Kvitová: Hraju uvolněně a věřím si, snad to vydrží i na US Open

26. 8. 2012, 19:01
Aktuality 33
Bez ztráty setu vyhrála Petra Kvitová turnaj v New Havenu, získala druhý letošní titul v krátké době a doufá, že jí forma vydrží i na US Open. Do závěrečného grandslamu sezony, který zahájí v pondělí utkáním se slovinskou tenistkou Polonou Hercogovou, vstoupí jako jedna z favoritek.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Je to neuvěřitelné. Hrála jsem tři turnaje ve třech týdnech a dva jsem vyhrála," radovala se Kvitová poté, co v sobotním finále v New Havenu zdolala Rusku Marii Kirilenkovou 7-6 7-5 a navázala na dva týdny starý triumf v Montrealu.

"Odehrála jsem hodně zápasů, cítím se na kurtu uvolněně a věřím si. Doufám, že to tak půjde dál i na US Open," prohlásila Kvitová.
Díky úspěšnému tažení si zajistila vítězství v hodnocení amerických turnajů v tzv. US Open Series. Může se těšit na bonus až milion dolarů, který se bude odvíjet podle jejího výsledku na posledním grandslamu roku. Kdyby v New Yorku vyhrála, vydělá dohromady rekordní prémii 2,9 milionu dolarů (57,6 milionu korun).

V sobotním finále si v úvodním setu soupeřky třikrát prolomily podání a rozhodoval až tie-break, který loňská wimbledonská šampionka vyhrála 11:9. "V tie-breaku jsem jenom šla bod za bodem, nemyslela jsem na stav. Na konci to bylo pěkně těsné. Jsem vážně ráda, že jsem to zvládla," uvedla Kvitová k dramatické zkrácené hře.

Ve druhé sadě za stavu 2:2 přišla dvakrát za sebou o svůj servis, Kirilenková vedla už 5:2 a zdálo se, že vyrovná na 1:1 na sety. Po velké bitvě v osmém gamu však dvaadvacetiletá česká tenistka zahájila skvělý obrat a zápas zakončila čistou hrou při podání ruské hráčky.

"Po tom tie-breaku jsem měla krizi, došla mi energie. Vypadalo to, že tam chodím, neběhám. Hodně jsem chybovala a bylo to 2:5. Ale snažila jsem se nepřemýšlet o taktice a úderech a začala prostě hrát míč víc do kurtu. Najednou to bylo 7:5, překvapilo mě to," uvedla Kvitová, která oplatila Kirilenkové porážku ze čtvrtfinále olympijských her a vzájemnou bilanci zápasů vyrovnala na 3:3.

Její soupeřku neúspěch v tie-breaku zaskočil. "Posledních pět nebo šest tie-breaků jsem vyhrála. Žádný jsem neprohrála už čtyři nebo pět měsíců. Bylo to těsné, podávala jsem na vítězství, ale pak jsem to špatně sehrála," řekla bronzová olympijská medailistka, kterou z lóže podporoval její přítel hokejista Alexandr Ovečkin. 

"I když jsem prohrála, cítím se fajn. Hrála jsem tady fakt dobře, i dneska to byl dobrý zápas. Na konci jsem měla smůlu," uvedla Kirilenková.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
tituly jsou s hráčkami, které s výjimkou nepatří k nejlepším. A hra sluŠně řečeno v porovnání s nejlepšími - velké množství chyb, které rostou s kvalitou soupeřek až k nervovým výpadkům. Obě vítězství bych nepřeceňoval - viz kvalita soupeřek-zbytek světa. Uvidíme na US open. A posílat diskutující, kteří mají jiný názor na kurty, aby předvedli co umí, je pouze ze vzteku a to je ve sportu špatný rádce. Objektivně - na potencionální jedničku jak se před rokem říkalo vůbec nemá. Zatím honí body na turnajích s hlediska účasti bezvýznamných turnajích jako to dělala její dánská kolegyně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud vim, na vsech trech turnajich chybela z prvni petky pouze Sarapka a ja verim, ze ji Petra porazit muze. Trikrat porazila hracky z prvni desitky, behem par tydnu. A jak uz se tu mnohokrat diskutovalo a sama Petra to rekla take, jde ji hlavne o pripravu, nikoli o body. Ale kdo chce psa bit....takze v tvem pripade je jakakoli rozumna diskuse uz predem ztracena.
Reagovat
gocii
to už i master je bezvýznamný turnaj? to se fakt hraje jen o gs nebo co?
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Petra na ty turnaje jela hlavně kvůli tomu, aby získala herní a psychickou jistotu. Potřebovala ostré zápasy. Nemyslím, že by to bylo z důvodů honění se za body.
A že tam chyběly největší soupeřky, není její vina. A ani dopředu nemohla vědět, že se budou různě odhlašovat, takže s tím nemohla kalkulovat.
Reagovat
smazaný uživatel
V Montrealu chyběla z první pětky Máša, Serena a Vika odstoupila hned v druhém kole.
V Cincinnati chyběla Máša a Vika.
A v New Havenu chyběly Máša, Vika a Serena.

Ale to nic nemění na tom, že i přes slabší účast špičky na těchto turnajích, jsou Petřiny úspěchy cenné a naprosto zasoužené. Určitě si zvedla hodně sebevědomí a získala herní jistotu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
No, dyt jsem to tak napsal, na vsech trech turnajich chybela pouze Sarapka, tj. ostatni na nekterejch byly, na nekterejch nebyly....

Ale lidi jako SAKAL a spol. proste potrebujou, aby Petra vyhravala jeden GS za druhym, jinak je to podle nich na prd. Jsou to ti, kteri podlehli novinarskemu hypeu kolem Petry z pocatku roku a porad melou nesmysly kolem svetove jednicky atd. Chce to bejt pri zemi, coz ale neznamena, ze budu za kazdou cenu negatvista, to take nema s racionalitou nic spolecnyho. Ja jsem s Petrinejma vysledkama vicemene spokojenej a porad ji fandim, at se deje, co se deje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, tvůj názor ohledně Petry chápu, to je rozumné. A tamto jsem nepochopil, myslel jsem, že jsi to psal v tom smyslu, že na všech turnajích chyběla poze Máša a ostatní hrály.
Chyba byla tedy na mé straně.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Čti lépe: "Z HLEDISKA ÚČASTI".
Reagovat
freeteepek
To by mě zajímalo, co ta Makiri tou smůlou myslí. Poslední dvě hry při vlastním servisu prohrála s nulou. Kdyby měla smůlu, tak by to bylo po několika shodách a těsným outu na závěr:-)
Znovu jsem se kouknul na záznam druhýho setu od stavu 2:5, kdy Petra hrála jako vyměněná. Doslova politá živou vodou. A bezchybně.
Reagovat
Bob
jaký záznam? Chci ho vidět .)
Reagovat
freeteepek
Ten záznam je na eurosportplayeru ve videotéce. Už jsem to tady psal. Asi to ani nejde stáhnout a uložit. Tak nezbývá, než si zaplatit měsíční paušál.
Reagovat
smazaný uživatel
Nekdo mi tu poradil stranky http://rgfootball.net, kde je k dispozici mnoho torrentu pro stazeni sportovnich zapasu. Finale z New Havenu tam je uz taky, regsitrace je zdarma, chce to umet trosku rusky, komentar je bohuzel rusky a musim rict, ze je dost desivy, ale lepsi nez nic.
Reagovat
pepin
Je to k nevíře, ale máš pravdu, Petra od toho inkriminovaného stavu v podstatě neudělala nějakou zásadní chybu. Nejde mi to do hlavy jak je možné, že 1,5 setu to jde mizerně a rázem jako by tam přišel někdo jiný a všechno se to změní. Opět se ukázalo, že pokud se Petra dokáže během zápasu srovnat a přehodnotit svůj dosavadní výkon, tak ji budou těžko porážet.
Reagovat
tommr
bylo by hezký zakončit tu americkou šnůru stylově dalším titulem a vyinkasovat rekordní odměnu. Vím, že Petře o peníze nejde, ale bylo by okolo toho hodně slávy ... :)
Ani případný vypadnutí v některým z prvních kol už ale nemůže nic změnit na tom, že letos se konečně Petře podařil průlom i v Severní Americe ... :)
Reagovat
Bob
o peníze jí možná až tolik nejde, ale mít "zatím" na kontě 150 melounků taky není z hazození :D (neberme fakt, jako jsou náklady, daně atd)
Reagovat
Bob
*zahození
Reagovat
Bob
oprava! :D
Reagovat
freeteepek
Vypadnutí v prvním kole s rekordním bonusem v kapse by taky způsobilo pěknej šrumec:-)
Pokud jde o slávu, myslím, že Petra už je slavná dost. Ale na přelomu roku to asi bylo lepší:-D Taky mě štve, když jí občas pořadatelé/novináři přehlížej.
Pokud jde o prachy, tak na ty Petra asi opravdu nemyslí. Kdyby na ně měla myslet, tak by se přece z toho musela nutně zbláznit. Nejlepší strategie je obecně známá - nekalkulovat, co by bylo kdyby. A nestudovat turnajovýho pavouka. V zápase moc nesledovat stav a minimálně co se děje okolo, zato se pořádně soustředit na příští míč!
Reagovat
freeteepek
Tak jestli myslíš prize money, tak z těch osmi milionů USD polovinu rovnou odečti. I tak jí ale zbývá dost v kasičce:-) Navrch připočti ještě pár milionů od sponzorů a za reklamy. Ty myslím bohatě pokryjí veškeré náklady.
Zrovna včera jsem si říkal, jak asi Petra do New Yorku cestovala. (Z New Havenu to vypadá na docela pěknou cestu autem po pobřeží) A jestli po Americe ještě vůbec lítá normálními spoji nebo si bere aero taxi. Ze Cincy pro ní a Li Na poslali letadlo. Asi to nebude nijak extrémně drahý. Určitě to nebude stát tolik, kolik by to stálo tady v Evropě.
Reagovat
pepin
Tak Petra o tom již psala, že mají smlouvu s Berdychem s nějakou společností, která jim do určitý doby přistaví letadlo v podstatě kamkoliv, jsou různé tipy od 2 cestujících až myslím po 8 s možností lůžek a spánku. Dokonce tam byla s Davidem vyfocená jak spí. Takže žádný problém s frontami na lístky.
Reagovat
smazaný uživatel
To ale mají pouze v rámci Evropy.
Reagovat
pepin
Aha tak to tam nepsali takže jsem to nevěděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se jednou vyspíme a je to tady !!! pak se 14dní nevyspíme, ale bude to stát za to
Reagovat
smazaný uživatel
hezky řečeno :-)
Reagovat
tommr
já jsem se pořádně nevyspal už tři týdny, ale je jasný, že USO bude ještě větší zápřáh než Montreal, Cincinnati a New Haven dohromady ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
hehehe!
Reagovat
smazaný uživatel
Za pár hodin to vypukne, škoda že si nemohla více odpočinout. Pro ty, kdo se nemohou dočkat, až to zítra po 17.00 vypukne, něco krátkého na odreagování: http://tennisdale.blogspot.cz/2012/08/tradicni-pribeh-tenisoveho-znalce.html
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo zajímavé počtení ten závěr mě pobavil :-)
Reagovat
VlS
:-D
Reagovat
freeteepek
Petra má vážně krásnej úsměv. Od tý doby, co sundala rovnátka, je to paráda! Usmívat se do foťáku není zase tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát. Někdo má křivou hubu, jinej zkažený zuby, další se už preventivně raději mračí...Petra se usmívá ráda a vždycky povedeně:-)
Reagovat
Bob
Bronz patřil Vice!!
Reagovat
Heather_Fedex
v deblu kirilenko ;) spolu s petrovou
Reagovat
Bob
ty brďo :) to víš, já sledoval jenom naše holky :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist