Kruegerová si v 19 letech došla pro první trofej. V Ósace ve finále porazila nasazenou jedničku

17. 9. 2023, 05:46
Aktuality 4
WTA ÓSAKA - Ashlyn Kruegerová vyhrála bez ztráty setu hůře obsazený turnaj WTA 250 v japonské Ósace a slaví svůj premiérový triumf. Ve finále sebevědomě hrající devatenáctiletá Američanka porazila po odvrácení setbolu v závěru utkání 6:3, 7:6 nejvýše nasazenou Číňanku Lin Zhu. Ve světovém žebříčku se posune poprvé do TOP 100.
Profily hráčů
Ashlyn Kruegerová (© Profimedia)

Deset z jedenácti startů v hlavní soutěži turnajů WTA skončilo pro Ashlyn Kruegerovou hned v prvním kole, jediné dvě výhry zaznamenala letos v červnu na trávě v Hertogenboschi.

Další vítězství a nakonec celkem pět jich přidala tento týden v japonské Ósace a bez ztráty setu si dokráčela pro premiérový titul. Devatenáctiletá Američanka pouze jednou čelila člence TOP 80, v nedělním finále porazila 35. hráčku světa Lin Zhu, jež plnila roli nasazené jedničky.

Obě tenistky se ve finále opíraly o skvělý servis. Kruegerová dokonce nečelila brejkbolu, přesto v tie-breaku druhé sady po neudržení vedení 3:0 a čelila setbolu. Agresivní hrou na riziko ale pokračování zápasu odmítla a duel po necelých sto minutách ukončila.

Kruegerová soupeřku přestřílela na winnery 28:13. Ve světovém žebříčku se posune ze 123. na 73. místo a poprvé bude figurovat v elitní stovce.

"Jsem moc šťastná. Dnes to byl těžký zápas, takže jsem ráda, že jsem se dostala až na vrchol. Hraju dobrý a sebevědomý tenis, pokusím se v tom pokračovat i v následujících týdnech," řekla Kruegerová v Ósace po svém premiérovém triumfu.

 

• WTA 250 ÓSAKA •
Japonsko, tv. povrch, 259.303 dolarů
nedělní výsledky (17. 09. 2023)
• Dvouhra - finále •
Kruegerová (USA) - Lin Zhu (1-Čína) 6:3 7:6(6)

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
Krueger mi postavou připomíná Karolínu Plíškovou ...
Reagovat
com
me pripomina nocni muru z Elm Street smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jedna dvě...smile
Reagovat
com
Tři a čtyři k tobě míří smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist