Kuzněcovová získala první titul od triumfu na French Open

11. 10. 2009, 21:09
Aktuality 0
WTA PEKING - Ruská tenistka Světlana vyhrála začátkem června French Open, z dalších sedmi turnajů ale vydolovala jen jedno čtvrtfinále. Dnes však získala titul na lukrativním klání v Pekingu, kde ve finále porazila Polku Agnieszku Radwaňskou.
Světlana Kuzněcovová

Světlana Kuzněcovová si před finálovým zápasem věřila a sebevědomí se odrazilo i na průběhu zápasu. Na Agnieszku Radwaňskou doslova vlétla a prakticky ji nenechala ani chvíli v naději na úspěch. Jen jednou ztratila své podání a za 79 minut vyhrála 6-2 6-4.

Čtyřiadvacetiletá vítězka dvou grandslamových turnajů si při své čtvrté účasti v Pekingu zahrála počtvrté finále a dnes navázala na titul z roku 2006. Za letošní třetí vyhraný turnaj získala odměnu 775.500 dolarů, o čtvrt milionu více, než vítěz mužské čáasti Djokovič.

Radwaňská se příští týden vrátí do první světové desítky a byť v prvním finále sezony neuspěla, vrátila se do hry o Turnaj mistryň. Náskok osmé Jankovičové může snížit ještě příští týden v Linci. Srbka nikde nestartuje. Ženská elita se sejde za týden v Moskvě, kde se o poslední volné letence do Dauhá definitvně rozhodne.

"Světlana dnes hrála výborně. Téměř nekazila - na Turnaj mistryň je skvěle připravena," chválila výkon soupeřky Radwaňská. "Já jsem ale šťastná, že se po turnaji vrátím do Top 10. Na dvou důležitých turnajích po US Open se mi opravdu dařilo."

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING (Čína, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
nedělní výsledek (11. 10. 2009)

Dvouhra - finále:
Kuzněcovová (6-Rus.) - A. Radwaňská (12-Pol.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist