Kvitová má první výhru ze zelené antuky v Charlestonu, Sandersové nenabídla jediný brejkbol

6. 4. 2021, 23:08
Aktuality 30
WTA CHARLESTON - Petra Kvitová si na druhý pokus připsala premiérovou výhru na netypické zelené antuce v Charlestonu. Třetí nasazená Češka si v souboji levorukých tenistek poradila 7-6 6-2 s australskou kvalifikantkou Storm Sandersovou, které během hodiny a půl nenabídla ani jeden brejkbol. V osmifinále bude čekat na vítězku duelu Fernandezová-Koviničová.
Petra Kvitová

Petra Kvitová se po vyřazení z Miami rozhodla neopustit Spojené státy a před přesunem na evropskou antuku zamířila ještě do Jižní Karolíny, kam zavítala díky divoké kartě na turnaj WTA 500 do Charlestonu.

Svůj jediný start na netradiční zelené antuce si připsala v roce 2018 a tehdy vypadla hned po svém úvodním vystoupení proti krajance Kristýně Plíškové. Letos si však odbyla úspěšný reparát. 

I když 31letá Češka nastoupila proti rozehrané Storm Sandersové, která včetně kvalifikace hrála už čtvrtý zápas během čtyř dní, roli favoritky potvrdila. V souboji dvou levorukých tenistek nenabídla o pět let mladší Australance ani jeden brejkbol a zvítězila 7-6 6-2.

Zápas byl dlouho vyrovnaný, obě hráčky si bez problémů držely své servisy. Jedinou šanci na brejk v prvním setu měla Kvitová za stavu 3-3, ale neproměnila ji. Odpor 187. hráčky světa zlomila až za stavu 7-6 a 2-2, kdy zápas ukončila ziskem čtyř gamů v řadě.


"Storm už tady odehrála tři zápasy. Bylo důležité, že jsem v prvním setu vyhrála tie-break, to byl klíč k vítězství. Postupně jsem si zvykla na její servis, levácký, aspoň vím, jak je nepříjemný. Začala jsem lépe returnovat a už tolik nechybovala. A když jsem ji brejkla, začala jsem hrát bez obav," komentovala Kvitová.

"První zápas na antuce je pro mě vždycky velká neznámá, psychicky i fyzicky. Moc jsem tu netrénovala, takže to bylo ošemetné. Jsem ráda, že jsem to zvládla," dodala dvojnásobná wimbledonská šampionka.

O postup do čtvrtfinále si Kvitová, která si po týdnu může zajistit návrat do Top 10, zahraje buď s osmnáctiletou Kanaďankou Leylah Fernandezovou, nebo s Dankou Koviničovou z Černé Hory.



Další dvě Češky nastoupí k zápasu 2. kola až ve středu. Devátá nasazená Markéta Vondroušová bude hrát proti Japonce Kurumi Naraové, Marie Bouzková, která včera v prvním kole vyřadila Maďarku Tímeu Babosovou, bude čelit Australance Ajle Tomljanovicové.

Lucie Hradecká si dnes v 10. letošním zápase ve čtyřhře připsala teprve třetí výhru. V Charlestonu 35letá Češka uspěla po boku krajanky Bouzkové, když společně přehrály 6-2 6-4 čerstvé finalistky z Miami Hayley Carterovou a Luisu Stefaniovou.

Ve dvouhře kromě Kvitové nezaváhala ani jedna z největších favoritek Garbiñe Muguruzaová. Šestá nasazená Španělka smetla 6-1 6-3 Polku Magdalenu Frechovou a může se chystat na osmifinále s Kazaškou Julií Putincevovou (h2h 2-0).



V letošním pavouku figurují pouze dvě bývalé šampionky a už ve druhém kole je čeká vzájemný zápas. Vítězku z roku 2019 Madison Keysovou vyzve v repríze tehdejšího čtvrtfinále šampionka z roku 2016 Sloane Stephensová, která vyhrála zbylá tři vzájemná střetnutí včetně finále na US Open 2017 ve dvou setech.

Dlouhodobě se trápící Stephensová dnes porazila 6-2 6-4 Číňanku Xinyu Wang a zaznamenala teprve druhou výhru v sezoně. Sedmá nasazená Keysová měla v úvodním kole volný los.

• WTA 500 CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 565.530 dolarů
úterní výsledky (06. 04. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (3-ČR) - Sandersová (Austr.) 7-6(4) 6-2
Muguruzaová (6-Šp.) - Frechová (Pol.) 6-1 6-3
Putincevová (11-Kaz.) - Dijasová (Kaz.) 6-2 6-2
• Dvouhra - 1. kolo •
Džabúrová (12-Tun.) - Trevisanová (It.) 6-2 6-2
Gauffová (14-USA) - Pironkovová (Bulh.) 6-3 6-0
Fernandezová (Kan.) - Shuai Zhang (16-Čína) 6-3 6-1
Rogersová (USA) - Mladenovicová (Fr.) 6-4 6-3
Koviničová (Č. Hora) - Talabaová (Rum.) 7-6(2) 6-4
Sevastovová (Lot.) - Potapovová (Rus.) 6-3 6-3
Samsonovová (Rus.) - Hibinová (Jap.) 6-2 6-1
Stephensová (USA) - Xinyu Wang (Čína) 6-2 6-4
Baptisteová - Dolehideová (obě USA) 6-3 6-3
Navarrová (USA) - Zarazúaová (Mex.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hradecká/Bouzková (ČR) - Carterová/Stefaniová (USA/Braz.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nastoupí proti Kovinič. Fandil jsem Leylah, ale antuka nebude její oblíbený povrch. Každopádně pro obě tenistky bylo podání spíše za trest, než že by jim mělo pomoci. Obě byly pod 50% uhraných bodů po 1.servusmile, což spolu s úspěšností IN kolem 60% dávalo zápasu podivný ráz. Nahoru dolů jak v Bogotě, akorát že tady v žádné velké výšce nejsou.
Byly tam i pěkné momenty, ale hra byla celá taková nervózní. Opět musím nadávat na ty linolajny. Fakt hnus, několikrát díky nim mohlo dojít ke zranění hráček, jak se snažily korigovat špatný odskok.
Pro Petru z toho plyne jediné - bylo by hodně hodně špatné přes Danku nepostoupit.
Reagovat
misa
Maruška doufám naváže na loňský Řím a pošle Australanku z kola ven.
Reagovat
tommr
Marie ted není v tak dobrý formě. Vidím to tak 50 na 50 ...
Reagovat
misa
Pokud se chce Marie posouvat dopředu, tak podobné soupeřky musí porážet. Tomljanovič byla nejvýše 39. na světě a WTA turnaj v singlu nevyhrála žádný.
Reagovat
tommr
to je ale pořád o chlup lepší renomé než má Marie, která byla nejvýš na 46.místě ... smile
Ale jinak souhlas - pokud se chce Marie posouvat tak by hráčky jako je Tomljanovic už měla porážet ...
Reagovat
baba
Díky za info, holt je to portál na svém místě. Každý tady ví všechno.
Reagovat
baba
všimli jste si, že Babos nehraje s Mladenovic čtyřhru ? Že by konec hvězdného páru ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kikina má snad dávat přednost singlu, ale jestli je to hlavní důvod, netuším.
Reagovat
lukasmarek2001
https://tbtennis.cz/zpravodajstvi/konec-veleuspesneho-paru-babosova-mladenovicova/
Reagovat
baba
a já si přeji jediné, aby Petře vydržela ruka.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
Peti, super! Hlavne ten prvni set, ktery vyhrala presne o posledni tri mice :). Ve druhem uz to pak slo lip. Tak jen tak dal!
Reagovat
drabona
odehrála takové zahřívací kolo, dále už to může být jen lepší. Držím palce
Reagovat
tommr
Petra to dneska pojala spíš jako trénink a v prvním setu se jí to málem nevyplatilo. Nakonec to ale dobře dopadlo a Petra to zvládla ve dvou setech ... smile
Další kolo už bude ale hodně těžký at už proti Fernandezový nebo proti Kovinic. Pokud proti nim bude chtít Petra uspět bude se muset hodně zlepšit hlavně na returnu, kterej měla dneska opravdu hodně bídnej ...
Reagovat
EllNino
Nějak nevím, co si mám o tomhle působení v Charlestonu myslet ... ale pokud Petra nebude pod nějakým tlakem výsledku, mohlo by to dopadnout docela dobře :)

První set byl takový zastřelovací, ve druhém už to šlo ... chce to samozřejmě odehrát co nejvíce zápasů, odepisuje titul ze Stuttgartu a čtvrtfinále Madridu, takže dost bodů ... tady si může dost bodů nahrát :) Takže jen tak dál :)

Další kolo bude zřejmě proti další levačce, která už ji jednou pořádně potrápila ... teď je o pár měsíců zkušenější, ale zase povrch je trochu rychlejší a měl by váce sedět Petře než v Paříži ...

Přeji si čtvrtfinále s Garbině, tak snad to vyjde :)
Reagovat
tommr
já si přeju finále s Markétou nebo Marií ... smile
Reagovat
Torn
Tak Petra tu má ideální šanci na titul a i konkurence oproti Stuttgartu tu je malinko menší. Minimálně by pak Petra mohla pošetřit síly a vypustit Stuttgart, aby byla připravená na Madrid.
Reagovat
EllNino
Jojo ... zase ale, Petra ve Stuttgartu obhajuje, byla by škoda to nezkusit, to ja takový turnaj za odměnu, hala :)
Reagovat
Torn
Jenže já Stuttgart už peču pro Káju. .:D
Reagovat
tommr
přesně tak Petra at vyhraje Charleston a Stuttgart pak může přenechat Karolíně ... smile
Reagovat
SydneyOpen
nene Petra si vezme druhé Porsche a pak hurá na Madrid smile
Reagovat
tommr
a co by s ním dělala? Jezdí vůbec v tom co předloni vyhrála? smile
Reagovat
SydneyOpen
asi ne smile teď má sponzora AUDI a dostala nový kus tak jezdí nejspíš s ním, ale takový Porsche na výstavku proč ne :D
Reagovat
lvicek
Btw. oni opravdy vyhravaji Porsche, ze je jejich? Ja jsem si rikala, jestli to neni treba nejake rocni zapujceni nebo tak neco.
Reagovat
Holahej
Kvitová: Jsem hrdá, že jsem titul dobyla sama. Ale co s tím porsche?
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-tenis-stuttgart-ohlas-praha-wta.A190429_160340_tenis_tof
Reagovat
Tomas_Smid_fan
podle té hlášky to vypadalo, že je pro ni Porsche nejen malé, ale i pomalésmile
Reagovat
Alien
Pro jakou?
Reagovat
tommr
samozřejmě Karolíně Plíškový, která už vyhrála Stuttgart v roce 2018 ... smile
Karolína Muchová na tak velkej turnaj zatím nemá a pod Kotyzou nejspíš ani nikdy mít nebude ...
Reagovat
sojka1
:-))) ale chapu, ja jsem zase niterne presvedcena, ze kdyby se Vesely vysmekl Navratilovi, vystreli zebrickem jako raketa... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist