Kvalifikant prověřil Nadala, Španěla teď čeká Tipsarevič

26. 4. 2012, 20:27
Aktuality 14
Dalo mu to víc práce, než zřejmě čekal, ale svou vítěznou sérii v Barceloně si bez vážnějších problémů protáhl už na 31 zápasů. Rafael Nadal v dnešním zápase porazil kolumbijského kvalifikanta Faraha 6-2 6-3 a v katalánské metropoli si zahraje s Jankem Tipsarevičem o semifinále.
Rafael Nadal

Šestinásobný vítěz turnaje v Barceloně Rafael Nadal odstartoval dnešní duel s Robertem Farahem rychlým brejkem, který v podstatě rozhodl o osudu prvního setu. Jasný outsider osmifinálového zápasu totiž světovou dvojku na příjmu neohrozil, a po dalším Nadalově brejku úvodní sadu Kolumbijec prohrál 2-6. Podobně vykročil španělský obhájce titulu i do druhého setu, houževnatě hrající Farah se ale nedal, podání si vzal zpátky a až do stavu 3-3 držel s favoritem krok. Poté už ale Nadal žádné drama nepřipustil: vyhrál tři hry po sobě a po výhře 6-2 6-3 si zajistil účast ve čtvrtfinále.

"Začal jsem dobře, ale ve druhém setu už to bylo složitější," řekl krátce po své výhře Nadal. "Žádný zápas tu není jednoduchý, ale jsem ve čtvrtfinále a cítím se dobře. Zítra to určitě bude ještě těžší," dodal.

O semifinále si Rafael Nadal zahraje s Jankem Tipsarevičem, kterého v obou předchozích vzájemných soubojích porazil. "Nadal je na antuce absolutně nejhorší soupeř," uvedl Srb. "Musíte se ale snažit vyhrát, soustředit se na to, že vyhrát pár her nebo set nestačí. Hraju dobře, nejsem ani moc unavený. Energie mám dost."

Ve dvou setech svůj dnešní zápas zvládl i druhý nasazený Andy Murray, který dalšího Kolumbijce Santiaga Giralda porazil za hodinu a čtvrt hladce 6-1 6-2.

"Odstartoval jsem dobře. (Giraldo) odehrál na antuce spoustu zápasů, tak jsem čekal dlouhé výměny, ale rychle jsem se dostal do vedení a dostal ho pod tlak, takže začal chybovat," okomentoval zápas Murray, který v Barceloně ještě nikdy nepřešel přes druhé kolo. Nyní ho prověří Kanaďan Milos Raonic, který překvapivě - a překvapivě hladce - vyřadil domácího Nicolase Almagra.

"S Raonicem jsem nikdy nehrál. Má hodně silný servis, budu muset hrát dobře. Může ale mít výkyvy, a když udělá pár chyb a já budu mít příležitost, musím ji využít," dodal Murray.

V osmifinále se nezastavil ani třetí nasazený David Ferrer, který svého soupeře znovu nešetřil. Už v prvním kole poslal ven z turnaje s potupným 'kanárem' Srba Krajinoviče a stejný osud čekal i dalšího Španěla Alberta Montaňése, jenž prohrál 0-6 2-6.

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 2.072.500 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Nadal (1-Šp.) - Farah (Kol.) 6:2, 6:3, A. Murray (2-Brit.) - Giraldo (Kol.) 6:1, 6:2, Ferrer (3-Šp.) - Montaňés (Šp.) 6:0, 6:2, Tipsarevič (5-Srb.) - Gil (Portug.) 6:2, 6:2, Raonic (11-Kan.) - Almagro (6-Šp.) 6:3, 6:3, F. López (7-Šp.) - Nieminen (Fin.) 6:3, 6:1, Nišikori (8-Jap.) - Ramos (17-Šp.) 7:6 (7:2), 6:3.

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak moje obavy se potvrdily. Raonic hrál výborně. Skvělý servis, neomylný forhend. Andy zase nic nepředved. Kdy už mu konečně dojde, že proti hráčům jako Berdych nebo Raonic nemůže dávat všechno do středu dvorce? Jediná dobrá věc z jeho strany byl rebreak za stavu 4:6,4:5 kdy Raonic podával na vítězství. To už asi ani on sám nečekal.
Reagovat
Matti
Za toho stavu, Andymu pomohl Raonič, který dvě relativně lehké smeče poslal za základní čáru. Ale jinak si Andy absolutně nevěděl rady s křížným forehandem ven z dvorce, který mu tam Raonič pořád posílal a hodně bodů takhle získal.
Reagovat
smazaný uživatel
ale odpoledne zaclo pekne:) Milos sejmul Andyho...:) A jak...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafove zapasy zatial sledujem len vysledkovo,no Farah bol dostojny super..Par gemov bolo fakt dlhych..Tipsarevic a Nishikori by Rafovi taktiez nemali ublizit..No finale s Andym,ci Davidom slubuje peknú podívanú..:)
Reagovat
tito
Farah překvapil, to jo. Pěkný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále bych si k Rafovi přála spíš Davida :-)
Reagovat
tito
Jojo. Synové antuky proti sobě. A pro Davida mám taky slabost.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy bude mít co dělat aby přešel přes Raonice.
Reagovat
gigin
Jankelo !!!! Zkus zabrat a uvidíš, no ... Ale asi to bude marnota :-(
Reagovat
tito
Jak? Co? Kdo že má zabrat? Ten pseudointoš? No to si piš, že to bude marný boj. Dva sety a na Bělehrad!
Reagovat
gigin
Ááááá šmatlák se nám tu přinesl !!! :-))) Tipsa je bez šance, to je jas ....
Reagovat
tito
No baže. Stejně jsi to nemyslel vážně. Tys jen vábil.:-)
Reagovat
gigin
Jsem si myslel, že navábím konečně tu krásnou, milou, inteligentní fanynku ND ... a zjevil ses tu ty ! Nic no - so next time !! :-))))) Dobré něco :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist