Kuertena v Brazílii vyznamenají největším sportovním oceněním

3. 12. 2009, 20:46
Aktuality 3
Bývalý první tenista světa Gustavo Kuerten obdrží v rodné Brazílii Kříž za zásluhy ve sportu, což je nejvyšší ocenění, které může sportovec v této zemi dostat. Třiatřicetiletému tenistovi předá cenu prezident Luiz Inácio Lula da Silva a ministr sportu Orlando Silva při ceremoniálu 9. prosince.
Profily hráčů
Gustavo Kuerten

Trojnásobný šampion z Roland Garros už ocenění nižšího stupně obdržel v roce 2004, kdy se vrátil z olympiády v Aténách. Kvůli dlouhodobým zdravotním potížím toho pak příliš nenahrál, definitivně se rozloučil s fanoušky loni v Paříži. Během kariéry se stal světovou jedničkou a vyhrál dvacet turnajů.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
weak
...pohadka u Gustavu Kuertenovi by měla byt jednou zfilmovana v Hollywoodu - nadherny pribeh o obycejnem chudem surfarovi z Florianapolis, ktery si podmanil tenisovy svet - nejenom svym talentem a tituly ale predevsim svym charizmatem...
Jsem hrdy na to, ze jsem mohl kdysi na Stvanici tise vzadu prihlizet u jeho zacatku, kdy jeho tituly z ROLLAND GARROS teprve klepaly na dvere...

Respect, Gustavo!
Reagovat
smazaný uživatel
To jak kreslil srdce na antuku je nezapomenutelny
Reagovat
smazaný uživatel
Pripojuji se. Velky hrac a skutecny srdcar... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist