Květnový challenger na Štvanici nakonec bude, zrušení turnaje se podařilo zvrátit

11. 4., 16:30
Aktuality 7
Květnový štvanický tenisový challenger Prague Open se nakonec konat bude. Jeho organizátoři sice před týdnem klání zrušili, nakonec ale po týdnu požádali organizaci ATP o jeho obnovení. Společně s mužským turnajem proběhne od 5. do 12 května na kurtech I.ČLTK také ženský turnaj s označením ITF W60.
Tenisový areál na Štvanici (© Profimedia)

Štvanický klub před týdnem poslal do ústředí ATP zprávu o zrušení turnaje. Důvodem byla krizová situace v Českém tenisovém svazu, jehož podpora dříve pomáhala naplnit rozpočet.

“Nakonec se nám to nějak podařilo sesumírovat. A přestože to bylo už na ATP definitivně zrušené i se zpětným potvrzením, tak se mi podařilo včera vytelefonat a vrátit vše zpátky,” říká šéf štvanického klubu Vladislav Šavrda, jenž také potvrdil odeslání prize money na účet ATP, které garantuje konání turnaje.

“Na poslední chvíli jsme se dozvěděli o podpoře ze strany Národní sportovní agentury a v kombinaci s našimi zdroji jsme rozpočet naplnili. Zatím to vypadá, že tradice zůstává zachována. Tohle je 24. ročník, a bylo by moc líto, že bychom ji museli přerušit nebo zrušit,” dodal Šavrda.

 

Challenger na Spartě se zachránit nepovedlo

Kromě štvanického challengeru se v Česku bude hrát v jarních měsících také Ostra Group Open v Ostravě, naopak plánovaný challenger na pražské Spartě se už zachránit nepodařilo.

“S účastí hráčů snad nebude problém, i když teoreticky neumím říct, zda bude nějak poznamenaná. Deadline je až v pondělí, všichni dostanou zprávu, hodně přihlášených už bylo a spíš jen tenisté hledali nějakou náhradní variantu,” řekl Vladimír Šavrda.

Loňský titul bude v květnu obhajovat český reprezentant Zdeněk Kolář.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport / Tomáš Rambousek

Komentáře

7
Přidat komentář
AlisaMiller
Žhavé dívky na vás čekají --> WWW.NU4.FUN
Reagovat
cradlerws
Super, uz se tesim, za me nejlepsi tenisovy turnaj v CR z pohledu divaka a mista
Reagovat
Marie9
Reagovat
vergus
Takže když už Kaderka konečně neokupuje centrkurt pro své kámoše, jaká je nejnovější výmluva pro to, aby se na něm nehrálo?
Reagovat
cradlerws
Bohuzel z toho udelali hard no..driv tam byli skvele zapasy a atmosfera
Reagovat
vavrinec
Zatím Kaderka není out. Dokud ho opravdu nezavřou (pokud ho vůbec zavřou), tak se ho budou všichni pořád bát. Takže zatím bude mít centr pořád stejný program.
Reagovat
Marie9
Dobrá zpráva, děkuji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist