však dvaadvacetiletá Hradecká nabídla soupeřce několik brejkbolů, z nichž jeden využila. Melinda Czinková zápas ukončila čistou hrou a postoupila do hlavní soutěže.

Rovněž 1-2 na sety prohrály také další dvě Češky - Veronika Chvojková podlehla Rusce Ivanové a Andrea Hlaváčková nestačila na bývalou světovou osmičku Alicii Molikovou z Austrálie.

V Praze se na antuce hraje o dotaci 145.000 dolarů. O postup do druhého kola budou bojovat ještě Klára Zakopalová, Iveta Benešová, Petra Kvitová a Karolína Plíšková.

WTA Praha - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Vinciová (Itá) - Kristýna Plíšková (ČR) 6-2 6-0
Kanepiová (8-Est) - Špremová (Cho) 7-5 6-0
Pučeková - Dzelahevičová (obě Běl.) 6-1 4-6 7-5

Dvouhra - kvalifikace:
Moliková (Aus) - Hlaváčková (ČR) 5-7 7-5 6-4
Czinková (Maď) - Hradecká (ČR) 6-1 5-7 6-4
Ivanová (Rus) - Chvojková (ČR) 6-3 2-6 6-2
Pandzičová (Cho) - Schaeferová (Něm) 6-4 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist