Kvitová je v Praze i s bolavou kyčlí ve čtvrtfinále

12. 5. 2011, 15:56
Aktuality 5
Světová desítka Petra Kvitová postoupila do čtvrtfinále turnaje ITF Sparta Prague Open s dotací 100.000 dolarů. Češka si přes přetrvávající potíže s kyčlí dnes ve Stromovce poradila s Britkou Baltachaovou 6-2 a 6-3.
Petra Kvitová (© spartapragueopen.cz)

Petra Kvitová měla s Elenou Baltachaovou menší problémy než v první kole s její krajankou Anne Keothavongovou. "První kolo doma je vždycky nejtěžší. To druhé už jsem si šla užít a jsem spokojená, protože jsem nechtěla diváky zklamat," řekla Kvitová.

Dnes ve Stromovce opět hrála s prášky proti bolesti. Od turnaje v Madridu, který minulý týden vyhrála, ji trápí pravá kyčel. "Mám tam zánět, ale díky práškům jsem bolest necítila a hrálo se mi dobře. Snad to bude do French Open v pořádku," přála si Kvitová, za kterou přijede z Bratislavy z hokejového šampionátu uznávaný fyzioterapeut Pavel Kolář.

I s lehkým handicapem zvládá Kvitová na Spartě novou roli světové desítky a dvakrát vyhrála. Cítila ale, že se na ni chtějí soupeřky o to více vytáhnout. "Není to lehká situace, ale zatím se s tím peru dobře. Hlavní je nikoho nepodcenit, protože soupeřka může předvést lepší tenis, než hraje normálně," uvedla Kvitová.

V pátek by měla Kvitová nastoupit v boji o semifinále proti páté nasazené Mathilde Johanssonové z Francie nebo Chorvatce Petře Martičové, jejichž zápas byl kvůli dešti za stavu 6-3 a 1-1 kvůli dešti přerušen. Otázkou je, jestli po vyšetření a vzhledem k blížícímu se grandslamovému Roland Garros bude hrát. "Těžko říci. Záleží, co mi dovolí zdraví," pokrčila Kvitová rameny. 

Jistotu domácí semifinalistky dává čtvrtfinálová dvojice Zakopalová - Cetkovská. 

Petra Cetkovská porazila 2-6 6-4 6-1 krajanku Evu Birnerovou, Kláře Zakopalové za stavu 6-2 a 2-1 vudala Rumunka Sorana Cirsteaová.

Podruhé ve čtvrtfinále turnaje ITF je Denisa Allertová, poprvé však na prestižním podniku s dotací 100 tisíc dolarů. Osmnáctiletá Češka smetla dvakrát 6-2 Ukrajinku Lesju Curenkovou a o premiérové semifinále se utká se Srbkou Aleksandrou Kruničovou.

Martina Přádová si v Praze ve Stromovce připsala premiérový vítězný zápas na ženském podniku ITF, ve druhém kole ale nepřekvapila. Devatenáctiletá Češka prohrála 1-6 0-6 se sedmou nasazenou Ruskou Ksenií Pěrvakovovou.

Výsledky - Sparta Prague Open (dotace 100.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (1-ČR) - Baltachaová (Brit.) 6:2, 6:3, Zakopalová (2-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6:1, 2:1 skreč C., Cetkovská - Birnerová (obě ČR) 2:6, 6:4, 6:1, Allertová (ČR) - Curenková (Ukr.) 6:2, 6:2, Pěrvaková (7-Rus.) - Přádová (ČR) 6:1, 6:0, Rybáriková (4-SR) - Piterová (Pol.) 6:3, 6:2, Kruničová (Srb.) - Duqueová-Marinová (Kol.) 6:3, 0:6, 7:6 (7:2).

 

pva, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem zvědavý zda Petra zítra nastoupí,každopádně pokud nebude zdravotně v pořádku neměla by riskovat.Šokovala mě Allertová,vůbec tuto hráčku neznám.Kam může poskočit zvládne-li čtvrtfinále?Že by naděje českého tenisu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tomto turnaji bez ztráty setu porazila dvě hráčky, které jsou buď na chvostu první stovky (Sandra Zahlavová) nebo poblíž (Tsurenko -- 126.), takže nebyl-li to pouze nahodilý vzestup výkonnosti, do stovky by se dostat mohla. Jak jsem řekl, má celkem velmi slušné podání a i údery od základní čáry vypadaly včera solidně. Dlužno dodat, že Tsurenko má neuvěřitelně slabé podání, vůbec nechápu, jak se s takovým podáním může držet kousek od první stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes jsem se byl na té Spartě podívat osobně a Kvitová hrála velmi dobře.

Potěšila mě i Denisa Allertová, Tsurenková hrála sice špatně, ale i tak je to pro Denisu velký úspěch. Má velmi slušné podání. V dalším kole hraje s Kruničovou, která dnešní výhru doslova vydřela. Třeba to ještě není konečná.

Zajímavost: když Denisa proměnila mečbol, vůbec nevěděla, že utkání už vyhrála, nýbrž šla do rohu se připravit na další výměnu. Očividně myslela, že má40:30 vede soupeřka. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak na Spartě jsem byl v úterý a ve středu a docela slušně tam měli problémy se scoreboardem, takže mě ani moc nepřekvapuje, že Allertová nevěděla, jaký je stav... také je možné, že ani rozhodčího moc neposlouchá, když se soustředí na výkon:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady scoreboard fungoval OK. A mělo to být: očividně si myslela, že před tím vedla soupeřka (a ne ona) 40:30 a ted je shoda. Bylo to fakt docela vtipný, poražená soupeřka u sítě čeká, až jí Denisa podá ruka, a ta se přitom v rohu připravuje na další fiftýn.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist