Kristýna Plíšková kvalifikací v Dauhá neprojde, prohrála s Brengleovou

12. 2. 2017, 17:20
Aktuality 5
WTA DAUHÁ - Kristýna Plíšková skončila v kvalifikaci turnaje WTA Premier v Dauhá ve druhém kole. Čtyřiadvacetiletá Češka v něm neudržela vedení proti Američance Madison Brengleové.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková se svou solidní formu z úvodu sezony pokouší proměnit v premiérový posun do elitní padesátky světového žebříčku, na kterou ztrácí necelých sto bodů. V Dauhá se jí to ale nepovede. Aktuálně 58. hráčka světa na podniku WTA Premier skončila na své druhé soupeřce tříkolové kvalifikace. 

Zatímco včera v prvním kole čtyřiadvacetiletá Češka otočila zápas s Němkou Barthelovou, dnes naopak přišla o vedení proti Madison Brengleové. O dva roky starší Američance v prvním vzájemném střetnutí podlehla 6-4 1-6 3-6.

Za týden by Kristýna Plíšková měla hrát v Dubaji, kde by se mohla dostat do hlavní soutěže bez nutnosti hrát kvalifikaci.

Strýcová bude obhajovat finále

WTA PREMIER DAUHÁ
los dvouhry

V Dauhá si tak zahrají pouze dvě české tenistky Karolína Plíšková a Barbora Strýcová, které do Kataru přiletí po úspěšném fedcupovém víkendu z Ostravy. Strýcová vykročí za obhajobou loňského finále soubojem s Fatmou Al Nabhaníovou z Ómánu, Plíšková má jako nasazená dvojka v prvním kole volný los.

Společně s Češkami by do Dauhá měla dorazit i Španělka Garbiñe Muguruzaová. Nejvýše nasazenými na Qatar Total Open jsou světová dvojka Angelique Kerberová z Německa, Polka Agnieszka Radwaňská a Slovenka Dominika Cibulková.

Z různých důvodů se před včerejším losem odhlásily obhájkyně titulu Španělka Carla Suárezová, Ruska Světlana Kuzněcovová a Britka Johanna Kontaová.

• WTA PREMIER DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 776.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 02. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo kvalifikace •
Brengleová (USA) - Kr. Plíšková (4-ČR) 4-6 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Frick
Za vyhranou kvalifikaci, tj. tři výhry je tam sociálních 25 bodů. To je méně než za SF na 60k turnaji.

Bohužel musím říct, že Týna prostě podělala výběr turnajů. Měla se na Dohu vys.rat a jet Dubai-Kuala Lumpur-IW-Miami.

V KL by byla určitě nasazená, kdo ví, jestli ne v TOP 4...

V cestě do ČF, což by bylo bylo slušných 60 bodů, by jí zřejmě nestála hráčka z první světové osmdesátky. Ale ne ona se musí plácat sem.

Tohle prostě podělala.
Reagovat
rusedski
Proč podělala? Jinej turnaj tento týden není, tak to prostě jela zkusit do Dauhá, to bys ji radši viděl s Volkem na dovolený?
Reagovat
Frick
Protože jet šňůru Dohá-Dubai-Kulala-Lumpur-IW-Miami by pro ni už asi bylo příliš. Bez Dohy by to třeba ještě snesla.
Reagovat
VlS
No tak vidíš, na Doha se neunaví
Reagovat
VlS
A neposlechnou, a neposlechnou. Zatracený děcka. Co s tím budeš Fricku dělat?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist