Kvitová: Jestli takhle ničím soupeřky já, tak se jim omlouvám

3. 9. 2012, 10:08
Aktuality 98
Má za sebou nejlepší výsledky na americké půdě v kariéře, přesto bude Petra Kvitová opouštět kontinent smutná. Na US Open vypadla v noci na dnešek po osmifinálové prohře s Francouzkou Marion Bartoliovou. Snad ještě letos dobrou formu prodám, doufá česká tenistka.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© usopen.org)

"Jsem smutná, to určitě," řekla Kvitová Radiožurnálu a deníku Sport po utkání, které začala dobře, ale ve druhém a třetím setu už získala pouhé dva gamy.

"První set vypadal hodně jednoduše, i když nebyl," hodnotila Kvitová úvodní dějství. "Marion pak začala hrát, co musela, a to na mě platilo. Začala víc riskovat, hrát víc agresivně a neudělala moc chyb. Rozstřílela mě. Byl to bezradný pocit. Holky vědí, že musí hrát jako Marion dneska, abych neměla čas na tlak," dodala.

Šanci na zvrat měla Kvitová v druhé hře třetího setu, kdy měla dva brejkboly, ale Bartoliová si pomohla skvělým servisem. Pak už svěřenkyně Davida Kotyzy kapitulovala. "Neměla jsem na její hru moc odpověď, a když jsem se snažila, tak jsem to buď zkazila, nebo jsem to zahrála do špatného místa," řekla dvaadvacetiletá tenistka.

Ve třetím setu Kvitová získala jen sedm výměn a nedokázala rozjetou Bartoliovou zastavit. "Tenhle pocit znám. Taky někdy vím, že dám do kurtu úplně všechno a jdu do všeho. Jestli se takhle někdy cítí moje soupeřky, tak se jim omlouvám. Marion ale hrála fakt dobře, zasloužila si to," řekla loňská wimbledonská šampionka.

V Severní Americe se Kvitové do letoška příliš nedařilo. Loni vypadla na US Open již v 1. kole a podobně končila i na přípravných turnajích. Letos bylo vše jinak, vyhrála v Montrealu a New Havenu, v Cincinnati postoupila do semifinále a ovládla pořadí tzv. US Series.

Díky tomu měla šanci na bonus až milion dolarů. Kdyby newyorský grandslam vyhrála, vydělala by dohromady rekordní prémii 2,9 milionu dolarů (57,6 milionu korun). Po prohře v osmifinále inkasuje 120.000 dolarů za výsledek na turnaji plus 70.000 za úspěch v zámořské sérii.

Po vyřazení na US Open má z amerických turnajů bilanci 15 výher a dvě prohry. "S celou americkou šňůrou můžu být spokojená, byl to velký pokrok. Snažím na to koukat pozitivně," řekla. "Ty čtyři turnaje, to byl velký pokrok a to, co jsem tady hrála, mi snad pomůže do další části sezony. Snad to ještě prodám," uvedla.

Kvitová je i díky účasti na olympijských hrách už dva měsíce na cestách. "Všechno to navazovalo a asi to byla moje nejdelší série v životě," řekla a těšila se před koncem sezony domů na rodiče ve Fulneku a na bratry.

V závěru sezony Kvitovou mimo jiné čeká fedcupové finále proti Srbsku v Praze 3. a 4. listopadu a měla by také obhajovat titul na Turnaji mistryň v Istanbulu.

pva, ČTK

Komentáře

98
Přidat komentář
Carloss
Marion byla v hrozným laufu. Už v prvním setu vypadala na tom celkem dobře, Petra měla i trochu štěstí že vyhrála 6:1. Na Marion byla vidět neuvěřitelná bojovná naladěnost, furt se povzbuzovala, dělala vítězná gesta a ve druhém a třetím setu jela jak parní válec. Troufám si říct, že jestli bude mít takovou formu a bojovnost i dál, tak může klidně vyhrát i celej turnaj.
Reagovat
ReadyTeddy
Taky si myslím, že Kvitka produkuje na svou hru ještě občas spoustu nevynucených zbytečných chyb, ale nebudu jí nadávat jak nějaký pomatenec. Však ona se ještě herně zvedne
Reagovat
Andrew89
Obvykle se vyjadřuju k hlupákům. Tentokrát bych se ale upsal k smrti. nechutné co tu lidi dokážou vypustit z prstů(pusy) nestojí to ani za komentář. A vždy se to tu vyrojí když se Péte nedaří. Nechutné

Jinak k Pete. V americe nikdy nic neuhrála...já jsem nadmíru spokojen. letošní sezona je dobrá. Její čas příjde...pamatujte na to:))
Reagovat
Labi
...říkejte si co chcete jestli hráčka top 6 vyhraje první set a další dva sety uhraje jen dvě hry ....tak něco není v pořádku
Reagovat
smazaný uživatel
:D))) Ty ses taky pripad:D)))
Reagovat
petrulinka
Já jsem přišla dnes z práce, totálně rozhozená a přišla jsem si tady podiskutovat se slušnými diskutujícími, jak jsou třeba VIS, Fandina, Quesh, Monty a další, ale nestačím se divit, co se to tady rojí za nechutné, nepřející a vulgární diskutující. Připojuju se k ostatním slušně diskutujícím a žádám Admin, aby tyto diskutující zrušili. Chápu, že třeba Monty Petře nefandí, ale nikdy jsem nezažila, že by ji takto hnusně shazoval nebo i další, kteří mají jiné favoritky než Petru. Myslím, že vždy jsme tady uměli mezi sebou slušně diskutovat, ale nevím, jestli ti hulváti už nemají kam vlézt, protože je odevšad vyhodili nebo to nějak nechápu.
Reagovat
Heather_Fedex
to byla jizda! gratulace monty, gigin, gratulka ;)
Reagovat
frufru77
Nemá smysl Kvitové nadávat, ale tvrdit, že ji Bartoli za normálních okolností nemá čím porazit, je totálně na palici..... Kvitová se oproti loňsku dost změnila - pokud dostává nátěr, tak se buď vzteká a mlátí raketou, nebo se tváří odevzdaně jako v noci. Marion jí ve 2. a 3. setu totálně vygumovala, nebylo to o chybách Petry, ta zkrátka NEMĚLA co hrát. A jestli jste sledovali Šarapku s Petrovovou, tak takhle se BOJUJE!!! (obě hráčky opravdu dřely nadoraz). A tohle Petře letos chybí.
Reagovat
Fandina
Sharap versus Petrova byl boj podobně hrajících agresivních hráček a byl to opravdu boj i co se týká gest a projevů navíc podpořený tradičním řevem. Petra nikdy nepatřila k těm, které nějak výrazně při hře dává důraz na gesta povzbuzuje se to ano pojď poplácává se po boku noze když se potřebuje napružovat, po výměnách pojď, ale i když bojuje, tak spíš soustředením ve hře ne projevy na kurtě. A když se jí nedaří, tak také nějak výrazně na ní nejsou vidět, zase spíš soustředění do hry. Někdy je zklamaná, když to nevyjde, zaraduje se když bojuje a záměr bod vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tos jí to teda nandal, borče.

P.S.: Admine, já vím, že tohle není fanpage Petry Kvitové a patří sem i kritické příspěvky na její adresu, ale nezdá se ti, že tohle už je přeci jenom kapku přes čáru?
Reagovat
smazaný uživatel
Chci tě vidět !!!! Ty si to co jsi napsal !!! Nechápu jak tohle můžeš napsat !!! Si opravdu pěknej nechuťák a blbec ! Už vidim jak by si hrál se Serenou například ;) Jak by si vyhrál Wimbledon atd. atd. nebo v tvím případě hrál s Federerem ?!! CO ?! Docela dost nechutný takhle pomlouvat a ještě když NIC (píšu vůbec NIC) neumíš !!!! akourát pomlouvat a krytizovat
P.S.
omlouvám se za pravopisné chyby ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je objektivná kritika, ty hovňousku
Reagovat
freeteepek
Admine vymaž ty výplody Darkseidova chorýho mozku a dej mu na tenispotále doživotní distanc. Nic jiného si nezaslouží čů r ák vjebanej! Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
taky nejsem nadšený, že moje láska vypadla, ale co si budeme nalhávat, byly okamžiky v průběhu sezóny, kdy to vypadalo, že nedojde ani do druhého kola jako loni. Těšil jsem se na to, že třeba v QF oplatí ty porážky Šaratici a myslím, že dojít tam, tak ji Petra tentokrát dá. Jenže Bartoli holt byla lepší a to jsem myslel po 1. setu, že to má Petra jasně v kapse. Já z toho ani usnout nemohl, jak mě to rozesmutnilo, přesto nechápu ty výlevy a urážky vůči Petře. Jak kdyby to snad prohrála schválne. A to odepisování, jak kdyby se propadala žebříčkem bůhví kam. Já ji mám rád, ať vyhrává nebo ne. Věřím, že její čas ještě přijde a že no.1 bude a pár dalších GS přidá. A i kdyby ne, tak jí fandit nepřestanu.
Reagovat
smazaný uživatel
Laura Robson ?@laurarobson5

Planned to go shopping on my last day in NYC. Instead, I have food poisoning.

Chudák :-(
Reagovat
Bob
ale houby :)
Reagovat
VlS
nechtělo jít to číst v předtuše, co se zde bude zase dít. Díky Lajno, Vlku a Queshi a pár dalších čestných výjimek. Petra dostala včera od Marion nakládačku tak, jako tu a tam dostane každá. Kdo kdy držel raketu v ruce sám nejlíp ví, jak to někdy nejde a jindy to jde samo a pokud se potkají dva (dvě) na opačných amplitudách, tak to dopadne nějak tak. A z amplitudy +1 na minus 1 a obráceně, to je někdy otázka jednoho, dvou míčů.
Asi nikoho včerejší prohra neštve víc než Petru. Pokud si někdo svou životní pohodu spojuje s úspěchem či neúspěchem někoho, na jehož výkon nemá sebemenší vliv, tak by se měl vážně zamyslet nad nějakou externí pomocí, protože jinak se moc radosti v životě nedočká (pokud si nevybere k fandění 5 holek z první desítky).
Petra předvedla v Americe výkon, jakej od ní nikdo nečekal (asi ani ona sama) a není důvod věšet hlavu.
Když tady čtu, jak teď prohraje Fed Cup - jak by to proboha mohla udělat, hraje se 5 zápasů a ona může vyhrát - prohrát reálně jen 2. Jak prohraje TM - ona účast na TM je (věřím že bude) velikej úspěch, na kterým se loňský výsledky nijak neodrážejí. I kdyby tam všechno prohrála, tak pár set jinejch holek by dalo život za to, aby tam mohly vůbec stát na kurtu.
Tak máme po dlouhejch letech holku stabilně v první desítce a my budeme nadávat a sakrovat, že není lepší? A co budeme dělat s naším fotbalem hoši, co s plaváním, mužskou atletikou, silniční cyklistikou, co s motorismem a střelectvím?
Reagovat
Jan
Pokud ti bude stačit údržba Petry v TOP 10 ala Berdych, tak můžeš být spokojený. Pokud budeš chtít (a Petra) naplńovat vyšší ambice, tak spokojený být nemůžeš. Jistě, máme po letech hráčku kvalit Petry v TOP 10, což je hezké, ale upřímně, celoroční hra Petry je hodně divoká a s hráčkami TOP 7 prohrála nebo se k nim ani nedostala. Myslíš, že Federer byl spokojený, když končil pravidelně v semifinále GS na Nadalovi, Djokovičovi ? Obávám se, že ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Honzíčku, a ty si snad myslíš, že Petra je spokojená?
Reagovat
Fandina
VlS jasně napsal, že je super mít hráčku v první desítce, stejně tak jako je super, že Berdych je tam stabilně už druhý rok. Co by kdo za to dal, aby byl takto úspěšný. Samozřejmě, že si každý přeje aby oba byli úplně top a co se týká Petry, je v pětce také dlouho a výsledky letos na GS i teď dva turnaje to jen potvrzují. Nezáleží na tom, co si přeješ ty, záleží na možnostech a dispizicích Petry i jejím zdraví. Pořád je naší nejlepší singlistkou i při té variabilitě, různým úrovním hry, kterou předvádí a i tak je tam kde je. Víc než zápor bych ty změny v její hře hodnotila kladně, není to samoučelné, jednou se zadaří na podání, jindy výměny. Není to jen ranařka jako Serena, nebo silová údernice s dobrým servisem jako Mária. Marion prostě hrála lépe, útočila a Petru přehrála. Vyhrát může jen jedna. Petra bude mít x příležitostí, jak zase bude jindy a s jinými vyhrávat. Není důvod si to nemyslet.
Reagovat
Jan
Dobrá, teď už jsem úplně klidný.
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk, jenž slyšel několik rozhovorů s Petrou, stěží může napsat, že by byla typem, který se spokojí s údržbou v top 10. Vždycky tvrdila, že se chce zlepšovat a vyhrávat turnaje, pokud možno ty největší... Ale když se tak letos neděje, nemá smysl se z toho hned začít věšet či překopávat celý tým. Jediná zdravá reakce je právě vzít si z těch porážek to pozitivní, co ji může posunout zase někam dál dopředu.

Na analyzování příčin těch porážek ještě bude čas. Jasně že tu a tam Petra zahrála horší zápas. To se mladé hráčce s takto agresivní hrou prostě stává. S lety a přibývajícími zkušenostmi by takových zápasů mělo ubývat; myslím, že už letošek byl v tomto směru lepší než roky předešlé... Na druhou stranu její soupeřky ze špičky taky chtějí vítězit a po Petřiném veleúspěšném roce 2011 jistě se svými trenéry pečlině zanalyzovali její hru a vymysleli lepší taktiku do zápasů. Jestli a jak na to Petra a její tým zareagují, uvidíme nejlépe v sezoně následující.

Pokud jde o zápas s Marion, tak ta od stavu 2:1 v druhém setu hrála naprosto neskutečně tvrdě a zároveň téměř bez chyb. V podstatě jediné, co Petra byla mohla udělat lépe, bylo vůbec neumožnit Marion se dostat na koně, do pozice, kdy by uvěřila, že ten zápas může otočit (což by znamenalo nedopustit se několika málo zbytečných chyb v těch prvních třech hrách). Jakmile se tak totiž na začátku druhého setu stalo, byla Francouzka v podstatě nehratelná. Když takhle bude hrát proti Marii, myslím, že ji taky porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem způsob, jakým Petra včera sehrála první set, je ilustrativní, pokud chcete vědět, kam směřuje moderní ženský tenis. Odmyslíte-li si rychlost prvního podání a pohybu hráčky po kurtu, přibližuje se k mužskému pojetí a la Del Potro či Berdych. Všimněte si, kam to až s podobnou hrou dotáhla mladičká Laura Robsonová.
Reagovat
freeteepek
Já Petře dlouhodobě fandím a rozhodně si nemyslím, že by letos zase nemohla vyhrát FED CUP a TM! To mi ale nebrání, aby jí občas trochu nezkritizoval. Včera mě svým výkonem zklamala. Jasně, letos v Americe předvedla parádní jízdu. Ale jak říkám, radši bych bral, kdyby Petra prohrála s osmnáctiletou Robsonovou, která je velmi talentovaná a s hráčkama top 10 vážně nemá co ztratit, než prohrát s Marion, navíc po zisku první sady v poměru 6:1. Kdyby to Petře od začátku nešlo, tak bych řek, že neměla svůj den. Marion si na Petru nevěřila a po prvním setu už to pomalu vzdávala. Petra na začátku druhého setu nepředvedla optimální výkon a ani potom nezkusila něco změnit. Chybělo jí zapálení, který měla naspeedovaná hopsanda:-)Zbytečně útočila do míst, kde to Marion čekala. Na servise ztratila odvahu, nešla na větší riziko. Petra je hráčka první desítky a jako taková by měla být víc konzistentní. Má zkušenosti z množství zápasů, který jiný holky nemaj a nikdy mít nebudou. Marion ji za normálních okolností nemá čím porazit. To může udlělat jonom Petra sama:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Marion ji porazila uz po druhe:0)
Mozna jsi uz zapomnel na finale Eastbourne, minuly rok, kdy Petra byla opravdu v laufu - myslim obdobi travy:) Sice tam byl dost silny vitr, ale ten foukal obema.

Take jsi zapomnel na neskutecny vykon Marion minuly rok se Serenou ve Wimbledonu. Serena se nestacila divit...

Pises, zeby mela byt vic konzistentni...No v porovnani s minulym rokem je, to nema asi ani cenu rozebirat.

Pokud bych ji za neco letos kritizoval, tak urcite Eastbourne, coz se promitlo i dale do Wimbledonu, to bylo hodne nepovedene, a chovani na kurtu, take dost nic moc. Obecne se ji trava nepovedla, a opravdu bych rekl, ze si za to muze vice-mene sama. Ale, co se tyce americkych betonu, tak teda, tam bych ji vubec ani nemel silu kritizovat. Spis bych ji pochvalil!!!, ze se konecne naucila na tom hrat a poprat se s podminkami. Na betonech byla vzdy schopna vyletet s kymkoliv. Jasne porad se muze zlesovat, ale betony bych u ni bral zatim stale s rezervou, a je jedno na kterem miste je. Serena na antuce je take nic moc...
Petra si letos na betonech zapasala skvele vysledky, to vubec nema ani cenu nejak rozebirat. Dosud pusobila na americkych betonech jak Samantha na trave...Dle tveho rozbotu, Sam nema co v Top10 delat, ale ona tam je:)
Reagovat
frufru77
Nemá smysl Kvitové nadávat, ale tvrdit, že ji Bartoli za normálních okolností nemá čím porazit, je totálně na palici..... Kvitová se oproti loňsku dost změnila - pokud dostává nátěr, tak se buď vzteká a mlátí raketou, nebo se tváří odevzdaně jako v noci. Marion jí ve 2. a 3. setu totálně vygumovala, nebylo to o chybách Petry, ta zkrátka NEMĚLA co hrát. A jestli jste sledovali Šarapku s Petrovovou, tak takhle se BOJUJE!!! (obě hráčky opravdu dřely nadoraz). A tohle Petře letos chybí.
Reagovat
frufru77
Nemá smysl Kvitové nadávat, ale tvrdit, že ji Bartoli za normálních okolností nemá čím porazit, je totálně na palici..... Kvitová se oproti loňsku dost změnila - pokud dostává nátěr, tak se buď vzteká a mlátí raketou, nebo se tváří odevzdaně jako v noci. Marion jí ve 2. a 3. setu totálně vygumovala, nebylo to o chybách Petry, ta zkrátka NEMĚLA co hrát. A jestli jste sledovali Šarapku s Petrovovou, tak takhle se BOJUJE!!! (obě hráčky opravdu dřely nadoraz). A tohle Petře letos chybí.
Reagovat
Jan
Jinak, když jsem napsal, že by Petra mohla prohrát FED Cup, rozhodně jsem nemyslel ji samotnou :) To dá rozum, že spolu s jejími kolegyněmi v reprezentaci. Pokud Petra ve FED Cupu nedá 2 body, zbývající hráčky dají 3 body těžko.
Reagovat
VlS
Jane, bohužel číst mohu to, co jsi napsal, ne co jsi myslel. Někdy je lepší prvně myslet a potom psát, ne naopak.
Reagovat
VlS
píšeš: "Pokud ti bude stačit údržba Petry v TOP 10 ala Berdych, tak můžeš být spokojený.". Tak to je přesně to, co nazývám "vykrádáním cizích životů", nalepit se na nějakou osobnost ve sportu nebo kultuře a parazitovat na ní. Mě nemá co stačit nebo nestačit jak bude Petra hrát. Jako fanda to můžu sledovat, mít radost nebo být zklamaný, ale nejsem a nebudu to já, kdo Petře může stanovovat cíle a hodnotit dosažení mých cílů. Cíle si může dávat ona sama a hodnotit, jestli se plní nebo ne zase především ona sama.
Reagovat
VlS
Tak když o někom napíšu, že dostal nakládačku, tak ho asi za výkon nechválím, nebo máš pocit že jo? Jestli jsi si všiml, tak jsem na USO Petru za výkony rozhodně nechválil a psal jsem, že mi připadají matné. Jenže jedna věc je zhodnotit výkon v zápase a třeba ho i zkritizovat, druhá věc je, dělat z konkrétního zápasu závěry do budoucna, jak už nikdy nevyhraje GS a podobně. Třeba nevyhraje, třeba vyhraje, ale to určitě není závislé na tom, že se zde někdo tlačí do frustrace, jak kdyby mu umřelo děcko.
Reagovat
Jan
Jestli potřebuješ všechno napsat polopatě ... Chytáš se v diskuzi nesmyslů. Co se týče vykrádání životů, měl jsem na mysli to, že jsi vypadal, že ti prohra Petry nevadí a hodnotil jsi její letošní výsledky jako úspěšné. Proto jsem naspal, že TI to vyhovuje a asi stačí. Ale proč pořád psát o nesmyslech a diskutovat o nich.
Reagovat
freeteepek
Nezapomněl:-) Podmínky tam tenkrát byly příšerný, ale nevděljsem to, tak nemůžu soudit. Ve Wimblu 2012 byl na Petru velký tlak, proto byh jí nekritizoval za nepřesvědčivý výkony. Naopak, ten výkon proti Sereně na závěr byl parádní. Źa tu americkou jízdu jsem jí pochválil. Co mi vadí,je jasná prohra s Marion, když zápas byl výborně rozehranej. Navíc na US Open od Petry nikdo moc neočekával. Čtvrtfinále bylo v jejíh silách a ten cíl zůstal nesplněnej:-)
Petra už je dál než loni a proto od ní očekávám víc. Je fajn, že nevypadává v prvních kolech, ale taky má za sebou spoustu bitev s top hráčkama ze kterých si odnesla spoustu zkušenosti. Já jen nějak v tomhle zápase nevidím ten posun oproti loňsku. A ty promítnutý zkušenosti. Ten tlak na ní tady opravdu nebyl velký, tak nechápu, že se ve třetím setu složila. Evidentně jí na kurtu chyběl trenér, který by jí uklidnil:-)
Reagovat
freeteepek
To asi nebylo na mě, že? Já jsem se o budoucnu nevyjadřoval. Zůstávám v tomhle směru pozitivní:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Spis by potrebovala nejakeho manika, ktery by uklidnil jeji protihracku, bozskou Marion a jeji paradni jizdu:D)))
Reagovat
Jan
Jinak vykrádání životů podle tvé definice tady dělají všichni, co tu píší, hodnotí výkony svých oblíbenců, jsou zklamaní když se jim nedaří nebo nadšení když vyhrají. A vlastně všichni sportovní fandové v jakémkoliv sportu. Já fandím českým sportovcům a vítězství či prohra jiných včetně Federera, Djokoviče, Nadala, Sereny, Šarapové a jiných je mi celkem jedno. Zatímco mnozí to tady prožívají velmi silně i u těchto sportovců.
Reagovat
VlS
Já hodnotím Petřiny letošní výsledky jako úspěšné. Je v race pátá jestli jsi si nevšiml a hodnotit takovou pozici jako neúspěch je přinejmenším neobjektivní a s prominutím hloupé. Jistě by Petra byla nadšená, kdyby to bylo lepší a kdyby byla jedničkou, byl bych taky nadšený, ale to, že to tak není nedává žádný důvod k přehlížení skutečnosti, že je na tom Petra sakra dobře. Služebně i věkově je z celé špičky nejmladší a vlastně teprve v minulém roce se definitivně dostala z pozic mezi třicítkou a padesátkou mahoru. Stejně jako ty by si jistě i ona přála, já bych si přál, Kotyza by si přál, pan Kvita by si přál a jejich pes taky, ale přání a cíl, či měření úspěšnosti či neúspěšnosti v dosažení cíle jsou odlišné kategorie. Přál bych si vyhrát sto milionů Euro, ale nebudu se považovat za neúspěšného, protože jsem nevyhrál nic. Vydělal jsem dost na to, aby se mi žilo jakž takž podle mých představ. Vykrádáním životů myslím přesně tohle - ty si nastavíš pro někoho jiného cíle a žiješ tím, jestli je splní nebo nesplní. On má nějaké svoje a na tvoje kašle, protože o nich ani neví. Ale ty to tady komentuješ, jak neplní cíle (tvoje cíle, ne jeho). Lepíš se duševně na její život a rozhořčeně komentuješ, že nejde tak, jak ty by sis přál. Můžeš mě vysvětlit proč?
Reagovat
Jan
Byl jsem zklamaný, že prohrála, ale určitě i mnozí jiní. Proč ? Asi nejsem tak vyspělý, aby mě to nechávalo klidným. Jinak si ale řeknu, že to není můj život a vic se na to nevážu. Co se týče postavení Petry, jistě je 5. místo úspěch, ale ty její letošní zápasy byly děs a hrůza. Uznáš sám, že se na GS trápila i se slabými soupeřkami a jak narazila na silnější, tak prohrála. Nejde jen o žebříčkové postavení, ale o způsob, jakým v dané pozici vede zápasy, s jakou jistotou či nejistotou hraje a že prohrává tak šíleným způsobem resp. se v zápasu trápí a dělá spoustu chyb i když vyhraje. Podle jejího postavení se měla pohybovat v semifinále GS, povedlo se jí to na AO, na FO jen díky snadným soupeřkám, jinak by vypadla dřív, Wimbledon, olympiáda a US Open tak nedopadly a i zde měla snadné soupeřky, než narazila na silnou a vypadla. Prostě to hodnotím jako neúspěch podle jejího žebříčkového postavení. Kdyby vypadla v semifinále, tak řeknu, no je to smůla, ale odpovídá to předpokladům hráčky na její úrovni. A nepíšu to, že bych se na ni vázal, ale protože ji takto hodnotím a taky jí fandím, když reprezentuje ČR.
Reagovat
Jan
Ještě Petra prohraje finále FED Cupu, pohoří na turnaji mistryň a její letošní "úspěšná sezóna" bude u konce. I takovýto scénář je docela možný, vzhledem k jejím výkyvům.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu nevěř. Btw. ještě nedávno jste jí tu prorokovali, že se na TM ani nedostane.

Výkyvy nemá o nic větší než ostatní hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
jak prorokovali, že se nedostane ne TM? Spíš bylo tady i jinde, že neobhájí Wimbledon a vypadne z první desítky, ve které nemá co dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
No prorokování nekvalifikace na TM, to tu byla ještě ta optimističtější varianta, zvláště u některých..
Reagovat
Jan
Kdyby neměla tu úspěšnou sérii před US Open, kterou jí tu neprorokoval nikdo, tak klidně mohla vypadnout z TOP 8 a na TM nehrát.
Reagovat
Jan
Vem si, kolik hráček z TOP 10 letos porazila ? A zvláště v druhé půlce roku ? Jestli to počítám dobře, tak Wozniackou, Erraniovou a pokud tam lze počítat, Bartholiovou. Všechny TOP 10 uzavírají.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byly v pr*eli ryby, nepotřebujeme rybníky.

Sám vidíš, porazila jich dost. Že neporazila Viku nebo Aguš je dané tím, že se s nima ještě nepotkala, s Mášou to vždycky bylo těsné a Serena je vždycky těžko k poražení.
Reagovat
Jan
Ještě porazila Li Na, která je taky 8.
Reagovat
Jan
A nepotkala se s nimi proto, že se do závěrečných kol neprobojovala. Tak jaká argumentace.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak neprobojovala? Co to meleš?
Reagovat
Jan
S Mášou to mohlo být nanejvýš těsné na AO, kdy nevyužila brejkboly, jak s ní prohrála va Stuttgartu, to jsem neviděl, na FO to byla pro Mášu docela jasná záležitost. Jediná Serena snese měřítko "čestné" porážky.
Reagovat
smazaný uživatel
No vida - neviděls, ale hlavně že víš, jak to probíhalo..
Reagovat
Jan
Aby potkala Agu nebo Viku, musela by se dostat do semifinále nebo finále a to se v daný moment nedostala (Wimbledon - semifinále, finále, AO - finále, US open, už je venku.)
Reagovat
Jan
No vida - neviděls - to je jeden zápas, taky jsem to poznamenal.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby potkala Viku nebo Aguš, musela by je mít hlavně ve své části pavouka, což letos neměla snad ani jednou.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra dvě semifinále grandslamu plus jedno čtvrtfinále se Serenou a ona by se tam musela dostat? Jane, pokračuj dál, jsi opravdu zábavný. Že třeba Aga vypadla v Austrálii i Paříži dřív než Petra, to ti asi nějak uniklo. Aby se Petra nedostala na do Istanbulu a vypadla z první osmičky, právě tyhle Erraniové, Wozniacké nebo Li by se musely dostat před ni. Nejblíže 9. místu byla Petra za celý rok na zhruba 1800-1900 bodů, což je jeden vyhraný grandslam.
Reagovat
Jan
Neuniklo, proto jsem o tom nepsal. Psal jsem o tom, že aby potkala Agu, Viku ve Wimbledonu resp. AO, musela se tam dostat do semifinále, finále, což se nedostala.
Reagovat
Jan
Do její části pavouka by se Aga resp. Vika dostaly v semifinále, finále Wimbledonu resp. AO. Jediná Serena ji omlouvá, protože s ní se nemohla ve Wimbledonu rovnat žádná hráčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže prohrát v semifinále Austrálie s Mášenou 4:6 ve třetím poté, co porazí Kirilenkovou, Ivanovičovou a Erraniovou je vlastně výsledek jen tak o ničem. Kdo teda je ta první silnější soupeřka, když ani jedna z těhle tří?
Reagovat
Fandina
Obecně platí, že nasazené hráčky do čísla čtyři se mohou potkat až v semifinále, pokud se tam dostanou a zase záleží na pavouku, losu, které to jsou. Pokud by Petra, když byla v semifinále na AO a RG neměla v pavouku Márii a Serenu, ale Agu Viku a neporazila je, dalo by se jí to vyčítat. Takto je to bezpředmětné.
Reagovat
Jan
Na AO jí to ještě šlo, měla ještě formu z konce roku. Na ostatních GS ale prohrála s první težší hráčkou, předtím porážela papírově slabší soupeřky, které byly o hodně míst pod ní. Že to na FO byla Máša, ve Wimbledonu Serena, které ji zastavily, na věci nic nemění. Je pravda, že ve Wimbledonu si poradila se Schiavone, která ale rozhodně z letošní TOP 10 není. Na olympiádě to byla Kirilenková, kdo ji zastavila a teď Bartholiová.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, takže se prostě počítá jen to, co se ti hodí. Že se před AO v Sydney trápila s Dulgheru a prohrála s Li Na byl vlastně taky odraz formy z Istanbulu
Reagovat
smazaný uživatel
Stejnou Bartoliovou nedávno v Montrealu roznesla na kopytech. Stejně jako si dokázala poradit s Caro a Li. V NH zas bez problémů přejela Erraniovou, ve finále s Makiri dokonce otáčela z 2:5 na 7:5. Takže si tu svoji demagogii laskavě strč víš kam..
Reagovat
Jan
Jaká demagogie ? Konstatuji, že ve Wimbledonu, French Open i US Open vyhrála jen zápasy se slabšími hráčkami, jak narazila na silnější, prohrála. Nebo to chceš vyvracet ? To jsou fakta.
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoli už sem téměř nepíšu, fandím Petře pořád a téměř všechny její zápasy na americké šňůře jsem viděl, místy výborná hra, místy vydřené. Např. úžasný bojovný výkon proti Moně na startu Cinci. Kdyby před odjezdem do Ameriky někdo řekl, že Petra vyhraje dva turnaje, všichni by ho měli asi za blázna, a stalo se. Takže prolomení nezdarů v americe se podařilo, US Open se mohlo podařit lépe. Ale každý soudný člověk, který viděl včerejší zápas a Marion v tranzu, kdy jí tam spadlo úplně všechno, tohle prostě musí uznat... Škoda, že tohle už Marion asi nezopakuje.
Takže Petro, konečně letos nějaké vyhrané turnaje, zvlášť ten Montreal má hodnotu, gratulace a držím palce dál, Fed Cup, a hlavně Masters ten "pátý GS" když to letos nevyšlo na žádném z těch 4. A hlavně dál makat a snažit se zlepšovat, samozřejmě je co, máš na to !

PS: Když čtu tady ty některé příspěvky (např.Labi) a uvědomím si, že tohle zde je také určitý vzorek obyvatel této země, není vůbec žádné překvapení, ba je to zcela logické, že jsme tady na tom tak, jak na tom jsme.
Reagovat
smazaný uživatel
Lajnoooo!!!!:)

Chybis nam tu:) a lepe by to nikdo ani nenapsal...Takze zadam vic tvych pohodovych prispevku:)

Jooo, mne, kdyby nekdo rekl pred americkou snurou, ze Petra vyhraje dva turnaje na betonu a bude ve 4.kole na US, tak bych myslel, ze ji kazdy den mejake specialni hriby :D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím,čtu si váš komentář až teď večer a naprostý souhlas. Zvláště jste pravdivě popsal situaci v P.S. Bohužel,je to tak.Ale co s tím?
Reagovat
smazaný uživatel
Díky chlapi.
Já když to tady čtu, tak nějak ztrácím sílu a chuť neustále oponovat některým přispěvatelům, kteří si zde léčí své mindráky. Je to klasika, když Petra vyhrává, tak je ticho po pěšině a když prohraje, tak se tady strhne taková mela ubohosti.
Tak jsem tak pořád na vážkách, nemám moc času a nechce se mi tímhle zbytečně marnit. Na druhou stranu je tady mnoho těch, s kterými jsem vždycky moc rád diskutoval a jejichž někdy i kritických názorů jsem si vážil. Ty Vlku, VIS, sojka, Fandina, Ema, petrulinka, Monty (i když se málokdy shodnem :) , gigin, tito, freetepek, kaklapak, quesh, pes, Oskar, adam9, dadaft, Heather, maart, rib , ježíši Vás ale je.... A omlouvám se všem dalším, na které jsem v tom rychlém výčtu zapoměl a s kterými mi tu bylo fajn. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi tu chybí rozumný pohled na věc, bez zbytečné hysterie, napsal jsi to hezky a naprosto se ztotožnuju s tím PS.
Ale je tu pár rozumných lidí, s kterými se dá o všem normálně pokecat, aniž bys měl pocit, že tě někdo zkouší, provokuje, baví se tím..je mi i vcelku jedno, kdo komu fandí, nerozlišuju to, jen hloupé a omezené lidi.
Je to klasika, jak Petra prohraje, vyrojí se tu spousta nicků, kteří sem normálně nepřispívají a jen se snaží provokovat.
Nereagovat..nic jiného neplatí.
Ten, na koho má smysl reagovat, něco ti to dá a můžeš i slušně polemizovat, těch je tu naštěstí víc.
Taky jsem sem měla problém dřív přispívat, ale vykrystalizovala se tu skupina lidí, který jsou fajn :-) Takže nenech se tím otrávit prosím a piš dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak se touláš, naháníš kočky, vid? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec..O:-), stejně se mi vždycky schovají na stromě :-).
Reagovat
freeteepek
Mě se vyjádření Petry líbí."...soupeřkám se omlouvám..."To je vtipný.Je třeba tu prohru brát s nadhledem.Je ale potřeba, aby se Petra z té prohry poučila.Minule Petra říkala, že ji mají soupeřky přečtenou a že to má s nimi těžší, než vloni. Problém vidím v tom, že když Petře dost dobře nefunguje některý z pilířů její hry, zejména servis, začne být bezradná.Kdyby Petře včera servis líp fungoval, nedostala by Marion tak velkou psychickou výhodu a nehrála by tak dobře. Proto je potřeba mít plán B, který bohužel Petra nemá. I když byla Marion v laufu, prohrát třetí se s touhle hráčkou s nulou, je pro Petru teď, po úspěšné americké tůře, velká ostuda. Právě tohle je nebezpečný signál pro soupeřky, že se nemají nikdy vzdávat, že je Petra stále psychicky labilní.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby neměla plán "B," tak nevyhrála ani v Montrealu ani v New Havenu. Ona ho oproti loňsku má, ale třeba včera konkrétně ani neměla moc šancí ho použít, Hopsandě to tam zkrátka padalo. Koneckonců známe to i z druhé strany - když to Petře padá, může mít soupeřka i plán "C" a stejně jí bude pendrek platný.

Co se týče psychické lability - Petra je jednou z hráček s nejlepší psychikou na okruhu, což pravidelně dokazuje. Ostatně ani Petra sama se nikdy nevzdává, což je taky nebezpečný signál pro soupeřky. ;-)
Reagovat
Fandina
Souhlasím s příspěvkem quese.
Marion v druhém setu přitlačila a ve třetím si už jen jela pro vítězství. Po předešlých prohrách od Petry se prostě na ní hodně připravila a šla stejnou zbraní jako Peťa útočila a vyšlo to.
Reagovat
freeteepek
Kde jsi viděl ten plán B?
Včera jí vůbec nešla levácká zatáčka. Dala ji snad jednou a hned z toho byl perfektní vítězný míč.
Když to Petře jde, tak varijuje hru. Zkouší kraťasy atd. Jenomže včera byla v křeči a furt do toho jen tupě mlátila. Na servisu hrála pořád to samý. Mluvím o třetím setu.
Já jsem taky optimista, ale po včerejšku hodně zklamanej:-)
Po prvním setu byla Marion dost na dně. Její přístup se změnil až po tom, co Petra prohrála hned svůj první servis ve druhém setu. Pak si prohrála další a Marion se do toho obula. Petře z nějakého důvodu nefungoval dobře servis. Nedokázala se trefit do prvního podání, tak musela ubrat na razanci. Tu leváckou zatáčku nakonec úplně vzdala:-( A pak jsou tam ty chyby na síti. Ještě než ten míček trefila, Marion šla na správnou stranu a pak tam byla připravená na to, že Petru prohodí. Stačilo, aby se Petra před úderem podívala, kde Marion stojí. Je jasný, že ve třetím setu už bylo prakticky nemožný naspeedovanou Marion zastavit, ale Petra se svýma servirovacíma schopnostma coby pátá hráčka světa by si neměla prohrávat 2 a více servisů za sebou!
Když říká v rozhovorech, že na servisu pracují, tak by jí měl servis za každých okolností podržet. Není možný, aby ji tam padlo 3x první podání a Marion ho 3x perfektně odreturnovala. Petra je o hlavu větší a je to servismanka, která má za normálních okolností nechytatelnej servis...:-(
Reagovat
smazaný uživatel
V Montrealu i NH ho používala, a to hlavně když se jí nedařilo, umí variovat. Včera jí celej zápas nešel servis a Hopsanda to moc dobře věděla, že by byla po prvním setu na dně, to ani náhodou. A když jí vlastní servis fungovat začal, bylo zle. Petra možná plán "B" včera nepředvedla, jenže ani neměla příležitost, Hopsanda ji k tomu zkrátka nepustila.
Reagovat
Fandina
Zase souhlasím s quesem. Nepochybuji, že má Petra plány b,c,d nebo jinak řečeno zkouší jiné varianty, když zápas se nevyvíjí pro ní. Už to mnohokrát předveedla, že otočila a proto je také její hra různorodák, každý zápas jiný, což někdo nekvituje ale evidentně to napadne, když pokaždé hraje jinak, jednou první servis, příště druhý, pak výhra i když hodně chyb atd. Také záleží na protihráčce. Petra šla do zápasu s Marion s tím, že předtím jí několikrát za sebou porazila. Zápas byl víc o Marion. Ta potřebovala změnit plán na b,c,d aby Petru porazila. Jak Petra sama řekla v rozhovoru od druhého setu začala Marion sama útočit a přebírala iniciativu a Petra prostě v posledním setu nestačila zvolit jakýkoli plán b,c,d a další, protože Marion dobře podávala a hned returnovala.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/byl-to-bezradny-pocit-rekla-po-prohre-s-bartoliovou-na-us-open-kvitova--1105362

Doporučuju si poslechnout a potom suďte. Je tam i audio. Radiožurnál a Sport (deník) jsou jedinými českými médii, které mají přímo v NY svého člověka. Takže to jsou jediné dva stoprocentní zdroje toho, co Petra skutečně řekla. Vše ostatní je z druhé ruky - převzaté a dělá se to tady v ČR od PC nad ránem. Bohužel v tomto případě je i ČTK jen tím, kdo pouze přebírá. A kdo od ČTK přebírá zprávy? I Tenisportal. Takže to už není ani second hand, ale third hand :-)) Tím jsem nechtěl hodit na ČTK nebo tento web špínu. Jen jsem chtěl přiblížit mechanismus zpravodajství v případě US Open. A asi víte, jaký efekt přináší dětská hra tichá pošta, že? :-))
Reagovat
Fandina
Vyjádření o omlouvě soupeřkám jsem v rozhovoru nenašla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně na to jsem chtěl poukázat. Jeden ze dvou skutečných autorů rozhovoru s Petrou zjevně usoudil, že to není stěžejní věta, ale jen dokreslení něčeho... jako příměr. Proto to do svého článku resp. rozhlasového příspěvku vůbec nedal. Druhý autor článku tu větu použil.
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/129327/odchod-s-kanarem-v-konci-jsem-byla-bezradna-uznala-kvitova.html
Ale kde? Opět na konci, protože skutečně šlo o větu bez většího významu. ČTK anebo Tenisportal, nevím kdo, to bych musel zjistit, tu větu dali do nadpisu. Tím sice "zaujali", ale z Petry udělali pomalu člověka nesvéprávného zhodnotit svůj výkon... Proto jsem poukázal na ten jeden originál, teď tu máš odkaz i na ten druhý :-)
Reagovat
Fandina
Tak pořád podobné téma, o kterém jsme se tu bavili nedávno ohledně Berdi. Kladení a zveřejňování otázek podle různých novinářů, médií a účelu, co sledují. Obecně novináři ovlivňující pohled těch, kteří nemohou být na místě. Cokoli napíší, zveřejní, vzít se zpět nedá, i kdyby bylo sto oprav, čtenář to zůstane stylem něco na tom bylo, jinak by se o tom nepsalo, nemluvilo. V audiu jsem to vyjádření Petry také neslyšela, tak nevím, kde to novinář z Blesku vzal. Článek má nejdůležitější sdělení v nadpisu úvodu, podvědomě totiž čtenář vnímá i navozený obsah. Další důležité v článku je i závěrečné sdělení, to zase zůstává v paměti čtenáře naposled.
Co se týká tady Tenisportálu, tento nadpis o omluvě soupeřkám neuvedlo ani jedno z médií a je otázkou proč vůbec citoval Blesk a ne Radiožurnál, obvzlášť když je rozhovor dohledatelný audio. Neprofesionalita nebo úmysl senzacechtivých nadpisů?
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisportal.cz přejal podklady pro tento článek od ČTK, která je jeho servisní organizací pro zpravodajství. Nadpis je důkazem touhy po senzaci, což se už může snoubit s neprofesionalitou. Takové nadpisy bych pochopil u Blesku, Sportu a jim podobných, kde je do toho cíleně tlačí vedení. Ale ne tady, kde chodí stejně jenom ti, kteří jsou srdcaři a tenisem žijí, velmi často i hrají a z postaty této vášně se pomalu připravují i o zdraví, protože na tenis koukají pravidelně dobrovolně v době, kdy je normální spát :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
A vy jste ten zápas viděli? Pochybuju, protože jinak byste to možná chápali...Já jsem teda chytil až poslední 2 gamy ale to co jsem tam viděl mi celkem stačilo...Bartoliová to pálila ze všech míčů...s tím se vážně moc dělat nedalo, dost mi to připomínalo když Kvitová prohrávala se Šarapovovou...Kvitová mohla jen vracet a to jí moc nejde, když jsem to viděl, tak mi bylo jasné, že Petra už na zvrat nemá šanci...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi přesně takhle mohla Bartoli porazit Azarenku. Azarenka byla unavená, pravděpodobně míň jak Petra. Není to ostuda.
Reagovat
MirecSVK
tu nikto neriesi to,ze prehrala ... tu sme takmer vsetci reagovali nato,co povedala ...
Reagovat
Fandina
Je otázkou, co řekla a proč někdo napsal takový název článku, jaký napsal. Viz vlákna níže i výše.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra prohrála s Bartoliovou? No a co?? Vždyť právě hopsanda jako první letos porazila Azarenku! takže to neúspěch není, Péťa si připíše 280 bodů a možná bude čtvrtá(na což bych teda nevsázel) a pravděpodobně pátá pokud Kerber nezíská titul, což taky nepředpokládám. A teď má před sebou Peking, tam si možná taky bodově pomůže, pokud uhraje nějaký dobrý výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle asi ani nemá cenu komentovat. Trapnější vyjádření po prohře (debaklu) jsem v životě neslyšel.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozstřílela mě. Byl to bezradný pocit.
Reagovat
MirecSVK
tak to je vyjadrenie dost zvlastne. Dostane po prvom sete vyprask a ona sa omlouva svojim inym superkam, ked dostanu od nej vyprask :) To som snad este nikde nevidel a nepocul :)
Reagovat
Jan
Petra má co zlepšovat. Opět ji neprověří TOP hráčky, stačila na to hráčka o třídu níž, i když asi hrála famózně, zápas jsem neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Vladimír Mečiar
Český fanda

Ach Petruška vyhrává,
fandím jak šílený,
vlastně jen díky mě,
porazí tři ženy.
Však jak chytne kanára,
vůbec to nebolí,
Kvitové nadávám
a fandím Bartoli.

pzn.: překlad V.Klaus(tenisový a nejen, virtuoz)
Reagovat
Fandina
Ne všichni fandové jsou takoví
aby po prohře s Bartoli
začali Petře lát
a říkat, že neumí hrát

není všem dnům konec
Petra je velký borec
a fand jí zas popřeje výhru až bude hrát
a bude rád

Peťo ... pojď pojď pojď
Reagovat
Labi
....začíná mít "úspěchy" i mimo kurt...po přečtení tohohle článku nemám jediný důvod ji fandit. Po výprasku v druhé a třetím setu se nějak omlouvat soupeřkám že je někdy takhle ničí, říkat že tak holky musej na ní takhle hrát (přitom to stačí jen trpělivě vrcet než to skončí v autu nebo v síti) a říkat že ještě dobrou formu ještě prodá (přitom žádná nebyla, jen hrála proti soupeřkám které kdyby neporazila tak už opravdu nevím)....po téhle ostudě bych čekal trochu seekritiky,poučení se ze svých chyb a odhodlání na sobě pracovat ....ale toho se od "sebevdomé" Petry nedočkáme
Reagovat
mac.hall
V zásadě musím souhlasit , až na to fandění. Petře budu přát i nadále ale měla by se kromě své hry také trochu zamyslet nad tím co říká po zápasech. Ta její omluva soupeřkám po debaklu s Marion byla opravdu vrcholem trapnosti.
Reagovat
Fandina
Otázka je co vůbec Petra po zápase řekla a proč je například tento článek na Tenisportálu uveden jedním vyjádřením, když pak obsahuje mnoho dalších informací o proběhlém zápase.

Mám dotaz na administrátora v tomto smyslu. Děkuji za odpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
Správně, fanděte ji jen za předpokladu, že vyhrává a vyjadřuje se podle vašich představ. Jen si dupněte! Vy víte jak na to, s hraním osmifinále na grand slamech máte jistě své zkušenosti a - soudě podle vašeho příspěvku - jste mistr vyjadřování na veřejnosti. Holka je to líná a nepoučitelná. Proto je pátá na světě, jen o dvě místa lepší než vloni touto dobou.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím a vřele souhlasím!!!To jsem ráda,že se tu občas objeví někdo normální. Ani jsem moc nechodím,mám obavu,co si zase přečtu od našich "expertů" na tenis. Mrzí mě,že Petra nepostoupila,ale dál Petře a všem našim fandím.Občas to nedopadne,jak bychom si přáli,ale to přece není důvod k různým povrchním kritikám,neřku-li ke sprostým slovům.Jsem ráda,že mohu občas tenis sledovat a že máme tak dobré tenistky a tenisty,o kolika sportech se to dá říci,že?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist