Kvitová letí před Fed Cupem na soustředění do Turecka

29. 3. 2012, 12:27
Aktuality 10
Petra Kvitová doufá, že už má letos všechny zdravotní komplikace za sebou. Před další částí sezony dnes letí na tradiční kondiční soustředění do Turecka. Po něm se koncem dubna představí v Ostravě, kde v ČEZ aréně povede české tenistky do boje proti Italkám v semifinále Fed Cupu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Na Fed Cup už se moc těším. Slyšela jsem, že bude vyprodáno, tak doufám, že bude výborná atmosféra a že nás diváci poženou dopředu. Zkusíme oplatit Italkám prohru," řekla Kvitová v rozhovoru z Prostějova na svém Facebooku s narážkou na porážku z římského semifinále Fed Cupu v roce 2010.

Dvaadvacetiletá světová trojka Kvitová má za sebou období vyplněné zdravotními komplikacemi. V únoru po Fed Cupu doléčovala zánět achilovky, bolavé koleno a následně kvůli nachlazení brala antibiotika. V Indian Wells se vrátila na turnaje po měsíci, vypadla ve třetím kole a pak se den potýkala se střevní virózou.

"Teď se cítím konečně zdravá, musím to zaklepat, a doufám, že mi to vydrží co nejdéle, protože ten únor nebylo nic příjemného," řekla wimbledonská vítězka. "Doufám, že jsem si vybrala všechno na zbytek sezony," přála si rodačka z Fulneku.

Na turnaji v Miami narazila na po nemoci se vracející Venus Williamsovou a s Američankou prohrála ve třech setech, přičemž v rozhodující sadě dostala "kanára". Smutná z porážky s bývalou světovou jedničkou ale nebyla. "Třetí set vypadá dost krutě, ale to je jen výsledek. Hra byla dobrá. Nemůžu říci, že bych hrála špatně," řekla.

Turecko? Hlavně dřina
S kondičním trenérem Jozefem Ivankem a dalšími prostějovskými tenisty odletěla na soustředění do Turecka, kde stráví čtrnáct dnů. "Čeká mě makačka, abych si zlepšila kondici, ale vejde se tam i hodina s raketou, abych to nezapomněla," řekla s úsměvem.

Program na tréninkovém kempu bude zaměřen hlavně na fyzickou kondici. Po snídani bude následovat vytrvalost, sprinty, nebo běh v písku. "Po obědě zase posilování, beru si raketu, takže občas i tenis, a večer nějaká masáž nebo sauna," řekla Kvitová.

Semifinále Fed Cupu proti Italkám se Ostravě hraje od 21. do 22. dubna, pak Kvitovou čekají antukové turnaje v Evropě, mimo jiné obhajoba titulu v Madridu.

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
a fandím Peťulo .......... pojď
Reagovat
tommr
snad má ty zdravotní trable vybraný nejen do konce letošní sezony, ale ještě pár let dopředu ...
Škoda, že v článku nezminujou kompletní program Petry v antukový sezoně. Podle všeho by měla hned po FC s Italkama hrát na turnaji ve Stuttgartu, pak bude obhajovat titul v Madridu, pak si snad konečně jednou zahraje i Řím a jako vrchol antukový sezony by mělo bejt samozřejmě FO. Máte někdo nějaký bližší info, který by ten předpokládanej program Petry potvrzovalo nebo vyvracelo?
Doufám, že na antuce Petra nejen získá dostatek bodů a ztracený sebevědomí, ale hlavně začne zase sbírat tituly nebo aspon finálový účasti ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jak píšeš.Přihlášená je ve Stuttgartu,Madridu,Římě a na RG.
Reagovat
pepin
To si piš, přece každá série jednou musí skončit a tak snad skončí i ta Petry.
Reagovat
freeteepek
Bohužel jsme neměli možnost Petru v Americe vidět hrát (až na ten jeden zápas), budeme ale doufat, že jí to pořád jde a její prohry byly dány nepříznivými okolnostmi. To, že chytla v Miami hned na první zápas Venus byl vážně pech. Např. Aga, Vika měly mnohem příznivější los...Takže teď je důležitý, aby se Petra v Turecku moc neoddělala a v tom písku si třeba nepodvrtla kotník. Věřím tomu, že pokud bude v pořádku, bude Petra v Evropě zase předvádět svůj top tenis z konce minulého roku.
Vika se teď trochu psychicky vyčerpala. I tak ale bude dál hrát moc dobře. Sebevědomí má teď obrovský. Aga se zdá být rovněž nezastavitelná. Petra potřebuje pár lehčích soupeřek na úvod, aby se dostala do zápasového a herního rytmu. A může zase všechny pořážek i přesto, že konkurence bude čím dál tím tvrdší (vrací se Petko, Venus, Serena + nové hvězdy neměcké národnosti. I Šar. se letos neobyčejně daří) Loni na jaře měla Vika smůlu, že vždycky vypadla s pozdější vítězkou turnaje. Letos si zas vyžrala Petra. Buď zdraví, nebo blbej los. Takový je holt sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše bohudík, že jsme jí hrát neviděli. Nevím jak můžete chtít, aby tenistka s takovou kvalitou a potažmo potencionální světová jednička "dostala pár lehčích soupeřek na začátek". Ve sportu se rozhoduje na hřišti, tak raději čekejme. Humbuku už bylo dost. Chápu, že jako fandové máte velká přání která, ale bohužel mnohdy neodpovídají realitě. Takže buďte objektivní a raději se držte při zemi. Je to sport !
Reagovat
Heather_Fedex
tak bud objektivnej- petra tuto sezonu prohrala s li, sharapovou,mchale, williamsovou a ani 1 turnaj letos nevyhrala...
Reagovat
VlS
No, hlavně ať se zase nezraní, nebo nechytne nějakou nemoc, to by už začalo být vážné. Přeju dobré nabírání kondice a chuti do tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Beh v pisku.... Tak doufam, ze bude po tomhle Petra behat jak lanka (viz zapas s McHale...:-(), abysme ji uz sakra mohli videt taky v nejakym tom finale.
Reagovat
pepin
Tak držíme palce, at se vše podaří a splní a všechny neduhy se zaženou. Přijde část sezony, kde by se Petře mělo začít dařit, jak je vidno, na každého přijde jeho chvilka. Vika vše válcovala, ale v poslední době již bylo vidět, že toho má plné kecky a je jen otázkou času, kdy přijde ten sebejistý herní útlum.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist