Kristýna Plíšková překonala rekord, v zápase nastřílela 32 es

29. 4. 2014, 14:45
Aktuality 8
Neuvěřitelnými 32 esy se v utkání prvního kola turnaje ITF v japonském Gifu blýskla Kristýna Plíšková. Vítězka wimbledonské juniorky z roku 2010 díky nim nejen ve třech setech porazila Irenu Pavlovicovou, ale také překonala ženský rekord v počtu nechytatelných servisů za zápas.
Profily hráčů
Kristýna Plíšková

V hlavní soutěži na okruhu WTA dosud nastřílely nejvíce es Serena Williamsová a Estonka Kaia Kanepiová, kterým jich statistici napočítali 24. V kvalifikaci v Quebec City dala Alexandra Stevensonová ještě o eso více.

Dvaadvacetiletá Kristýna Plíšková si podle svých slov v utkání ani neuvědomovala, že trefuje eso za esem. "Bylo to pořád vyrovnaný, tak mi to fakt ani nepřišlo. Ale když si zpětně vzpomenu, tak jich bylo dost," řekla Plíšková novinářům. "Trošku pomohlo, že zápas dali do haly, kde nefouká a je to o něco rychlejší."

Po utkání Plíškové říkali, že nejspíše překonala ženský rekord. "Vůbec jsem neměla ponětí, kolik tak je rekord es u žen. Až pak trenér od soupeřky si to vygoogloval a řekl, že z turnajů ITF se to asi nepočítá, ale že rekord z WTA má Serena (Williamsová) nějakých 24 es. Tak jsem zvědavá, kdo mě překoná," řekla levou rukou hrající Plíšková, která loni na trávě v Eastbourne dala svému dvojčeti Karolíně 19 es.

Mezi muži se dělí o rekord v utkání na dva vítězné sety Chorvat Ivo Karlovič, který letos díky 44 esům vyrovnal výkon Australana Marka Philippoussise z roku 1995. V pětisetovém utkání vede se 113 esy John Isner z Wimbledonu 2010, kde v památném zápase porazil Francouze Mahuta 70-68 v rozhodujícím setu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
rib
No a až pohne trochu nohama a trefí sem tam nějaký úder, třeba se dostane i do padesátky ba žebříčku. Pro mě je sledování zápasů kterékoliv ze sester zatím utrpení. Nefandím. ...
Reagovat
VlS
Tak to je docela mazec. Tak honem na WTA a vykašlat se na ITF.
Reagovat
smazaný uživatel
Kam se hrabe Serena s podanim :-D
Reagovat
Fandina
:-))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Obě sestry dlouho obdivuji a jsem rád, že Kristína začíná do hry víc pronikat. Myslím, že má i na to jít do vyšší soutěže, ještě je to hodně práce, ale rád bych jí tam viděl. Její sestru pochopitelně také
Reagovat
gigin
Ano a aj já to chcu.
Reagovat
Fandina
to je tedy Kristýna dobrá. A gratulka k rekordu. Super!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist