Kvitová je už fit. Bartyovou prý nezná

25. 5. 2012, 16:04
Aktuality 15
Problémy s břišním svalem ustoupily, tenistka Petra Kvitová se tak může těšit na druhý grandslam sezony French Open. V prvním kole čtvrtou nasazenou hráčku prověří šestnáctiletá Ashleigh Bartyová v souboji úřadujících wimbledonských vítězek. Kvitová loni vyhrála na trávě dvouhru žen a Australanka ovládla juniorky.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Dvaadvacetiletá Kvitová už trénuje na pařížské antuce, kde se při obědě dozvěděla soupeřku pro první kolo. "Tu holku neznám. Je mladá, vyhrála juniorský grandslam, takže určitě talentovaná bude," uvedla česká tenistka na svém facebooku. 

Kvitová doufá, že její trenér David Kotyza zjistí informace o hře Bartyové, a očekává nepříjemný zápas. "Když nevíte, co ta holka umí, tak to musíte poznat ze zápasu. Nebude mít co ztratit a může hrát svůj nejlepší tenis," řekla Kvitová.

Bartyová dostala do soutěže jako druhá juniorka světa volnou kartu. Podobnou šanci měla už na Australian Open, kde prohrála v 1. kole. "Jsem nadšená z možnosti hrát poprvé na antuce na Roland Garros a otestovat svůj tenis s nejlepšími," řekla australským médiím Bartyová, aktuálně 330. hráčka žebříčku dvouhry WTA.

Před French Open měla Kvitová problém s nataženým břišním svalem. Na turnaji v Římě minulý týden nemohla pořádně podávat, ale nyní už se cítí dobře. "Dalo se to hodně do kupy, můžu servírovat naplno a snažím se dostat do pohody," řekla.

Na prvním letošním grandslamu v Austrálii vypadla Kvitová v semifinále. V Paříži se letos pokusí vylepšit své maximum, kterým je účast v osmifinále. "Mám to tady hodně ráda, už se na zápas moc těším a doufám, že to i vyjde," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
330 hráčka.
Reagovat
Fandina
tak moc taky držím palce ať se pěkně hraje a moc ti to jde ... pojď
Reagovat
Bob
Vzdyť my víme, kolik jí je. Musíme to číst v každém článku? A teď do mě, rád rýpu :)
Reagovat
smazaný uživatel
držim Peťule pěstičky,kdyby se začalo dařit,asi bych nebyla jediná nedšená :)
Reagovat
freeteepek
Dvě aktuální wimbl. vítězky se potkají v prvním kole...Tak to je vtipný.
Myslím, že by Petra neměla řešit, co ta holka umí a hrát svoji hru! Tvrdý servis a huráá na síť:-)
Na síti by ovšem od té svojí hry mohla lehce upustit, a hrát víc na jistotu... Tenhle zápas si Petra může prohrát jedině sama. Tím, že nebude věřit a že se vyhází. Proč to vůbec řeší?
Pokud bude svítit sluníčko, doporučil bych Petře používat čelenku s kšiltem. A se zakončením nespěchat. V tom je myslím jeden z podstatných rozdílů mezi ní a Šarapovovou. Ty nabíhaný údery na antuce podle mě nemají moc opodstatnění. Vidím poslední dobou až příliš často, že hráčka na antuce smečuje z jasné pozice a přesto není schopná zakočit. Přitom by stačilo průměrnou dobře umístěnou ranou trefit odkrytou část kurtu nebo to poslat do protipohybu. To je podle mě vůbec nejlepší varianta...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se to snadno říká, ale hůř provádí. Já mám ještě v živé paměti Petřin zápas se Soranou, kdy Petra nádherně trefila odkrytý roh kurtu. Jenž ouha - Sorana ten míček ještě doběhla a vrátila ho Petře pod nohy a ta už nebyla schopná na to nijak reagovat. Takže z jasného winneru pro Petru tu rázem byl winner pro Soranu.
Reagovat
gigin
Ty už nevíš, kam by ses vrazil !!!
Reagovat
pepin
Ahoj, Ty máš na mysli našeho pejska?
Reagovat
gigin
ano, našeho portálového :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten se nám nějak zaběh :/
Reagovat
Fandina
Pejsek se zaběhl na Petřino rámě ... hezká fotka obou ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
pejsek rad byva v pozornosti fotoaparatu ;))
Reagovat
dadaft
no, mohl by něco sem napsat - jak je vidět, je přímo u zdroje. )))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Heather_Fedex
snad se ji tenhle turnaj povede a vylepsi si lonske 4. kolo. ma 1 z tech prijatelnejsich losu, i kdyz je tam urszula radwanska, kt. v bruseli hrala dobre a pak ve 4. kole schiavone, kt. na francouzke antuce umi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist