Kvitová a Šafářová jsou už ve čtvrtfinále, na soupeřky kvůli dešti čekají

11. 8. 2012, 07:52
Aktuality 139
WTA MONTREAL - Českým tenistkám se na turnaji WTA Premier 5 v Montrealu daří. Petra Kvitová i Lucie Šafářová postoupily do čtvrtfinále a navíc v nich budou mít výhodu v tom, že jejich soupeřky si ještě předtím musí souboj s nimi vybojovat v zápase 3. kola. Rogers Cup totiž v pátek komplikoval déšť.
Petra Kvitová

Nasazená pětka Petra Kvitová měla namále v úvodním zápase proti Pěrvakové, ve třetím kole však deklasovala 6-1 6-1 Francouzku Marion Bartoliovou a na turnaji WTA v Severní Americe postoupila vůbec poprvé do čtvrtfinále.

Dvaadvacetiletá Češka v předchozích dvou vzájemných zápasech na okruhu WTA s Bartoliovou prohrála třísetové bitvy, letos ale už Francouzku porazila na Hopman Cupu a dnes měla utkání plně pod kontrolou. Soupeřce nasázela pět es, pětkrát jí vzala servis a duel ukončila za rovnou hodinu.

"Dnes to nebylo vůbec jednoduché, ona je hráčkou Top 10 a hraje velmi dobře, tak to nikdy nemůže být snadné," komentovala Kvitová. "Ale věděla jsem jak hraje, hrály jsme spolu na Hopman Cupu a pamatovala jsem si její zbraně i slabiny," přiznala rodačka z Fulneku. "Dnes jsem spokojená s tím, jak jsem hrála. Bylo to mnohem lepší, než v předchozím kole. Myslím, že jsem bojovala s jet lagem, ale vybojovala jsem si postup a dnes už jsem mohla hrát lépe," dodala.

Turnajová šestnáctka Lucie Šafářová v třetím kole vyřadila čtvrtou nasazenou loňskou finalistku Samanthu Stosurovou z Austrálie. Více než dvouhodinový zápas se rozhodoval v tie-breacích. V první zkrácené hře pětadvacetiletá Češka odvrátila dva setboly a vyhrála 11-9, v druhé zvítězila 7-5.

V prvním setu přitom Šafářová prohrávala 2-5. Ztrátu sice dohnala, v tie-breaku se ale znovu dostala do úzkých: znovu prohrávala 2-5, čelila dvěma setbolům, nakonec však zvítězila 11-9. Ve druhé sadě s vítězkou loňského US Open prohrávala 1-3, pak ale čtyřmi vyhranými gamy v řadě otočila na 5-3. V následných dvou hrách byla pětkrát míček od setbolu, dějství ale znovu dospělo až do zkrácené hry. V té si Šafářová vypracovala náskok 5-1, o který už nepřišla a mohla se radovat z cenného skalpu světové pětky.

"Hlavně v prvním setu mě dostávala pod tlak, hrála dobře," uznala Stosurová. "Bylo to vyrovnané utkání, vyhrát jsme mohly obě, ale vítězka může být jen jedna," dodala.

Své soupeřky pro čtvrtfinále české tenistky ještě neznají, neboť celé odpoledne a večer v Montrealu pršelo a dohrát se stihla pouze rozehraná utkání 2 kola.

Jednička Azarenková odstoupila
Kvitová ve čtvrtfinále mohla teoreticky narazit na světovou jedničku Viktorii Azarenkovou, ta už ale nenastoupila k dohrávce zápasu druhého kola proti Tamiře Paszekové, který byl přerušen kvůli dešti za stavu 3-3 v prvním setu.

Běloruská tenistka má problémy s levým kolenem a postěžovala si na rychlý přesun do Kanady po olympijských hrách. "Neměla jsem čas zregenerovat a mé tělo se necítí dobře. Koleno není v pořádku. Snad to není nic vážného," uvedla Azarenková, jež nebude hrát ani příští týden v Cincinnati a doufá, že se stihne uzdravit do US Open.

Kvůli brzkému odstoupení je v ohrožení její pozice světové jedničky. Na tu se v případě vítězství v Montrealu posune Polka Agnieszka Radwaňská, která je v polovině pavouka s Šafářovou.

Ta se v sobotním čtvrtfinále střetne s vítězkou duelu Kerberová - Vinciová, Kvitová čeká na lepší z dvojici Pěrvaková - Suárezová Navarrová.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL -
(Kanada, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
páteční výsledky (10. 08. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Paszeková (Rak.) - Azarenková (1-Běl.) 3-3 skreč A.
Kerberová (6-Něm.) - Makarovová (Rus.) 6-3 6-3
Wozniacká (7-Dán.) - Bertensová (Niz.) 7-5 6-1

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Bartoliová (9-Fr.) 6-1 6-1
Šafářová (16-ČR) - Stosurová (4-Austr.) 7-6(9) 7-6(5)

Čtyřhra - 2. kolo:
Lisická/Shuai Peng (Něm./Čína) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

139
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka vyhrála dvakrát 6:2 a Petra porazila Tamiru 6:3, 6:2. Skvěle, holky!
Reagovat
smazaný uživatel
Preboha..Noleho zapas zase uprostred dazda..Kolkokrat sa mu to uz stalo?..Od FO v jednom kuse prší,ked hra/ma hrat Djokovic..Registruje to este niekto?..Trufam si povedat,ze na kazdom z poslednych turnajov sa mu to stalo 3krát a viac..A to je extrém..
Reagovat
Sonja
JEžíííííííš, déšť i v Torontu:-(((((
Reagovat
freeteepek
Tak koukám na ten déšť v Montrealu. Je hustej a vypadá to na dlouho. Jdu spát.
Tenhle turnaj je letos nějakej prokletej. Jak to chtěj do úterka stihnout?
Reagovat
smazaný uživatel
"Against Serena [Williams] I won once and lost once, but I never felt like I couldn't do anything. Against Petra today I was under the impression I just couldn't play. She's able to play a winner from anywhere on the court and whatever ball you send her. She takes your control away. I never felt like this against Serena or [Maria] Sharapova."
Reagovat
gedzitka
A v Montrealu prší...:-(
Reagovat
tommr
to snad nééé ...
Reagovat
dadaft
no jo, fakt.
já protestuji.
matko přírodo, moudrá květeno, tohle mi nemůžeš udělat !?!?!
Reagovat
Basa
Já už se fakt zabiju dneska:(((((((((((((((((
Reagovat
gigin
Běž dom !! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný takový a kdo pak bude komentovat?
Reagovat
gigin
No tak prší, říkáte, má se tam trápit, chudák ?
Reagovat
gedzitka
Podle meteomapy by do max do hodiny mělo být po dešti, tak uvidíme, ale na to já teda čekat nebudu. Doufám, že tady ráno najdu zprávu, jak Kvitová smetla Paszekovou a Šafářová Vinciovou :-D.
Reagovat
tommr
jakej je časovej limit dokdy je možný počítat s přenosem pokud by přestalo pršet? Docela se mi už klíží oči tak abych aspon přibližně věděl jak dlouho má ještě smysl čekat ... :)
Reagovat
Basa
Všechno je zrušený...alespoň na Eurosportu:(
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zrušený..:-((
Reagovat
freeteepek
Tak Peťa už je v Montrealu nejvýše nasazená, která zůstala ještě ve hře. Tak jí doufám ti Kanaďani budou dnes pořádně fandit!
Aga dnes předvedla nehodný výkon světové dvojky. A to by chtěla být jedničkou? Zapomeň Agnieszko!
Reagovat
tommr
nebezpečí ještě není odvráceno - v Cincinnati k tomu bude mít Aga další příležitost ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bože bože, co ten Grigor zas dělá. Před olympiádou na antuce taková forma, teď podruhé vypadne v kvaldě, s Chiudinellim a teď s Ramem. Snad se zvedne sakra.
Reagovat
smazaný uživatel
To mi ani neříkej. Já když zjistil, že vypadl v kvaldě v Torontu, myslel jsem, že to bylo náhodné.
Co s ním je? Sakra, už jsem myslel, že by to mohlo jít a že bude alespoň postupovat, než narazí na nějakého lepšího hráče.
Vždyť herně na to má. To je o nervy mu fandit. Vždycky se zdá, že už by to mohlo jít a pak nic. Fakt hrozně nevyrovnaný.
Reagovat
J.M.
V Torontu byl zraněný, ale psal, že do Cincinnati bude v pořádku. nevím, jestli byl, ale výsledek 6:7 6:7 spíš napovídá očekávanému průběhu zápasu s Ramem, když se hraje na rychlém povrchu. Problém je, že ty klíčové fáze, hlavně ty tiebreaky, prostě nezvládá. To není zdaleka poprvé. Třeba na olympiádě se Simonem taky předváděl svůj kvalitní standard, a pak najednou jeden gem, pár míčků, které úplně vypustil jak nějaký začátečník, naprosto laxně a nepochopitelně odfláknuté. A je po zápase. Musí se naučit pořádně soustředit. A hlavně už konečně začít řešit ty neustálé fyzické potíže, protože to je letos pořád a to je mu teprve 21. Co bude za pár let...

Taky by možná měl začít hledat nového kouče, protože se mi zdá, že Mouratoglou už se mu přestává věnovat, opíjí se úspěchy se Serenou, a Grigor cestuje a trénuje zase jen s otcem jako zamlada. Krátkodobě mu změna může ještě víc herně ublížit, ale dlouhodobě může vydělat, protože to vypadá, že začíná opět stagnovat.
Reagovat
smazaný uživatel
No, pamatuji si, že po té olympiádě jsme si právě o té nevyrovnanosti psali. Potřebuje s tím něco dělat, protože to může mít pak talent jaký chce a zápas rozehraný výborně a pak šup a je to...
A s tou fyzičkou taky. Je otázka, čím to je? Jestli špatným tréninkem nebo tím, že trénuje málo a pak je toho na něho hodně....
Nebo jestli je prostě náchylný od přírody, to může být problém. Potřeboval by odborníka, tým, na to jsou potřeba peníze. Je to složité.

S tím trenérem já nevím, myslel jsem, že se mu bude věnovat. U té Sereny se určitě dohodli jen na spolupráci na velkých turnajích. Teď jsem myslel, že budou hrát v Cincinnati oba, tak že se mu bude moct Mouratoglou věnovat. Ale on by asi potřeboval větší péči každý den. Je to pro něho teď důležitá doba.
Je jasné, že Mouratoglou, pokud bude Serena chtít, bude jezdit s ní. Protože se zviditelní.
Reagovat
J.M.
Přesně, to je klíčová věta: "Potřeboval by odborníka, tým, na to jsou potřeba peníze."

A aby měl peníze, musí mít nejdřív výsledky. A aby měl pořádné výsledky, musí sehnat pořádný tým. A jak z toho kruhu ven... Ale zrovna včera jsem sledoval Toronto s anglickým komentátorem, a ten tam mluvil právě o tomhle: dnešní tenisti už jezdí na turnaje leckdy i bez trenéra, ale hlavně si berou s sebou osobního fyzioeterapeuta. Protože to je dnes na okruhu ATP k přežití to nejzásadnější.

Kondičku podle mě špatnou mít nemůže, v Mouratoglouově akademii je fyzický trénink vždy na programu dne, a Grigor tam prý trénuje tak tvrdě, až na konci dne padá únavou... Ale to neznamená, že trénuje dobře. Ani přehnaný trénink nedělá tělu dobře. Podle mě by už bylo na čase se vzdát "týmové" přípravy v akademii, která je jistě kvalitní, ale tak nějak zprůměrovaná a pro každého stejná, a najít si pár špičkových lidí z oboru, kteří se mu budou věnovat osobně. On Federer, když se mu začal věnovat Pierre Paganini (podle mě geniální kondiční trenér, který je z velké části zodpovědný za to, co se z Rogera stalo), taky byl spíš přislib než špičkový tenista-milionář. Kdyby si Pierre našel pár týdnů v roce čas na Rogera č. 2... Četl jsem třeba, jak Pierre spolupracuje s tenisovým koučem. Nechal Rogera na kurtu vyběhat do umrtvení, pak mu dali raketu do ruky a nechali ho hrát. Potom analyzovali veškeré zlozvyky z mladých let, které se v úderech začaly pod tou únavou znovu objevovat, laxně hrané údery... A korigovali to. Zrovna tohle by Grišovi pomohlo, protože přesně v těch momentech, kdy se mu nechce udělat toho půl kroku k míči, hraje laxně, a to jsou ty zbytečné chyby v klíčových momentech.

Jinak Mouratoglou mi přijde jako velký narcis. Ne že by to vadilo, ale jsem zvědavý, kdy se na Grigora vyflákne definitivně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to začarovaný kruh.
Já právě myslel, že už začne mít nějaké stabilní výsledky, vydělá peníze, aby si mohl okolo sebe tvořit nějaký tým, protože to je důležité. Pak se tam plácá sám nebo s tátou a je oproti ostatním v nevýhodě.
S tím fyzioterapeutem máš pravdu, tenis je teď daleko náročnější než býval a na tenisty jsou kladeny vysoké fyzické nároky, pokud chtějí uspět a být stabilně nahoře.

Jestli Grigor dře téměř do odpadnutí, tak to také není dobře. Může být přetížený a pak lehce náchylný ke zraněním. Je mu už 21 a myslím, že by prostě potřeboval individuální přípravu. Ta v akademii může dát dobré základy, ale aby se dál rozvíjel, na to už to podle mě také nestačí. Je potřeba právě vychytat ty zlomové momenty, ve kterých selhává a pokusit se s tím něco udělat. A to není lehké a sám na to stačit nemůže. Těch dobře rozehraných zápasů, kde měl i převahu a pak prohrál, je v poslední době hodně. Je otázka, jak o všem smýšlí sám Grigor, připadá mi, že se točí v kruhu.

S tím fyzioterapeutem a Rogerem je to moc zajímavé, jak píšeš. Právě, byl to talent, ale nebylo jisté, že z něho vyroste šampion. Musely se dát dohromady určité okolnosti a individuálně vyladit nedostatky.

Mouratoglou mi také není zvlášť sympatický, možná je to jen dojem. Jeho věc. Ale Grigor by určitě potřeboval, aby se mu někdo teď hodně věnoval. Nevím, proč s ním třeba teď nejezdí? Serena je doma a nehraje a ani po Wimbledonu ho netahala do USA na turnaj.

Je to zamotané, ale přeji mu, aby se to pro něho nějak dobře vyvrbilo. Tyhle dva velké turnaje byly další šance. Navíc je spousta tenistů unavená po OH, mohl z toho trochu profitovat. Je ve věku, kdy má nejvyšší čas něco s tím dělat. Bojím se, aby nezůstal "věčný talent" a dál nic. Místo, aby šel nahory a nemusel už hrát kvalifikace, tak v nich vypadává. Oni jsou někdy zrádne. Ach jo, uvidí se dál no.....
Reagovat
J.M.
Ano, věčný talent... Toho se taky bojím, a vypadá to čím dál reálněji. Gasquetovi taky přezdívali Baby Federer. Ale Gasquet nakonec dokázal aspoň něco.

Ale je to možná obecně důvod, proč se v tenisu moc neprosazuje nová generace, aspoň ne tolik jako dřív, kdy grandslamy měly sedmnáctileté šampiony. Dnes je prostě potřeba mít to zázemí, a k tomu se musí hráč léty propracovat. Ti starší ho mají, a tudíž jen tak mezi sebe někoho nepustí, protože jim to dává velký náskok. I ten komentátor říkal, že právě díky tomu profesionálnějšímu pojetí oproti době ještě před pár lety, fyzioterapeutům, regeneračním cvičením po zápasech, zdravé stravě atd. je dnes na okruhu tolik třicátníků.

A souhlasím, že je otázkou, jak o tom Griša sám smýšlí. Ostatně i to je známka šampiona, že tohle má v hlavě a třeba shání informace, kontakty, ty správné lidi... Grigor říká, že Patrickova akademie je nejlepší místo na světě. Vyhovuje mu to tam. Přitom souhlasím, že teď už je ta doba, kdy do toho měl pořádně šlápnout.

No nic. Třeba jenom hledám něco kde nic není a Grigor je na nejlepší cestě. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně, prostě si o tom jenom povídáme. Já o něm také různě uvažuji, jak už jsem psal výše. A bylo by jen dobře, kdybych se mýlil a on to dokázal.:)

Souhlasím s tím, že v dnešním tenise je daleko obtížnější se prosadit, než tomu bylo třeba před lety a trvá to hráčům mnohem déle se vyškrábat nahoru. A nemyslím právě, že je to jen tím, že je na špici silná čtyřka hráčů. Ono obecně třeba vylétnout do třicítky a hlavně se tam udržet, není vůbec snadné. A souvisí s tím určitě plno faktorů, které zmiňuješ a říkal ten komentátor. Proto někteří lidé panikaří, že nejsou žádní noví, dobří hráči, ale oni to mají prostě jen těžší než třeba ve své době Roger.

Právě, vím, že Grigor uvádí, že se v akademii cítí dobře a vyhovuje mu to. Proto mám trochu obavy, aby našel ten způsob a motivaci k tomu, posunout se....., aby si to uvědomil. Hlavně pokud se mu Mouratouglu nebude věnovat naplno, jak už to začalo vypadat, že se mu věnovat bude. Bojím se, aby ho to v akademii nesemlelo, on se nesnažil zlomit neúspěchy na kurtu tím, že se bude přetěžovat ve fyzické přípravě a bude to kontraproduktivní. Také někdy hráč potřebuje, aby mu někdo poradil, třeba z blízkých. Ale nevím, co si myslí jeho otec a jak hodně na něj Grigor dá? Prostě je to na něm, jak se s tím popere.

Ale to jsou jen úvahy a obavy, třeba je to úplně jinak. Každopádně sledovat a fandit mu budu dál.:-)
Reagovat
gedzitka
Li Na mi udělala velkou radost :-). Li Na: Aga 6:2, 6:1
Reagovat
gigin
Ríša, co ?? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ríšovi stačil průměrný výkon, ale holt Izzy byl dneska mimo, dělal moc chyb, v klíčovém gamu mu nechodil servis, prosět únava ze včerejších dvou zápasů. Ten slovenský trotl tam stříkal z každého úderu, přitom krom 2 drpshotů a prohozů Gasquet jen vracel, hlavně z bekhendu to byla nuda a forhend má tradičně nci mco na tak dobrého hráče.

Fakt nejhorší tisícovka roku, když je ve finále Gasquet. Teď nezbývá nic jiného než výhra Djokera. Finále Tipsarevič-Gasquet, to zní jako 250-ka.
Reagovat
gigin
Já jsem samozřejmě s tím Ríšou jen provokoval a čekal výhru Isnera. A taky proto, že si myslím, že pro Djokárnu je to "snažší" soupeř pro možné finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, nejhorší a nejnudnější..doufám, že se brzy vrátí Roger a Rafa + Andy. Je vidět, jak je tenis bez nich poloviční..:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v Cincy už mají být Roger i Andy. Snad teda ten Djoker dneska (zítra) vyhraje a pak i turnaj. Už je to jediný možný kandidát.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, John byl dneska pryč, nechodil servis, špatenka....Příště to bude lepší.:)

To už můžeme rovnou pogratulovat Novakovcům, tohle už si nenechá Djoko utéct a obhájí.
Reagovat
Sonja
Oskar: Jen to nezakřikni!
gigin: Hergot, my máme štěstí, že máme komu fandit:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nezakřiknu, to dá. Můžete si finále v klidu užít.:))

Jen aby jsi si to nezakřikla s tím, jak se máte, že máte komu fandit...Další turnaj je hned za dveřmi a tam to může být úplně jinak!;)
Reagovat
smazaný uživatel
V kolik bude asi hrát ta Petra s Tamirou? Nechce se mi to hledat, už jsem nějaký unavený, ale může to být zajímavý zápas.
Reagovat
tommr
tak předně musíme počkat až skončí zápas Wozniacki-Lepchenko. Pokud skončí před půlnocí tak bude následovat krátká přestávka a Petra by pak měla nastoupit k zápasu v 00:30 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, snad skončí brzy a neposune se to nebo nezačne zase pršet.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, at neprší, chudák Basa..jinak já si asi počkám, jestli se začne, jak má, ten zápas chci vidět.
Reagovat
tommr
tak už je to oficiální. Pokud nezačne pršet začne zápas Petra- Tamira přesně v 00:30. Docela se těším ... :)
Reagovat
Basa
Já už chudák jsem:) Připravuju se na finále házený a nakonec z něho dáváme minutu a půl...potom nějakej trapnej zápas, nakonec to nevysíláme vůbec...takže bych se ani nedivil, kdyby pršelo a zrušilo se to:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš !! :-) no, nemáš to prostě lehký, neboj, dnes bude všechno, jak má být :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V 00:30
Reagovat
dadaft
ta házená byla hustá přestřelka...
***
Poj%d Petro!!!
dneska to musí psát, Tamira je rozjetá.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Caro, konečně break a následně set! Btw. víte, jestli ji ještě má stále pod palcem společně s otcem ten (myslím) švédský trenér? Asi jo, protože se snaží víc ofenzivně, ale jde vidět, že to chce čas..
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevím, spíš ji opět má pod palcem táta, zas byl ted na kurtu s radami, jsem zvědavá, jak si ted Caro povede..
Reagovat
smazaný uživatel
Já tady s tím koučováním na kurtu nesouhlasím. U nikoho. Možná ještě u juniorek. Je to individuální sport a hráčky by měly být schopny se s tím na kurtu nějak poprat samy. Pak je to na GS zakázané a oni koukají, že by potřebovaly trenéra a ono to nejde....
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi to nelíbí :( Na GS ji to pak chybí, protože je navyklá. A už vůbec se mi nelíbí, že tam právě byl jenom táta. Musí změnit styl aspoň trochu a ten trenér by ji to podle mě mohl naučit, Snad nebyl přítomen pouze na tento zápas, který nakonec Caro klasikcy uwozniackovala.
Reagovat
smazaný uživatel
uwozniackovala.

To se ti povedlo :-))))
Reagovat
rib
jj, táta je dost přemoudřelej, vůbec ho nezajímá, co by Caro v té chvíli potřebovala, jen mele a mele a pořád dokola to samé a nejde zastavit... Vše jsou jen rady, popř. manipulace typu "snad umíš zahrát servis na různé strany, ne?" Já nevím, jestli tohle má být pomoc, pak si říkám, že má Caro lehce masochistické sklony...
Reagovat
smazaný uživatel
:)

Ono je ale stejně úspěch, že ji dostal na vrchol, ačkoliv to žádný vyškolený tenisový trenér není. Měl by ji už nechat někomu, kdo ji rozvede dál, stále je neskutečně mladá a ještě se může toho hodně naučit.
Reagovat
smazaný uživatel
masochistické sklony...

No, je to přece jen její táta, ten masochismus si tedy představuju trošku jinak :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Caro asi nemá masochistické sklony, ale je to její táta a autorita. U těch holek je to asi složitější se trhnout.

Ale souhlasím s Adamem. Na to, že není tenista ani tenisový trenér, dostal ji daleko a naučil hodně. Ale mohl by už konečně dát prostor trenérovi, aby ji pomohl se zlepšit.
Podle mě to nikdy nebude dělat dobrotu, pokud bude přítomen i on. Chce to hlavní slovo jednoho člověka. Ale on asi nedovede zkrotit své ego v zájmu dcery...
Reagovat
smazaný uživatel
Nenapadlo tě, že by to mohlo být třeba opačně, prostě to tak Caro vyhovuje? Nepřijde mi nesvéprávná..taky si myslím, že by ji jiný trenér mohl nasměrovat jinam, dát nový impuls, ale proč, když ji nic nenutí ke změně? Výsledky sice v poslední době na její poměry nic moc, ale to si musí srovnat sama..
Reagovat
smazaný uživatel
Napadlo mě a zdá se mi to tak, jak jsem to napsal.
Nemyslím si, že je nesvéprávná. Ale výsledky nemá a změnit to potřebuje ve svém zájmu.
Jestli to tak udělá, je její věc a jak to tam přesně funguje, nevím. Do kuchyně jim nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten jejich vzájemný vztah je prostě zvláštní, silný pouto..no, Caro bude muset udělat ten krok, jako Aga ..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se tak koukám na twitter Johanssona, tak on v Montrealu není, protože je v Chorvatsku na dovolené. Takže je tam s Caroline jenom Piotr... Náhodou, mně se dneska ta jejich rozmluva mezi druhým a třetím setem líbila. Piotr se mi zdál hodně pozitivní, chtěl Caro povzbudit. Jasně, že upozorňoval na nějaké chyby, ale to je jeho práce. Dokonce nechal mluvit i Caro, to se moc často nestává. A taky se jí ptal na to místo pod kolenem, které si nechala ošetřit... Abych to krátce shrnul, byl to těžký a vybojovaný zápas. Caroline se nedařilo podle představ, Adam to napsal docela hezky. :) Já si vážím i takového vítězství, protože se nemusí vždycky dařit, ale bojovat se musí vždycky. A to Caro splňuje beze zbytku! :)

Možná k tomu zápasu ještě napíšu víc, teď už je trochu pozdě... Dobrou noc. :)
Reagovat
freeteepek
Tak když se dívám na letošní výsledky Paszekový, zjišťuju, že hrála letos dobře akorát na trávě. Předtím vypadávala v prvních kolech. Nevím, z čeho by měli mít Petra a Tommr obavy!
Reagovat
tommr
což ovšem taky znamená, že je momentálně v dobrý formě a to je nejpodstatnější. Výsledky ze začátku roku nejsou tak důležitý ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý, jednou jsou půl roku staré výsledky nedůležité, podruhé zase přes rok stará statistika nevěstí nic dobrého..
Reagovat
tommr
umíš číst? Nikde nepíšu, že výsledky ze začátku roku nejsou důležitý. Píšu že nejsou tak důležitý jako ty nejčerstvější z trávy. V tenisu totiž u vyrovnanejch soupeřek rozhoduje momentální forma ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já umím číst velmi dobře. A vím, že podstatná je momentální forma. Tak na to hlavně mysli, až zas budeš vytahovat nějaké historické statistiky Petry s X a na jejich základě pak předpokládat výsledek utkání. ;-)
Reagovat
tommr
z něčeho se vycházet musí. Pokud nejsou k dispozici čerstvý údaje musí se vzít zavděk i těma staršíma. Pokud ale máme k dispozici údaje z poslední doby tak ty maj samozřejmě větší váhu než ty starý. Nevím co na tom nechápeš ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já to chápu velmi dobře, beru, že z něčeho se vycházet musí. Ale čím starší data, tím menší relevance a fakt, že novější třeba nejsou k dispozici na tom nic nemění. A pokud jsou data příliš stará, jako třeba ta až donedávna o vzájemných zápasech Petry a Hopsandy, jejich vypovídací hodnota se blíží nule.
Reagovat
gedzitka
Docela mě teď praštilo do očí, že Voskoboeva, která by měla cca za hodinu hrát s Karolínou Plíškovou první kolo kvaldy v Cincinnati, má za chvíli začít hrát semifinále čtyřhry v Montrealu s Rodionovou.
Reagovat
tommr
tak to je opravdu zajímavý zjištění. Doufám, že Voskoboeva bude hrát radši tu čtyřhru v Montrealu, protože pro Karolínu by to byla asi příliš těžká soupeřka ... :)
Jinak v kvaldě v Cincinnati už dneska postoupila Andrea Hlaváčková a právě ted se chystá do boje Lucka Hradecká ... :)
Reagovat
gedzitka
Tak podle livesport.cz už je Voskoboeva na kurtu v Montrealu. Tak jsem zvědavá, jak to v Cinnci vyřeší :-)
Reagovat
tommr
jj máš pravdu, Voskoboeva právě hraje debla v Montrealu. Předpokládám, že Karolína dostane jinou soupeřku, která by snad měla bejt o něco lehčí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Lucce se zatím moc nedaří.. První set prohrála 3:6...
Reagovat
smazaný uživatel
a ve druhém už 0:3 :-(
Reagovat
tommr
v singlu je to u Lucky až na pár výjímek bída celej rok. Doufám, že si to spolu s Andreou vynahradí v deblu ... :)
Reagovat
tommr
je jí celkem překvapivě Vinciová, která udolala velkou favoritku (nejen tohoto zápasu, ale i celýho turnaje) Kerberovou. Pro Lucku je to dobrá zpráva, ale současně i velký varování, že nesmí Vinciovou v žádným případě podcenit ... :)
Vyřazení Kerberový zároven znamená, že Petra Kvitová zůstane i nadále na šestým místě a svůj náskok na Kerberovou si ještě navýší. O kolik to bude zálaží na tom jak daleko Petra v Montrealu dojde. Zatím si na Kerberovou nahrála 25 bodů, pokud postoupí do semififinále bude to už 195 bodů ... :)
Reagovat
pepin
Pokud by Petra předvedla aspon trochu ten výkon jako proti Bart. tak by postoupit měla. Hodně bude záležet na 1 servisu, který by potřebovala ustálit. To je přesně vidět na Sereně, pokud ji to 1 podání funguje, tak je naprosto někde jinde, ale pokud ne tak dobře je také hratelná. Koukám na Wozn. a má docela problémy, bude ráda když to otočí.
Reagovat
tommr
těžko říct, která Petra se dneska na kurtu objeví. Já bych si samozřejmě taky přál, aby to byla ta, která včera zničila Bartoliovou, ale u Petry to člověk opravdu nikdy nedokáže předpovědět ... :)

Jinak Wozniacká má potíže, ale to má letos prakticky v každým zápase at už hraje s kýmkoli. Myslím si, že proti Lepchenkový to ještě otočí, protože ta dělá příliš mnoho nevynucenejch chyb ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, ta Roberta překvapuje. Neviděl jsem to, tak nevím, ale stejně je to překvapivé. Němce jsem dost věřil.
No ale pokud to Lucka nevyhází, mohla by mít větší šance. Budu doufat.:)
Reagovat
tommr
jj Vinciová je zatím asi největší překvapení turnaje. Přitom byla v prvním kole krůček od vyřazení. Nejspíš jí to zázračný zmrtvýchvstání proti Wickmayerový pořádně nastartovalo ... :)
Reagovat
dadaft
jj, kdybych byl sázkař, tenhle turnaj by mě nenadchl - sázel bych Wickmayerovou a sázel bych i Kerberovou.
Reagovat
dadaft
jak se tak dívám na tenis, který předvádí Caro s Varvarou, tak si myslím, že Aleks může být naprosto v klidu ohledně postupu...
Reagovat
dadaft
takže bych to viděl na semi Kvitová - Wozniak, Šafářová - Li Na. ))
Reagovat
tommr
takový semifinále by bylo z mýho pohledu úplně ideální takže je jasný, že to tak nebude ... :)
Reagovat
dadaft
teď ovšem Caro o svůj servis zabojovala hezky.
Reagovat
Sonja
Tak tenhle zápas chci vidět...a pak zas na dlouho žádná WTA:-D
Reagovat
tommr
bude to celkem podle očekávání Paszeková, která se dneska v souboji se Suarez Navarrovou ani moc nezapotila a ve druhým setu jí dokonce nadělila kanára. Moc velkou výhodu Petra tudíž mít nebude pokud vůbec nějakou ... :)
Reagovat
Malda
Tak jak dnes odhadujete Kvíťu? Vystaví ji Paszeková stopku?
Reagovat
tommr
Paszeková ještě ve čtvrtfinále není. Přiznám se ale, že z ní mám docela strach a budu proto přát Suarez Navarrový, aby jí vyřadila. S tou by si Petra měla spíš poradit ... :)
Reagovat
freeteepek
Tak já mám teda strach ze Suarezový. Vzpomeń si na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli fakt mají s Petrou hrát už někdy po půlnoci, tak to budou mít honičku, aby to vůbec stihly dohrát. O minimu času na odpočinek ani nemluvě..
Reagovat
tommr
vzpomínám si, ale CSN od tý doby nic světobornýho nepředvedla. Zato TP hraje v poslední době opravdu skvěle ...
Reagovat
tommr
Petra i Lucka by v tomhle měly mít slušnou výhodu. Tedy pokud se jejich zápasy dneska opravdu odehrajou. Mám docela obavy, aby zase nezačalo pršet a čtvrtfinále se nemuselo hrát až zítra. Pak by z výhody nebylo nic a naopak by hrozilo, že dva zápasy v jednom dni budou muset hrát naše holky ...
Reagovat
freeteepek
Jenomže tady je to o Petře a o tom, jak jaký která soupeřka sedne. Myslím, že TP hraje normálnější tenis, než CSN.
Reagovat
tommr
to je samozřejmě taky pravda, ale i v tomhle ohledu se zdá být CSN pro Petru lepší soupeřka. Petra s ní hrála už třikrát a pokaždý vyhrála i když posledně na AO měla trochu problémy. S TP ale Petra pokud vím zatím nehrála a kdo ví jak jí její hra sedne ...
Reagovat
pepin
Ahoj partačko, tak jsem se vrátil z dovolči v horách, nic nevím, pomalu jsem nic neviděl, výsledky jsem honil po telefonu, docela dobrej odfrk od civilizace. Ted koukám na Petru s Bartolkou, vím, že vyhrála a tak si to v klidu užiju. Finále OH jsem neviděl, jen po telefonu mi kamarád hlásil, že Serena těžce spláchla uječenou Marfušu a tak jsem to druhý den oslavil a šel na Rysy. Hold to holky budou mít těžký, pokud bude Serena zdravá. Petra tady hraje moc dobře, doufejme, že ji to vydrží déle než jeden zápas a v noci co jsem zde četl bude hrát další zápas. Tak zpět do reality. -pozdrav-
Reagovat
smazaný uživatel
Lucčin zápas bohužel nedali na centr a nebude tak možno ji nejspíše nikde sledovat.
Tak budu alespoň na dálku držet palce, aby jí to vyšlo.:)
Reagovat
smazaný uživatel
na 18:30 je ale zapas Lepchenko proti Wozniacki. Myslim , ze jak jsem uvedl po 20:00, tak je to spravne:).

http://www.rogerscup.com/women/english/orderOfPlay8.php
Reagovat
smazaný uživatel
omlouvam se , mas pravdu...;)
Reagovat
Basa
Když nebude pršet, startujeme od 18h na Eurosport 2
Reagovat
Fandina
... tak to je super ... komentuješ?
Reagovat
Basa
Pokud nebude pršet, budu komentovat od půlnoci Petru...
Reagovat
tommr
a jaký jsou vyhlídky, že dneska nebude pršet? :)
Reagovat
Basa
Já už nic nepředpovídám...už dvakrát po sobě v noci lilo, tak jsem z toho otrávenej...jedeš na půlnoc do práce, čekáš jak blbec a pak Ti řeknou, že tenis je zrušen a jedeš zase domu:( Takže doufám, že už pršet nebude...
Reagovat
tommr
jj takovej vytrvalej déšt je pro každej tenisovej turnaj úplná katastrofa. Není snad žádnej jinej sport, kterej by tím tak trpěl ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://assets.usta.com/assets/663/15/MDS_(2).pdf
Reagovat
EllNino
tak petra super los :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak Petra je v pulce se Serenou...
Reagovat
tommr
mě se ten los nezdá nějak super - až do semifinále je to sice poměrně dobrý (Jankovic a Ivanovic/Wozniacki), ale v semifinále tam číhá Serena a to je pro Petru bohužel jasná konečná. Šance by byla jedině kdyby Serena nestartovala což je docela možný ...
Je ale taky otázka zda tam bude vůbec startovat Petra a pokud ano v jakým bude stavu. Pokud by totiž došla v Montrealu daleko tak včasnej přesun do Cincinnati bude značnej problém ...
Reagovat
Fandina
Jak problém. Je tam počítáno s tím, že končí jeden turnaj a pak začíná další ne. Hlavně aby Petra vyhrála Montreál a byla fit ...
Reagovat
tommr
ty opravdu nevíš o jakým problému mluvím? A co ty stížnosti špičkovejch hráčů a hráček na únavu po náročným programu na OH - to si nezaregistrovala?
Pokud by Petra došla v Montrealu až do finále tak bude hrát ještě v pondělí a tou dobou už se bude hrát i v Cincinnati. A to ani nemluvím o tom, že program v Montrealu neustále narušuje déšt a Petra kvůli tomu možná ještě bude muset hrát dva zápasy během jednoho dne ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zaprvé bych "jasná konečná" netvrdil, byť Serena by bezpochyby byla favoritkou zápasu, zadruhé prohrát se Serenou není ostuda, zatřetí by to znamenalo, že Petra došla do semifinále, což by byl jasný úspěch, začtvrté organizátoři v Cinncinatti se jistě budou úspěšným z Montrealu snažit vyjít vstříc. ;-)
Reagovat
Fandina
Myslím, že popisuješ věci dávno známé a ověřené. Bohužel to je tak vždycky a neustále jeden turnaj končí a druhý začíná proto jsou třeba série austrálie evropa amerika aby nebyly takové přesuny mezi nimi a vždy se přihlíží těch, co končili na předešlém hodně daleko, aby jejich první zápasy byly vstřícné, je to běžný uzus na turnajích. Tak popřejme Peťě ať vyhraje a je fit a nástup na další turnaj následuje ... úsměv
Reagovat
tommr
přečti si pořádně jak Petra zdůvodnuje svůj špatnej výkon proti Pervakovový - a to měla na přesun z Londýna do Montrealu a následnou aklimatizaci nesrovnatelně víc času než bude mít na přesun z Montrealu do Cincinnati ...
Co se týče jejích šancí proti Sereně tak to snad nemá ani cenu nějak rozebírat. Na americkejch betonech je to hra kočky s myší - a kdo je ta kočka je snad každýmu jasný ...
Jediný v čem se asi shodnem je to, že už sám postup do semifinále by byl pro Petru úspěch ... :)
Reagovat
VlS
Prosímtě, přestaň už s tím sejčkováním. Z Quebecku do Ohia je to za rohem, časovej posun 0, klima dost podobný. Pokud to Petře půjde jak včera, tak žádnej problém, pokud to nepůjde, tak bude mít fůru času na přesun.
Reagovat
smazaný uživatel
Však já neříkám, že přesun bude jednoduchý, jen jsem konstatoval, že organizátoři se úspěšným z Toronta budou snažit vyjít vstříc, jestli to bude něco platné je zas jiná otázka.
Jasně, pokud bude Serena v dobrém rozmaru, tak to s ní na domácí půdě bude mít každá hráčka velice těžké. Ale ani Serena není pokaždé v dobrém rozmaru. ;-)
Reagovat
freeteepek
Tak v Cinci je pitomý podnebí. Bude to tam ještě horší, než v Montrealu, kde je navíc momentálně celkem chladno. A Petra to nebude mít vůbec jednoduchý udejchat cestou do toho SF se Serenou. Je tudíž skoro jedno, jestli na ni narazí už v SF nebo, kdyby na sebe při lepším losu měly narazit až ve finále:-(
Reagovat
tommr
pokud by se dneska stihly odehrát všechny zápasy tak by v noci hrála čtvrtfinále nejspíš s Paszekovou, která za sebou bude mít dnešní osmifinále. To by jí dávala značnou výhodu. Totéž samozřejmě platí i pro Lucku Šafářovou. Otázka ale je jestli to dovolí počasí. Pokud bude dneska v Montrealu zase celej den pršet jako včera tak se všechny zápasy nemusí stihnout ... :)
Reagovat
tommr
takže jí tímto uvádím:

Bartoli expressed how impressed she was with Kvitova's performance.

"I believe today her performance was extraordinary," she said. "When she plays like this it's almost impossibe to play against her. I had break opportunities and every time she served an ace. She was just too good to give me any chances.

"Against Serena I won once and lost once, but I never felt like I couldn't do anything. Against Petra today I was under the impression I just couldn't play. She's able to play a winner from anywhere on the court and whatever ball you send her. She takes your control away. I never felt like this against Serena or Sharapova - for example, when I served well, she would return a missile."
Reagovat
smazaný uživatel
opet velmi kratce:
Varvara < Karolina
Tamira > Karlicka
Chanelle < Aga
Sara < LI
Angelika = Roberta
------------------
Petra > Karlicka/Tamira
Lucka > Angelika/Roberta
------------------------
Zbytek nema smysl nejak kombinovat...
Reagovat
gigin
Ještě mi natipuj "iče" a Ríšu s DJ !!
Nole > Jankela
Ríša > Dlouhý Janek
co ? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ríša > Dlouhý Janek

Tak to fakt ne.
Reagovat
smazaný uživatel
To by se ti líbilo!:)

Finále bude John > Djoko....
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
Ty cype !! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Až taková ostrá slova? :-( Izzy je prostě další srdcovka, které bych to přál. Výhra na Masters by pro něj byla životním úspěchem a zavřela by hubu všem jeho kritikům.
Reagovat
gigin
Jas, chápu, v pohodě. Stejně ho dnes Ríša mlaskne ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, dopadne to jako na tom videu.:)

gigine, už hledej velký kapesník na otírání slz!!:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ríša si maximálně po zápase v zoufalosti zase dá nějakou tu lajničku. Izzyho kick servis do jednoručného bekhendu, to bude lahůdka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, chci se zeptat, jak to bude v Montrealu? Kdy by měla hrát čtvrtfinále a pak případné semifinále a finále? Přijde mi to nějaké posunuté? Děkuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Tamira Paszek (AUT) nebo Carla Suarez Navarro (ESP) vs Petra Kvitova (CZE) [5]
dneska v noci ne pred 02.00 hodinou SEC

vesechny hracky krome Petry u Lucie by meli dnes odehrat 2 utkani...

http://www.rogerscup.com/women/english/orderOfPlay8.php

semifinale se budou hrat zitra finale urcite az v pondeli.
Reagovat
smazaný uživatel
by mely...
Reagovat
tommr
Petra by mohla hrát nejdřív od 00:30 našeho času. Pokud ovšem bude v Montrealu dneska zase pršet tak je docela možný, že se dneska na kurt vůbec nedostane ...
Reagovat
smazaný uživatel
v 0:30 by nastoupit nemohla i kdyby tam ani nekaplo, na webu maji uvedeno nejdrive ve 20 hodin mistniho casu.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju za informace.
Reagovat
tommr
špatně si se díval - ten čas co uvádíš platí až pro poslední pátej zápas na centrkurtu. Petra nastoupí jako čtvrtá ještě předtím (NB 18:30 místního času což odpovídá 00:30 našeho času) ...
Reagovat
patriks
Předpověď počasí http://www.weatheroffice.gc.ca/city/pages/qc-147_metric_e.html říká, že tento turnaj je zcela znehodnocený.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka příjemně překvapila.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera opět hrála svoji hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja uz vazne nevim. Daj se Petriny vykony nejak racionalne vysvetlit? Na olympiade predvedla dva diametralne odlisne hry behem 24 hodin, ted v Torontu to bylo s vetsim odstupem, ale opet velmi podobny pribeh, zatim s pozitivnim koncem. Momentalne ma jedinecnou prilezitost dotahnout to az do finale a nasyslit nejake ty bodiky. Videl bych to na finale Petra/Kerberka, ovsem to je jen muj RACIONALNI, cili ciste teoreticky pohled na vec. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
...v Montrealu....
Reagovat
tommr
taky ty její diametrálně odlišný výkony během několika dnů nechápu. Můžeme jen doufat, že právě dneska bude mít zase jednou svůj den. Byla by hrozná škoda, kdyby Petra nevyužila takovou příležitost jako má ted v Montrealu po odstoupení největších favoritek ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist