Kvitová: Nehrála jsem svoji hru, asi jsem moc chtěla

13. 1. 2014, 12:54
Aktuality 46
Před Australian Open se cítila dobře, pochvalovala si přípravu, přesto se Petra Kvitová s úvodním grandslamem sezony rozloučila hned v 1. kole. Jak řekla světová šestka po svém vyřazení, proti 88. hráčce světa Luksice Kumkhumové dnes nehrála uvolněně a nefungovala jí ideálně žádná část její hry.
Profily hráčů
Petra Kvitová se svou přemožitelkou (© Tennis Australia)

"Sama bych ráda věděla, co se stalo," řekla smutná Kvitová na tiskové konferenci po prohře 2-6 6-1 a 4-6. "Nehrála jsem dobře. Nepředvedla jsem svoji hru, na které jsem před sezonou pracovala. Příprava byla skvělá, ale asi jsem moc chtěla."

Před sezonou se třiadvacetiletá vítězka Wimbledonu z roku 2011 připravovala poprvé v teple na Floridě. Kondici zlepšovala s Markem Všetíčkem společně se svým přítelem Radkem Štěpánkem a tenisově je stále s trenérem Davidem Kotyzou. "Nezvažuji," řekla Kvitová jasně, že výměnu kouče neplánuje.

Na Hopmanově poháru vyhrála Kvitová tři dvouhry a na turnaji v Sydney prohrála v semifinále a zdálo se, že by mohla v Melbourne myslet na postup až do druhého týdne.

S dvacetiletou Kumkhumovou, která po svém vzoru, kterým je bývalá světová jednička Monika Selešová, hraje obouručně z forhendu i bekhendu, se Kvitová od začátku trápila. "Měla jsem samozřejmě vyhrát, ale byla jsem ráda, že jsem získala druhý set. Ona hrála dobře, ale já si nepomohla servisem," řekla Češka.

Ve výměnách udělala Kvitová čtyřicet nevynucených chyb a Thajka ji často trápila míči ven z dvorce. "Od zadní čáry to je pro mě těžké," řekla Kvitová. Na otázku, co nejvíce ji ve hře trápilo, řekla, že prakticky všechno. "Můžu začít od servisu, pohyb nebyl dobrý, forhend ani bekhend také ne. A s tím je vše spojeno," konstatovala.

Při rozehrávce se Kvitová ještě cítila dobře. Před zápasem na ni ale dolehla nervozita. "Nikdy mi pak nejdou dobře nohy, ale po čase, třeba po setu, to zmizí, což se teď nestalo. Asi jsem si na sebe sama vytvořila velký tlak," uvažovala Kvitová.

Z Austrálie se česká jednička přesune domů. Připraví se na Fed Cup českého týmu ve Španělsku 8. a 9. února a pak bude hrát turnaje v Dauhá a Dubaji.

Doufá, že v další části sezony už prodá, na čem pracovala v přípravě. "Prioritou byl pohyb, což jsem teď neukázala, a taky jsem se snažila zlepšit servis. Jednou to snad přijde," uvedla. Řekla i konkrétně, co se snaží na servisu zlepšit. "Důležitá je rychlost i umístění a dobrý servis v důležitých momentech," řekla.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://sport.aktualne.centrum.cz/prohra-kvitove-zhatila-sazkarovi-trimilionovou-vyhru/r~5067b1767d3111e39102002590604f2e/
Reagovat
smazaný uživatel
Ten člověk je buďto boháč nebo blázen (nebo obojí), vsadit takhle vysokou částku na takhle riskantní sázku.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak peníze asi nepostrádá, nicméně šedesátitisícovou sázku bych bláznovstvím nenazýval, pokud by na tiket nedal Kvitulinku, neuvěřitelnej přehmat..
Reagovat
smazaný uživatel
Přehmat je sázet na tolik zápasů najednou, to zkrátka nemohlo vyjít, že se do toho přimotala Petra je jenom shoda okolností. Kdyby mu to neshodila ona, tak někdo jinej určitě.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale prosím tě, já jsem před devíti lety vsadil v prvním kole AO dvacet sedm zápasů, kurz 96 a za litr vyhrál skoro sto papírů, plus mínus to samý se mi povedlo na pěti dalších grandslamech. Trefit jde i velkou porci zápasů (samozřejmě jen někdy), jen je u toho zapotřebí přemýšlet a nesázet nejnestabilnější hráče a hlavně hráčky..
Reagovat
pepin
Tak máme po nadějích, dlouho očekávaný návrat Petry, který měl, aspon jsme očekávali přijít na AO se nekoná. Kdo je soudný a to musím říci, že většina zde diskutujících a zápas viděl, si udělal obrázek sám. Příčin určitě bylo několik a těžko hledat viníka. Ale vše souvisí se vším a v podstatě zde bylo řečeno vše. Od přípravy na zápas, jeho průběh až na přistoupení samotné Petry k němu. Již to zde někdo napsal, Petra začala jako by ani nebyla na GS. Nepřišla nahecovaná s touhou za 50 minut soupeřce naložit, tak jak by se na hráčku Top 6 slušelo. Servis víc než bídný a neobstojí to co tady psal Jirka, že servis odchází jako první při únavě. Tak nevím z čeho byla Petra v prvém setu unavená. Sama napsala, že o zdraví to tentokrát nebylo, ale že byla přemotivovaná a že to nezvládla. Již se to tady také řešilo a to, že nemá alternativu ve hře a dnes to bylo opět vidět. Byla často bezradná, což ona dává docela dobře mimikou najevo. A další poznatek. Ona vyhraje 2 set, který vypadal dle score celkem jednoduchý, i když to tak nebylo, ale místo toho, aby na ni ve 3 setu vlétla tak začátek opět vypadal jako když se o nic nehraje. A vlastně bylo jen otázkou času, kdy přijde o servis a bude vymalováno. Prostě prohrála, nedá se nic dělat, svět se nezboří a jmenování vlády to neurychlí. Ale není zapotřebí zde urážet lidi, kteří prezentují svůj názor, slušně bez napadání, že Jiříku?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v první řadě sama Petra mluvila o tom, že očekávají, že naplno se změny v tréninku projeví až tak v půlce sezony. A kdo je soudný tedy nemohl čekat, že se to projeví hned na AO. Že většina očekávala změny už na AO tak především hodně vypovídá o nich samotných, o jejich soudnosti a tenisové erudici.

Servis je technicky a fyzicky nejnáročnější úder. Pokud hráčka není v pohodě, odchází jako první. A Petra dneska evidentně v pohodě nebyla, moje tvrzení naopak obstálo.

A já tu nikoho neurážím, což ty moc dobře víš.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň mi, ale bavíme se tu o 88. hráčce světa. Tu by snad při svém žebříčkovém postavení měla porážet nehledě na změnu tréninkových návyků a fyzické přípravy.
Reagovat
PetaM
Přesně, já chápu, že si změny v tréninku musí sednout, ale hráčka jako ona by měla takové hráčky porážet bez rakety a se zavázanýma očima. My po ní nechceme žádné zázraky, jen to, aby splnila své nasazení na AO a došla do kola, kde by teoreticky měla vypadnout (budiž, přežil bych vypadnutí i o kolo dříve :D ) Ale s takovou hráčkou to prostě musí jít, i kdyby ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
molliss: však ona je taky většinou poráží. Jinak by neměla takové žebříčkové umístění, jaké má.

PetaM: viz odpověď výše.
Reagovat
smazaný uživatel
..., ale hráčka jako ona by měla takové hráčky porážet bez rakety a se zavázanýma očima. :D)))

>>> Slusne si mne pobavil, jeste mne vysvetli, jak s tim jejim stylem lajna lajna by sis to predstavoval? :)))
Neco jako cirkusacka, ktera haze se zavazanyma ocima ty noze na zivy cil? .....:) Problem je, ze se ale ty souperky hybaji...:)
Reagovat
Roger_Federer
Kvitove 6 misto jen ukazuje pomery v celem zebricku zen. top 100..Mame tady Serenu..chvilku nic...Azarenku, Sharapovou...zase nic a zbytek top 100 kdy je schopnen porazit kdokoliv kohokoliv..Presto si myslim ze hracky ktere jsou dlouhodobe top 10 by nemeli nekolikrat rocne vyhucet z hrackami mimo top 20..Naopak by se meli zlepsovat, ziskavat sebevedomi, tituli..
Od roku 2011 kdy Kvitova byla na svem pomyslnem maximu se naopak jeji tenis a psichyka nevyviji..stagnuje a pada..
Reagovat
PetaM
Asi jsi to nepochopil, hráčkou "jako ona" jsem myslel na jejím žebříčkovém postavení. Takže by je měla celkem pravidelně porážet jako Aga, Na Li, atd. atd. Chápeš? Nebo ještě nějaký problém?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebud tak nevrly:)

V kazdem pripade Agu bych tu ani za priklad nedaval, uplne odlisny styl hry, coz mne pripomina konment Fibaka... "kdyz nase Agnieszka trefi na utocnou hracku, ktera riskuje a vychazi ji to, tak ma problemy, a prohraje, tady se nemuzeme divat na zebricek, ale kdo proti ni stoji, a ted jmenoval...radu jmen, mezi nimi treba i Lucku.:)))

NaLi cekala na svuj GS do triceti... a ta kdyz se zabejci, tak je schopna teda mit schopnou snuru proher... jak nam uz v historii predvedla...

Mimo jine komenty na Agu v Polandu prekracuji uplne hranice vseho, ...po prohre... to tady, to je pohodicka... tvuj koment, ze musi vpoho vymmlatit protihracky me jen rozesmal..., a jinak takove mysleni, podle mne, je spis nejrychlejsi cesta, jak vypadavat rychle v prvnim kolech pravidelne, a je to takovy obecny koment, ktery se tak nejak obecne rika dokolecka dokola...

Je Serena, a potom zbytek...
...to ze je ted Petra na nejakem 6.fleku je jen vysledek nasbiranych bodu, tak jako Aga na 4....kdybych zebr sestavoval ja, tak se Petra s Agou do top 10 ani nevejdou:))) A Karolina by v zivote No.1 nebyla:D)))sorry monty...:)
Reagovat
pepin
Proč hned každého napadáš, tak si přečti co jsi tady vyplodil dříve o tom servisu a nepřekrucuj to a s tréninkovým procesem co tu zase používáš její včerejší představení nemá co společného, to jsou jen Tvoje a možná ještě některých alibistické výmluvy. Jinak Ty jsi asi zde podle toho co tu píšeš jediný "erudovaný". Fakt, možná ale s tím jak posíláš lidi do pr...
Reagovat
Roger_Federer
Poslal bych Kvitovou na rok objizdet 50satky...Aby si uvedomila a vzpomela jak tezke to muze byt a kolik prace ji dalo dostat se ta
m kde byla.

Nikol Vajdisova po vypadnuti v prvnim kole Prag open 2009..z Kudriavcevou..kdy ji cely kurt vypiskal..

"Vím, že hraju nahoru dolu. Povedou se mi super míče a pak jsem úplně mimo. I dneska to tak bylo. Snažím se najít recept. Možná čas a trpělivost pomůžou."

Bída," zaznělo z publika do ticha po odeznění pískotu za odcházející Vaidišovou.

Fanoušci, kteří se těšili na dívku z tenisového plakátu, už mohou Vaidišovou spatřit pouze ve čtyřhře. Společně s Petrou Kvitovou prošla do druhého kola. Střetnou se s dalším českým párem Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová.....
Reagovat
smazaný uživatel
Já nic nepřekrucuju, tvrzení o servisu ani není z mé hlavy, to jsem jen citoval ty odborníky, kterými se tu sami oháníte. Napadáš tady ty mě. Ty moc dobře víš, že s většinou lidí tu nemám problém mluvit, takže by ses měl v rámci zachováni objektivity zaměřit i na ty, kvůli kterým nějaký hrubší výraz použij
Reagovat
pepin
Ba právě naopak s většinou lidí tu problém máš. A s tím servisem jsi to napsal Ty jako argument někomu, tak se nevykrucuj. Jen názorně, vrat se 2 dny zpátky a podívej se s kým jsi normálně diskutoval. Už jsi měl problém dokonce i s montym.
Reagovat
smazaný uživatel
Znova - nic nepřekrucuju, jen ty jsi asi nepochopil, co jsem tím chtěl říct. A fakt není pravda, že bych tu s většinou lidí měl problém.
Reagovat
Fandina
Nic proti tobě, ale přečti si to vlákno. ques normálně odpovídal a ty ho začneš poučovat. Respektuj druhé a do nikoho se nenavážej.
Reagovat
Fandina
oprava ... quesh ... úsměv
Reagovat
Fandina
Ty děláš, jako by ostatní tenistky, tenisti nebyli jednou výš, než jsou teď. To podle tebe mají všichni odejít na nízké okruhy, aby si uvědomili jaké to je, kdyby se tam vrátili, kolik by vydělávali. Nepochopila jsem tvůj trest pro Petru.
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tebou, že chtít od Petry, aby splnila nasazení je v pořádku, ale to ona chtěla víc, než její fanoušci. Ale ona nestačila na protihráčku. Ta hrála dobře a porazila jí. Ona se posune na žebříčku dopředu a Petra když se to bude opakovat, tak klesne. A pak zase bude jiné postavení na žebříčku. Proto se hraje. Žebříček je výsledkem hry, ne předpokladem. A mění se, podle toho, jak kdo hraje. Petra vypadla v prvním kole, protože ta druhá byla lepší. A takhle je to pořád dokola.
Reagovat
pepin
Tak jsem přesně čekal, že Ty se tady začneš angažovat. Tak sama nepoučuj, což strašně ráda děláš a rozvíjíš dohady. Já upozornuji, ne poučuji Jirku, aby se choval k lidem normálně, protože by se mu to mohloi vrátit. A nejen tady, zažil to i jinde. Takže v klídku a dohaduj se tady s někým jiným, já na to nejsem zvědavý a již vůbec ne od Tebe.
Reagovat
Fandina
Neustále do queshe šiješ. A že neumíš přijmout názor druhého, když ti to řekne, to je tvoje věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda, ale pevně doufám ,že to byla jen náhoda.
Reagovat
slacker
Rozhodne byla ... uz asi 20. nahoda :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jo asi máš pravdu
Reagovat
SiouxsieAndTheBanshees
Co na to říct .... fandím všem našim ale už to tady někdo psal a to je i podle mě velkej rozdíl mezi Kvitkou a dalšíma TOP hrackama že ty jedou od 1.míčku a Kvitka hlavně s papírově slabšími soupeřkami začátky obecně podceňuje a pak už je někdy pozdě,zvlášť když to už párkrát otočila,kdo tenis hraje ví o čem píšu.....i když faktorů proč dnes prohrála je samozřejmě víc .....
Reagovat
nouma
Ale tak sakra už dost, prohrála a nikdo to už nezmění. Až prohraje Serena tak je ticho po pěšině bo ona pohraje jen 4 krát za sezonu :D Prohra Petry mrzí skoro celý národ jen ne mě :D Vím co je Petra zač a skvělé momenty se střídají s těmi černými jako dnes. Pořád si říkám že klokan (Bartoli) na to vyzrál vyhrál Wimbledon a šup skončil kariéru, možná to měla Petra udělat a byl by klid :D Ať se Petře daří a nebojte zítra padne Máša :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chces rict, ze vyhraje Betuska?!
To by mne rozhodne potesilo, ale nevim, nevim... ovsem stat se muze vsechno...
...ale spise bych tipl, ze Aga se nadre:)
Reagovat
nouma
No je to jakési přání aby i Máša padla hubou na dlažbu, samé rozhovory jak se cítí a pak skutek utek. Mariu miluji ale mimo kurt na kurtu když sleduji jak ve 3 gamu z ní leje jako ze mě po uběhnutí maratonu tak je mi i kolikrát zle :D Mimo kurt je to fakt super holka ale na kurtu neskutečná bůůůů :D A kdy jindy by měla Mattek šanci když je teď Mášule nerozehřátá i když věřím že bude hladová po vítězství. Aga no nevím snad si odpočala a na Putintsevu vletí jak býk na toreadora ale já Radwani vůbec nefandím ani Azarence dvě takové rádoby nány podle mě :D přitom sestra Agnieszky Ursula ta je přímo k pomilování, usměvavá, lidská prostě holka na drink a zábavu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda doufám, že Masha zvýší bilanci vzájemných zápasů na 6:0. :)

Vlk: Já si spíš myslím, že se Aga nadře ve 2. kole, pokud postoupí Číňanka Duan. Ta hrála loni v 1. kole US Open proti Caro a řeknu ti, že takový dynamit v ruce jsem ještě neviděl. Taky je na Číňanku dost nezvykle urostlá. Ale otázkou je, jestli teda postoupí přes Olgu Govortsovu a jestli jí to tam proti Agnieszce bude padat...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim, ze se nadre uz v prvnim. Julia Putintseva, nevim jestli to dobre pisi, ji uz jednou slusne zatapela, a tak tak to Aga zvladala... bylo videt,ze Agnieszcze se vubec nechce s ni hrat...

Malicka Julca nema co ztratit. A ona to strili slusne z prvni... myslim, ze se nadre uz v prvnim, a pokud postoupi, to nevylucuje, ze se nadre znovu:)

Co se tyce Betusky, tak ja budu rad, jak si to vsechno pekne uzije... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukl jsem na zaznam... nevidel jsem tam nic neobvykleho...ani nejak velkou tragedii,... spis klasiku, to, co ve WTA vystupuje casteji. Jeden set jedna hracka dominantne vyhraje, nebot druha se jeste nestacila dobre zorientovat, druhy set si to vystridaji... casto pada v zapasech takovy ten ding-dong, coz tady neplatilo, vzhledem k 3.setu.

Myslim, ze toho bylo jiz napsano dost:) Takze jen jedna vec:) Petra si obcas dokazala ziskat vitezne mice uplne jednoduchou cestou, servis - volej, a krasne, 2, 3 momenty v tomhle stylu, ktere se mne fakt libily... Skoda, ze toho nevyuzivala asi vic, podle mne by ji prehrala...

Coz mne pripomnelo - nedavny vpis sojecky, "no mozna volej je nejlehci uder, ale nejtezsi si pro nej dojit..." u Petry 3x skoda vic, ruku na to ma:) A vzhledem k tomu somatypu, rekl bych, zeby mohla klidne hrat jeste vic v stylu "Dlouheho Janka":)

Takze nazev clanku: Nehrála jsem svoji hru... je takovy vic nez symbolicky...:)
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tím, že se to přelévalo a proti odpracovanému tenisu Khumkum od základní čáry byla Petry hra pestřejší se vším všudy. Škoda jen, že Petra nezahrála dobře v závěru rozhodujícího setu. Kdyby toho bylo, zápas by se mi moc líbil.
Reagovat
VlS
Bohužel na pár záblesků příliš mnoho "blikanců". Return nefungoval, forehand nefungoval, servis nefungoval, pohyb nefungoval. Není co dodávat. Dnes to stálo za pendrek. To je hodnocení dnešního zápasu, to není hodnocení minulosti, budoucnosti, charakteru a nevím čeho ještě.
Reagovat
slacker
je ten tvuj zaznam verejny?
Reagovat
smazaný uživatel
ne, sledoval jsem na british EUsportu odpoledne:)
Reagovat
smazaný uživatel
A styl lajna lajna ji kdykoliv zarucoval neco jineho?!
Bud to trefuje nebo ne...nehledal bych v tom nejakou spec. zahadu...nevim.

A ja se uz moc v tom nevrtam. Sve jsem si jiz rekl, vcetne Martiny jako trenerky, a byl jsem jen kdysi za blba, jen bych se opakoval dokola... rad neco pisnu... par uvah, myslenkovych zkratek.. tot vse:)

Ja jsem hlavne rad, ze postoupila Lucinka, mam moc velkou radost, nakonec nemuze mit clovek vsechno:)
Reagovat
George_Renel
podívání. Normálně by člověk řekl, že i z porážky se dá vzít něco pozitivního. Dnes však ne. Byla to fakt bída a to i v druhém, vyhraném setu. Nejlepší by bylo dát Austrálii rychle nazdar a hlavu si vyčisti na nějakém malém turnaji. Času je dost. Jen jestli se někde něco hraje. Bylo to takové pasivní od ní i jejího týmu v čele s trenérem. Žádné hecování, jen čekání na smrt. Myslel jsem, že nastal čas(jako před dvěma roky u Tomáše) určité stability. Tomáš taky nehrál bůhví co, ale co potřeboval uhrál. A když jsem dnes viděl Davida F., tak Tomáš by letos mohl opravdu daleko.Ale je to jen na něm, aby si nevylámal zuby na někom neznámém.
Reagovat
Fandina
Smutné bylo hlavně, že Petra prohrála. Druhý set byl dobrý a ve třetím to chtělo koncovku. Nestalo se, ale možná, že by neškodilo, kdyby Petra zkusila nějaký turnaj ještě do FEDu, do začátku února je ještě skoro měsíc. WC do Paříže třeba.
Reagovat
petrulinka
Ano, taky očekávám, že by se Petra mohla ustálit, ale pokud to chceš porovnávat s Tomášem, tak Tomovi je 28 let jeho hra je ustálená tak poslední 2-3 roky. Kdežto Petře je teprve 23 let, takže si myslím, že to ustálení přijde tak za ty 2-3 roky. Alespoň v to doufám
Reagovat
slacker
Hmm takze 5 let kariery v nejlepsich letech bylo/bude v hajzlu. Mrhacka :-))
Reagovat
Fandina
A to si představ, že někdo nemá vůbec úspěch, nikdy nevyhrál GS. A také žije. To je ale mrhač.
Reagovat
smazaný uživatel
nehrála jsi skoro nic, tak se na všechno teď vykašli, vyčisti si hlavu a třeba zase zaválíš v Dauhá a Dubaji. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist