Kvitová kvůli zranění nebude hrát mix, dvouhra ohrožena není

31. 7. 2012, 07:38
Aktuality 17
Petra Kvitová nebude na olympijských hrách v Londýně startovat ve smíšené čtyřhře, v níž měla hrát s Radkem Štěpánkem. Důvodem je natažený břišní sval. Její účast ve dvouhře ale ohrožena není. ČTK to potvrdil kouč české hráčky David Kotyza.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Břišní sval začal Kvitovou "tahat" den před pondělním zápasem druhého kola s Číňankou Pcheng Šuaj, kterou navzdory tomuto handicapu zdolala po téměř dvou hodinách 7:5, 2:6 a 6:1. "Cítila jsem ho, přestože jsem měla prášek proti bolesti. Ale hrála jsem servis naplno, jako kdybych nic neměla. Nejsem si však jistá, jestli je sval v pořádku," uvedla Kvitová po utkání. 

Opakované ultrazvukové vyšetření v pondělí večer odhalilo obnovení starého zranění nataženého břišního svalu a lékař fedcupového týmu Vlastimil Voráček Kvitové start v mixu nedoporučil. Po dohodě s trenérem loňská wimbledonská šampionka svou účast ve druhé soutěži skutečně zrušila. "Není zdravotně v takovém stavu, aby zvládla dvě soutěže," řekl ČTK Kotyza poté, co jako první o odstoupení Kvitové z mixu informovaly Česká televize a Český rozhlas.

Novou partnerkou Štěpánka by nejspíše mohla být jedna z deblistek - Lucie Hradecká nebo Andrea Hlaváčková. Pavouk mixu se losuje dnes a šéf české tenisové výpravy Petr Pála musí dvojici nahlásit do jedenácti hodin dopoledne. Soutěž pro šestnáct párů má začít o den později.

Sval limituje Kvitovou především při servisu, ale párkrát se ozval i při úderu. "Ale jenom, když jsem se natahovala," řekla. Zranění podle ní může být důsledkem přetížení.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Bob
Ať se Lucka Hradecká pořádně šetří na double. Tam mají s Andrejkou velkou šanci přivézt placku, věřím tomu.
Reagovat
tommr
na její zápasy s Berdychem/Štěpánkem jsem se těšil už od začátku roku a mám ted kvůli tomu celou olympiádu pokaženou ...
Snad se dá ještě na poslední chvíli dohromady aspon jeden náš smíšenej pár - byla by obrovská škoda nevyužít takový šance na medaili, která je jen jednou za 4 roky - a pro Štěpánka asi naposled ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mě mrzí, že to máš pokažené....Ale myslím si, že je asi rozumné soustředit se na toho singla. Je to holt škoda, také jsem myslel, že spolu mají šance dojít daleko.
Já doufám, že postaví oba páry. Já osobně bych rád viděl hrát v páru s někým Lucku Š., když vypadla už včera.
Snad se to zanedlouho dozvíme.:)
Reagovat
tommr
ono nejde jen o to odstoupení Petry z mixu ale i o celkový vystoupení našeho tenisu na OH, který se zatím nedá označit jinak než jako katastrofální:
V singlu až na Petru naprostý fiasko. Petra sice zatím postupuje, ale nehraje dobře a ted se navíc zranila takže se od ní už nedá moc očekávat ...
Debl H+H v prvním kole moc nepřesvědčil a jejich předpolympijská forma nevzbuzuje moc nadějí na další postup. Debl B+Š možná ani první kolo nepřežije ...
V mixu možná ani nikdo z našich nenastoupí ...
Celkově to vypadá, že z našich medailovejch nadějí v tenisu nebude nic ...
Reagovat
ludolf
V mixu nastoupí se Štěpánkem Hradecká.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Wimbledonu není povzbudivé????....
No je pravda že to by byla JENOM stříbrná medaile, to radši ať vypadno už dnes že :)...
Reagovat
tommr
a co odehrály od tý doby? Viděl si jak hrála Andrea v Doněcku a v Baku? Jejich forma tak jak se prezentovaly v singlu je prostě strašná a dá se logicky předpokládat, že se to přenese i do deblu. Jejich včerejší trápení proti madarskejm outsiderkám už v prvním kole by tomu nasvědčovalo. Rád se ale bude mýlit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Katastrofální vystoupení bych neřekl, vyloženě zklamal zatím akorát Berdych. Výsledky ostatních jsou v podstatě dle očekávání.

Z Petřiny absence v mixu jsem taky zklamán, ale je lepší neriskovat, když má celkem dobře rozjetý singl.
Reagovat
tommr
já Petře to odstoupení samozřejmě nevyčítám. Ze sportovního hlediska je to ale katastrofa, protože taková šance na medaili na OH už možná nikdy nebude - určitě ne se Štěpánkem ...
A vyhlídky do zbytku sezony taky nejsou dobrý. Neumím si vůbec představit jak s tím zraněním chce Petra absolvovat tu šnůru turnajů na americkejch betonech ...
Reagovat
smazaný uživatel
Katastrofalni mozna vzhledem k tomu, co se tady prorokovalo a psalo na forum, ale s jedinym uspechem na ktery by se dalo podle mne soudne mozna i vsadit pred OH bych tak tipl uspech deblu H+H, pokud nepotkaji po ceste sestry W+W, nebo R+R [rozlosovane to maji celkem dobre]. Jinak zbytek by byl a bude spis mile prekvapeni...Takze mne to zatim radost zkazit rozhodne nemuze, neb jsem osobne v tenise cekal tak max. 1 placku v zenskem deblu po haluzi:)

Ale ted se jeste nadeje zvetsily, nebot si myslim, ze Hradecka ze Stepankem maji vetsi sanci nez Kvitova+Stepec. Nic proti Petre, ale deblistka je podle horsi nez Hradecka...a vzhledem k tomu, ze ma natezeny brisni sval, tak opravdu to nejlepsi, co mohla udelat je, ze nebude ten mix. riskovat a kazit...Rekl bych velmi dobre rozhodnuti.

Jinak OH neni tenis, a co vic, kdyby se nehralo na trave, tak bych to ani tak moc nesledoval. A je videt, ze i obecne vztah OH+Tenis je stale zvlastni. Mnohem vetsi zajem lidi je v centru Londyna o plazovy volejbal, nez o tenis:) a to o necem vypovida...celkem mne dostalo i vzpirani, atmosfera a pocet lidi, vubec se to s tenisem neda srovnavat. Proste na OH je vetsi prostor pro ty "okrajovejsi" sporty, ktere nejsou tolik videt behem 4 let. A to je jen dobre.:) Si proste uzij jine sporty no:) a tu atmosferu OH, ktera je zatim fakt super, krom fotbalu a tenisu samozrejme:)D Dnes jsem rano koukal na ty nase 2 plazisty:) - atmosfera paradni - a to mirne prselo!!! stadion nabitej, zapas taky super, a to volejbal nemusim:)
Reagovat
tommr
s tím, že tenis na OH tak trochu zaniká se dá souhlasit. I já se rád podívám na jiný sporty - když už si nakous ten volejbal, tak musím říct, že včera v noci mě utkání našich s favorizovanejma Američankama doslova nadchlo i když naše holky nakonec prohrály ... :)
Jinak pojem úspěch/neúspěch je samozřejmě relativní. Já to třeba vidím dost černě i proto, že jsem si od OH sliboval určitý "zachránění" jinak velmi pokažený sezony. Místo toho se zdá, že Petra tady nejen nic nezachrání, ale ještě může bejt ohroženej i celej zbytek sezony. Pro mě osobně je to prostě katastrofa ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra a betony, to je stara klasika. Rychle prvni kola:D Ale treba se Ti chytne Rebel Tom na betonech. Minuly rok mne dokonce i nadchl v Cinci.:)!

Ted na OH vypadla Pironkova!!!. Petra jde na Flavii, a to je podle mne lepsi. Takze si tipuji, ze 3.kolo da:) QF vypada taky celkem nadejne:) Takze muze bejt bitva o finale s Marii! Pokud Anicka nebo Kim neprekvapi. Rozhodne ted Petra sedi v pavouku v nej miste:D Takze sance se zvedaji, i kdyz s formou to je trosku slabsi...

Treba to bude tak, ze zacatek blbej, konec skvelej:D
Reagovat
tommr
no právě - Petra se s betony ráda rychle loučí i normálně a tak čekám, že letos tam s tím zraněním možná ani nepojede ...
Tomáš by se na betonech chytit moh, ale z lonska tam musí obhajovat spoustu bodů a tak se může stát, že tam letos dopadne špatně i při relativně dobrejch výkonech ...

Jinak los Petry je skvělej - o tom nemůže bejt pochyb. Stejně dobrej los ale měla i na ostatních letošních velkejch turnajích a stejně to nikdy nedokázala dotáhnout k nějakýmu titulu. Když prostě není optimální forma tak ti ani vynikající los nepomůže. A tady na OH se vedle špatný formy musí potýkat ještě se zraněním. Takže já si nějaký velký naděje opravdu nedělám a když se Petra dostane aspon do toho čtvrtfinále tak budu relativně spokojenej ... :)
Reagovat
freeteepek
Děláš si srandu, ne? Chytit Šarapovovou v SF nebo Serenu už ve ČF Wimbledonu, kde obhajovala, tomu říkáš dobrej los!?
Jo, jestli myslíš, že neměla předtím soupeřky top 10, ale nějakou Švedovovovou, Eraniovou nebo Kerberovou, tak to seš taky vedle! To jsou elitní hráčky, který uměj porážet favoritky i vyhrávat GS. Petra naopak na většině turnajích měla smůlu na los. Když např. v Madridu, kde obhajovala velkou porci bodů, hned na úvod chytla Hradeckou. Opět, papírově slabá hráčka, ovšem rozehraná na modrý antuce a ve formě, jakou má jednou za několik let, což následně potvrdila v dalších kolech! Hradecká má tvrdší podání než Petra, jenomže v singlu jí to obvykle nejde. Se Štěpcem maj ale podle mě větší šanci na placku než, kdyby hrála mix Petra.
Reagovat
steve79
Je to škoda. Kvitová-Štěpánek by byl zajímavý pár a měli by šanci na medaili. Doufám, že to dneska Tomáš s Radkem urvou a postoupí aspon ve čtyřhře. Jinak se můžou připravovat na Rogers Cup. Jsem zvědavej kolik hráčů tam vůbec pojede ze světové špičky na ten dvojblok Toronto-Cincinatti. Překonat časovej posun nebude vůbec jednoduchý.
Reagovat
steve79
Měli to o týden posunout.
Reagovat
tommr
ten termín těsně po OH je opravdu neštastnej. Konkrétně účast Petry v Montrealu jsem viděl jako dost nejistou i v ideálním případě, vzhledem k tomu jejímu zranění bych se skoro vsadil, že tam vůbec nepojede ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist