Kurty na kraji města

12. 5. 2008, 22:41
Stalo se... 0
"My jsme kámoši řidičů sanitek," zpívá ve své písničce Pochod marodů Jarek Nohavica. Spolu s ním si ji mohlo minulý týden pobrukovat tolik tenistů, že se až zdálo, jako by nebezpečnější sport neexistoval.
Zraněný Andy Roddick

Neveselý týden načal Argentinec Del Potro, který si v Římě při dobíhání kraťasu od Andyho Murrayho natrhl zádový sval. Dva dny nato přišel šok: Rafael Nadal prohrál zápas na antuce! Všechna čest Juanu Carlosi Ferrerovi, na druhou stranu kdo ví, jak by utkání vypadalo, kdyby antukového krále netrápily puchýře na nohou...

...a také únava. Španělsko má štěstí, že semifinále Davis Cupu hraje až v září a ne dnes. A nejen kvůli náročnému programu jeho reprezentantů. Antuková velmoc stále nemá jasno, kde se bude týmová soutěž konat. Španělští tenisté totiž nechtějí hrát ve vysoko položeném Madridu.

Ale zpět ke zdravotním problémům. Nicolas Almagro - Španěl - měl v Římě jednoduchý postup do čtvrtfinále. Zraněný Fernando Gonzalez proti němu totiž nenastoupil. Almagro se ale dlouho neradoval, den poté sám musel turnaj opustit kvůli zraněnému zápěstí. Tentokrát měl štěstí Djokovič, kterému Almagro vzdal zápas.

Festival zranění vyvrcholil v Římě den poté, v sobotních semifinále. Natěšení diváci viděli tři gamy zápasu mezi Švýcarem Wawrinkou a Andym Roddickem (záda) a krátce nato dalších sedm gamů souboje Djokovič - Štěpánek (závratě).

O něco optimističtěji: Radek Štěpánek sice na semifinále s Novakem Djokovičem nebude vzpomínat rád, zato na čtvrtfinále s Rogerem Federerem určitě nezapomene do konce života...

Minulý týden byl také ve znamení úspěchů dvou tenisových sourozeneckých párů. Bratři Bryanové už dávno zapomněli na čtyři prohraná finále v řadě. Od porážky v Indian Wells našli na okruhu ATP přemožitele jen jednou a po triumfu v Římě je jasné, že nejlepší pár světa znovu kraluje.

Druhými úspěšnými sourozenci jsou Marat a Dinara Safinovi. Marat se probojoval kvalifikací do hlavního turnaje v Hamburku - byť se dá polemizovat, jestli je zvládnutá kvalifikace úspěchem pro bývalou světovou jedničku - a jeho sestra v Berlíně porazila všechno, co jí stálo v cestě, včetně světové jedničky Justine Heninové. "Jsem moc ráda kvůli sobě i kvůli němu," pochvalovala si vydařený týden Safinová. "Než jsme odletěli do Německa, trochu jsme se hádali, protože mi tvrdil, že dělám všechno špatně. Ale podívej, brácho - jsem na správné cestě," dodala překvapivá vítězka berlínského turnaje.

V Římě ovšem ruská tenistka svůj úspěch nezopakuje. Odhlásila se kvůli zraněným zádům.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist