Kukuškin a Marčenko si v Petrohradu zahrají o premiérové finále

29. 10. 2010, 16:38
Aktuality 0
ATP PETROHRAD - Michail Kukuškin, nebo Ilja Marčenko. Jeden z tenistů reprezentujících země bývalého sovětského svazu si v neděli odbude debut ve finále podniku ATP. Oba v Petrohradu zvládli čtvrtfinálové zápasy a čeká je vzájemný souboj o největší úspěch dosavadní kariéry.
Michail Kukuškin

Oběma je letos 23 let a jejich tenisové úspěchy jsou si dosti podobné. Však posuďte sami: oba si své první semifinále na okruhu ATP zahráli loni na halovém turnaji v Moskvě, kterého se pak celý rok nedočkali a neobhájili ho ani v ruské metropoli. Mezi nejlepší čtyři hráče turnaje se však dostali hned týden na to v Petrohradu a v sobotu si mezi sebou zahrají o premiérové finále. 88. tenista světa Kukuškin a 99. hráč žebříčku ATP Marčenko.

Prvním semifinalistou St. Petersburg Open se stal Ilja Marčenko. Minulý týden mu na cestě za obhájením semifinále zabránil hned v prvním kole Istomin. S Uzbekem se po sedmi dnech utkal znovu, podruhé ale neprohrál. Po prvním vyhraném setu už příliš bojovat nemusel, soupeř kvůli zranění nohy vzdal. Následně si ve dvou setech poradil s domácím Kravčukem a dnes ho čekalo čtvrté letošní čtvrtfinále.

V něm narazil na Němce Benjamina Beckera, se kterým dosud jediné vzájemné střetnutí prohrál. V Petrohradu ale i navzdory osmi dvojchybám za necelé dvě hodiny zvítězil 6-4 2-6 6-2 a může se těšit na boj o svůj debut ve finále.

Stejný cíl ale bude mít i ruský rodák Michail Kukuškin, který v současnosti reprezentuje Kazachstán. Vítěz dvou letošních challengerů si v dnešním utkání vyšlápl na třetího nasazeného Janka Tipsareviče. Srba, jehož vrcholem sezony bude v prosinci finále Davisova poháru, zdolal rovněž ve třech setech. V rozhodující sadě přitom Kukuškin prohrával již 2-4, čtyřmi vyhranými gamy v řadě však utkání zakončil nečekaným úspěchem.

Dnes jsou v Rusku na programu ještě duely nejvýše nasazeného Južného s Haneskem a Tursunova proti Dolgopolovovi.

- ATP 250 PETROHRAD (Rusko, tv. povrch / hala, 663.750 dolarů) -
páteční výsledky (29. 10. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kukuškin (Kaz.) - Tipsarevič (3-Srb.) 7-5 3-6 6-4
Marčenko (Ukr.) - Becker (Něm.) 6-4 2-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist