Kuzněcovová získala v San Diegu první letošní titul

9. 8. 2010, 06:29
Aktuality 4
WTA SAN DIEGO - Světlana Kuzněcovová, jež v této sezoně hrála jen jednou ve čtvrtfinále, ovládla přípravný turnaj na US Open v San Diegu. Pětadvacetiletá Ruska ve finále zdolala o čtyři roky mladší Polku Agnieszku Radwaňskou 6-4 6-7 6-3 a získala svůj 13. titul.
Světlana Kuzněcovová

Obě tenistky si v San Diegu zahrály první finále od loňského turnaje v Pekingu, kde Světlana Kuzněcovová porazila Agnieszku Radwaňskou ve dvou setech. K tomu měla pětadvacetiletá Ruska blízko i v Kalifornii, ovšem v tie-breaku druhé sady nevyužila vedení 4-0 a 6-3 a promarnila čtyři mečboly, z toho dva dvojchybami.

"Myslím, že něco podobného se mi stalo úplně poprvé. Nikdy předtím jsem se takhle nesložila. Nevím, proč se to stalo. Prostě se mi začala klepat kolena a nebyla jsem schopna zahrát míček," vysvětlovala po zápase Kuzněcovová, která zkrácenou hru ztratila 7:9.

Po druhé sadě si Ruska dala přestávku a z kolapsu se vzpamatovala. "Ten titul byl pro mě velmi důležitý. Nechala jsem emoce v šatně. Nezabilo mě to, ale posílilo," dodala po zisku 13. titulu v kariéře.

Díky nedělnímu vítězství se petrohradská rodačka Kuzněcovová vrátila do elitní dvacítky světového žebříčku, z níž před měsícem poprvé od roku 2004 vypadla. Polepšila si i poražená Radwaňská, která je nyní devátá. To je ovšem pro Polku malá náplast na prohrané finále.

"Člověk je vždycky zklamaný, když prohraje dlouhý, náročný zápas," řekla Radwaňská. "Řekla bych, že je jednodušší prohrát 1-6 1-6 a nemít žádnou šanci. Prohrát takový zápas, to bolí," dodala.

Výsledky - San Diego (USA, tv. povrch, 700.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Kuzněcovová (Rus.) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6-4 6-7 6-3

Čtyřhra - finále:
Kirilenková/Zheng (4-Rus./Čína) - Raymondová/Stubbsová (2-USA/Austr.) 6:4, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ve druhém setu po brejku Kuzny a vedení 5:3 jsem raději usnul, probudil jsem se a koukám kurt prázdný. Super říkám si zase Agnieszka zklamala ve finále a vyhrála finálovými zápasy protřelejší hráčka. Pak kouknu na livescore a vyhraný set pro Agnieszku. No podle pozdějšího průběhu jsem zjistil, že měla sakra štěstí, že se zápas prodloužil. Nicméně jen jí to prodloužilo "trápení". Kuzna hrála fakt dobře celý turnaj a jak píše skott, bylo vidět jak moc jí tento triumf dal. Radovala se po každém klíčovém míčku. No, Ági, je čas ale už něco dotáhnout do konce safra!! =)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsem byla namlsana po muzskem finale, ja jsem teda byla hodne zklamana, rekla jsem si, jestli se to nezmeni a kdo nakonec v tom smolnem utkani bude ten stastnejsi,tak jsem vydrzela skoro do 2hodin po pulnoci, kdy se dotrapily. Mistama jsem mela pocit, ze se jedna o trenink tenisovych juniorek a ne finale velkeho WTA turnaje. Ty vypadky byly trestuhodne.Proste jsem si neuzila, Snad to tento tyden napravi,i kdyz vice budu sledovat ATP turnaj v Torontu.AT. mi devcata prominou,ale opravdu jsem byla hodne zklamana. Ale jim je to uplne jedno, Svetlana je urcite stastna, ze ma titul,po jakem vykonu se za chvili nikdo ptat nebude.
Reagovat
skott
Nedivim se, ze Sveta mela takovou radost.Mozna dokonce navenek vetsi nez kdyz vyhrala sve grandslamy:-) Po tak dlouhem pustu bez titulu, az se zdalo, ze docista zapomnela vyhravat...takze se skvely zapas z jeji strany zmenil behem chvile v typickou WTA grotesku plnou zvratu.Neuveritelny 30 minutovy vypadek, kdy ji nestacilo ani 5-3 30-15 na Agy servisu, podavat na zapas pri 5-4, v tie-breaku 4 mecboly zazdene dvema DF a dvema otresnyma backhandovyma chybama...nakonec se znova probudila az kdyz byla brejk dole ve tretim setu..:-) Presto vyjma teto nervozni vsuvky to byl pekny zapas.Pral jsem vyhru obema, ale Aga holt musi jeste nejaky cas pockat, ikdyz verim, ze to dlouho trvat nebude.Co se vratila na kurty Ulka a muzou spolu zas trenovat jsou jeji vysledky hned lepsi.
a samozrejme gratulace Svetlusce, letos uz 13.titul pro ruskou hracku;)
Reagovat
skott
* 11.pro ruskou hracku letos, 13.pro Svetu melo byt...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist