Kvitová od fanoušků získala Srdce Fed Cupu

4. 11. 2011, 11:05
Aktuality 0
Česká tenistka Petra Kvitová získala cenu Srdce Fed Cupu, určenou pro hráčku s největším týmovým duchem. Druhé hráčce světa přisoudili vítězstvé fanoušci. Finanční odměna deset tisíc dolarů, v přepočtu přes 181 tisíc korun, určená na charitu, putuje do sbírkového projektu Pomozte dětem.
Petra Kvitová

Fanoušci před finále Fed Cupu volili na internetu mezi Kvitovou, Barborou Záhlavovou-Strýcovou a Ruskami Věrou Zvonarevovou a Světlanou Kuzněcovovou. Výsledky byly vyhlášeny dnes po losu finále v Moskvě.

"Potěšilo mě, že jsem vyhrála, protože pro mě hlasovali lidé. Nečekala jsem to, a jsem ráda, že peníze můžu dát na charitu v České republice," řekla po oznámení výsledků Kvitová, která letos ve Fed Cupu ještě neprohrála.

Cena se uděluje od roku 2009 po každém fedcupovém kole. Je určena pro hráčku, která je oddána svému týmu, má bojovné srdce a odvahu. Finanční odměna, která je s cenou spojena, je určena na charitativní účely podle výběru vítězky.

Jednadvacetiletá Kvitová je první českou držitelkou Srdce Fed Cupu. Před ní letos cenu obdržely Běloruska Viktoria Azarenková, Japonka Ayumi Moritaová, Němka Andrea Petkovicová, Srbka Bojana Jovanovská a Peruánka Bianca Bottová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist