Kubot s Melem nezaváhali a zahrají si o první titul z Turnaje mistrů

18. 11. 2017, 14:18
Aktuality 2
TURNAJ MISTRŮ - Lukasz Kubot a Marcelo Melo zakončí první společnou sezonu zápasem ve finále Turnaje mistrů, který ani jeden z nich ještě nikdy nevyhrál. Nejvýše nasazený polsko-brazilský pár v dnešním semifinále porazil překvapivé vítěze letošního Roland Garros Ryana Harrisona s Michaelem Venusem. Druhými finalisty se stali loňští šampioni Henri Kontinen a John Peers.
Lukasz Kubot a Marcelo Melo

Lukasz Kubot a Marcelo Melo v předchozích dvou sezonách zkusili celkem čtyři společné turnaje a dva z nich - oba ve Vídni - proměnili v triumf. Letos už pětatřicetiletý Polák a o rok mladší Brazilec vytvořili stabilní pár, který je nejúspěšnějším v roce 2017.

Kubot s Melem od ledna vyhráli šest turnajů včetně Wimbledonu a tří podniků Masters 100. Na sedmou a celkově jubilejní desátou trofej útočí tento týden na Turnaji mistrů, kde dnes vybojovali postup do finále. 

V prvním semifinálovém duelu Kubot a Melo porazili 6-1 6-4 Američana Ryana Harrisona s Michaelem Venusem. Oplatili jim tak porážku z letošního French Open, na kterém nakonec jejich přemožitelé slavili nečekaný a premiérový grandslamový triumf.

Polák Kubot je ve finále Turnaje mistrů poprvé v kariéře a útočit v něm bude na celkově 21. deblový titul. Brazilský tenista Melo, jenž může vyhrát 29. turnaj ve čtyřhře, si finále na Turnaji mistrů zahrál už předloni s Chorvatem Ivanem Dodigem, ale trofej nezískal.

Ve finále Kubot s Melem vyzvou loňské šampiony Henriho Kontinena a Johna Peerse, s nimiž prohrávají ve vzájemné bilanci 1-3. Sedmadvacetiletý Fin Kontinen a o dva roky starší Australan Peers mohou zakončit triumfem na Turnaji mistrů i druhou společnou sezonu poté, co v dnešním semifinále porazili 7-6(2) 6-2 Brita Jamieho Murrayho s Brazilcem Brunem Soaresem, se kterými si poradili už popáté v řadě.

• TURNAJ MISTRŮ 2017 •
Londýn, tv. povrch / hala, 8.000.000 dolarů
sobotní výsledky (18. 11. 2017)
• Čtyřhra - semifinále •
Kubot/Melo (1-Pol./Braz.) - Harrison/Venus (8-USA/N. Zél.) 6-1 6-4
Kontinen/Peers (2-Fin./Austr.) - J. Murray/Soares (4-Brit./Braz.) 7-6(2) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Tihle dva by toho ještě mohli hodně dokázat. Doufám, že příští rok spolu budou pokračovat. Držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist