Kvitová do čtvrtfinále proti Šarapovové. Zakopalová, Benešová i Wozniacká končí

28. 9. 2011, 08:18
Aktuality 19
WTA TOKIO - Petra Kvitová v Tokiu porazila Američanku Kingovou a postoupila do čtvrtfinále. Naopak dalším českým tenistkám se dnes proti favoritkám nedařilo: Klára Zakopalová podlehla Azarenkové, Benešová nestačila na Zvonarevovou. Končí i obhájkyně titulu Caroline Wozniacká.
Petra Kvitová

Petra Kvitová za necelé tři měsíce po triumfu ve Wimbledonu odehrála pouhé tři turnaje s bilancí dvou vydřených výher a tří porážek. Posledním neúspěchem bylo vyřazení v 1. kole US Open.

Tento týden v Tokiu se už ale začíná vracet zpět do dobré formy, což potvrdila v úvodních dvou zápasech. Nejprve bez problémů smetla Minellaovou, s níž po servisu ztratila jen sedm fiftýnů, a dnes porazila 6-1 7-6 Američanku Vaniu Kingovou. Opět bez ztráty servisu.

Jednadvacetiletá Kvitová vyhrála první set za necelou půl hodinu, ve druhém však doplácela na neproměňování brejkbolů a za stavu 5-6 dokonce odvracela tři setboly. V tie-breaku ale třísetové rozuzlení odmítla a poprvé od triumfu ve Wimbledonu postoupila do čtvrtfinále. S finalistkou letošního US Open ve čtyřhře poradila i v květnu na French Open.

Příští soupeřkou Kvitové bude dvojka světového žebříčku Maria Šarapovová, jež zvládla ve dvou tie-breacích bitvu s Němkou Julií Görgesovou. Ruská kráska se bude snažit proti Kvitové o revanš za červencové wimbledonské finále, ve kterém ji česká tenistka porazila 6-3 6-4. Životním triumfem tehdy vyrovnala bilanci vzájemných zápasů na 1:1.

"Tehdy to od ní byla těžká porážka, ona hrála skvěle. Snad jsem se z toho zápasu poučila a těším se na odvetu," řekla Šarapovová.

Naopak dalším českým tenistkám se nepodařilo překvapit favorizované soupeřky. Klára Zakopalová sice vzdorovala Victorii Azarenkové a sebrala jí šeskrát podání, sama však o servis přišla osmkrát a světová trojka i navzdory 12 dvojchybám zvítězila 6-3 7-5.

Stejně jako na loňském a letošním Australian Open neuhrála Iveta Benešová ani set s Věrou Zvonarevovou. Ruská favoritka jediný brejkbol odvrátila a za 61 minut zvítězila 6-1 6-2.

Benešová v Japonsku doplatila na počasí, neboť včera musela odehrát dva zápasy a po necelých 18 hodinách nastoupila k zápasu 3. kola, které už v roli outsidera nezvládla. Posléze vypadla i ve čtyřhře.

Bělorusku Azarenkovou ve čtvrtfinále čeká Francouzka Marion Bartoliová, čtvrtá hráčka světa Zvonarevová se utká s Marií Kirilenkovou. Čtyřiadvacetiletá Ruska v Tokiu po šampionce US Open Stosurové vyřadila i bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou. Kirilenková se Srbkou vyhrála dva z pěti vzájemných soubojů, pokaždé právě v japonské metropoli.

S turnajem se už ve třetím kole loučí světová jednička a obhájkyně loňského prvenství Caroline Wozniacká. Dánská tenistka podlehla po setech 5-7 6-1 4-6 Kaie Kanepiové.

Estonka sice v zápase plném chyb zahrála 69 nevynucených chyb, zaznamenala ale také dvakrát více winnerů než favorizovaná Wozniacká a po dvou a půl hodinách vybojovala postup do čtvrtfinále.

- WTA PREMIER 5 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 2.050.000 dolarů)
středeční výsledky (28. 09. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Kingová (USA) 6-1 7-6
Azarenková (3-Běl.) - Zakopalová (ČR) 6-3 7-5
Zvonarevová (4-Rus.) - Benešová (ČR) 6-1 6-2
Kanepiová (Est.) - Wozniacká (1-Dán.) 7-5 1-6 6-4
Šarapovová (2-Rus.) - Görgesová (13-Něm.) 7-6(4) 7-6(4) 
Bartoliová (7-Fr.) - Shuai Peng (10-Čína) 6-2 6-1
A. Radwaňská (9-Pol.) - Jankovičová (8-Srb.) 2-6 6-4 6-0
Kirilenková (Rus.) - Ivanovičová (12-Srb.) 6-3 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) - Chia-jung Chuang/Peerová (Tchaj-wan/Izr.) 6-3 2-6 10-8
Pennettaová/Dulková (1-It./Arg.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám rád české tenistky vyjma Petry a Lucky, zbytek je kanál a navoněný šunt! Taková Strýcová a Benešová z těch je mi už nevolno jen od pohledu .....

Takové mít doma, tak je zavírám v komoře jen o granulkách a řežu jako žito, dokud z nich ta blbost nevyjde, snad ani to by nepomohlo.........

S raketama toho moc neukáží a s vařečkou, škoda mluvit!

ŘEZAT-ŘEZAT A JEŠTĚ JEDNOU ŘEZAT !!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A inak jesť ti chutí? Spávaš dobre?
Reagovat
BooOoo
je mi velice líto, že Bára a Ivetou prohrály hned v prvním kole, když měly obhajovat titul ..
Reagovat
VlS
Aga Jelena 2:1; Jelena je taky dobrej nervák, tolik zahozenejch vysloveně nalitejch míčů jsem v jednom zápasu neviděl, ani nepamatuju. Ale fakt je, že Aga hrála dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga hrála dobře v rámci svých možností ... pinkálistka. :-)
Zhruba v polovině zápasu, když to Jankovič otočila v druhém setu, bych na ní nevsadil ani pětník a pak už jsem to vypnul.
Jankovič si to musela prohrát sama, ale ne že by mi to vadilo.
Reagovat
PhePe71
Caroline Wozniacki prohrála s Kanepi 1:2 !!!
Reagovat
VlS
2 výsledky mi dnes udělaly radost - Petra a porážka Caro, na které měl opět podíl nenahraditelný Piotr - jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
presne, celkem "bezvetri", ona vede 5:4 a otec presto nabehne a rozcupluje hru, pochvalil ji snad jen bekhend, na ktery uz se pak taky moc spolehnout nemohla ..... Videla jsem jen kousky, druhy vubec, kdyz Carol vedla ve tretim 3:0, povazovala jsem to za uzavrene. Vubec nechapu, co se tam delo.

A ta Jankovic, zase jsem cele nevidela, ale takova zkusena hracka a ona neni schopna zahrat do protipohybu, nepodiva se, na siti tuha ruka a mice se strachem..... mas pravdu, Aga jde dal naprosto zaslouzene.
Reagovat
smazaný uživatel
Klara ,Viktorka no to byl asi zase psycho zapas. Jen podle skore.Klara na uvod dva breaky, pak prohrala sedm gemu po sobe, Hned na uvod ztratila sve podani, to byl ten sedmy gem, pak si porad braly podani, ktere evidentne nebylo vyhodou, ale nakonec ukazala Viktorka zebrickovy rozdil a urvala to na svou stranu, Iveta evidentne bez sance. Vanja se v druhem setu drzela jako kliste, ale Peta setbally odvratila a pak TB jiz zvladla na jednicku. Julia. Maria opet hodne breaku, Maria klasicky hodne dvojchyb, ale i krasne vymeny, No na reprizu W,finale se moc tesim, doufam, ze Peta potvrdi, ze na ni umi hrat.Kdyz ji pujde podani a Maria opet bude mit serii dvojchyb, tak to vidim nadejne.
Reagovat
smazaný uživatel
videla jsem az ten pekny zaver posledniho zmineneho zapasu, ale vsude dle predpokladu a Maria tradicne zabojovala. S jejimi DF se snad da pocitat predem, na vic (od toho meho "polibku smrti" Serene na USO) si moc netroufam. Mohlo by u obou i zapracovat podvedomi z WIM a levoruka vyhoda...... Kazdopadne vira je povolena, takze pojd, Petro!

PhePe71: presne podle poradi se stupnujou moje pochyby, ale joooo, proc nakonec ne takhle?! :-)
Reagovat
PhePe71
Tak, Čtvrtfinále zatím vypadají všechny zajimavě...
Kvitová-Sharapova
Kirilenko-Zvonareva
Bartoli-Azarenka
(věřím ve výhru těch které jsem napsal jako první :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže opáčko Wimbledonského finále. Pojď Péťo!!! Dej tu heknu i napodruhé. Držím pěsti.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak Petře gratuluji. Já věděl, že se otřepe z těch proher na amerických betonech a už je to tady. čtvrtfinále je výborné a turnaj mistrů si dovolím už teď tvrdit má Petruška v kapse.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřme, že to neskončí u čtvrtfinále. Ve druhém mači Sharapova - Georges je to celkem řežba, zatím oba sety do tie-breaku, těžko říct, která by byla pro Péťu lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý zapas vyhrala Maria,byl to dobrý zapas .Tak to podle mě bude super čtvrtfinále. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
chudák Iveta, se divím, že vůbec k zápasu šla. Pořadatelé by si měly dát pár facek. Iveta během 24,5 hodiny odehrála 3 zápasy a to o chvilku později ještě šla na čtyřhru.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu kolikrat je to nekorektni a hraci nemaji stejne podminky. Pocasi nepocasi, proste hlavne aby to poradatelum vyslo a na hrace se nekdy zapomina, je to bohuzel tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je ve čtvrtfinále, skvěle, jen tak dál. Ten druhý set byly ale nervíky, při 5:6 a 0:30 , pak ještě 3 odvrácené setboly... Uf. Ale skvělé je, že Péťa neztrácí vlastní servisy, to je výborné znamení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist