Kvitová je v osmifinále, čeká ji Zvonarevová

3. 5. 2011, 14:13
Aktuality 17
Ani se svou druhou soupeřkou neměla v Madridu problémy Petra Kvitová, která postoupila už mezi nejlepších šestnáct hráček. Česká tenistka porazila Jihoafričanku Scheepersovou hladce 6-3 6-3 a se světovou trojkou Věrou Zvonarevovou si zahraje o čtvrtfinále.
Petra Kvitová

V Madridu, kde bylo jejím dosavadním maximem druhé kolo z roku 2009, nastoupila Petra Kvitová ke svému druhému utkání proti jihoafrické soupeřce Chanelle Scheepersové. S hráčkou z osmé desítky světového žebříčku neměla Češka v úvodním setu žádné problémy: při svém podání ztratila Kvitová jen tři výměny, sama se na příjmu prosadila za stavu 3-3 a díky dalšímu brejku získala první sadu poměrem 6-3.

Následující set se rozhodl už ve čtvrté hře, kdy Kvitová potřetí prolomila podání Scheepersové a ujala se vedení 3-1. Jihoafričanka neproměnila ani jeden ze svých dvou brejkbolů a za 62 minut podlehla osmnácté hráčce světa dvakrát 3-6.

Další soupeřkou české jedničky na španělské antuce bude turnajová dvojka a třetí hráčka světa Věra Zvonarevová z Ruska.

"Na Zvonarevovou se těším, mám jí co oplácet," řekla Kvitová ČTK a na mysli měla letošní prohru s Ruskou ve čtvrtfinále Australian Open. "Doufám, že budu hrát dobře a potrápím ji," přála si jednadvacetiletá Kvitová, 18. hráčka žebříčku WTA.

Se Zvonarevovou hrála na okruhu WTA zatím třikrát. Prohrála letos v Melbourne a loni v Indian Wells, jediný vzájemný zápas na antuce však patřil české tenistce, která loni v Římě dokonce soupeřce uštědřila "kanára". "Už si to moc nevybavuju, ale tenkrát jsem na ni musela hrát chytře a ona nebyla v takové formě, jako je teď," řekla Češka.

Se Zvonarevovou by se Kvitová navíc mohla střetnout i v listopadu ve finále Fed Cupu, ke kterému pojedou české hráčky 5. a 6. listopadu do Moskvy.

Wozniacká nebyla úplně spokojená, ale je v osmifinále
Už v osmifinále je v Madridu také světová jednička Caroline Wozniacká. Dánskou tenistku pořádně prověřila o rok mladší Bojana Jovanovská, která udeřila hned v úvodu utkání, kdy soupeřce sebrala podání. Wozniacká se ale rychle vzpamatovala a první set ještě dokázala otočit. Snadnou práci s Jovanovskou neměla ani ve druhé sadě, kdy ještě dvakrát přišla o servis. Sama ale srbské tenistce vzala podání třikrát a po hodině a tři čtvrtě zvítězila dvakrát 6-4.

"Nebyl to nejlepší zápas, ale jsem ráda, že jsem prošla dál. Vždycky je těžké hrát s mladou hráčkou na vzestupu," napsala svým fanouškům na Twitteru Wozniacká, kterou v dalším kole čeká vítězka duelu mezi Němkou Julií Görgesovou a Dinarou Safinovou. Právě s Görgesovou Dánka prohrála na posledním turnaji ve Stuttgartu.

Podobně se dnes v Madridu nadřela na postup do osmifinále Samantha Stosurová. Páté nasazené hráčce a sedmé tenistce světa stála v cestě Slovenka Daniela Hantuchová, kterou Stosurová za téměř dvě hodiny porazila 7-6 7-5.

"Vždycky spolu hrajeme vyrovnané zápasy," řekla po utkání Stosurová, která si vedle 24 vítězných úderů připsala 28 nevynucených chyb. "Obě moc dobře známe hru té druhé. Byl to těžký zápas, a jsem ráda, že je za mnou. Byla jsem připravená hrát třetí set, kdyby k němu došlo. Na antuce se cítím dobře, vlastně jsem některé nejlepší zápasy letos odehrála na červené antuce. Doufám, že mi to vydrží," dodala Australanka.

Mimo hru o titul už je v Madridu desátá nasazená Agnieszka Radwaňská z Polska. Ta dnes nestačila na Australanku slovenského původu Jarmilu Gajdošovou, která otočila zápas a za necelé dvě hodiny zvítězila 3-6 6-3 a 6-3.

V deblové soutěži skončily v Madridu už v prvním kole české fedcupové reprezentantky Iveta Benešová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou. Češky, které v minulém týdnu triumfovaly společně v Barceloně a v pondělí hrály na madridské antuce proti sobě dvouhru, podlehly ve zkrácené třetí sadě indicko-ruskému páru Mirzaová/Vesninová. Benešová se tak může soustředit už jen na druhé kolo dvouhry, kde ji čeká světová šestka Číňanka Li Na.

 

Výsledky - Madrid - ženy (antuka, dotace 3,5 mil. eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (18-ČR) - Scheepersová (JAR) 6:3, 6:3, Wozniacká (1-Dán.) - Jovanovská (Srb.) 6:4, 6:4, Schiavoneová (3-It.) - Erraniová (It.) 6:0, 2:6, 6:3, Stosurová (5-Aus.) - Hantuchová (SR) 7:6 (7:1), 7:5, Gajdošová (SR) - A. Radwaňská (10-Pol.) 3:6, 6:3, 6:3, Pavljučenkovová (Rus.) - Bartoliová (11-Fr.) 7:5, 6:1.Matteková-Sandsová - Kingová (obě USA) 6:0, 6:2.  

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Jansová/Rosolská (Pol.) 6:2, 1:6, 10:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
VlS
Tak asi Petra našla ty slabiny, které Zvonareva nemá :-D. Lopato, pokolikátý jsi ze sebe už letos udělal pitomce?
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím... Chci se zeptat, jestli někdo neví, proč má Nadal 11 900 bodů, když měl 12800? Nenašel jsem rozumný důvod...PLS odpovězte...dík
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte kdy budou streamy z tohoto turnaje jak ted probíháv Praze??
Reagovat
smazaný uživatel
to nevím. já tam dneska každopádně pěkně promrznul...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se obávám, že stream bude až v sobotu, kdy bude přenos na čt4. Do té doby to holt žádná stanice nevysílá, a tudíž nebude ani stream.
Reagovat
Teo
Lopato, Davyděno je venku.Škoda že nešlo vsadit dopředu na duel mezi Davyděnkem a Berdychem, který se podle tvých nesmrtelných prognóz měl odehrát, Davyděnko se měl stát jasný vítězem a ty zbohatnout:o)
Reagovat
smazaný uživatel
únava materiálu
Reagovat
Teo
Tak tolik nechlastej;o)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak loňský zápas se Zvonarevovou, který Petra vyhrála 6:4, 6:0, se nedá úplně počítat, protože Vera byla čerstvě po dost vážném zranění.

Doufejme, že Petra předvede dobrý výkon a bude to alespoň těsné.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda losu. Zrovna Zvonareva je hráčka, která nemá slabinu a nikdy neprohrává vyrovnané souboje.
Reagovat
VlS
Proboha Lopato, nech si už ty tvoje trapný prognózy pro sebe, i bez nich každej ví, že favoritkou bude Věrka a stejně tak každej ví, že favorit může klidně prohrát. Podívej se, jak včera v 1. setu neměla Věrka slabiny ty brouku Pytlíku :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy neprohrává vyrovnané souboje? Sorry Lopato, ale jseš opět úplně mimo. Co třeba v IW prohra s Cibulkovou nebo ve Stuttgartu prohra se Stosurovou?
Reagovat
smazaný uživatel
Zvonarevová je podle mě velmi dobrá hráčka...ale jejího štěstí už bylo dost...v turnaji dokázala prohrát 2 sety poměrem 6:0 a 6:1...Petra by ji mohla udělat...
Reagovat
misoSK
Lopata ty si bud chuj, alebo zamerne pises opak toho aka je skutocnost :D Zvonareva ma slabu psychiku, co je velmi podstatny fraktor, vyrovnane zapasy prehrava velmi casto
Reagovat
smazaný uživatel
Lopaťák je komik tohoto webu. Buď ty hovadiny píše schválně a čeká na reakce ostatních, nebo je nějak postižený. Dobře si pamatuju, jak na US Open 09 Zvonarevka zaválela proti Flavii. První dva sety byly hodně vyrovnané. Poté, co Zvonarevka ve 2.setu nedala 6 mečbolů, se úplně zhroutila (vztekle si strhávala bandáž z nohou) a třetí set projela 0:6.
Reagovat
smazaný uživatel
No ona Zvonareva umí opravdu zabojovat...viz letošní Dauhá...tam ji měla na lopatě jak Hantuchová, tak Jankovic...
Reagovat
VlS
Ale o tom to přece vůbec není. Věrka určitě není 3. v žebříčku náhodou, protože se číslo nikomu jinýmu nelibí a nechávají jí to tudíž volný :-). Ale určitě není neporazitelná a pokud Petra bude hrát dobře, tak bude mít slušnou šanci (i když i Petra někdy umí nepochopitelně prohrát, ale to není sama, podívej se na dnešní zápas Davida Ferrera s Manarinem, hlavně na druhej set a pak třetí set - 7:6; 0:6; 6:0. U ženskýho tenisu se to občas vidí, ale u chlapů? )
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist