Kristýna Plíšková si ve Wimbledonu zahraje finále juniorek!

2. 7. 2010, 14:27
Aktuality 16
WIMBLEDON JUNIOŘI - Karolína Plíšková může napodobit své dvojče Karolínu a získat mezi juniorkami grandslamový titul! Osmnáctiletá Češka ve Wimbledonu vyhrála semifinálový duel s o tři roky mladší Ruskou Putincevovou a může se těšit na sobotní souboj o trofej. V něm narazí buď na Japonku Ishizuovou. Finále smíšené čtyřhry si bohužel nezahrají Lukáš Dlouhý s Ivetou Benešovou.
Kristýna Plíšková

Osmnáctiletá Kristýna Plíšková minulý pátek slavila premiérový titul mezi juniorkami v silně obsazené generálce na Wimbledon v anglickém Roehamptonu. Skvělou formu si přivezla i na trávu do All England Clubu, když v úvodních třech zápasech své soupeřky drtila a bez ztraceného podání postoupila do čtvrtfinále. 

V něm se poprvé trápila, Američanku Sloanu Stephensovou zdolala až 9-7 v rozhodující sadě. 

Dnes už ale vytáhlá Češka znovu excelovala na servisu. V souboji s teprve patnáctiletou Ruskou Julií Putincevovou, kterou před týdnem porazila ve třech sadách, nečelila jedinému brejkbolu a za 63 minut vyhrála 6-1 6-4. 

Kristýna Plíšková si zahraje ve finále grandslamového turnaje poprvé v kariéře. Letos v Melbourne vypadla v semifinále s Britkou Laurou Robsonovou, kterou pak v boji o titul porazila její sestra Karolína. Ta ve wimbledonské dvouhře vypadla ve 2. kole.

S talentovanou Robsonovou mohla Plíšková změřit síly i na londýnské trávě, ovšem domácí naděje své dnešní semifinále nezvládla a prohrála 5-7 6-7 s Japonkou Sačií Išizuovou.

Plíšková se s Ishizuovou utká poprvé.

"Moc bych tu chtěla vyhrát a udržet neporazitelnost na trávě," připomněla Plíšková, že už se jí podařilo před týdnem vyhrát juniorský turnaj v Roehamptonu.

Sestry Plíškovy jako druhý nasazený pár dnes ještě hrály poprvé čtvrtfinále čtyřhry, v něm ale neuspěly. Stejně jako Denisa Allertová se Slovenkou Butkovskou a mezi chlapsi Libor Salaba s Maďarem Fucsovicsem.

Dlouhý s Benešovou maximum nepřekonali
Brány finále smíšené čtyřhry zůstaly uzavřeny pro Lukáše Dlouhého a Ivetu Benešovou. Devátý nasazený pár podlehl favorizované dvojici Leander Paes, Cara Blacková dvakrát 3-6.

České duo tak nepřekonalo své maximum, v semifinále vypadlo i loni v Melbourne. 

Zvonarevová je ve druhém finále
Ruska Věra Zvonarevová potvrdila skvělou formu také ve čtyřhře. Společně s krajankou Jelenou Vesninovou se probojovala do finále, které už má od čtvrtka zajištěno i ve dvouhře. Rusky čeká ve finále americko-kazašský pár Vania Kingová a Jaroslava Švedovová.

Zvonarevová v deblu získala titul už v roce 2006 na US Open po boku Dechyové, na stejném turnaji triumfovala i o dva roky dříve ve smíšené čtyřhře s Bobem Bryanem, před čtyřmi lety pak s Andym Ramem vyhráli Wimbledon.

Vesninová hrála ve finále jednou - loni s Běloruskou Azarenkovou prohrály na French Open.

Švedovová a Kingová jsou v grandslamovém finále poprvé.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
páteční výsledky (02. 07. 2010)

Dívky:
Dvouhra - semifinále:
Kris. Plíšková (9-ČR) - Putincevová (15-Rus.) 6-1 6-4
Ishizuová (10-Jap.) - Robsonová (8-Brit. ) 7-5 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Cepedeová/Dinuová (5-Par./Rum.) - Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (2-ČR) 3-6 7-6(5) 7-5
Chromačevová/ Svitolinová (1-Rus./Ukr.) - Allertová/Butkovská (ČR/SR) 6-7(5) 6-3 8-6

Chlapci:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Burton/Morgan (Brit.) - Fucsovics/Salaba (Maď./ČR) 6-2 7-6(1)

Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
Vesninová/Zvonarevová (Rus.) - Dulková/Pennettaová (4-Arg./It.) 6-3 6-1
Kingová/Švedovová (USA/Kaz.) - Huberová/Matteková-Sandsová (5-USA) 6-4 6-4

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Paes, Blacková (2-Indie/Zimb.) - Dlouhý/Benešová (9-ČR) 6-3 6-3
Moodie/Raymondová (11-JAR/USA) - Melo/Stubbsová (10-Braz./Austr.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jenom takový dodání na začátku je Karolína Plíšková může napodobit své dvojče Karolínunení to trochu divný?
Reagovat
skott
Jeste musim vyjadrit svoji radost nad deblovym slozeni zitrejsiho finale.Dalsi pro me (a asi nejen me) velke prekvapeni.Od Vesny s Verkou za jejich necekany postup pres ¨Williams team¨, ale jeste vetsi sok je to od Jarky s Vaniou King.Na prvni pohled by se zadlo ciste nahodne partnerstvi, ale sam za sebe muzu rict, ze podle toho co jsem je sledoval, mezi nima funguje tymova chemie naprosto dokonale a je videt, jak moc si zapasy uzivaji.O Jarce uz mam pomerne dlouho jasno, ze je to extratrida jak v singlu tak deblu, ale ze i Vania je tak dobra deblistka jsem doted nemel tuseni.
Bude to tak trosku dilema zitra, komu prat vitezstvi.Nerad bych videl dvakrat behem jednoho dne smutnou Verku, zaroven si ale moc preju uspech Jarky, kterou jsem minuly tyden videl nazivo dohromady asi v peti zapasech ve vsech soutezich a vzdycky se mi moc libila.Doufam proto jeste vic, ze Vera vyhraje uz se Serenou a pripadny titul ze ctyrhry bude jen bonus;)
Reagovat
smazaný uživatel
no já musím přiznat, že mě taky překvapuje složení doublového finále... ale už bylo na čase, aby Williamsky někdo vyprovodil z kurtu, takže jsem za změnu rád... trošku mě mrzí, že to Dulko s Pennettou nedali, ale jak to vypadá, Vesnina a Zvonareva je hodně dobrý tým... druhá dvojice je pro mě ještě snad překvapivější... no aspoň to bude zajímavé.. a nevěš hlavu, skotte, Věra může překvapit a Serenu přehrát, kdo ví, co se stane, schopnosti na to má...
Reagovat
skott
Jo, porazit Williamsky se nepodari jen tak nekomu.Mozna trochu nedocenene co se vlastne Vesne s Verou podarilo.Zvlast na trave ta vyhra nabira jeste vic na vyznamu, presto bych rekl, ze to probehlo medii skoro bez povsimnuti.Napriklad pro Vesnu je to jedno z nejvetsich vitezstvi dosavadni kariery, srovantelne s tim, kdyz po boku Nadi Petrove zaridila pred tremi lety rozhodujici bod a postup pres USA do finale Fed Cupu (tehdy take Venus a Lisu Raymond).
Vim, ze Vera ma schopnosti na to Serenu porazit, jen je tezke si to predstavit, protoze Serena finale neprohrava;-) Krome Venus a Marii se to nikomu jinemu na GS nepodarilo.Ale jak jsem rikal, jsem rad, ze bude hrat se Serenou.Kdyz totiz Verka vyhraje, nikdo jeji titul zpochybnovat nebude, jak by tomu bylo v opacne pripade, kdyby ji Pironkova s Petrou odstranily obe Williamsky z cesty.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje uvažování je fakt legrační. Zvonarevka by ve finále proti Kvitové byla favoritkou a s velkou pravděpodobností by titul získala. Proti Sereně se jí šance téměř nedávají (viz kursy).

Vítěz se dostane mezi tenisové legendy a nikdo se neptá, koho ve finále Wimbledonu porazil (viz Kodeš a mnoha tenisty bojkotovaný W73). Jeden jediný titul přebije desítky titulů získaných na běžných ATP (WTA) turnajích.
Reagovat
skott
Jestli je nekdo legracni, tak jses to ty.Jsi zrovna ten deb*lek, ktery by byl prvni a tohle rikal.Nevim, na co si porad hrajes.Pokud se pamatuju, tak si to byl opet ty, kdo pocital kazdy titul Safine a rikal si, jak je trapna, kdyz nevyhrala v Hertogenboschi.
Me osobne je to uplne jedno jestli Verka vyhraje nebo ne, resp. si to preju, ale nemusi dokazovat jestli je ¨legenda¨ nebo vyjimecna hracka.Pro me ji bude vzdycky, at s GS titulem nebo bez nej!A laskave na me prestan konecne reagovat, nevim kolikrat ti to mam jeste rict, aby ses tim ridil.S clovekem opakovane menici svoje nazory o 180 stupnu a trapne rypajici do ostatnich lidi me dale nezajima.
Reagovat
smazaný uživatel
To je zase zklamání. Laura už dávno hraje mezi dospělými a doma na trávě nezvládne neznámou japončici. Druhá sedmnáctiletá Hingiska drtící na grandslamech o deset let starší soupeřky se evidentně hned tak neobjeví.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem rád, že je Kristýna ve finále! je to skvělé! kdo by čekal, že se Čechům bude dařit na trávě a ve Wimbledonu... kéž by to Kristýna vyhrála, bylo by to něco neuvěřitelného, že ségra vyhrála Australian Open a Kristýna Wimbledon... to jen ukazuje, že to jsou obrovsky talentované hráčky, které se můžou prosadit v ženském tenise za pár let.... hodně štěstí ve finále!!
Reagovat
skott
Zalezi, co presne myslis tim ¨prosadit¨.Ze pred sebou maji dobrou karieru, o tom nepochybuju.Na druhou stranu bych nerekl, ze jsou tak extremne talentovane, jak to mozna vypada.Je strasne velky rozdil vyhrat/dostat se do finale juniorky ve 14 nebo 15, ci v 18 letech.Kazdy rok hraje v tehle kategorii roli.Celkem s jistotou si troufam tvrdit, ze treba Yulia Putintseva bude jednou daleko uspesnejsi profesionalkou nez Pliskovy.Obe maji vyrazne pohybove limity a nevidim moc, jak by to v budoucnu mohly zlepsit.To je a bude pro ne velky handicap.Ve finale ale ted Kristyne fandit budu, kdyz tam nejsou tenistky kterym jsem to pral vic;)
Reagovat
smazaný uživatel
já holky ještě neviděl hrát, abych se přiznal, hodnotím jen na základě výsledků... je to jen můj názor, ale myslím si, že mají na to, aby se prosadily do Top 100... samozřejmě vše záleží na tom, jak se prosadí na WTA turnajích, je to úplně jiná úroveň než ITF, hrajou tam mnohem zkušenější hráčky, ale myslím, že když se tam nějak prosadí a začnou je pravidelněji hrát, tak můžou tu stovku dát... ale je samozřejmě dost hráčů/hráček, kteří vyhráli juniorský grand slam a ne úplně se prosadili mezi profesionály...
Reagovat
skott
Pokud jsi mel na mysli Top 100, tak je to jina;) To si myslim, ze je vic nez realny cil a mozna nebude ani tak dlouho trvat.Daleko od stovky zas nejsou.A mozna dokonce zbytecne skromne prani.Ja jsem z toho puvodne pochopil, ze mas mnohem vetsi ocekavani.
Reagovat
smazaný uživatel
ne zas nějak vysoko nemířím:-) nemá cenu mluvit o nějaký Top 20 či tak, to by mě fakt nenapadlo, to by holky toho musely mít na WTA odehráno mnohem víc, když si vezmu, že Šarapová v 17 vyhrála Wimbledon...:-) já to vidím, že příští rok by tu stovku mohly pokořit... a pak se časem ukáže, kam až mohou vystoupat... nikdo neřiká, že pak ve 20 letech musejí vyhrávat turnaje, na to je času dost....
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže 18 už jim bylo (21.3.1992). To pak ty o 2-3 roky mladší holčiny mají opravdu těžké. Divím se, že pro účast na juniorce není stanovena hranice 18 let.
Reagovat
skott
Sharapovou tezko nekdo v nejblizsich letech napodobi, to je jasne, i kdyz ja mam porad velke nadeje v Lauru Robson;) Jinak ja si nepamatuju v poslednich deseti, patnacti letech tenistku, ktera by vyhrala juniorku GS a nedostala se minimalne do te stovky.U holek se to da podle uspechu v juniorkach odecist daleko lepe nez u chlapu.Ty ¨nejhorsi¨ nedokazaly maximalne pokorit hranici padesatky, viz. Salerni, Strycova nebo Flipkens.V Pliskoych silach si myslim, ze to je.
Reagovat
smazaný uživatel
no já pevně věřím, že tu padesátku dají, na to určitě mají schopnosti a předpoklady... uvidíme, docela se ale těším až je začneme vídat na větších turnajích pravidelně... ale co čtu na tennisforum.com, tak dost lidí z ciziny má o našich holkách přehled, což mě docela překvapuje a zároveň to potěší...
Reagovat
skott
Laura to nakonec pekne zdrbala:/ Servirovala na oba sety, mela celou dobu vyrazne navrch, v tie-breaku vedla 5-2, mecbol darovala Japonce pustenym returnem, co ji spadnul do kurtu a dalsim dlouhym forehandem...jetse se ma holt hodne co ucit, jak hrat pod tlakem:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist