Kristýna Plíšková válcuje soupeřky na wimbledonské juniorce

1. 7. 2010, 07:48
Aktuality 5
WIMBLEDON JUNIOŘI - Kristýna Plíšková válcuje soupeřky na wimbledonské juniorce. Ve třech zápasech ztratila pouhých osm her a postoupila už do čtvrtfinále. Třetí kolo byla konečnou pro Denisu Allertovou a Jiřího Veselého.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková září ve wimbledonské dvouhře dívek. Semifinalistka Australian Open ve třech zápasech ještě neztratil své podání a neustále zkracuje čas, který na kurtu tráví. Ve třetím kole potřebovala pouhých 39 minut, aby domácí Eleanoru Deanovou smetla 6-0 6-2. První set trval pouhých 15 minut. 

Osmnáctiletá Češka soupeřky drtí agresivní útočnou hrou, která je založena už na tvrdém podání. Sice v zápase udělá množství chyb, vítězných úderů je však vždy mnohem více.

O druhé grandslamové semifinále bude hrát s Američankou Sloannou Stephensovou, jež ve třech setech zdolala třetí nasazenou Maďarku Babosovou. Sedmnáctiletá hráčka ze Spojených států si letos při debutu v hlavní soutěži turnaje WTA připsala skalp Hradecké.

Ve třetím kole skončila grandslamová premiéra pro sedmnáctiletou Češku Denisu Allertovou. V boji o čtvrtfinále podlehla tenistka TK Neridé ve třech setech 4-6 6-2 3-6 desáté nasazené Japonce Ishizuové.

Allertová na přelomu dubna a května vyhrála dva turnaje pro tenistky do 18 let ve slovenských Piešťanech a rakouském Villachu. Začátkem června se pak poprvé kvalifikovala na ženský turnaj kategorie ITF ve Zlíně a připsala si první body do žebříčku WTA.

Mezi chlapci vypadl jediný český zástupce Jiří Veselý. Pátý nasazený hráč se v zápase třetího kola dopustil 30 nevynucených chyb ve dvou setech a turnajové devítce Renzovi Olivovi podlehl 5-7 4-6. Šestnáctiletý rodák z Příbrami přesto dosáhl nejlepší výsledku na grandslamovém turnaji.

Wimbledonskou čtyřhru juniorek zahájily snadným vítězestvím sestry Karolína a Kristýna Plíškovy. Druhá nasazená dvojice vyhrála 6-1 6-3 nad japonsko-australským párem Katová/Sheahanová.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
středeční výsledky juniorů (30. 06. 2010)

Chlapci:
Dvouhra - 3. kolo:
Olivo (9-Arg.) - Veselý (5-ČR) 7-5 6-4

Dívky:
Dvouhra - 3. kolo:
Kris. Plíšková (9-ČR) - Deanová (Brit.) 6-2 6-0
Ishizuová (10-Jap.) - Allertová (ČR) 6-4 2-6 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Kar. Plíšková/Kris. Plíšková (2-ČR) - Katová/Sheahanová 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
N, stephensovou rozhodně neválcuje. 1:1 na sety, 7:7 ve třetím setu, 30:30.
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem právě ji Kristýna evidentně breaknula, takže podává na vítězství v zápase ...
Reagovat
smazaný uživatel
Super, 9:7 ve třetím. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře ona! :) Já jsem ten zápas s Deanovou viděl - má velice solidní servis, slušnou hru od baseline (i když chyb je ještě přece jen celkem dost) a dokáže používat slajzy. Obě ségry jsou příslibem do budoucnosti, tak snad se jim přechod do žen podaří.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, taky doufám, že se oběma podaří přechod na seniorskou úroveň, je vidět, že potenicál mají, teď ho jen prodat.. snad se jí bude dála tak dařit, hodně štěstí!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist