Kukuškin potvrzuje skvělou podzimní formu i v Moskvě, ve finále vyzve Gasqueta

19. 10. 2013, 23:29
Aktuality 3
ATP MOSKVA - Parádní bilanci 23-2 si od srpna udržuje kazašský tenista Michajl Kukuškin. Dnes na halovém turnaji v Moskvě porazil i obhájce titulu Seppiho a zahraje si o druhý titul z podniku ATP. Ve finále vyzve nasazenou jedničku Gasqueta.
Michajl Kukuškin (© kremlincup.ru)

Richard Gasquet navzdory zaváhání z minulého týdne v Šanghaji, kde na místním turnaji Masters 1000 vypadl už v prvním kole s Vaskem Pospisilem, může stále reálně pomýšlet na start na Turnaji mistrů. Pokud by totiž zítra v Moskvě vybojoval titul, posunul by se zpět na postupovou příčku před krajana Tsongu a dostal by se do závěsu za švýcarské duo Roger Federer a Stanislas Wawrinka.

Sedmadvacetiletý Francouz v ruské metropoli startuje poprvé a zatím se mu tam daří. V dnešním semifinále si poradil bez ztráty podání s chorvatským obrem Ivem Karlovičem, kterému k výhře nepomohlo ani 15 es. Gasquet se na returnu prosadil v každém setu jednou, když proměnil oba své brejkboly.

"Je to těžké, protože proti němu musíte pořád dobře podávat a je těžké se dostat k brejkbolu. Neustále se musíte soustředit," komentoval Gasquet.

Aktuálně 10. hráč světa bude v neděli usilovat o svůj celkově 10. titul. Letos už vyhrál turnaje v Dauhá a v Montpellier. Mezi úspěchy může počítat i postup do semifinále US Open.

Ve finále se Gasquetovi postaví překvapivě Michajl Kukuškin, který má v posledních týdnech skvělou formu. Od srpna z 25 zápasů prohrál jen dva, když se na US Open dostal z kvalifikace do 3. kola, vyhrál challengery v Istanbulu a Izmiru, v Monsu vypadl ve 2. kole a tento týden v Moskvě prošel z kvalifikace až do finále.

Dnes si pětadvacetiletý Kazach poradil i s obhájcem titulu Andreasem Seppim. Druhého nasazeného Itala zdolal ve třech setech 6-1 1-6 6-4 a podruhé v kariéře postoupil do finále. Před třemi lety v Petrohradu získal titul.

"Je to dobrý hráč. Vyhrál teď několik challengerů, dobře hrál na US Open. Pro mě jeho účast tady ve finále tak není velkým překvapením. Je velmi talentovaný, má dobrý forhend i bekhend, dobře se pohybuje. Je to nebezpečný tenista," řekl Gasquet na adresu bývalého 49. hráče světa Kukuškina. Naturalizovaného Kazacha, který se v pondělí vrátí do první světové stovky, loni v Torontu v jediném vzájemném duelu porazil ve dvou setech.

- ATP 250 MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch / hala, 823.550 dolarů)
sobotní výsledky (19. 10. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Gasquet (1-Fr.) - Karlovič (Chorv.) 6-4 7-5
Kukuškin (Kaz.) - Seppi (2-It.) 6-1 1-6 6-4

Čtyřhra - finále:
Jelgin/Istomin (Rus./Uzb.) - K. Skupski/N. Skupski (Brit.) 6-2 1-6 14-12

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ted musí Kukushkin porazit toho obsmrdala
Reagovat
smazaný uživatel
tyhle bilance jsou fakt směrodatné, má je hlavně z challengerů, to je zase okurková sezóna, že píšete o Kukuškinovi jako rekordmanovi??
Reagovat
Reti64
WTA Kremlin Cup

(11:00) S. Halep x S.Stosur 1,87 - 2,06

WTA BGL BNP Paribas Luxembourg Open

(15:00) C. Wozniacki x A. Beck 1,182 - 5,77

ATP Kremlin Cup

(13:00) R. Gasquet x M. Kukushkin 1,253 - 4,51

ATP Erste Bank Open

(13:45) T. Haas x R. Haase 1,417 - 3,19

ATP IF Stockholm Open

(15:00) D. Ferrer x G. Dimitrov 1,568 - 2,62

ATP Challenger Mouilleron-Le-Captif

(15:00) N. Mahut x M. Berrer 1,455 - 2,85
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist