Kvitová našla nového kondičního trenéra. Už na trávu ji bude připravovat Vydra

5. 6. 2015, 18:11
Aktuality 217
Petra Kvitová si našla nového kondičního trenéra. Na obhajobu titulu ve Wimbledonu už ji bude připravovat David Vydra, bývalý dlouholetý kondiční kouč Tomáše Berdycha. Naposledy Vydra krátce trénoval Lukáše Rosola.
Profily hráčů
David Vydra (© fitweb.cz)

Kvitová si před sezonou hodně slibovala od německého kondičního trenéra Alexe Stobera, kterého angažovala koncem loňského roku, ale i kvůli náročné přípravě si v březnu musela dát měsíc pauzy na odpočinek a tak se s ním po pěti měsících před turnajem v Madridu rozešla. Vydra byl do loňska součástí Berdychova úspěšného týmu a letos pracoval s Rosolem. Před týdnem se ale jejich cesty rozešly.

Vydru oslovil trenér Kvitové David Kotyza tento týden, když se dozvěděl, že skončila jeho spolupráce s Rosolem. "O takové nabídce se nepřemýšlí ani vteřinu. Okamžitě jsem kývl a příští týden začínáme s přípravou na turnaje na trávě. Věřím, že za naši práci budou mluvit výsledky," uvedl Vydra v tiskové zprávě. 

Kvitová se s ním podle svých slov zná dlouho. "Jsem si jista, že výborně zapadne do našeho týmu a přinese nové impulzy, zkušenosti a pohledy," řekla. 

Dvojnásobná wimbledonská vítězka má čtvrtého kondičního trenéra během roku. Do loňského Roland Garros byl jejím koučem Marek Všetíček, o jehož služby se dělila se svým tehdejším přítelem Radkem Štěpánkem. Po rozchodu najala dočasně do konce sezony Slováka Branislava Bundzika, pak Stobera a nyní Vydru.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

217
Přidat komentář
VlS
to psát dolů, ale ta tvrzení Queshe a Fandiny o Petřině super psychice mě fakt pobavila.
Styl: To, že Petra má super odolnou psychiku tvrdí 11 z 10 největších expertů.
A kteří to jsou?
Ti největší?
Fajn, kteří?
Ticho po pěšině ....
No jsem klidnej, že mezi ně nepatří třeba Davenportová, ta to totiž napsala docela srozumitelně, i když bych Petru nepopsal jako ona jako největší zklamání.
Do boha, dejte už tý holce pokoj, vyrovnanost prostě není její silná stránka. To je součást mentality, genetický výbavy člověka a nic podstatnýho s tím nikdo nenadělá. I tak patří do nejužší špičky ženskýho tenisu dlouhodobě.
Snažit se jí představovat jako někoho, kým nikdy ne yla, není a asi nikdy nebude je nesmysl. Prostě život na houpačce, nahoru a dolu.
Reagovat
Fandina
Petra je psychicky silná. To, že se jí někdy na kurtu nedaří se stává. Ale psát o ní, že je labil, který se při hře skládá je nessmysl. Petra vždycky bojuje.
Reagovat
Fandina
A to, že někdy hraje líp a někdy hůř, že se jí někdy víc daří nebo nedaří nesouvisí s psychikou. Někdy na co sahneš, tak tak ti nejde.
Reagovat
Fandina
Ale samozřejmě, ten důvod, že se ti na kurtu nedaří je psychická záležitost, to jsem se špatně vyjádřila. Když přijdeš na kurt a celkově nejsi v pohodě, není ti dobře, myslíš na něco jiného, tak to může tvojí hru ovlivnit. To samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna Davenportová je důkazem toho, že vynikající hráčka a vynikající expert jsou dvě naprosto odlišné kategorie.
Reagovat
Fandina
To, že někdo popíše tenistku jako zklamání, přece neznamená, že mluví o psychice.
Reagovat
Roger_Federer
Petra je samozdrejme psychicky nevyrovnana, v nekterych zapasech az labilni tenistka..
Samizdrejme mas pravdu, ze se to uni neda nijak idhadniut z cim do zapasu nasoupy, je schopna valcovat, ale i vyhrat jedne set, pak se zblazdnit a prohucet..Je schopna se vyhazet z hrackiu na 100 mistu..Ale taky sestrelit Serenu jako ted v Madridu.
Jestli toto neni nestabilita, pak nevim co to je..
Reagovat
Fandina
Přála bych ti, abys byl tak silný v hlavě Petra. Ano, někdy hraje hrozně, ale neznamená to, že je labil, který přijde na kurt a předem odevzdá zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Petřina psychika je silná -když je v pohodě, je schopná vyhrávat velké tituly, porážet velké hráčky, jak ukázala třeba v Madridu, kde si nebrala servítky ani se Serenou, nerozklepala se jí kolena z toho, s kým hraje - to má málokterá hráčka.

Jenže Petřina psychika je bohužel i křehká - stačí třeba, aby jí to nešlapalo v soukromí, pak mívá problémy, nechá se v zápase rozhodit kde čím, je schopna prohrávat i s hráčkami výrazně horšími.

Jak vidíš, nevylučuje se to.
Reagovat
a.magerova
Takže je labilní nebo co tím chceš říct?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč labilní? Z toho, co jsem napsal, ti vyplývá, že je labilní?!
Reagovat
a.magerova
Tys to tak popsal.
Reagovat
smazaný uživatel
No když myslíš.. Mě to, co jsem popsal, jako labilita rozhodně nepřipadá. Labilní jsou podle mě ty, kterým se rozklepou kolena v krizových situacích nebo velkých zápasech a to není Petřin problém.
Reagovat
a.magerova
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/labilita
Reagovat
Fandina
v tenise se takhle hodně říká, že někdo je labilní právě v souvislosti s tím, co píše iqe, že není schopna dopodávat zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá, ale to, co jsem popsal, podle mě není nestálá, kolísavá psychika. Protože v takovém případě by byli labilní všichni do jednoho.
Reagovat
a.magerova
Nemáš pravdu. Zde namátkou poměr vítězství a proher. Takže né všichni do jednoho.
Serena - 717/119
Kim - 489/121
Máša - 590/141
Petra - 386/159
Reagovat
Fandina
Ale to přece nic neznamená. Sem přece můžeš dát i někoho s úplně vyrovnaným skore.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to má společného s psychikou?
Reagovat
Fandina
nic
Reagovat
a.magerova
Všechno.
Reagovat
Fandina
Vypovídá to jen o tom, kolik kdo vyhrál zápasů. Jak je která tenistka úspěšná.
Reagovat
smazaný uživatel
To právě nemá. Nepopírám, že psychika na to vliv nemá, ale ani zdaleka to není jediná věc, která na to má vliv. Kromě toho mi s výjimkou Sereny, která je někde jinde, nepřipadá, že by Petra byla až tak výrazně horší než ostatní tebou jmenované, byť horší je.
Reagovat
a.magerova
Nejde o to, že Petra je na tom nejhůř, jde o to, že jsi tvrdil: "Dobrá, ale to, co jsem popsal, podle mě není nestálá, kolísavá psychika. Protože v takovém případě by byli labilní všichni do jednoho."

A já tu poukazuji na to, že nepíšeš pravdu.
A to ještě uvádím jen ženy, ale podle tvého vyjádření "byli" myslíš i muže, tak dobrá:
Roger - 1055/248
Nole - 775/177
Rafa - 827/172
Reagovat
Fandina
Ale v podstatě, měl pravdu, nikdo nemá jen vyhrané zápasy.
Reagovat
Fandina
kdybychom tedy připustili, že labilita znamená prohra, což jak víme není
Reagovat
smazaný uživatel
Ve skutečnosti nepoukazuješ, resp. se o to snažíš, ale nepoužíváš k tomu relevantní argumenty. Poměr vyhraných a prohraných zápasů sám o sobě neříká vůbec nic o tom, jakou kdo má psychiku.
Reagovat
LukasH
Ano, znamená to, že tyhle hráčky jsou lepší než Petra.:-)
Reagovat
Fandina
tak tak
Reagovat
Jan
S tím bych souhlasil.
Reagovat
Fandina
Asi tak. Když je v pohodě i mimo kurt, tak hraje super, je silná.
Reagovat
VlS
Takže teď nebyla mimo kurt v pohodě?
Reagovat
Fandina
Ty máš dojem, že se psychicky složila při hře s Timeou? že prohrála hlavou?
Reagovat
Fandina
V pohodě byla, jen na co sahla, tak zkazila. Ale že by se hroutila, to jsem si nevšimla.
Reagovat
Pedronegro
mám pocit, že to jsou kecy o ničem, kondičák je servisman, který má dělat, co trenér (v souladu s hráčkou) řekne, jakmile se vypracuje do vyšší role, je ho potřeba buď vyhodit nebo ustanovit hlavním trenérem. Proč Vydra odešel od Berdycha a pak od Rosola, to v článku není. Jo, že to se neodmítá, je jasné, ale nové impulzy, zkušenosti a pohledy? Jaké? Spíš tedy asi proč se o tom píše ... nevím, já bych kondičáka po Lukášovi nechtěl, jenže takhle to asi není...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych ho vyhodil, protože potřeboval změnu.
Reagovat
Pedronegro
změnu čeho?
Reagovat
smazaný uživatel
změnu pohlaví
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš na konci loňské sezony udělal v týmu radikální řez, proto byl od něj Vydra odejit..
Reagovat
Pedronegro
pokud k tomu byl racionální důvod, tak nechápu, proč ho vzal Lukáš, a už vůbec, proč ho tedy bere Petra
Reagovat
Fandina
Tomáš chtěl změnu, takže všechny vyměnil. A třeba s Lukášem byl dohodnutý jen na půl roku, ne na víc.
Reagovat
Pedronegro
aha, asi neměl víc času, prosím jen, aby se stejně psalo o všech dalších důležitých členech týmu, jako masérkách, vyplétačích raket apod.
Reagovat
Fandina
To jsem nějak nepochopila, ale asi je to tak, že Petra sháněla kondičního trenéra a pravděpodobně Vydru zná z Prostějova, když tam trénoval s Berďou a ona tam trénuje, má tam byt. A když zjistili, že je volný, tak ho oslovili, protože stejně hledali.
Reagovat
Pedronegro
Myslím, že o takových změnách v týmech se normálně nepíše ve zprávách a probírat to v diskusích je marné, protože nikdo neřekne skutečný důvod (třeba "je to neskutečný ko.k.ot"), ale mele o potřebě změny. A vůbec mi přijde, že o tom není třeba vůbec hovořit, natož psát.
Reagovat
Fandina
Proč by se o tom nepsalo. To je normální věc, že se mluví o tom, jakého má tenista nebo tenistka trenéra, tým a jaké jsou změny. Na tom není nic zvláštního. A je to jedno, jaké jsou důvody. Domluvili se, informují a tom a jede se dál.
Reagovat
Pedronegro
pokud je jedno, jaké jsou důvody, tak je jedno, jaké jsou změny
Reagovat
Fandina
to zase ne, teď se ví, že jí trénuje ten a ten a uvidí se, jak to bude fungovat
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, Alexe si pochvalovala, prej měl větší palcát než Radek. V Doha jedinej partner instruktorky, ta na pažích nádherný modřiny, asi od posilování:))) Jak krásné a výmluvné... Nu, jeji věc, jen zmiňuji.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/681216-sance-ve-finale-je-obrovska-veri-novotna-safarove-ctyrhra-ji-pry-pomuze.html#hp-artcl i kdyby Serena byla na kapačkách a měla dýchací přístroj tak hrát bude a bude bojovat o každý fiftýn
Reagovat
Jan
Přejí spíš štěstí Vydrovi než Petře. Jak dlouho tam vydrží ? :) Jak ji bude do něčeho nutit, tak letí.
Reagovat
Fandina
Jak to víš?
Reagovat
Jan
Z historie Petřiných kondičáků.
Reagovat
Fandina
To jsem čekala tu odpověď. Ale jak víš, že jak jí k něčemu přinutí, že poletí, to mě zajímalo. Jak víš tohle. Třeba Všetíček odešel kvůli tomu, že zůstal s Radkem. Další byl jen zkušebně. Nevíš, jestli jí k něčemu nutil. To jsou divná tvrzení tohle.
Reagovat
Fandina
Přece si nebude najímat kondičního, aby ho hned zase vyhazovala, když jí bude do něčeho nutit, nebo ano?
Reagovat
a.magerova
No právě.
Ona tyto dva tituly vyhrála až po jejich odchodu čili si oddychla, že jsou pryč, uklidnila se a následně vyhrála, to je celé.
Reagovat
Fandina
Takže třeba kondičního nepotřebuje. To mě nenapadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná na to něco bude. Když letos vyhodila Stobera, tak hned další turnaj (Madrid) vyhrála...
Reagovat
smazaný uživatel
Daleko víc titulů vyhrála, když nikoho nevyhazovala. Tohle mi připadá trochu (hodně) přitažené za vlasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Které tituly?
Reagovat
a.magerova
No už jsem jako chlap, neumím dělat víc věcí najednou?!!!! :-/
Tady mi zas chybí, že myslím tituly z Wimbledonu a Madridu, před nimiž vždy ukončila spolupráci s kondičním a poté vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou dva. Co dalších 14?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemluvě o tom, že ten Wimbledon rozhodně bezprostředně nenásledoval po tom, co odešla od Všetíčka..
Reagovat
smazaný uživatel
Se Všetíčkem se rozešla po přípravě na Wimbledon, takže následoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Se Všetíčkem se rozešla ještě před French Open, takže nenásledoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Během RG seděl v Petříně loži a na Wimbledon ji připravoval. Klidně ti najdu nějaký články, jestli mi nevěříš.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, já si to spojil s jejím rozchodem s Radkem, který nastal dřív.

Nicméně kdybych chtěl být hnidopich, tak řeknu, že ještě před Wimblasem byl Eastbourne. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby v Eastbourne nemusela preventivně odstoupit, tak by ten turnaj s největší pravděpodobností asi vyhrála. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná jo, možná ne. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/kvitova-ukoncila-spolupraci-s-kondicnim-trenerem-vsetickem-pl9-/tenis.aspx?c=A140609_100732_tenis_par
Reagovat
a.magerova
14 dní je podle mě bezprostředně, ale nemíním se tu zrovna s tebou dohadovat. (tečka!)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, moje chyba, omlouvám se. Já si to spojil s jejím rozchodem s Radkem, který nastal dřív.

Nicméně kdybych chtěl být hnidopich, tak řeknu, že ještě před Wimblasem byl Eastbourne. :-)
Reagovat
a.magerova
No kdybych já byla hnidopich, tak bych musela nutně napsat, že takový odborník na Petru jako ty, by měl takovou zásadní věc vědět a nespojovat si její profesní život s tenisovým. Ale proč bych to psala, že?
Reagovat
a.magerova
Opr. Její soukromý život s tenisovým.... to mě ten Nole teď tak vykolejil !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Komu fandíš?:-)
Reagovat
a.magerova
Andymu respektive Stanovi ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu.:-)
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/CGbeqiGVIAAvt1N.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo porád, už jsem se omluvil..
Reagovat
Roger_Federer
a proc by si nemohla Vydru najmout a zase ho za chvili vyhodit.Treba prave tohle V vyvolava ty nejlepsi vykony
Potrebuje vyhazovat?

Co mi vime.
Reagovat
a.magerova
A tak proč nééé, účel světí prostředky, na každého platí něco jiného, důležité, že to funguje.

Neboli někdo má rád krajku, jiný latex ;-)
Reagovat
Roger_Federer
To by me zajimalo jestli to spolu delaji v krajce ne latexu ti dva co si tak rozumi.
Reagovat
a.magerova
Tak obchod s prádlem prý byl její, takže krajka určitě a jestli tam měla i koutek s erotikou..... to se ale asi nedozvíme nebo jo? :-)))
Reagovat
Fandina
A ty si s někým rozumiš, abys to s ním mohl dělat, nezáviď.
Reagovat
Jan
Jestli to nebylo tak, že jí dodal kondičku, se kterou ten Wimbledon vyhrála i když už u ní nebyl. Je tam jakási setrvačnost. Pak šla kondice do háje a Petra taky a tak pořád dokola :)
Reagovat
Fandina
Třeba Vydra má podobné metody, jako Všetíček a bude jí vyhovovat.
Reagovat
Jan
Když u ní bude chtít zlepšení kondice, nutit ji musí. A to se Petře nelíbí, moc trénovat fyzičku. Je to známá věc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevymýšlej si. ;-)
Reagovat
Fandina
A kdes to slyšel, že nerada trénuje kondičku? Já to tedy neslyšela. Má režim, ráno vstane a pak celý den trénink, posilovna, hřiště, běh až do večera a po 19 hodině padne do postele. Záleží jen na metodách trenérů, které mění. Ale že by se vyhýbala tréninku, to jsem neslyšela. Naopak vždycky zveřejňuje fotky.
Reagovat
Jan
A že si dávala letos pauzu po Stroberovi :) I po Ivankovi si stěžovala, že to je na ni moc atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě ty vynucené pauzy jsou jasným důkazem toho, jak jsi se svým tvrzením o neochotě makat mimo.
Reagovat
Roger_Federer
Jaka vynucena pauza?pokud vime tak se tak rozhodla sama, nikdo ji nenutil.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš dobře, jak jsem to myslel, tak nedělej blbého.
Reagovat
Fandina
Jasně, sama se rozhodla pro pauzu, je to její věc.
Reagovat
Fandina
To, že neměla trenéra neznamenalo, že netrénovala. Tak se zase metody trenérů nemění, aby nevěděla, co dělat v posilovně, jak běhat atd.. To, že vyměňuje trenéry přece neznamená, že netrénuje, jen hledá toho pravého.
Reagovat
a.magerova
"Nejsem prostě normální hráčka. Nikdy nebudu hrát konzistentně jako například Wozniacká. Trénuji také méně než jiné tenistky. Proto se chci soustředit jen na některé vrcholy a to i na úkor žebříčkového postavení," uzavřela Kvitová.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde je tam napsáno, že nechce dřít?
Reagovat
gigin
Trénuji také méně než jiné tenistky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jednou - kde je tam napsáno, že nechce dřít?
Reagovat
slacker
Trénuji také méně než jiné tenistky.
Reagovat
smazaný uživatel
Potřetí - kde je tam napsáno, že nechce dřít? Věta, kterou mi tu podsouváte, nic takového netvrdí.
Reagovat
slacker
Ok mas rechtr je tam napsano chci drit a proto trenuji mene nez ostani tenistky.
Reagovat
gigin
A co teda tvrdí ta věta?
Reagovat
Fandina
Že má svůj styl trénování. A dovedl jí tam, kam jí dovedl.
Reagovat
smazaný uživatel
Že trénuje méně než ostatní. Rozhodně se z ní nedá vyvozovat, že by to bylo proto, že se jí nechce dřít. Vzhledem ke známým faktům se dá spíše usuzovat na to, že se u ní větší dril zkrátka neosvědčil.
Reagovat
Fandina
Chce se soustředit na vrcholy, ale to neznamená, že netrénuje.
Reagovat
slacker
Netrenuje znamena co? Trenuje nedostatecne
Reagovat
Fandina
Kde čteš netrénuje. Píše, že netrénuje jako ostatní. To znamená, má ověřenou svou cestu trénování.
Reagovat
slacker
U tebe ctu ze pry asi rikame ze vubec netrenuje. Ja to nerikam, ja rikma ze trenuje mene a jinak nez by mela
Reagovat
Fandina
Řekla sama, že trénuje méně. To je jediné, co se z toho dá vyvozovat.
Reagovat
VlS
Jane, nechme toho okopávání Petry. Jasně že na kondičce maká a je zbytečný jí předhazovat něco jinýho, než hloupý prohlášení pro tisk
Reagovat
LukasH
Fakt nevím, proč to takhle zkresluješ, když o tom nic nevíš (stejně jako já a všichni tady). Copak víme, jak je to doopravdy? Petra pod Všetíčkem a teď pod Stoberem mezi sezónama tvrdě dřela. To o ní řekli i ostatní členové týmu - že je důsledná a má vůli dřít. Všetíček se mi zdál dobrej, jenže tam víme, jak to bylo. A u Stobera asi Petra po čase zjistila, že to není ono. Projevilo se to v zápasech a následně tou pauzou. Možná chtěla navrhnout změnu, ale Stober nechtěl (takhle to naznačila). Ale stejně to nevíme.
Jenže ty to tu podáváš, jako kdyby Petra ležela na gauči, Stober k ní přišel s tím, že je třeba cvičit a Petra mu řekla, že se jí nechce, tak ho pak vyhodila...
Reagovat
Jan
Na gauči asi neležela, ale je otázka jaké dávky tréninku je ochotná vzít. Když vidím ty její zápasy, všichni mají nějakou konzistenci, Petra ne. Tak si říkám, má talent, ale málo trénuje. Občas to vyjde, ale poctivý trénink se ošidit nedá a projeví se to. Nakonec přece letos po té pauze prohlásila, že bude trénovat míň než ostatní hráčky. Kam to asi povede ?
Reagovat
Fandina
Když podle tebe poctivě netrénuje, tak jak je možné, že někdy má excelentní výkon a jindy ne. To nemá logiku.
Reagovat
Jan
Její hra nemá vůbec logiku. Nikdy nevíš, jak daný den zahraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
To ale platí o všech tenistkách. ;-)
Reagovat
Fandina
Přeháníš to. Mnohdy prohraje o pár míčů. A někdy vyhraje a má x UE. Záleží taky proti komu hraje, jestli ta protihráčka jen čeká na to co Petra, nebo jí rozběhává, nebo jí vyloženě přehraje. Tady jde o to, že ona má nějaký režim a na základě toho má výsledky. Ty tu o ní píšeš, jako by byla nesvéprávná osoba, která nic neumí, nic nezná a nikdy nic nevyhrála. Což není pravda. Ona umí a vyhrává. A ty rozdíly, že jednou tak a podruhé tak zase nejsou tak obrovské, jak to popisuješ.
Reagovat
Jan
Např. letošní FO 3. kolo a ostatní kola, co hrála, zejména 4. - jen drobný rozdíl :)
Reagovat
Fandina
Třetí kolo hrála super, ale také to bylo soupeřkou. Ona jí před měsícem porazila a Begu hraje podobně jako Petra a Petra jí přehrála. Bacsinsky ve čtvrtém kole vyčkávala na chybu a když byly výměny, tak ve vhodnou chvíli zaútočila. A Petře ani ten den nešel servis.
Reagovat
gigin
Hlava je důležitá. Můžeš mít nadrilováno, ale jak si špatný v palici, tak je zle. A hlavně baby.
Reagovat
Fandina
To, že Petra zvládá krizové situace ví každý. V důležitých zápasech má Petra hlavu nad všechny ostatní. Samozřejmě výjimky potvrzují pravidlo.
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
Fandina
A proto Petra vyhrála, to co vyhrála.
Reagovat
Fandina
Přála bych každému takovou hlavu, jako má Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Co je k smíchu na tom, že Petra je považovaná za hráčku s vynikající psychikou?
Reagovat
gigin
Tebou považována.
Reagovat
Fandina
A tebou?
Reagovat
smazaný uživatel
Co mnou, experty.
Reagovat
gigin
Kterými? Máš konkrétní vyjádření?
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli ten tenis sleduješ alespoň tak dlouho jako já, tak to moc dobře víš. Tvůj příspěvek beru jako účelovou provokaci.
Reagovat
Fandina
Kašli na něj. Ať se jde bavit jinam.
Reagovat
gigin
Ty mi nebudeš říkat, Fandino, kam se mám chodit bavit. Uklidni se.
Reagovat
Fandina
Provokuješ.
Reagovat
gigin
Já jsem se dnes s tebou snažil vůbec nebavit, nereagovat na tebe, tak mne laskavě nech na pokoji. Píšu si svobodně, co chci, co si myslím. Ty mi v tom nebudeš překážet. Rozumíš?
Reagovat
Fandina
Když s někým nechceš bavit, tak na něj nereaguj. Já myslím, že je to normální mezi lidmi. Nepiš do mých větví, nereaguj na mě. Pokud mi píšeš do mé reakce DDDDDDDDDDDDDDDD co to má znamenat?
Reagovat
gigin
Víš co. Dobrou noc, pičo jedna. Otravíš mi i tu sobotěnku, zmetku jeden zasraný, poje*aný, nedomrdlý. Zachráněný potrate. Hnus jsi. Doufám, že mi admin dá banán.
Reagovat
LukasH
Tohle se mi asi jen zdá...
Reagovat
FulnekUltras
a bylo by to zcela oprávněně
Reagovat
slacker
Nebylo.
Reagovat
gigin
Nejde o to, jak dlouho něco sleduješ, ale jak to sleduješ. Ok, Petra je legenda, nebudu se s tebou hádat. Jen ti říkám, že psychiku má velmi křehkou a od toho se taky odráží její ding dong výsledky. Potenciál má obrovský, dar od Boha a to jí drží tam, kde je.
Reagovat
smazaný uživatel
Křehkou možná, ale silnou.
Reagovat
gigin
To se ale Jirko vylučuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ba naopak - sklo asi znáš, ne? ;-)
Reagovat
gigin
Víš jak se označuje poštovní zásilka, kde je sklo?
Reagovat
smazaný uživatel
Vím. Ale pořád to neznamená, že by se křehké a silné vzájemně vylučovalo.
Reagovat
slacker
Silna zasilka?
Reagovat
Fandina
Ty chceš říct, že je Petra křehké stvoření? Ona, která si stoupne na kurt a porazí kde koho?
Reagovat
slacker
me jeste neporazila
Reagovat
Fandina
Podívej, k tomu, aby někdo dotahl zápas do vítězného konce, potřebuje být silný. Petra to už mockrát dokázala. Ona není žádné křehké stvoření.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že je tohle každému jasné. Vyhrát dvakrát Wimbledon už není náhoda a k tomu x dalších turnajů. Na to musí mít člověk hlavu.
Reagovat
slacker
Kterymi experty? a nemohli zmenit od roku 2011 nazor?
Reagovat
Fandina
Ty ne, ty tomu nerozumíš.
Reagovat
Jan
Jsou zápasy, kdy má Petra vynikající psychiku - např. FedCup 2011 finále, kdy otočila zápas s Kuzněcovovou z 0:3 ve 3. setu na 6:3 (tenkrát také tvrdila, že má silnou psychiku po některém z rodičů) nebo v TM 2011, Wimbledonu 2011, finále Wimbledonu 20014, letos Madrid semifinále se Serenou a finále s Kuzněcovovou ... A např. letos na FO 4. kolo s Bacsinszkou se v podstatě zhroutila. A mám dojem, že při propadech za poslední 2 - 3 roky zase tvrdila, že má slabou psychiku ... Tak si vyber. V každém případě dokáže být herně i psychicky jako den a noc v různých zápasech.
Reagovat
Fandina
Já nevím, mně nepřipadala s Bacsinsky zhroucená, já bych řekla, že se i snažila.
Reagovat
Jan
Možná se nezhroutila, ale nešlo jí vůbec nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Zhroucená nebyla, to by vypadala jinak. Jen jí to prostě nešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, že by někdy tvrdila, že má slabou psychiku, maximálně tak to, že má problém se vyrovnat s tlakem.

A letošní FO tak trochu paradoxně ukazuje, že má psychiku silnou - kdyby ji neměla, tak vzhledem k tomu, jak se s tím povrchem tam prala, mohla si balit už po prvním druhém kole.
Reagovat
Fandina
Také nesmíme zapomenou, že Timea hrála docela dobře. Ten první set ne, tam to bylo o chybách, ale pak se zlepšila a Petra ne. Ale že by se Petra zhroutila psychicky, to jsem neviděla.
Reagovat
Roger_Federer
Hm.Hm..v palici rikas jo..:)
Reagovat
smazaný uživatel
"všichni mají nějakou konzistenci, Petra ne. " = kec, buďto z totální neznalosti nebo za účelem Petru shodit.

Tvůj problém je v tom, že si myslíš, že čím víc bude někdo dřít, tím lepší bude mít výsledky, což je při vší úctě totální hovadina. A právě na Petře letos bylo krásně vidět, jak jí extrémní dril vůbec nesedí, je u ní naprosto kontraproduktivní.
Reagovat
slacker
Jak se ta kontaproduktivnost projevila?
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba tou měsíční pauzou.
Reagovat
slacker
Ta byla evidentne zbytecna. 2 tesne porazky s Karlickou pred pauzou po pauze od Karly vyprask
Reagovat
Fandina
A předtím vyhrála tisícovku Madrid. To stačí na druhé místo v žebříčku. Co víc si přát.
Reagovat
slacker
pred pauzou vyhrala jen Sydney a pak spusta vypadku a slabsi zapasy . po pauze vyhrala jen Madrid a pak spousta vypadku a slabsich zapasu.
Reagovat
Fandina
Před pauzou toho vyhrála hodně a po pauze vyhrála také. Takže je dobře, že si odpočinula a jede se dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vzdávám, ty jsi tak mimo, že nemá smysl s tebou řešit nic, co má jakoukoliv souvislost s tenisem.
Reagovat
slacker
To je dobre ze to vzdavas. Jses rozumnejsi nez Fandina
Reagovat
LukasH
Vtipný.:-)
Reagovat
LukasH
Omílá se to tady stále dokola a dokola a nemá cenu tebe a ostatní přesvědčovat, že ten tenis není jen o tvrdý dřině. Taky je to o tom, ale těch faktorů je mnohem víc. Ty to vidíš jenom z televize a to je dost málo na to něco hodnotit. Petra třeba řekla, že jí v tréninku údery jdou krásně k lajnám a v zápasech jí to šlo ven. Na tom je vidět, že to jen o tréninku není.
A teď u Lucky - ano, za její nynější hrou stojí tvrdá práce. Ale ona dřela tvrdě i předtím, když vypadávala v prvních a druhých kolech. Teď si to u ní všechno sedlo dohromady - ve 28. Když byla stará jako Petra, nehrála skoro nic. Prostě se k tomu všemu musí nějak dospět a hlavně hledat cestu, která vyhovuje sampotnýmu hráči. Kdyby se Petra nechala násilím nutit do něčeho, co jí není vlastní, ztratila by tak akorát chuť - vždyť si kvůli tomu dávala pauzu, tak tam prostě byl problém. A taky by to mohlo skončit tak, že by skončila s tenisem nadobro (pokud by se měla řídit radama místních expertů).
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. Petra má nějaké výsledky na základě nějakého stylu trénování a když někdo přijde a řekne, že má trénovat víc, tak to přece nemá logiku.
Reagovat
Jan
Máš pravdu, ale vysvětli mi ty její propady. Já bych řekl, že když něco poctivě natrénuje, musí se to projevit v zápase i když se třeba nedaří. A když to nechá víc jen na talentu, tak někdy to jde dobře nebo velmi dobře a jindy ne. Že s poctivým tréninkem by ten propad nebyl takový.
Reagovat
Fandina
Jenže ona trénuje pořád stejně a jeden ten vyhraje a druhý prohraje. Chápej. Při jednom stylu tréninku.
Reagovat
smazaný uživatel
To nemáš pravdu, trénink a zápas jsou dvě rozdílné kategorie a ani sebetvrdší trénink nezaručuje, že zápas zvládneš.
Reagovat
Jan
Tak proč se trénuje ? Na co tím ztrácet čas a síly, ne ? Raději odpočinek na zápas :)
Reagovat
Fandina
A máš pocit, že kdyby netrénovala, tak by vyhrála, to co vyhrála.

V jednom rozhovoru uvedla, že její normální tréninkový den začne ráno a skončí večer a náplní je posilovna, hřiště, zase posilovna, běh a další. Proč pořád píšeš, že netrénuje?
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale nepsal, že trénink je úplně zbytečný, to mi zas podsouváš něco, co jsem netvrdil. Ale koneckonců někdy může být lepší jeden trénink vynechat a odpočinout si na zápas.
Reagovat
LukasH
Řekl bych, že je to mimojiný stylem její hry. Hraje plochý míče na riziko. Když jí to jde, soupeřky u toho nejsou ani na 3 kroky a jen se otáčí za míčema. Strašně záleží, na kterým hraje povrchu. Není náhoda, že vyhrála dvakrát Madrid, W, New Haven a loni obhájila a ještě vylepšila celou Čínu. Všechny tyhle turnaje mají nejrychlejší povrchy. Letos bylo na RG víc antuky než jindy. Petře to do karet nehrálo. Navíc pomalý míče. Zahraje pár pokusů o vítězný míče. Soupeřka je všechny doběhne a Petra zkazí - jde dolů sebevědomí a odejde servis. Ve Wimbledonu by u těch míčů nebyla Baczinská na dva kroky. Taky kolik zrovna tam udělá Petra UE - fakt moc ne. A Petra prostě není komplexní a celodvorcová hráčka a nedokáže tu hru změnit na "antukovou" - tj, hrát dlouhý výměny a stát daleko za BL. Když si tohle všechno dáš dohromady, tak vlastně zjistíš, že to o tý hlavě je u ní možná míň než tu všichni tvrdí. Jasně, ono by se mohlo říct - tak ať se naučí hrát komplexněji. Ale asi to není v 25 tak snadný, když má zažitej nějakej styl. Vždyť tolikrát řekla, že pokud nehraje svojí hru, není to ona. Myslím si, že za daných okolností se to prostě nedá předělat a jediná možnost je jet v tomhle stylu - ano, budu často vypadávat v prvních kolech, ale taky budu vyhrávat tituly....
Reagovat
slacker
S Bacinsjkou hrala tupe dokola krosy a do forhandu s cim dal vetsi zurivosti ktere ustila v cim dal zoufalejsi a zbytecnejsi chyby.
Ten kdo ma hlavu to skusi po lajnach a do backhandu. Petra se uplne zacyklila
Reagovat
LukasH
Já ale nepopírám, že si Petra v některých situacích na kurtu neporadí. Ale znovu ti s velkou chutí zopakuju, že když to vidíš v televizi z toho pohledu z vejšky, zdá se ti to všechno hrozně jednoduchý.:D:D
Reagovat
slacker
Vsak ono to je v podstate jednoduchy. Na jinym turnaji by byla sance ze ji to Kotyza skuzi rozmluvit na lavicce.
Reagovat
Fandina
To by potom musela vyhrát všechny ostatní.
Reagovat
slacker
Kdyz rikam skuzi neznamena ze ho Petra vzdy poslechne. A nesnaz ze zkazit sobotenku i me.
Reagovat
Fandina
napsal si, že je to jednoduché, není
Reagovat
slacker
Jo je to jednoduche, kdyz se pouziva mozek a mas natrenovano. Ne kazdy nadprumetny sportovec je i zaroven nadprumerne inteligentni.
Reagovat
LukasH
Ano to by byla. Taky dost hráček kvůli tomu na GS prohraje. Myslím, že letos třeba Karolína. Ale to je prostě schopnost nebo neschnopnost vyrovnat se se situací na kurtu. Nedokážu si na to koučování na kurtu udělat názor. Tu možnost sice mají všechny, ale zase se pak z toho stává trochu i souboj trenérů. Pořád mi ale tak nějak přijde, že by to bejt nemuselo. Jednou je hráčka hozená na kurt, tak ať si poradí sama. Je to taky důležitá součást tenisovýho umu...
Reagovat
Fandina
Ona s ní prohrála už podruhé. Neumí na ní hrát. Baca hraje nízko, všechno doběhne a ve vhodné chvíli zaútočí. V prvním setu chybovala, ale pak se zvedla a byl konec.
Reagovat
Jan
Z toho plyne, že Petra není taková hvězda, jak by se zdálo. Když jí vyhovuje povrch, je v pohodě a jde jí to, porazí kohokoliv s prstem v nose včetně Sereny. Když podmínky pro ni nejsou, stává se z ní až podprůměrná tenistka, jak ukázala s Bacsinszkou i jindy. Pak i to , že je 2. na žebříčku, je svým způsobem parodie. Nakonec ona sama řekla že neví, jak se na 2. místo dostala (a ještě po prohře) i když víme, že jí v tom pomohla Lucka, že zastavila Mášu. Já bych k tomu ještě přidal tu neustále omílanou kondici. Když měla před rokem kila navíc a zadýchávala se, nestíhala míče, také to hrálo velkou roli.
Reagovat
Fandina
Petra je hvězda, protože vyhrála co vyhrála, Wimbledon, TM, to jsou její zásluhy. A na druhém místě je proto, že má víc bodů na žebříčku než ostatní. Proč máš pořád potřebu o ní psát, že je to jinak?
Reagovat
Jan
Je hvězda, ale protihráčky z ní mají prču, když si na ni troufá jakákoliv hráčka z top 100, když zjistí, že jí to zrovna nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je zase za kravinu, tohle?!
Reagovat
Fandina
A která z ní má legraci? Všechny ty které porazila?
Reagovat
Jan
Khum Krum, Bacsinszká a další. Bacsinszká neměla v tom semifinále letošního FO co dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Khum Khum je dávná minulost, to je asi jako kdyby tady někdo furt opakoval, že Serena tady v roce 2012 vypadla s Razzanovou. Baczinská je kometa letošní sezony, adeptka na top 10, prohrát s ní rozhodně žádná ostuda není.
Reagovat
Jan
Petra hraje 3 roky zpátky pořád stejně. Takže je to relevantní.
Reagovat
Fandina
Je relevantní, že se jí někdy nedaří. Není jediná. Žádná hráčka nevyhrává všechny zápasy. Ani Serena ne.
Reagovat
Fandina
Žádná hráčka, která porazí tu, která je před ní na žebříčku z ní nemá legraci. Proto hraje, aby se na žebříčku posouvala a vyhrávala zápasy a chce je porážet, být výš. Nikdo nemá nic dané, ani předepsané. Tím, že vyhrává tu před sebou, tak se dostává na její místo a pořád dokola.
Reagovat
LukasH
Ano, protihráčky ví, že když to Petře nejde, mají obrovskou šanci, což je nabudí. Ale jak pořád říkám. Tohle bude už těžko nějak zásadně měnit. Jo a 3 ze 4 zápasů nemůže hrát tak blbě, protože jinak by neměla pozitivní bilanci výher. Jestli tedy počítáš jako jedinej dobrej výkon ten např. z Wimbledonu, to je pak jiná.:-)
Reagovat
slacker
3 ze 4 hraje "jen" blbe ale ve 20% procent hraje id.otsky blbe a pak prohraje uplne s kazdou. V tech 3/4 to jeste nejak uhaluzi kdyz nehraje s elitni hrackou (a nehodlam stanovovat hranici pro elitni hracku).
Reagovat
George_Renel
A co těch 5%?
Reagovat
slacker
Pro upresneni. tech 20% ultrablbych porazek ma zahrnuto v tech 3/4 herne blbych zapasu. Tak 1/4 zapsau miva velmi dobrou a tak asi tech tvych 5% procent jsou ty zapasy kdy nam pada drzka nad tou fantasii bez kazu.
Reagovat
Fandina
Pro tenistku jsou nejdůležitější vyhrané zápasy. Za ty se dostávají body a peníze. A podle žebříčku je Petra momentálně druhá na světě a stabilně se v pětce, osmičce, desítce pohybuje už pět let. To jsou výsledky, které hovoří o tom, jak hraje. Všechno ostatní je irelevantní.
Reagovat
Jan
Z hlediska bodů a peněz to irelevantní je, z hlediska dojmu ne. Myslím, že se na Petru příslušně dívali i letos diváci na FO, jak hrála. A Každý GS. Je to 3 roky zpátky stejné, samozřejmě jsou tam i ty úspěchy.
Reagovat
Fandina
Ty děláš, jako by Petra nevím co na kurtu dělala. Vždyť to tam neodchodí, za co by měli diváci vracet peníze. Jsi úplně mimo.
Reagovat
Jan
O vracení peněz jsem nic neříkal :)
Reagovat
Fandina
Podívej, děláš z ní nemožnou tenistku a pořád na ní něco vidíš. Upřímně, nerozumím tomuhle postoji. Tenis hrát umi, je druhá na světě a nechápu pořád to hledání much na ní. Když na kurt nastupují dvě, tak vyhraje ta lepší a o nic jiného nejde. Vytýkat někomu, že pokaždé nevyhrává, jak to děláš ty není normální.
Reagovat
smazaný uživatel
Tě to hejtování ještě neomrzelo?
Reagovat
Jan
Štve mě jak hraje 3/4 zápasů. A poukazuji jen na fakta.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj příspěvek je plný subjektivních pocitů, nikoli faktů.
Reagovat
Fandina
Jenže ty argumentuješ tím, že se ti něco nelíbí. Já bych Petře přála, aby vyhrála všechno. Ale napsat, nelíbí se mi 3/4 zápasů, o čem to je?
Reagovat
LukasH
Já z ní třeba nikdy takovou hvězdu nedělal. Říkám to tady pořád a přesto se to všeobecně nebere. Ona hrála nevyrovnaně vždycky. Rok 2011 byl krásnej, ale výkyvy jak prase tam byly. Akorát využila tenkrát všechno, co jí vyhovovalo. Poslední roky jí nejde Austrálie, i když tam by jí to svědčit mělo. Pokud by se jí zadařilo v Austrálii a pak tam, kde se jí poslední roky daří (viz minulej příspěvek) byl by to megaúspěch.
Nenazýval bych to druhý místo parodií, protože prostě od teď do Wimbledonu uhrála druhej největší počet bodů po Sereně. To se nijak ošidit prostě nedá. Ona ani Maria nehraje poslední dobou kdovíjak konzistentně. A Petru já beru jako takovou zvláštní kategorii.
Reagovat
smazaný uživatel
Vydru jsem nedávno potkal v pražské zoo, plavala si na zádech v klidu po hladině. Opravdu pohodářský zvíře.
Reagovat
pingwin
Dávám max půl roku :D a pak letí ...
Reagovat
Nancy_z
Tak snad do týmu přinese to, co se od něj čeká a Petra se nezhorší... Myslím, že v současnosti jde o nejlepší řešení... Snad se to ukáže i v budoucnu :-)
Reagovat
VlS
No, tak hlavně rychle zapomenout na zviřecí dávky, který si dává Tomáš. Jinak to nevydrží ani do americký šňůry.
Reagovat
slacker
Vydro hlavne na nic netlac, s objemy to neprehanej , a hlavne bud pratelsky.
Reagovat
EllNino
To je moc dobře, schvaluju :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist