Kvitová: Každý zápas bude jako finále

24. 10. 2011, 16:25
Aktuality 21
Česká zástupkyně na Turnaji mistryň Petra Kvitová si rychle zvykla na povrch v hale Sinan Erdem v Istanbulu, v níž v úterý vstoupí do svého posledního podniku WTA v této sezoně. V základní skupině chce wimbledonská vítězka podle svých slov brát každý zápas jako finále.
Profily hráčů
Petra Kvitová

V hale pro patnáct tisíc diváků je položen povrch Rebound Ace. Na stejném vyhrála Kvitová před čtrnácti dny halový turnaj v Linci, i proto si rychle na něj zvykla. "Je to spravedlivý, nebude to jenom o servisu," řekla tenistka serveru iDnes.

Kvitová přesto doufala, že se povrch bude postupem času ohrávat a tím pádem i zrychlovat. "Třeba čopy se najednou zastavují, ale není to nijak strašně pomalé. Doufám, že na tom budou holky hodně hrát, aby to bylo lepší a postupně se to zrychlovalo jako v Linci," řekla jednadvacetiletá Kvitová pro Radiožurnál.

Premiéru mezi elitní osmičkou bere jako výzvu, i když konkrétní cíl si nestanovila. Každý zápas už ve skupině bude brát jako by hrála o titul. "Budu se muset vlastně hned třikrát připravit jako na finále. Těžký, ale těším se," uvedla. Pokud se jí to podaří, mohla by být úspěšná - letos vyhrála ve finále pět zápasů ze šesti.

První soupeřka: Zvonarevová
Program v Červené skupině začne Kvitová v úterý od 16:00 proti Věře Zvonarevové. S Ruskou se česká tenistka naposledy utkala letos v Tokiu a semifinále prohrála, i když v prvním setu už vedla 5-1. Sadu ještě ztratila v tie-breaku, ve druhém dějství pak česká tenistka neuhrála ani game a odjížděla domů s nepopulárním "kanárem".

"Ten první set jsem měla... V hale to bude jiný," řekla jednadvacetiletá Kvitová serveru iDnes. "Mám Věře co vracet," uvedla ještě před cestou do Turecka.

Kvitová v Istanbulu dále narazí na světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska a Polku Agnieszku Radwaňskou. "Tady už si nevyberete, je to vachrlatý. Vždycky tam bude někdo, kdo vám úplně nesedí. Prostě se musím poprat s každou," řekla rodačka z Bílovce, která se stejně jako v Linci objeví v růžovém tenisovém modelu. "Přináší štěstí," usmála se při vzpomínce na triumf v rakouské hale.

Třeba se jí bude dařit i v Istanbulu. Její trenér David Kotyza na dotaz WTA, kdy by chtěl, aby Kvitová hrála, odvětil, že v neděli. Tehdy je totiž na programu finále. "To je fajn, že už se jich ptal a zarezervoval to. Já teď můžu být úplně v pohodě,“ smála se Kvitová.

Úterní program (začátek 16:00 SEČ):
Kvitová (3-ČR) - Zvonarevová (6-ČR)
Wozniacká (1-Dán.) - A. Radwaňská (8-Pol.)
Šarapovová (2-Rus.) - Stosurová (7-Austr.)

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
VlS
Tak super super. Od stavu 2:2 v 1. do 4:2 v druhým setu super hra, začátek trochu rozpačitě, konec trochu nervy, ale je to tam.
Pokud to někdo neviděl,, tak 6:2;6:4, 24 WIN, 3 esa, 24 UE, 17/24 net.
Na winners Věrku přejela jak dráha.
Reagovat
VlS
Tak a teď budu fandit Agniešce, jak ji moc nemusím.
Reagovat
Vojtaakk
Bude to i vyrovnaný souboj blondýny x černovlásky...
V každé skupině vždy po dvou...
Reagovat
a.magerova
http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-moda-a-krasa-komentare-frantisky-cizkove/161663/komentar-frantisky-tenistky-se-v-turecku-znemoznily.html

Já bych to tak černě neviděla jako TA Františka.
Reagovat
vendulkabendulka
Videlas nekdy Frantisku? Vzdyt je to krava pul roku nemyta. Jeji nazory presne odpovidaji urovni Blesku a ctenaru techto skvaru.
Reagovat
Vojtaakk
Tak třeba Li Na to podle mě fakt sekne. Františka bude asi opravdu žena na svém místě...
Reagovat
skott
Staci mi videt ¨blesk pro zeny¨ a ani to otevirat nebudu, ale pravda je ta, ze tenistky se az na vyjimky oblikat neumeji resp. nedoakzi odhadnout, co si vhledem ke sve sportovni postave mohou dovolit/bude jim sluset.
Reagovat
VlS
Souhlasím se Skottem, bednoidní ramena a šaty na ramínka - to ve sportovní soupravě vypadají holky líp. Hlavně u Sam to bije do očí - jak stěhovák na maškarním.
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/111735/mistryne-v-rukou-vizazistu-jak-se-z-kvitove-a-spol-staly-kralovny.html
Reagovat
smazaný uživatel
zítra v 16.00 se začne, jinak, moc hezky se soupeřky o Petře bavily
Reagovat
VlS
Kde se bavily?
Reagovat
smazaný uživatel
Je přece jasné, že se o sobě budou bavit jen poitivně.
Reagovat
rib
no tedy já nevím, ale vzhledem k tomu, že Istanbul je na východ od nás, tak bych tipovala, že je tam o hodinu víc. Pokud začíná Petra v 17:00, bylo by to 18:00 našeho...
Reagovat
majkl005
nn...je to opravdu v 16-00
Reagovat
rib
díky, já fakt neumím počítat :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
nevidím to moc optimisticky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsi nám všem udělal Lopato radost :-)
Reagovat
Tomasito
:-)
Reagovat
vendulkabendulka
Statni prognosticky ustav prej vypsal soutez na oficialni logo. Zatim vitezi navrh s hnedyma trenkama a lopatovym portretem v popredi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mas fakt k tej lopate blízko, zrejme si nou dostal po gebuli
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych opravdu už navrhl totální ignoraci lopaty protože to se fakt nedá:((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist