Kvitová kvůli pravidlům nemůže obhajovat titul v Linci, hrát tam bude Azarenková

7. 10. 2012, 22:33
Aktuality 105
Světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska se rozhodla hrát na turnaji v Linci a připravila tím o šanci obhajovat titul Petru Kvitovou. Pořadatelé totiž kvůli pravidlům WTA nemohou pozvat dvě tenistky z elitní desítky světového žebříčku, protože by museli zdvojnásobit dotaci.
Petra Kvitová

Viktoria Azarenková přiletí do Rakouska jako čerstvá vítězka elitního turnaje v Pekingu, kde dnes vybojovala pátý titul v sezoně. Na rozdíl od Kvitové bude mít v příštím týdnu zápasovou přípravu před Turnajem mistryň, který se uskuteční v Istanbulu od 23. října. Kvitová tam bude obhajovat titul, sezonu pak završí na začátku listopadu finálovou bitvou o Fed Cup v Praze proti srbským tenistkám. 

Dvaadvacetiletá Kvitová přitom měla o start na turnaji v Linci zájem. Soutěž se totiž koná v podobném prostředí i na podobném povrchu tomu, na kterém se koná Turnaj mistryň. Před rokem vyhrála jak v Rakousku, tak v Turecku.

„Bohužel... Chtěla jsem tam hrát a vzít tam rodiče, ale jsou tam jasně daná pravidla. My obě jsme hráčky top ten, což by znamenalo navýšení peněz, a to organizátoři turnaje nechtějí," řekla Kvitová Radiožurnálu.

Na turnaji v Linci budou český tenis reprezentovat čtvrtá nasazená Lucie Šafářová, její jmenovkyně Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

105
Přidat komentář
Chrenda
Kolik bičů jste z toho hovna upletli je opravdu unikátní...vy mudrlanti!
Reagovat
smazaný uživatel
K obsazení turnaje WTA Osaka 2011, diskuse úplně dole:

Tohle "nesmyslný pravidlo" neplatí od letoška, jen vám něco uniklo.
Kdy už konečně pochopíte, že označení hráčka Top 10 (Top 10 Player) platí celý kalendářní rok na základě postavení na žebříku na konci předchozí sezony? Žádné aktuální posuny během roku na toto nemají vliv.
Pro rok 2011 byla Stosur hráčka Top 10 (sezonu končila jako #6), ovšem Bartoli nebyla, protože rok 2010 končila až na 16. místě !!!
Reagovat
pepin
Ahoj, jsem v práci a tak až ted jsem se sem dostal a pročítám co se zde odehrálo nebo odehrává. podstatě ve velké míře s Tebou souhlasím i co se třeba týče tvé diskuze s Korkem. Dokáže nebo se to aspon projevuje být hodně nepříjemný. Co se týče Petry a Viky a Lince, myslím si, že Vika po zkušenostech loni jak tam Petra vyhrála a pak vyhrála TM usoudila, že by to mohlo být to pravé ořechové co se týče povrchu, jejich podobnosti a prostě si to blokla.Zda tam Petra chtěla nebo ne se pochopitelně nedovíme, pokud ano je to vina její společně s někým kdo to pro ni zajištuje a pokud tam nechtěla a změnila to na poslední chvíli tak má prostě peška. Že je potřeba ke špičkovým výkonům at již ve sportu, v podnikání, v politice špičkový tým lidí, to si nemusíme říkat. Zda jej Petra má to nevíme ani já, ani Ty, ani Korek atd. jsou to jen dohady. I když mám pochopitelně také svůj názor a ten je, že tak dalece Petra obklopena špičkovými lidmi až není. A byla by to asi dlouhá debata ve všech směrech počínaje stravováním přes kondici, média, večkerou komunikaci atd. Je tolik věcí o kterých mi normální lidé, nebo třeba fanoušci nemáme ani potuchy ba ani zdání. Podívej me na špičkové úspěšné podnikatele, ty mají lidi s prominutím i na to jak mají ležet a spát. A tak bychom mohli pokračovat. Ale u zrodu tohoto musí být Petra sama, ona musí vědět co potřebuje a v jakém směru.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, zdravím tě do práce.
S korkem jsme si to už vysvětlili - snad.
V tom ostatním s tebou v podstatě souhlasím. Máš pravdu, že do toho nikdo pořádně nevidíme a jen se můžeme dohadovat. Proto jsem svůj příspěvek také napsal jakou mou domněnku a ne nějakou absolutní pravdu. A máš pravdu, že by to bylo na dlouhou debatu, protože těch věcí, co musí klapnout a na kterých záleží, je hrozně moc.
Také si právě myslím, že Vice přišla příprava na turnaji v Linci lepší, tak že se rozhodla jet tam. Petra tam asi taky chtěla, ale tam je právě ten problém, že když se přihlásily obě, má Vika, jako výše postavená hráčka, přednost. S tím Petra ani její tým nemohli nic udělat. Proto jsem si myslel, že mohla vzít třeba ten Lucemburk, aby hrála alespoň někde - ale možná jí ostré zápasy nebudou chybět a trénuje třeba v Linci alespoň na stejném povrchu.
A také souhlasím s tím, že u zrodu musí být právě Petra. Nedávno jsem tady s jedním diskutérem probíral jiného hráče, který je stále zraněný, ale nemá ve svém týmu fyzioterapeuta. Také jsme psali, že to musí vzniknout v jeho hlavě, aby udělal změnu.
Reagovat
pepin
Víš on je také každý jiný. Někomu to prostě nevadí, že nemá kondičního trenéra, nemá fyzioterapeuta, spoustu věcí si dělá sám a někdo si v podstatě bez zajištění nedojde ani na záchod. Petra v té situaci než vyhrála Wimbl. v podstatě až tak nebyla, nebo v té, která s tenisem až tak moc nesouvisí, ale s tím jak stoupala, tak si myslím ji to trochu přerůstalo přes hlavu. Já si třeba myslím a její zdravotní problémy to podporují, že kondiční trenér a klidně vlastní fyz. ji v současné době chybí. Prostě člověk, který ji bude mít jak se říká v ruce a který bude mít o jejím těle absolutní přehled právě proto, aby se vyvarovala všech těch zbytečných problémů, myslím zdravotních. A tak to jde jedno s druhým v ruce společně. Sám podle sebe vím, že když jsem sportoval a to prosím ne až na absolutní šičce, jak jsem byl rád za vlastního doktora, za našeho domácího maséra, který nejen pomohl tělu, ale i duši, člověk se mu mohl svěřit, podebatovat apod. To k tomu vše patří a k absolutní špičce dvojnásob.
Reagovat
Nancy_z
Já už jsem někdy v létě četla rozhovor s Kotyzou, kde říkal, že Petra do Lince ani do Moskvy nepojede, že doufá, že Petře budou stačit turnaje v Asii. Tedy stačit na zajištění Turnaje mistryň... takže to je spíš tak, že vzhledem k okolnostem by si tam Petra nakonec ráda zahrála, ale její tým to v plánu dopředu neměl...
Reagovat
Nancy_z
?Teoreticky ještě jde, aby se tam nedostala. Takže by bylo dobré, kdyby v Asii ještě něco uhrála. Moskva a Lucemburk jsou bezprostředně před Istanbulem. Za normálních okolností bych nechtěl, aby tam hrála. Ani ona to nechtěla,? naznačuje David Kotyza, že by dal na rozdíl od US Open tentokrát raději přednost odpočinku před velkou akcí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, souhlasím, vystihl jsi to trefně a tak nějak jsem to také myslel.
Víš, navíc si prostě myslím, že Petra je moc hodná holka na to, aby se v tom tvrdém a nekompromisním světě, kde panuje bezohlednost a točí se velké prachy, pohybovala téměř sama nebo s minimem lidí. Tím nechci říct, že je neschopná, jen je prostě potřeba také někdy umět říci ne a mít ostré lokty. A taková si myslím, že Petra není.
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho, co jsi sem dala, to opravdu vypadá, že účast dopředu neplánovali a rozmyslela si to až po neúspěchu v Asii. Což bylo bohužel pozdě. Proto si myslím, že je lepší se pro jistotu přihlásit a pak se může vždycky odhlásit.
Ale z těch řečí o rodičích a i v průběhu cca. posledního měsíce, jsem získal pocit, že hrát Petra chtěla. A to ještě nemohla vědět, že se jí v Tokiu a Pekingu nebude dařit....
Reagovat
pepin
Takže uvidíme co se z toho uvaří, jak to Petře půjde na TM, v podstatě by se neměla na nic vymlouvat, nikde nepíše, že by nebyla zdravá, času na trénink má dostatek, na přemýšlení také a tak by měla ve své oblíbené hale podat co nejlepší výkon a uvidíme na co to bude stačit. A pak dále uvidíme, co si z letošního roku odnesla jako ponaučení do roku příštího, zda uskuteční nějaké změny ve svém blízkém okolí a co ji to vlastně všechno přinese. Na druhou stranu když jsem v sobotu večer viděl ve zprávách jak blízko byl Kuba Houška, basketák blízko smrti jen díky blbému dopadu na palubovku, tak to co mi tady řešíme jsou jen bezpředmětné věci.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasný, zdraví je nejdůležitější věcí, o tom žádná.
A k té Petře - ano, měla by být zdravá, říkala v nějakém rozhovoru, že se tam těší, prostředí jí hraje také do karet, tak snad si rozpomene na minulý rok a zadaří se jí. A v tom ostatním souhlas, uvidí se příští rok, jestli třeba dojde k nějakým změnám.
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavne by mela zhubnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Bob to dobře naťukl s tím přílišným mluvením... Přitom největší vinu na nastalé situaci nese stupidní "politika" WTA, kdy byla v podstatě zrušena podzimní evropská halová sezona. Skutečně ne každé hráčce vyhovuje hrát týden před takovým turnajem jako je YEC, kde ji čeká až pět velice náročných zápasů v šesti dnech. Je to přinejmenším risk plýtvat silami v Lucemburku či Moskvě.

Jediný další halový přípravný turnaj je potom Linec. Kdyby z něj alespoň udělali Premier, ale na to asi nemá místní organizátor dost prostředků.

Prostě i když mají hráčky top 10 povolen jen jeden turnaj international za půlrok, tady na ten termín bude ze zřejmých důvodů vždycky nával, zatímco na některých středo- a jihoamerických antukových podnicích se hráčka top 10 ukáže jednou za uherský rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhůře placený turnaj premier má dotaci skoro trojnásobnou oproti Linci. To by musela být silné navýšení. Ale stačilo by i jednorázové zvýšení na cca. $500.000, pak mohou startovat na turnaji international 2 hráčky první desítky.
Každopádně podzimní evropská halová sezóna prakticky neexistuje, stejně jako že ty největší hvězdy do Ameriky na antuku jen tak nedostaneš.
Reagovat
Bob
ale mluvite hodne.
Reagovat
smazaný uživatel
otevřu rulebook a čtu:
At the Player Commitment Deadline, players will be accepted in
the available Top 10 Main Draw slots based on the Top 10 List. A
next-in list will be maintained for Top 10 Players who were not
accepted into the International Tournament due to the International
Prize Money Policy. If a Top 10 Player spot becomes available due
to a withdrawal or an increase in prize money, Top 10 Players on
the next-in list will automatically move into the open Top 10 Player
spot either by direct acceptance or via a Top 20 Wild Card. The
order of the next-in list at the Player Commitment Deadline shall be
based on the Top 10 List. Entries after the Player Commitment
Deadline will be added to the next-in list on a first to enter basis.

Takže jak je to s tím zaváháním Černoška? Co mohla Kvitová dělat, když se přihlásila Azarenková? Nic, čekat.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jí předběhla do Lince Vika, mohla se pokusit zařídit si Lucemburk nebo Moskvu.
A jak to funguje u ostaních elitních hráčů a hráček? Když se zaměřím teda jen na WTA, tak jsem nikdy neslyšel třeba právě od Viky, Máši nebo Sereny, že někde chtěli hrát a nemohly. Já si myslím, že jsou jejich agenti ve spojení s pořadateli turnajů a ošéfují si, aby je někdo nepředeběhl, když tam jejich svěřenci chtějí hrát. Holky se mohly o ty turnaje podělit.
Přihlášky se podávají půl roku předem a Petra si na ten Linec stěžuje až v poslední době. Tak to tam nechtěla hrát a rozmyslela si to až na poslední chvíli a bylo obsazeno, nebo to zjistili před půl rokem a nezajistili nic jiného?
Reagovat
smazaný uživatel
U ostatních hráček to funguje tak, že třeba Vika se zapomněla včas přihlásit do Lucemburku, proto jede do Lince.
Reagovat
smazaný uživatel
Umíš anglicky? Asi ne. Kvitová už někdy před měsícem mluvila o tom, že se do Lince asi nedostane, protože je tam přihlášená Vika. A když se někam přihlásí světová jednička, můžeš jen doufat, že si to na poslední chvíli rozmyslí. I kdyby se Petra přihlásila už loni v říjnu.
A když jsi u té demagogie se šarapkou nebo Serenou - najdi mi, kdy se jedna z těhle dvou přihlásila na takový piditurnaj jako Linc, turnaj s nejmenší dotací spadající pod WTA. Mášena na žádném nebyla 2,5 roku poté, kdy se vracela do špičky po zranění, u Sereny jsem prohledal 5 let a na žádném podobném turnaji za tu dobu nehrála. Ale kdo chce psa bíti...
Reagovat
smazaný uživatel
A jak to víš, že Vika zapomněla? A i kdyby zapomněla, nebyl pro ně problém zajistit náhradní řešení.
A o tom právě píši ve svých příspěvcích - k dobrým tenisovým výkonům je třeba mít naprosto profesionální tým okolo sebe, aby do sebe všechno zapadlo a fungovalo, jak má. Tenista pak nemá "na práci nic jiného", než soustředění na sebe a své výkony. Profesionální sport je prostě tvrdý boj, kde se točí velké prachy a rozhoduje každá maličkost.
A Petřin tým tedy s Lincem zapomněl a pak nenašel náhradu nebo jak?
Reagovat
smazaný uživatel
Anglicky umím. A opravdu nechápu, proč své příspěvky píšeš v tak arogantím stylu.
Když před měsícem Petra prohlásila, že na turnaj nemůže kvůli Vice, je to pozdě. Přečti si celá pravidla pořádně a ne pouze vybrané pasáže. Přečti si o tom, kdy se podávají přihlášky na turnaje.

A nejsem u žádné demagogie. Slovíčkaříš a snažíš se mě nachytat na tom, že další zmíněné hráčky nehrají turnaje International.

Ale já prostě hlavně vyjádřil názor na to, že by podle mého Petra potřebovala kolem sebe pořádný a profesionální tým - to je vše. Nejedná se mi pouze o to, že nehraje v Linci. Psal jsem to jako úvahu celkově.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě k tomu, kdyby se přihlásila světová jednička a Petra - právě o tom jsem psal, měli to tedy hlídat, a když nastala tato situace, mohli jí zařídit něco jiného.
A ne čekat, zda si to snad Viktorka nerozmyslí - prostě můj názor, máš snad problémy s jinými názory, se kterými nesouhlasíš, že reaguješ tak, jak reaguješ?

Hlavně, že jsi mi někdy v době, kdy jsi sem přišel, psal, že si zjišťuješ, zda nejsem příliš výbušný - opravdu úsměvné.
Reagovat
smazaný uživatel
tyhle hráčky prostě na turnaje international jezdí jen vzácně. A pak se náhodou stane, že se na jednom turnají potkají dvě, takže ta níže postavená v žebříčku musí čekat, co si zrovna umane ta druhá. Přihlášky na turnaje se uzavírají 6 týdnů předem, do té doby se může kdokoli jakkoli přihlásit i odhlásit. Až potom se Petra dozvěděla, že Vika svou přihlášku myslí vážně a Petra tak musí čekat. Žádného půl roku.
Reagovat
smazaný uživatel
a byl ses zeptat, jestli chtěla jet někam jinam? Třeba do Ruska na velmi pochybný turnaj, kam od přesunu těsně před TM úplná elita zásadně nejezdí? Navíc na úplně jiný povrch než v Istanbulu?

A k tomu tvému názoru: Nadávám ti nebo tě najk urářím? Myslím, že zatím jsem dal dost argumentů bez jediné urážky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nerozporuju, že s přihláškou do Lince Petra poněkud zaspala. Btw. jak ty víš, jestli Petra má nebo nemá nějakou náhradu za Linec?
Reagovat
smazaný uživatel
To chápu, že musí čekat. Porozumněl jsem tomu textu a podíval se ještě do pravidel.
Ale stále to nic nemění na tom, že když to zjistili, mohli se pokusit něco s tím udělat, než jenom čekat. Turnaj v Lucemburku se hraje až o týden později, mohla se přihlásit i tam a pak by se vidělo, kam by mohla jet, v tom případě by měla zase smůlu Kerber.
Hráčka může hrát pouze jeden takovýto turnaj za půl roku, ale nikde jsem nečetl, že se nemůže přihlásit třeba na víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, nebyl jsem se jí zeptat, zda chce jet na normální turnaj do Moskvy, nevím, proč pochybný? Ale jestli chtěla jet výhradně do Lince, to je také možné. Je to její věc. Ale jelikož mi přijde jako hráčka, která potřebuje k optimálním výkonům ostré zápasy, myslím, že by jí nějaký turnaj prospěl.

Už jednou jsem psal, že jsem svůj příspěvek pojal celkově, co se týká jejího týmu.

Nikde nepíši, že mě urážíš, ale tvé příspěvky se zde na TP nesou v dosti arogantím stylu - můj subjektivní názor.
Reagovat
smazaný uživatel
rozlišuj prosím mé příspěvky k tommrovým spekulacím a to ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba tady:

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/Notes&Netcords/2012/oct8.pdf

Zatím to nevypadá, že by se přihlásila někam jinam.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestliže může hrát turnaj této kategorie jednou za rok, těžko může být přihlášena na vícero, to by z toho organizátoři moc velkou radost neměli.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč bych měl rozlišovat tvé příspěvky podle toho, komu je píšeš? Já přece vnímám jednotlivé uživatele celkově podle všech jejich příspěvků, které čtu.

A tvá odpověď zde v 10:05 mi přišla také zbytečně nabroušená. Jenom vyjadřuji své názory na diskuzním fóru, kde se prostě plká o všem možném. Několikrát jsem psal, že to není nic proti Petře ani jejímu současnému týmu.
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj této kategorie může hrát jednou za půl roku.
Prostě si jenom myslím, že to určitě lze nějak pohlídat. Být ve spojení s organizátorama a nějak se dohodnout. Určitě by v Lucemburku byly rádi, že když by jí nevyšel Linec, přijela by tam. A Kerber by musela čekat.
Myslím, že by raději brali vítězku Wimbledonu a TM z loňska než Kerber, i když je teď momentálně v žebříku těsně za Petrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Adekvátní náhradou nemusí být jenom turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
A co je adekvátní náhrada? Trénink? Ale to si právě myslím, že Petře k herní pohodě nestačí. Myslím si, že jí svědčí právě ostré zápasy.
Ale třeba jsou mé domněnky špatné a na TM bude v pohodě. Co já vím...
Reagovat
smazaný uživatel
Situace, kdy se na jeden takový piditurnaj přihlásí víc hráček top 10 je dost atypická, ale vžij se do role organizátora, kterému přislíbila účast hráčka top 10, jakož i dalším třem organizátorům jiných turnajů a zkus sestavit marketinkový plán,
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar: Třeba nechtěla cestovat do neznámého prostředí a radši bude v Linci trénovat. Kdo ví.

quesh: Petra skutečně nikam přihlášená není.
Reagovat
smazaný uživatel
protože mé komentáře k tommrovým šíleným spekulacím a nesmyslným konstrukcím vycházejících z chybných počtů jsou často velmi arogantní. Jestli jsi to bral takhle teď, tak sorry. Jen mi prostě přišlo, že jsi vůbec nečetl, co tam nahoře bylo napsáno. Možná jsem reagoval zbytečně podrážděně, ale prohrabat se těma *** zvanýma Rulebook WTA dalo hodně zabrat, hlavně vytažení té opravdu relevantní části, tak mě to možná trošku nakrklo.
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar: to jistě, otázka ale je, jestli má hrát za každou cenu

Korek: v pohodě já se nehádám.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, to je v pohodě.
Četl jsem, co bylo nahoře napsáno a vím, že se právě Petra v poslední době častěji vyjadřovala o tom, že chtěla v Linci hrát a nemůže. A i se loni, tuším, na ten turnaj přihlásila kvůli tomu, aby měla nějakou halovou generálku před TM. Proto jsem si říkal, že by jí to třeba prospělo i letos, i když by to bylo jinde.
Ale třeba prostě jinde hrát nechtěla, jak píšeš ty a neměli to tudíž ani zapotřebí řešit.
Ale stejně si myslím, že jí dlouhá volna (i když zaplněna tréninkem) nedělají dobře. Ale to je jen můj subjektivní pocit.
Reagovat
smazaný uživatel
S organizátory dvou turnajů kategorie International se spojí agenti dvou elitních hráček. Jedna je světová jednička a ta druhá loňská šampionka Wimbledonu. Je to pro ně natolik lukrativní záležitost (alespoň dle mého), že by se jistě vhodné řešení našlo. Do Lince jede tedy Viktorka a v Lucemburku by měli předběžně přislíbenu účast Petry s tím, že kdyby nepřijela, startovala by tam Kerber, která by si musela počakt, jako čekala Petra kvůli Linci. Nevidím na tom zase nic tak složitého. Tyto dva turnaje právě svým termínem mohou těžit z toho, že se tam budou chtít některé hráčky top 10 rozehrát před TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednak pořád kalkuluješ s mimořádnou situací, jednak by takové vyběhnutí s Kerberovou neprošlo jen tak.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak výš, že se Vika pozdě přihlásila do Lucemburku?
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně? Nevím, jen vycházím z toho, co se napovídá v diskuzích.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to potom jo - takže je to pouhá domněnka, aby jsi mohl napsat něco proti jejímu týmu.
Psal jsi to tak, jako by jsi to věděl na 100%.

Má domněnka zase je, že si Vika mohla vybrat turnaj v Linci záměrně, aby nehrála turnaj v Lucemburku, po kterém bezprostředně následuje TM. Když totiž sleduješ různá rozhodnutí Viky během celého roku, je to vše promyšlené a nevypadá to, že by něco dělala nahonem.

A jestli jsi pročetl pravidla, tak tam právě je, že když se přihlásí více hráček top 10, bere se při nasazování v potaz jejich pořadí. Takže když startuje Viktorka, čeká Petra.
Kdyby se do Lucemburku přihlásila Petra, čeká Angelika. Proto by to s Angelikou nebylo žádné vyběhnutí. Taková jsou pravidla.
Takže proto ta má teze o tom, že by měli být agenti ve spojení s pořadateli a hlídat, kdo se kam hodlá přihlásit a přihlásil a uzpůsobit tomu svůj plán.
Reagovat
smazaný uživatel
A korek má pravdu v tom, že na tyto turnaje se stačí přihlásit šest týdnů předem.
A jelikož šest týdnů před turnajem v Linci zjistila, že to myslí Vika s přihláškou vážně, mohla se ještě přihlásit do Lucembrku, který se hraje o týden déle. Tím pádem jí zbýval týden do šestitýdenní lhúty.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, domněnky. Vycházející z informací, které se ke mně dostaly. Tedy obvyklá praxe většiny diskutujících zde.
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, zda vydávání domněnek jako faktu, je běžná praxe většiny diskutujících zde na TP.
Buď napíšu, že je to má domněnka nebo si to přečtu tu v článku, případně čerpám z jiného zdroje a jsem schopen ho uvést.

Tvůj příspěvek v 9:46 o kvalitách týmu Viky vyzníval, jako když máš podložené informace...Takže jsi to použil jen proto, aby jsi mohl ihned nastoupit k obhajobě Petry a jejího týmu, i když se tu do ní nikdo nenavážel...
Prostě všechno, co se napíše o Petře, a nejsou to zrovna slova chvalořečení, bereš ihned jako útok na její osobu s potřebou jí chránit a vyjmenovávat tisíce důvodů, proč to tak není...
Reagovat
smazaný uživatel
a) nikdy jsem své domněnky nevydával za fakta. Ale připouštím, že zvolená formulace nebyla šťastná
b) ty možná ne, ale přečti si příspěvek tommra
c) Petru bráním. To ale neznamená, že mi vadí kritika, pokud je věcná a má hlavu a patu.
Reagovat
smazaný uživatel
ad a) OK. V pohodě.
ad b) nebudu si číst žádné příspěvky od tommra, v tomto vlákně ho nikde nevidím. Toto je pouze diskuze mezi mnou a tebou a jeho jiné příspěvky nejsou relevantní. Nevím, proč ho neustále zmiňuješ.
ad c) Nevím, co považuješ za věcnou kritiku? Ale myslím si, že nesneseš kritiku naprosto žádnou a vždy máš připraveno nějaké vysvětlení na její obhajobu, kterým vyvracíš příspěvek, na který odpovídáš. A reaguješ ve stejném duchu i na přispěvky, kde se žádná kritika neobjevuje.

Svůj příspěvek v 9:10 jsem napsal jako svou úvahu nad její neúčastí v Linci a tím, že se nejede nikam rozehrát před TM. Vyjadřoval jsem pouze svůj názor. Nikde tam nezní ani žádná kritika na ni nebo na někoho. Zmínky o profesionálním týmu a psychologovi jsem rozvedl až později ve svých dalších odpovědích.
Ale ty jsi si to už dopředu vydedukoval tak, že:

- kritizuji Petru a kopu do ní
- kritizuji Kotyzu a kopu do něho
- kritizuji zbytek týmu a kopu do nich

Protože tvé reakce na můj příspěvek se v takovém duchu nesly. Okamžitě ti vadilo, že si "dovoluji" dělat nějakou analýzu, že nemám informace atd....

Přitom já tam uváděl fráze jako např. "můj názor", "myslím si" a "dle mého". Takže to jsou mé soukromé názory, jaké k nim potřebuji informace? Mám informace z rozhovorů s Petrou, kde zmiňuje, že jí mrzí, jak nemůže hrát v Linci, proto jsem se zamyslel nad tím, že mohla jet třeba do Lucemburku. Tak kde vidíš problém?
Reagovat
smazaný uživatel
Tommra zmiňuji, protože mě vždycky dokáže vytočit. A když jsem vytočenej, tak jsem přecitlivělej a reaguju přehnaně, holt mám taky ještě na čem pracovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jen nechápal, proč jsi reagoval "pobouřeně" na můj příspěvek? Asi ti připomněl tommra a už jsi "startoval".....
Já jsem také třeba na některé věci citlivý, ale u tebe mi prostě přijde, že jsi na věci ohledně Petry hodně přecitlivělý.
Jsi prostě pravověrný Kvitista - člen klubu FFK. A ty konkrétně by jsi zasloužil ještě podskupinu FFK-B.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nečetl jsem všechny příspěvky v diskuzi, nemám tolik času.
Ale můj názor je ten, že o pravidlech všichni včetně jejího týmu (snad) vědí a měla si účast na turnaji zajistit v dostatečném předstihu. Když by nechtěla hrát, mohla odstoupit v předstihu bez postihu, protože se jedná o turnaj z kategorie International. A ne teď říkat, jak tam chtěla hrát a ono to už nejde....

Jet na TM úplně nerozehraná, mi v jejím případě přijde dosti rizikové.
Zmiňoval to tu někdo už minulý týden (tuším sojka), že by okolo sebe potřebovala opravdu profesionální tým. A s tím naprosto souhlasím.
Když se podíváte na jiné elitní hráčky, koho všeho okolo sebe mají a kdo s nimi jezdí po turnajích, je to velký rozdíl oproti Petře.
Toto je ze všech hledisek náročný sport a když chce být hráč dlouhodobě úspěšný, nesmí se naprosto nic podcenit. Každá drobnost pak může rozhodnout o tom, jestli bude úspěšný nebo ne.
Myslím si, že by si okolo sebe měla opravdu vybudovat silný, profesionální tým, na který by se mohla ve všech ohledech spolehnout a opřít se o něho.

A ani jsem nezaregistroval, že by se alespoň třeba pokoušela získat divokou kartu na turnaj v Moskvě. Nebo ano? Bylo by to lepší než nic. To, že nemůže hrát v Linci věděla delší dobu, tak se mohla - dle mého - alespoň pokusit o účast v Moskvě.

Ale třeba se pletu a nebude pro ni nerozehranost na TM překážkou.
Reagovat
smazaný uživatel
v prvé řadě je třeba, aby se ona a její "tým" měl zamyslet nad její hrou - jinak dopadne brzy jako jedna dánská tenistka. Jinak naprostý souhlas s objektivním příspěvkem B.E.D.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že nám tommrovatíš - "čím méně informací, tím hlubší analýza" je totiž jeho krédo. Vika jede do Lince proto, že se zapomněla včas přihlásit do Lucemburku, kde obhajuje - to jen ke kvalitám jejího týmu.
Reagovat
smazaný uživatel
Když se nevzmůžeš na nic jiného, než na to, že "tommrovatím", tak to je pak diskuze o ničem....
Reakci na tu Viku máš výše.

S tím, že tommr píše o tom, že potřebuje Petra kvalitní, profesionální tým a dobrého psychologa, souhlasím. Nevím, co je na tom špatného. A vůbec se nenavážím do jejích stávajících pomocníků. Ale prostě mi přijde, že by jejímu týmu profesionalizace prospěla....
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je Kvitová naprosto unikátní tenistka, když s bandou amatérů okolo sebe vyhraje Wimbledon, TM, dotáhne naše k výhře a finále Fed cupu, stane se světovou dvojkou, přidá několik turnajových výher, několik semifinálových účastí na grandslamech.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom, že profi sportovec potřebuje profi tým se shodneme. Ale asi se neshodneme na tom, že jinde je tráva zelenější.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvá argumentace je opravdu podivná.
Nikde jsem nepsal, že má okolo sebe bandu amatérů a ani jsem se do nikoho nenavážel.
Prostě vyjadřuji názor, že by potřebovala - i kvůli sobě, aby měla čas pouze na tenis - svůj tým ještě více zprofesionalizovat. Co je na tom divného? Přišly úspěchy, dostala se do top ten, přišlo více povinností, závazků, je potřeba se umět dobře proplétat pravidly. Na to je potřeba více profesionálních lidí. Přijde mi to logické.
Nevím, proč zde zmiňuješ její výhry v loňském roce?
Právě proto, že se jí tak dařilo, musela v tomto roce čelit úplně novým situacím a domněnka, že by jí pomohlo rozšíření týmu, mi prostě nepřijde od věci.
Pokud tobě ano, dobře. Ale jde to napsat normálně.
Reagovat
smazaný uživatel
Když se řekne Petřin tým, každého napadne akorát Kotyza a Černošek. Ale opravdu si myslíš, že Černošek celou tu agendu zajišťuje sám, že na to nemá lidi?
Reagovat
smazaný uživatel
OK, tak jsem tě asi blbě pochopil. Prostě mi přišlo, že současný tým okolo Kvitové označuješ za partičku amatérů-nadšenců, kteří dosáhli svého maxima a teď by to měli předat někomu jinému, kdo tomu opravdu rozumí. S tím já nesouhlasím. Tyhle elitní hráčky nikdy nebudou míč čas jen na tenis - reklamní akce budou mít pořád. Taková Serena jich má 3x tolik než Petra. A podle mě někoho profesionálnějšího než Černošek a spol. jen tak nesežene. A nevěřím, že by někdo jako Černošek nechal svou zlatou husu strádat. Loňské úspěchy jsou uváděl vzhledem k faktu, že prakticky až výhra ve Wimbledonu ji zařadila mezi úplnou elitu, kdy jí začala ta opravdová mediální honička, ale i tak přišly posléze výhra na TM, výhra v FC, dvě semifinále na GS, výhra PM turnaje, další finále FC. Jediná změna, která Petra muís udělat, už se vlastně děje - výměna kondičního trenéra. Protože když má někdo za rok asi 15 drobných svalových zranění, není to jen nevhodným somatotypem.
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej, já pana Černoška neznám a ani jeho metody. Jistě to s Petrou myslí dobře a v rámci svých možností se jí snaží vše zařídit.

Jen se prostě domnívám, že když je teď Petra v jiné pozici a má toho tolik, tak že by potřebovala tým, který by s ní jezdil a věnoval se především jí.
Např. něco jako trenér, fyzioterapeut, agent, někdo pro styk s médii a veřejností, nějaká asistentka třeba a tak. A také aby měla dobrého psychologa. Prostě aby měla okolo sebe lidi, kteří by na sebe vzali všechna břemena a pomohli jí.

Třeba když se vracela Kim, tak si také okamžitě najala člověka, který měl vazby na WTA, aby jí s tím vším pomohl. Aby jí udělal reklamu, že se vrací apod. A k tomu měla ještě k dispozici svůj starý tým.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba její novou P.R. manažerku jsme řešili po turnaji v Montrealu. :-) Jinak vpodstatě souhlas s tím, co přede mnou napsal korek.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, jak je na tom přesně Petřin tým, ale třeba ženskou na styk s médii má, člověka na zajišťování hotelů a podobných věcí (tím asi myslíš toho agenta) má taky. Nevím, jak s fyzioterapeutem, ale těch je k dispozici milión na každém turnaji, v každém větším sportovním středisku. A v Česku stejně všechny hvězdy jezdí do Prahy za Kolářem. I třeba Nadal nemá svého vlastního fyzioterapeuta. A ten psycholog - můžeš mít pravdu a nemusíš. Pro spoustu lidí je psycholog někdo, kdo jim zasáhne do ochranného obalu, naruší vnitřní rovnováhu, případně nerovnováze ještě více ublíží. Taková Šarapka je se svou zatnutou pěstičkou, překračování čar a jinými rituály případ pro psychiatra - přitom to jsou věci, které jí pomáhají k té pekelné zarputilosti a zásah psychologa by jí to mohl silně narušit. Přitom je možné, že ho za chvíli bude nutně potřebovat - porážky s Vikou se začínají množit...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to jsi pochopil špatně. Já jsem nic takového nepsal. A ani tým okolo Petry nepovažuji za bandu nadšenců (amatérů).

Že bude mít stále reklamní akce a plno povinností, vím. A právě jsem to myslel tak, aby měla někoho, kdo jí to rozplánuje co nejlépe v její prospěch.

To, že jezdí za doc. Kolářem, je moc dobře. Myslím si, že je to špičkový odborník. Ale právě proto, jak i sám zmiňuješ někde výše, že je dost často zraněná a není to jen somatotypem, si myslím, že by měla mít s sebou na cestách někoho stálého neustále. Protože sice najdeš fyzioterapeuty a lékaře všude na turnajích, ale neznají tebe a tvé potřeby tak dobře, jako když jsou s tebou furt.

A co se týká Nadala - četl jsem jeho knihu a ten má svého dlouhodobého fyzioterapeuta a i lékáře a ještě mrak dalších lidí ve svém týmu, kteří se o něho starají.
Reagovat
smazaný uživatel
Psycholog - souhlasím s tím, že je to velmi citlivá záležitost, a ne každý je takové spolupráci nakloněn. Je to také samozřejmě běh na dlouhou trať a výsledky se nedostaví hned. Nebo se spolupráce nedaří a musí se hledat někdo jiný. Ale Petra se v minulosti o někom takovém zmiňovala, takže jsem nabyl dojmu, že by nebyla proti. A osobně si myslím, že by jí to mohlo pomoci. Přijde mi, že někdy selhává v klíčových momentech kvůli hlavě. Navíc v této hektické době, kdy je na sportovce vyvíjen tak obrovský tlak, se stále častěji setkávám s tím, že spolupracují s psychology. Myslím, že už to není takové tabu, jako třeba v minulosti.

Šarapova - ale nevíme, jestli třeba právě ty některé její automatismy nevznikly v souvislosti se spoluprácí s nějakým odborníkem. Jinak co se týká množení porážek od Viky souhlasím. Včera jsem si říkal, aby jí k Sereně nepřibyla ještě Vika....

Prostě jak píši celou dobu, můj plkací názor je ten, že by jí možná prospělo rozšíření týmu o více profesionálů, kteří by s ní jezdily a věnovali se přednostně jenom jí. A myslím si to právě kvůli tomu, že teď je v tom "lámacím" období, kdy se pro ni plno věcí změnilo, hodně jí toho přibylo a že by jí mohli teda přibudnout i lidé, kteří by jí pomohli.
Reagovat
smazaný uživatel
není to náhodou fyzioterapeut, ke kterému Nadal chodí vždycky, když má volno nebo je ve Španělsku? Jestli s ním někdo takový jezdí, pak jsem to popletl.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to teď nemám po ruce, ale jestli chceš, tak ti to pak můžu napsat, koho tam všeho má.
On má osobního lékaře ve Španělsku, který s ním nejezdí vždy, ale právě jeho fyzioterapeut, který je stále s Rafou, s ním konzultuje některé věci v případě potřeby. Alespoň tak jsem to četl. A myslím, že to tak je, Rafa má problémy s tou nohou a kvůli tomu i s koleny a potřebuje, aby ho dávali často mezi jednotlivými zápasy hodně do pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
klidně můžeš, i když to není až tak důležité. Důležitější je, aby Petra vyhrála TM ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se do toho podívám večer jen tak pro zajímavost, jestli si to dobře pamatuji. A kdyby to nebylo tak, jak tu píšu. Tak to uvedu na pravou míru, jak to je a že jsem se spletl.

Taky si myslím, že je nejdůležitější, aby se Petře na TM dařilo.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě dodatek - teď jsem si vzpomněl, že se v r. 2010 přihlásila Serena na turnaj do Lince, aby se rozehrála před TM. Pak se ale musela kvůli přetrvávajícímu zranění odhlásit. To jen pro úplnost.;)
Reagovat
smazaný uživatel
vidíš, a kdyby se tam letos přihlásila, má smůlu, protože už je tam Vika ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, měla by smůlu, protože Vika je Nr. 1.
Ale u Sereny pochybuju vůbec o účasti na TM, natož pak, aby hodlala jet někam jinam.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
pravidlo rozhodně nesmyslné není, funguje už tak hezkou řádku let, a konec konců podobná omezení u těch "250" jsou i v rámci ATP turnajů, a já osobně taková omezení schvaluju, neb mají svoje důvody a účely

zde prostě pokud hledat vinu (ač vlastně nechápu, proč každý v tom vidí takovou katastrofu .. tak prostě nebude hrát na nějaké "250" .. většina tenistek z TOP10 stejně má tak trošku na háku tyto "menší" turnaje), tak čistě u Kvitové

určitě zná jako většina ostatních hráček ona omezení a pravidla pro přihlašování do turnajů .. věřím, že Kvitová po asijských turnajích měla dlouho dopředu namyšleno, co bude a nebude, a v tomto případě její program neřešil Linec a další halové turnaje .. nebo si snad myslíte, že do poslední chvíle si to rozmýšlela, dle toho, jakou bude mít momentální náladu? :)

kdyby chtěla hrát v Linci (i na dalších turnajích), měla by zajištěnou účast v Linci před Vikou - věřím,že pořadatelé by ji drželi místo jako obhájkyni na úkor jiných hráček z TOP10 .. evidentně zájem neměla, a tak dali organizátoři přednost jiné TOP10 hráčce, kterou byla Vika, která když viděla, že na tento turnaj se nikdo nehlásí, no tak se ona přihlásila .. pro ní tam jsou peníze a body zadarmo :) .. no, a pokud chtěla Kvitová tam hrát, tak je to její chyba, že si to nepohlídala a prováhala to .. ale já si spíš myslím, že prostě po Asii neměla v plánu nikde hrát a chtěla si tak trošku dát volno

každopádně zbytečně z toho článek, autoři i ostatní lidi dělají vědu a snaží se v tom vidět věci, které ani nejsou, jako i se ohání "nějakými" pravidly, aniž by to pořádně věděli, jak to funguje .. ale tak budiž, aspoň je o čem diskutovat :)
Reagovat
Frick
A po FC teda šlus a první WTA turnaj bude až příprava na AO někdy na začátku ledna?
Reagovat
tommr
opět se projevila v plný nahotě naprostá neschopnost páně Černoškova, kterej se stará jen o vlastní zisky a sportovní rozvoj Petry je mu ukradenej. Jak jinak si vysvětlit to, že jí není schopnej zajistit adekvátní přípravu před vrcholem sezony, ale nesmyslnou exhibici se Sharapovovou po TM zajistit dokáže ...
Doufám, že si Petra aspon zažádá o divokou kartu do Moskvy, kde pokud vím žádný omezení co se týká počtu hráček z první desítky nejsou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Čili jen domněnky,v tom článku to takhle řečené není.Se vší úctou,ani vy ani já do toho nevidíme,jak to bylo.Nebo máte zkušenosti se zařizováním top tenisových turnajů?Já tedy přiznávám,že ne.Můžeme jen domýšlet.A když chce někdo psa bít,hůl si vždy najde,že?Jinak také doufám,že se Petra do Moskvy přihlásí.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě mám přání,aby Petra všem škarohlídům a věštcům majícím křišťálové koule atd. na TM vytřela zrak.To bych měla velkou radost.
Reagovat
smazaný uživatel
V plné nahotě se tu především projevuje tvoje bujná fantazie, zaslepenost a snaha vidět věci jednoduše. O svém programu si v první řadě Petra rozhoduje sama, Černošek může reagovat až ve chvíli, kdy Petra jasně řekne, že tam chce jet. Nehledě na to, že ty přihlášky docela určitě nezařizuje Černošek, za administrativu jsou placení jiní lidé.
Nehledě na to, že zajistit přihlášení na turnaj je poněkud složitější, i s ohledem na případné penále za neúčast, než exhibice. A než začneš tvrdit, že je nesmyslná, zkus si o ní něco zjistit.
Reagovat
tommr
neúčast Petry v Linci není první a obávám se, že ani poslední selhání Černoška - kdyby to nenechával na poslední chvíli tak by tam Petra jako obhájkyně titulu určitě měla přednost ...
Shodnem se snad ale aspon v tom, že by bylo fajn kdyby Petra přes všechna ta protivenství, který letos zažila na TM uspěla a vytřela tak všem pochybovačům zrak ... :)
Reagovat
tommr
ta exhibice je nesmyslná ze sportovního hlediska a jiný hlediska mě nezajímají ...
Reagovat
smazaný uživatel
a) jmenuj nějaké další objektivní selhání páně Černoška. A když píšu objektivní, myslím objektivní, spekulace a fantasmagorie mě nezajímají
b) co je to "na poslední chvíli" nebo "v dostatečném předstihu?" Vika je na ten turnaj přihlášená již od července, což si troufám tvrdit, že je pro hráčku jejich kvalit v kontextu s postavením turnaje hodně velký předstih a je otázkou, do jaké míry byl očekávatelný
c) jo, taky doufám, že Petře se na TM zadaří a všem pochybovačům (tobě především) vytře zrak ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ze sportovního hlediska není nesmyslná - je to výborný trénink před finále Fed Cupu.
Reagovat
lars
A od kolikatyho cervence ? 31. ?
Reagovat
lars
V clanku se pise, ze nemohou POZVAT 2 hracky z top 10, a ne ze se nemohou UCASTNIT. tak,ze bych to videl na UCAST bez pozvanky:))
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvtipnější by bylo, kdyby Vika těsně před 1. zápasem odstoupila.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, že by mě to ani nepřekvapilo?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak,mám taky ten pocit.Spíš skrečuje než odstoupí.Uvidíme v následujících dnech.Hodně by u mě klesla,ovšem jí na tom asi nezáleží.Nebo snad ano?Pro lars- jaký je rozdíl mezi pozváním a účastí asi?Asi žádný,že?
Reagovat
freeteepek
To jsme všechno věděli. Mě by spíš zajímalo, co teď Petra bude dělat dál. Pojede někam jinam? Bude trénovat doma?
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec bych se nezlobil, kdyby v Linci stejně jako v Pekingu obstaraly finále první dvě nasazené... Vika a Ana. :)
Reagovat
Heather_Fedex
kde nastala chyba???
Reagovat
freeteepek
Vika se do Lince přihlásila už někdy v červenci. Petra si ten flek měla zabukovat dřív. Nejlépe hned, jak vyhrála:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A to je fakt,nebo domněnka?
Reagovat
tommr
Petra dojíždí na neschopnost vlastního realizačního týmu - konkrétně na neschopnost Černoška - hlavně, že jí vyjednal exhibici se Sharapovovou po skončení TM na který si namastí vlastní kapsu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak!Zase nějaké jedy?To jsou ověřené zprávy nebo jen váš pocit?
Reagovat
tommr
proboha vždyt je o tom tady celej článek, že by Petra ráda startovala ale nemůže, protože jí už předběhla Azarenková. A kdo to má Petře zajištovat když ne její manažer? Ten se ale místo toho radši stará o exhibice a podobný kraviny ...
Reagovat
Heather_Fedex
no me jde spis o to, jak se zachovala azarenka. misto toho, aby zvolila luxeburg, kde titul obhajuje, tak se nanominovala do lince, s absolutnim vedomim, ze tam obhajuje titul petra kvitova. cili naprosta arogance
a jinak to, jestli azarenka vubec nastoupi na ten turnaj, je otazne. na 1strane jena tom turnaji absolutne mizerna konkurence byla by blba, kdyby si tam nesla po svuj 6. titul roku. na 2. strane se klidne muze vymluvit na zraneni a rict si, ze mela ostrych zapasu dost v pekingu a bude se venovat jenom individualni priprave. uvidi se. ja se priklanim k tomu, ze na turnaj nastoupi a na 99.99 % ho vyhraje bez ztraty setu ;)
Reagovat
tommr
no hlavně je nesmyslný to pravidlo WTA o tom, že na turnaji kategorie International může startovat jen jedna hráčka z top-10 ...
Azarenková sama podle mě za to tak ani nemůže - prostě před TM taky někde chtěla hrát a možná, že jí třeba v Lucemburku zase předběhla Kerberová a ona se tam přihlásit nemohla. V každým případě jsem zvědavej jak se ted zachová - jestli předčasně odstoupí nebo jestli půjde tvrdě za titulem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka asi za to nemůže,třeba ji předběhla Kerberová.Že by, pane tommr, také měla v manažerské týmu pana Černoška?
Reagovat
Heather_Fedex
ale vzdycky to tak neni. napr. loni startovala na turnaji international v osace i 7. hracka stosur a take 10. bartoli.
Reagovat
Heather_Fedex
ale vzdycky to tak neni. napr. loni startovala na turnaji international v osace i 7. hracka stosur a take 10. bartoli.
Reagovat
tommr
to je dobrá připomínka - v Osace loni opravdu startovaly dvě hráčky z první desítky a prize money byly přitom stejný jako na jinejch turnajích téže kategorie - zdá se, že tohle nesmyslný pravidlo platí teprve od letoška ...
Reagovat
Heather_Fedex
a na rozdil od ostatnich doufam, ze petra do moskvy nepojede. na rozdil od lince je tam konkurence vetsi, navic ten povrch je pomalejsi nez v linci. a to nejdulezitejsi, mozna prohra petry bude povazovana za absolutni selhani a znizeni sebevedomi pred tm
Reagovat
tommr
no já si myslím, že jen těžko by si mohla Petra v Moskvě ještě víc snížit sebevědomí - po 3 porážkách z posledních 4 zápasů ho má nejspíš na bodu mrazu ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
a ja myslim, ze by to slo ;)
Reagovat
freeteepek
Na stránkách turnaje se ihned objevila informace o její účasti. A hned vedle bylo datum té zprávy. Je to fakt. Jenom nevím, jestli to bylo ještě před olympiádou nebo až po.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist